Evde kedi bakmaya yeni başladım. Kedi kumları hakkında pek fazla bilgim yok tek bildiğim topaklaşan ve topaklanmayan olarak ikiye ayrıldıkları. Şimdiye kadar kullandığınız uygun fiyatlı en iyi kedi kumu hangisi?

Evde kedi bakmaya yeni başladım. Kedi kumları hakkında pek fazla bilgim yok tek bildiğim topaklaşan ve topaklanmayan olarak ikiye ayrıldıkları. Şimdiye kadar kullandığınız uygun fiyatlı en iyi kedi kumu hangisi?

2 kedi sahibi olarak benimde kullandığım ve gayet memnun kaldığım kedi kumlarından senin için birkaç tavsiye verebilirim. Umarım yardımcı olabilirim. Bu bahsettiğim markalar genel olarak alanının en iyi ürünleridir.

İnce taneli kedi kumu, lavanta kokulu. Oldukça kullanışlı ve kaliteli bir kedi kumudur. Mutlaka tavsiye ederim.

Dikkat etmeniz gereken tek şey. Kedi kumu seçerken, kedinizin tercihlerini, toz seviyelerini, topaklanma yeteneğini ve kedinizin özel ihtiyaçlarını düşünmek önemlidir. Her zaman üreticinin kullanım ve atık yönetimi önerilerini takip etmek önemlidir.
Kediler bizim canımız, her ne kadar onlar bizim sahibimiz olsa da seviyoruz onları. :D Onların rahat etmesi, bizim rahat etmemiz anlamına geliyor. En dikkat edilmesi gereken kısım da tuvaletleri. Peki en iyi kedi kumu hangisi?

İçeriğinde tamamen doğal bentonit kullanılması hem kedinin, hem de senin sağlığın için önemli. Hızlıca sıvıyı emer ve hemen topaklaşır. Bu sayede bakteri üremesinin önüne geçiyor. Evin tozlanmaması için özel işlemlerden geçmiş. Ayrıca sıvıyla temas ettiği anda eve güzel kokular salıyor.

Neredeyse deniz kumuna yakın tanecik boyutu sayesinde kediler bu kumu daha çok seviyor. %100 doğal, beyaz bentonit kullanılması ikinizin de sağlığını güvence altına alıyor. %310-330 arasındaki emme kapasitesi sayesinde sıvıları hızlıca içine hapseder. Ayrıca %99,0 tozsuzluk da sunuyor.

Tamamen doğal bentonit yapısı sayesinde sen de, kedin de güvende. Hızlı emiciliği sayesinde her türlü bakterinin oluşumunu engeller. Bunun yanında sıvıyla teması halinde ortama hoş bir Marsilya sabunu kokusu yayar. Özel işlemlerden geçen kedi kumu minimum tozlanma sunuyor.

Hızlı topaklaşma özelliği sayesinde protozoonların ve bakterilerin üremesini, yayılmasını engeller. İçerisindeki toz emdirildiği için kediniz eşelenirken hem siz, hem de kediniz toz yutmuyor. Sıvıyı hemen içerisine hapsettiği için kedinin ayağına herhangi bir pislik bulaşmıyor.

