Bunun hapis cezası var mı ?
Halk arasında kova diyorlar kova yaparken yakalansan noğlur ?
cezası nedir ?
Halk arasında kova diyorlar kova yaparken yakalansan noğlur ?
cezası nedir ?
cezası yok ender durumlar hariç tabi..
Madde 191 - (Değişik madde: 06/12/2006 - 5560 S.K.7.md)
(1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya göre hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine; kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında, denetimli serbestlik tedbirine karar verebilir.
(3) Hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine karar verilen kişi, belirlenen kurumda uygulanan tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmakla yükümlüdür. Hakkında denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişiye rehberlik edecek bir uzman görevlendirilir. Bu uzman, güvenlik tedbirinin uygulama süresince, kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı maddenin kullanılmasının etki ve sonuçları hakkında bilgilendirir, kişiye sorumluluk bilincinin gelişmesine yönelik olarak öğütte bulunur ve yol gösterir; kişinin gelişimi ve davranışları hakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek hâkime verir.
(4) Tedavi süresince devam eden denetimli serbestlik tedbirine, tedavinin sona erdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle devam olunur. Denetimli serbestlik tedbirinin uygulanma süresinin uzatılmasına karar verilebilir. Ancak, bu durumda süre üç yıldan fazla olamaz.
(5) Tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranan kişi hakkında açılmış olan davanın düşmesine karar verilir. Aksi takdirde, davaya devam olunarak hüküm verilir.
Öncelik ile çalışma para kazanma hayatında beynini kullanmaya ihtiyacın varsa esrar ve uyuşturucu kullanmamanı tavsiye ederim . beyin hücrelerini öldürür ve zamanla aptallaşmaya başlarsın ve bunu farkedemezsin. ama bana ömür boyu yetecek baba koca parası var diyosan zevk alarak daha kısa süre yaşamak istiyorum diyosan seçim senin. hollandada kanunen satılması da serbest. türkiye de yasak.
Kullanmak suç değil ve kesinlikle cezası yok ama bu verdiğin ifadeye göre değişir :) ne olduğunu bilmediğini söylersen bırakırlar üzerinde bulunurken yakalanırsan sanırım satıcı ve içici arasındaki ayrımı yapmak için gramına bakıyorlar. ama tabi arkası kalın olanlar 50 kilo ile yakalanıp içici diye bırakılabiliyor bu devirde :D
Ben kullanmıyorum kullanmayıda düşünmüyorum
kullanıyorsunuz yazmadım ki :) kullanan her kim ise artık ya bari bir puan verin okadar yazdım :)
istediğin puan olsun
kullanmanın cezası az , satmanın ağırdır kısacası ... bak tarkan ve deniz seki örnekleri
Suçtur..
Torbacı isen birde hiç şansın yok yatarsın içeride..
Cevap
11Cevap
Dünyanın 20 ye yakın ülkesinde serbestken 85 milyon insanın yaşadığı Türkiye de yasak ya lafa gelince de biz moderniz biz batılıyız biz özgürüz alkol daha zararlıyken esrarın yasak olmasının mantıklı hiçbir yanı yok bu tamamen çıkar meselesi samimi söylüyorum bizim ülkemizden bir sik olmaz!
Satıcıysan cezası daha fazla içiciysen göz altına alırlar kimden aldın diye sorguya alırlar içicilerinde cezası var ama ne kadar bilmiyorum ve satıcıların cezası daha yüksek
içicinin sucu yok belirli bir grama kadar yanlış hatırlamıyorsan 50 gramdan fazlasını yakalatırsan satıcı durumuna düşüyorsun ama iyi birşey değil bunlar 18 yaşında bir cocuk öldü kollarımda malesef esrardan
astımı veya özel bir hastalığı olmadıkça esrardan ölen kimse yok diye biliyorum istisnai bir durum heralde
esrar şekeride sıfırladıgını biliyormusun ben sağlık memuruyum ve bir gebe nöbetteyke öyle bir vaka geldi çocuk şeker komasına girdi ve öldü malesef sadece aslım a bağlama olayı
demek o yüzden acıkıyosun?
ever şeker düşdüğü zaman açlık hissi gelir baş dönmesi ensede ağrı şeker düşmesinden dolayıdır
esrar satmak 4 sene 2 aydan başlıyo tabi bunun kaç yılını yatarsın belli olmaz. yakalanırsan emniyette temiz bir dayak yersin nerden aldıgını kimin sattığını felan yollarlar sonra postalarlar
Dayak mı ?
evet dayak :D
Sonra eve yolluyolar mı
içerken yakalandıysan yollarlar ama üstünde baya bir malla yakalandıysan gideceğin yer cezaevi çoğu kişi bilip bilmeden konusmus arkadasım cezasını yattı
para cezası verirler en çok kabahatler kanununa göre içiyorsan ve 10 gram olması lazım üstünde bulundurabiliyorsun fazlası satmaya giriyor oda 3 ay hapis cezası
'''Abi ben kullanıcıyım .s .s .s .s'''
Ödül verirler <33
kovada suç yok ama esrarda var tabiki kullansanda satsanda suçtur
Kokain bile kullanmak suç değil içicilere
kanunlarda açık var
içiciyim der çıkarsın bu kadar
en fzla emniyete götürülüp sorgulanırsn
suççç.
suç.
Kullanmayın lan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar