Sağlık, sağlık ve sağlık onun eşiğin de iyi bir meslek ve mutlu bir aile olması.. Hepsi varda ne yazık ki iyi bir ülkede olma durumu yok Gittikçe pis Arap köpeklerine benzeyen bir yaşam tarzına gidiş varken sağlığın da içine köpekler etsin.
Şükür ederken derken kısmına ben tam katılamıyorum (geneli düşündüğüm için) .
Elbette farkında değiliz, farkında olmanın da yanından bile geçmiyoruz.
İslam âlimleri şükrü şöyle tarif etmişlerdir:
Şükür, her nimetin Allah’tan geldiğini bilip dil ile de hamd etmektir.
Allahü teâlânın emirlerini yapıp yasak ettiklerinden sakınmak şükretmek olur. İnsanların hidayeti için çalışmak, onları irşat etmek de şükür sayılır.
Şükür, Allahü teâlânın verdiği nimetleri yerinde sarf etmek, günahlardan kaçınmaktır.
İnsan, Rabbin verdiği nimetlerle günah işlerse, nankörlük etmiş olur.
Bir de cehennemde yanacak olanlar, yanacaklarını bilselerdi, bu dünyadaki her anlarından çok mutlu olurlardı.
Ama hala 7.3 milyar insanın büyük bölümünden çok daha şanslı oldukları halde.
Bir sürü İSYAN !
. Hediye kısmı hakkında yazmak içimden gelmiyor, ilk kısımda bittim ben. Özür dilerim.
.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayatımdaki her güzel şey için şükrederim ama nefes almak için bile şükreder hale gelmek istemiyorum ben. istemiyorum işte. bazı şeyler var onu da şükretmesek de yapabilelim ya utanmasak Amerika nefes almamıza izin veriyor diye mutlu olacağız. uydulardan nükleer füze atmıyorlar diye sevineceğiz. hayat ıstırap dolu. nefes almakla insan olunuyor mu sanıyorsunuz?