Konuşarak herkes herkesi anlar, istisna durumlar hariç. Peki susan birinin içinde kaç farklı dünya olduğunu, neler düşündüğünü, neler söylemek istediğini anlayabilir misiniz?
Veya siz sustuğunuzda sizi anlayanlar var mı?
Hayatınızda, sustuklarınızı duyan insanlar var mı?
Anlaşılmak istenen kişi ona bakmamızı ister, onu görmemizi ister. Gerçekten ve kimsenin göremediği gibi görmemizi hatta... İşin ilginci herkes herkese bakıyorda, kimse kimseyi görmüyor artık. O kadar kolay ki artık insanlar hakkında yargıya varmak. Fotoğraflarına bak ve yapıştır sıfatı durumunda herkes. Kolay çünkü istediğine inanmak, karşındakine inanmaktan kolay. İnsan arıyor kendine başka bakan birisini, başka bir yere koyulmayı. Herkes olmak kolay, önemli olan kolaya kaçmamak... Birini anlamak için konuşmak gerekmez, tanımak gerekmez. İstediğin zaman farkındalık yaratıp içini görebilirsiniz birinin. Galiba ben bunu başarabiliyorum.
Çok şükür ki Allah var, yoksa kim dinlerdi sustuklarımı bilmiyorum, susarım evet sözlerden anlayan biri yoksa konuşupta sözü incitmem, asilce susar köşeme çekilirim Allah konuşur benim yerime
En İyi Cevaplar