Bu önerim de kokuya hassasiyeti olan kediler için. Parfümsüz olan kedi kumu, hızlı sıvı emme özelliğine sahip. %100 doğal bentonit yapısıyla sağlığa olumsuz etki etmez. Compact tane boyutları sayesinde kedinizin patilerine yapışmaz. Özel işlemlerden geçen kedi kumunda tozlanma minimum seviyede.
Hem parfümlü, hem de parfümsüz en iyi kedi kumu önerilerimi sıraladım. Umarım içlerinden biri kedinin ve senin seveceğin üründür. :)
Uzun zamandır evimde kedi besliyorum. Birçok çeşit kumu kullandıktan sonra en iyi kedi kumu olarak topaklanan kedi kumlarını söyleyebilirim. Önereceğim firma olarak da vancati öneririm. Bu sayfadan detaylı olarak özellikleri mevcut:
göz atın.
Ben kristal kedi kumu kullaniyorum. Gayette memnunum. Haftada 1 degistirsen yeter.
kedi yavru mu
5 6 aylik.
eseleyebiliyor mu benimki 2.5 aylikta
isemesini soruyosun 😂
ya patilere zarar verebiliyomus djjsjx
sen bu zamana kadar tuvetini nasl yaptirdin. patilerine nasil zarar vrriyomus?
kristal kum zarar verebilirmis
ilk defa senden duyuyorum. Tahrişmi ediyomus 😂
bak biri yukarida yazmis yara yapiyomus galiba
O kadar herseye takilma tatlım. ☺
bir cok yerde okudum tedirgin oldm
Kedi poposunu gormus yara sanmis. Bu muhabbet ordan gelmis olmasin 😂😂
😂😂😂
bilmem sormak lazim
Tamam hepimiz icin degerlide kediler bu kadar cok fazla herseyide takmaya gerek yok. Cok merak ettim cinsi ne kedinin 😂
cins kedi degil
sahiplndim
ahaha Arkadasim sahiplenmesen sokak kedisi olacakti. Aldin sahiplendin simdi poposu yara olabilirmi diye dusunuyosun kumdan 😂
Cins kedi olunca bir ozelligi mi olicakti? Oda bir can degil mi? Gercekten su an senden suphe ettim. O da bir can sonucta ve en iyi sekilde bakmam gerekiyor.
Benden suphemi ettin ne konuda? Yoksa benim hayvanseverlilgimimi sorguluyorsunuz Hanimefendi ! ☺
ayrim yapiyosun? Sokak kedisi cins kedi ne farkeder? Cins kedilerin bakima ihtiyaci yok zaten onlar ozel olarak bakim alabiliyor... Bana gore sokak kedilerinin daha cok bakima ihtiyaci var.. Konuyu kapatalim bence
Ben evimde 2 tane besliyorum. Ve disarda birsuru kediye bakiyorum. Ben isin esprisindeyim zaten. Bende sokaktan yardima muhtacken almstm😉
ben kristalize olanlarını hiç sevmiyorum paticat hindistancevizli olanı kullanıyorum ince kum taneli. hemen hemen cogu topaklanıyo zaten
Cevap
13Cevap
6 yıldır kedi besleyen biri olarak bugüne kadar kedi kumuna kafa yormuyordum ama kedimin pipisine yapışmış ve taşlaşmış kedi kumunu görünce bu durumu araştırmam gerektiğinin farkına vardım:D araştırırken tozsuz diye reklamı yapılan bir ürüne genk geldim, benim için toz kısmı kritik çünkü banyoya çıplak ayakla girdiğimde ayaklarımın altında hafif siyahlıklar oluyordu (resmen yeri farkında olmadığım bir toz kaplıyordu) bu sorunu da çözeceğimi düşündüğüm için tozsuz ve doğal olma özelliğinden (benotnit minerali) toi moi markalı kedi kumunu denedim, koku olarak marsilya sabunu kokulu aldım hoş bir kokusu var, kedimin pipisinde oluşlan toplaklanma bu üründe olmadı, toz kısmı reklamında denildiği baya az (hiç yok değil) bu anlamda memnun kaldım, fiyat olarak çok ucuz gelmedi bana, gerçi kargo bedavaydı ve kargo fiyatlarının çok arttığını biliyorum o anlamda düşünürsem normal olabili mi bilmiyorum. ben 2 paket aldım 10'ar kg'lik, memnunum ama başka önerisi olan varsa onu da incelerim yedekte bir markamız olsun
