Muhabbet kuşu besliyorum gagası sürekli uzuyo yem yiyemiyo ne yapmam gerek 😐
Kuşun gagası neden uzar?
Kuşun gagası neden uzar?
Hem tırnaklar hem de gaga uzar muhabbet kuşlarında. Tırnak kesmek görece daha kolaydır. Gün ışığına ya da başka türlü kuvvetli bir ışık kaynağına doğru bakıp içindeki damarları tespit edip, damara gelmeyecek şekilde ucundan dikkatlice kesilebilir...
Gaga kesmek için ise çok daha dikkat ve uzmanlık gerektirir.. En iyisi veterinere götür derim...
gaga taşı al ama alçıdan olanları pek tavsiye etmiyorlar ben onların yerine denizde sübye denilen canlının içinden çıkan doğal bir madde kullanıyorum ayrıca gagasını kendin kesmeyi deneme çok huysuzlanır ve ona zarar verebilirsin veterinere götür
Veterinerler kesiyor. Ama cok dikkatli olsun çok keserse hayvan hic yiyemez ölür
Cevap
15Cevap
onu ya kuşkuya götür kestir ya da kendin evde tırnak makası ile kes ama fazla kesme ete denk gelmesin kanar kuş yem yiyemez ve ölür
Tırnaklarını ve gagasını keseceksin onun öyle olur mu ölür o hayvan. Eğer ben yapamam diyosan veterinere falan götür o kessin.
Yavru kuşların gagaları uzar vitamin fazlalığından benimde kuşun gagası uzadı sakin kestirme o kendi kendine düşer gaga taşı al o onu düşürür yemde yer o meraklanma doğasına bırak
gasa tası olsun kafeste ve kesmen gerek onu tırnak makası ile :)
Bizdeki tirnak misali uzuyor Gaga taşı al o sürerek kisaltir
Bende de var beyaz taşlar var Olan alırsan rahatlar
Keseceksin Deyse Yem Yiyemez
taş alacaksın onlar kendileri törpüluyor
Tırnak maksasiyla kes biraz
sacma sacma konusma ya yem yiyyemiyo nedemek
Aptalmısın ya. Yiyemiyo işte hayret birşey.
öyle bsey olmaz gidipte gagasini falan kesiym deme
gaga taşı al
Gaga taşları var onlardan alabilirsiniz
Gagasını kestir
Gaga taşı şart.
gaga tasi yok mu ona surtmesi gerekiyo
Yalancı kuşş. d
gaga taşı âl
Kesmen lazım
Ač kalsn
Bir zeki daha
Vur kelleye bıçagı hacı