daha yaşı küçük (dişi) 1.2/1.5 yaşına gelmeden kısırlaştırma ve ciftleştirme sağlıklı olmaz zaten özel tür olduğundan aynı türden kedilerle çiftleşecek çok azgın sürekli yerlere oraya buraya sürtünüyor ve sulanıyor mutfakta yemek yerken odada garip sesler çıkarıyor bu durumu nasıl hafifletebiliriz?
o dönemde çok sevgi bekliyorlar benimki de çok bağırıyordu internetten araştırdım kulak çöpüyle uyarın falan diyorlardı ve sürekli sevin yazıyordu poposunu falan okşayınca susuyor
Benimde 3 tane kedim var 5-6 yaşlarında 2 yaşındayken hepsini kısırlaştırmak zorunda kaldım çünkü bunun kesin bir çözümü yok o türden erkek bir kedi bulun ya da büyümesini bekleyin bence :/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
oyuncak bisey alin disi kedilerle bulusturun oyun alani yaratin ona bahceye sal gezsin :D
4-6 aya ulaşmış bir kedi kısırlaştırma için uygundur. Yani beklemeni gerektirecek bir durum yok. Eğer kısırlaştırmak istemiyorsan , bu durumu geçici bir süre bastırmak için iğne vurdurabilirsin. Ama bu tavsiye edilmez kısa bir süre etkisini gösterir ve hormonlarına etki ettiği için sağlıklı bir tercih değildir.
Dişi kediler yaklaşık beş aylık olana dek yavru sayılırlar ve ergenliğe bu aylardan sonra girmeye başlarlar. Ergenliğe giren dişi kediler, kısırlaştırılmak isteniyorsa en ideal dönem, kızgınlığa girmeden ve özellikle doğum yapmadan öncesidir. Bu şekilde kısırlaştırılan kedilerde, meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri gibi sağlık problemleri oluşması engellenir.
Kediler 18 20 günde bir kızgınlık dönemine girer 18 aya kadar çiftleştirme veya kısırlaştırma yapamazsın gelişimi durur kaz ciğeri Dedi veteriner şap gibi düşün işte 😄😄😄
En İyi Cevaplar