Linkini paylaştığımız web sitesinde markanın bizzat kendi üretimi olan premium kalitede kedi kumu satışı gerçekleşmektedir. Herhangi bir sözlükte veya forumda kedi kumu ile ilgili ana başlığı ya da alt başlıkları kullanabilirsiniz.
Sitede satılan kedi kumları gerçek anlamda premium kalite olup özellikleri şunlardır:
Ürün tozsuz bir ürün ve hiçbir şekilde toz yapmaz.
Saniyeler içinde topaklanır ve %300 emiş gücüne sahip.
Kötü kokuları anında hapseder ve ne kötü koku ne de kedi kumu kokusuna sebep olmaz.
Granül yapıda olduğu için patilere yapışmaz ve zarar vermez.
Portakal, lavanta, marsilya sabunu ve bebek pudrası kokulu seçenekleriyle birlikte kokusuz seçeneği de mevcuttur. Ayrıca 5 litrelik ve 10 litrelik ambalaj seçenekleri mevcut.
Ürünün diğer kedi kumu ürünlerine göre en benzersiz özelliği perlitten üretiliyor olması ve perlit kedi kumu olarak öne çıkması
Linkini paylaştığımız web sitesinde markanın bizzat kendi üretimi olan premium kalitede kedi kumu satışı gerçekleşmektedir.
Sitede satılan kedi kumları gerçek anlamda premium kalite olup özellikleri şunlardır:
Ürün tozsuz bir ürün ve hiçbir şekilde toz yapmaz.
Saniyeler içinde topaklanır ve %300 emiş gücüne sahip.
Kötü kokuları anında hapseder ve ne kötü koku ne de kedi kumu kokusuna sebep olmaz.
Granül yapıda olduğu için patilere yapışmaz ve zarar vermez.
Portakal, lavanta, marsilya sabunu ve bebek pudrası kokulu seçenekleriyle birlikte kokusuz seçeneği de mevcuttur. Ayrıca 5 litrelik ve 10 litrelik ambalaj seçenekleri mevcut.
Ürünün diğer kedi kumu ürünlerine göre en benzersiz özelliği perlitten üretiliyor olması ve perlit kedi kumu olarak öne çıkması.
Bi bak derim
Kediler için çok önemli bir detay değil trendyoldan alabildiğin en ucuz topaklaşan kedi kumunu al. Mamaya yatırım yapmak daha mantıklı :D
Boyle soylim markasina bagli en iyi mamalar genelde daha pahali oluyo cepden nekadar kopartabiliyorsan 😅
Uygun bir ürün arıyorsan ailedeki erkekler biraz inşaat kumu birazda toprak ile karıştırıp kedi kumu yapabilir. Ücretsiz :))
şu an kum koydum ama kedi kumu lazım
Evet Normal kumda olur. Seçiyor mu? sorun nedir?
kızgınlık zamanı gelmiş olabilir erkekse kedinizin. quik in parfümlü kedi kumları var furpada varmış ben internetten alıyorum
ben kristal aldım kedimin patilerine battı kanadı ve yara oldu o yüzden pek tercih etmiyorum
Köpeğimizde kedi gibi kuma alıştırdık en son bu Petfor20 LT Bebek Pudralı Kedi Kumu nu aldık
Merhaba çok fazla kedi kumu denedim bir süredir Olivacat kedi kumunu kullanıyorum cok memnunum topaklanma konusunda çok başarılı tavsiye edebilirim
KOMŞUNUN BAHÇE KUMU BEDAVA.
Topaklananlar çok iyi. Ben onu kullanıyorum.
çakıl ocağından 2 numara sıva kumu gbisi yok
Kedi kumlarının hepsi aynı.
Kedi kumu 2 günde bir değiştirilmeli
Neredeyse her yaptiginda temizliyorum ve uzerine kum ekliyorum. sen hangi kumu kullaniyosun
Markasını bilmiyorum
Sahil kumu (halk plajı şart)
iyi kumda nolii. kumsaldan al getir.
ev kedisi için dışarıdan alınan kum vb. şeylerin zararlı olduğunu bilmenizi isterim. Sonuçta doğada çözülüp gidecek bir şey değil hijyenik ve kolay temizlik için ev ve kedilere uygun doğala yakın kumlar üretiliyor bunların içindende en güvenilir ve ihtiyaçları karşılayan kaliteli ürünü bulmak mesela. Bu konuda bilgisi olan kişilerden ciddi yorumlar bekledim ama sanırım kimse yok.
Mırmır kedi kumu
Topaklanan iyi
deniz kumu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?