Aileme nasıl söyleyebilirim?

Herkese iyi aksamlar. Bu benim ilk sorum yeni kaydoldum siteye🙈 Ben çocukluğumdan beri Italyada okumak istiyordum orada çok istediğim bir üniversite var. Geçen sene liseden mezun oldum aileme bu hayalim çok uzak geldiği için asla beni desteklemeyeceklerini bildiğim için ygs lysye girdim burada iyi bir puan yaptım ama yerleşmek istemediğimi söyledim. Mezuna kaldım yani şu an önümüzdeki ygs lysye giricem dedim halbuki ben sadece Italyada okumak istediğim için bir yere yerleşmedim. şu an önümde iki seçenek var ya bu sene ygs lys girip istemediğim bir yerde 4 sene mutsuz olarak okuyacagim ya da 1 sene boyunca dil kursuna gidip iyi bir seviyeye gelince Italyaya gidicem en büyük hayalimi gerçekleştiricem. Ama bunu aileme açıklayacak cesaretim yok onlara uçuk geliyor ama halbuki hiç öyle değil ben zaten evde durduğum bir sene boyunca çalışıcam kursta haftanın bir günü zaten kurs paramı falanda kendim karşılayacağım. Istediğim üniversitede devlet üniversitesi zaten. Size bunu aileme nasıl açıklayabilirim diye soruyorum okuduysanız teşekkürler lütfen bir akıl verin
Aileme nasıl söyleyebilirim?