Ben gercekten cok kapanmak istiyorum, dogru duzgun olmasi gereken gibi. ama babam hic istemiyor, onunla konusmam fayda etmiyor. Ona demeden kapansam hic olmaz cunku babamla daha hic oyle baba-kiz iliskisi olmadi ve oyle yaparsam adam artik benden nefret eder. Ne yapicagimi hic bilmiyorum
Cevabın nedir?
şöyle bırsey var anne baba rızası tabıkı cogu seyden onde gelıyor ancak eger anne baba ıstekleri seni hayırdan farzdan uzak tutuyorsa burda anne baba sozunu dınlemıceksın cunku farz seylerden hesap soruldugu vakit bu sadece bahane olur kı hesap gununde anne baba kendı cocugunu bıle gormıcek sekılde kendı gunahlarını dusunur olcak yanı orda sana senden baska kımse fayda etmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin eyvallah:)
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yıldinen aılenın dıne uymayan emırlerını dınlemek zorunda degılsın.. guzellıkle halletmeye calıs ama. olmadı annen konussun. benımde babamla aram cok mesefelıdır ama acıklık kapalılık kul ıle Allah arasında.. esınde olsa baban da olsa araya 3 uncu kısı gırmemelı..
11 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah sagolasin
Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı. Kapanmak sana kalmış.. hernekadar anne baba hakki olsada bu bir yere kadar..
Ahirette babam izin vermedi cumlesi birsey ifade etmeyecek. Allah babanı islah eylesin.
Buradaki cogu ks uyeside kisilik karakter saygi hosgoru naval okuyup dururlar kapanmak isteyen birisine karsi cikan kisiyi yine ayni karsitlikla savunurlar. sizlere g0tumle guluyorum.10 Yorumla
+1 yılBabanın ne düşündüğü hiçbirşey ifade etmiyor. Kapanmak istiyorsan kapan. İnsanların ne düşündüğünü önemseme. Seni kabulleceklerse her şekilde kabullenecekler.
21 Yorumla
Soran+1 yılZaten hic kimse umrumda degil, bir babam var oda babam oldugu icin zorlasiyor
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
21Cevap
Diğer konusunda 441 cevap paylaştı. Babanın rızası olmasada ona güzel bir dille Allah 'ın emrinin olduğunu hatırlat ve kapan kardesim, birtek dini konularda ailenin bazı lafları ciğnenebiliyor, heleki annen onaylıyorsa baban zamanla kabullenecektir.
40 Yorumlakapanmak dinin kadına farzdır Allah a isyan edilen yerde kula itaat olmaz canım inşallah Allah sendeki isteği bizede nasip eder
21 Yorumla
Soran+1 yılInshaAllah kardesim
Seni kapanmaya iten sebep nedir? Cok mu namuslu olcaksın? Erkekler sana bakmıcak mı? Dini bütün biri mi olacaksın? Arkadas cevrenden mi etkilendin? Kac yasındasın bu konuda arastırma yaptın mı da kapanıosun? Kapanmak nedir? Biraz akılcı olun
214 Yorumla- +1 yıl
Kapanmak nedir?
- +1 yıl
@bakkeyfine güzel kardesim cevap vermek isterdim sana ama gercekten sana iyilik yapıp soylemicem biraz arastır hem de bilgi sahibi ol
- +1 yıl
@PooLparty ve @bakkeyfine bakınız simdi kardeslerim : islam cograyasında peygamber efendimiz döneminde biliyosunuz ki kadınlar seks objesi gibi görülüyordu. Kadın kız cocugu dogurdugu zaman onları yakıolardı diri diri gömüolardı kadınlarla birlikte. Yaradan ise kendilerini korumaları icin belli etmeyecek sekilde giyinmelerini istemistir. Aslında kapanma budur.
- +1 yıl
Bugün türkiyede kadınların taktıkları türban konusu ise tamamen bir osmanlı gelenegidir. Osmanlıda aşçılar yemek yaparken sacları yemege düsmesin diye türban takarlardı. @PooLparty ve @bakkeyfine siz ne düsünüyosunuz bu konuda?
- +1 yıl
Yani türban ve kapanmak aynı seyler degil. Kaldı ki yaradan kadınlara cinsel baglamda kapanın yoksa erkekler azar ya da takmazsanız müslüman olamazsınız vs. Baglamında bahsetmiyor. Kuranı yazıldıgı dönemin kosullarına göre incelemek gerekiyor. Çünkü kuran aslında toplumsal düzeni saglamak adını indirilmis bir kitaptır.
- +1 yıl
Dediğin gibi o dönemde mümin kadınların diğer kadınlardan ayrılması için kapanması söylenmiştir ve bu da dediğin gibi bir olay üzerine indirilmiş bir ayettir. O zaman şunu sormak isterim sana başı açık bir kadın diğerlerinden farklı olur mu? Haklısın erkekler kapalı da olsa açık da olsa bakabilecek kadar sapıklaşmış toplumumuzda ama bir kadın en azından kendisini kapatırsa az da olsa kendini korur değil mi?
- +1 yıl
Kendi inancını yerine getirir ve uyar. Sorduğun soruları sorgulamanı isterim.
- +1 yıl
Kardesim asıl mevzu kadının kendini koruması degil erkeklerin nefislerine hakim olabilmesi ve kadınlarında düzgün giyinmesi yani cok acık da degil cok kapalıda degil. Abi türkiyede ne erkekler var kadın kapalıda olsa acık da olsa tecavüz edio azgınlıktan. Kaldı ki bir kadını yorumlarken bası acık ya da kapalı olarak yorumlamamak gerekir. Mesela x bir kadın 30 yasında kapandı kendini korudu o zamana kadar koruyamadı mı oluyor. ya da 30 yasına kadar bacım 30 dan sonra namuslu kadın mı olur? Bu düsünce maalesef toplumumuzda var
- +1 yıl
Osamnlı döneminde takılan türban zamanla toplum içinde yer edinmiş olabilir tıpkı siyah çarşaf gibi bu kapanmanın şekliyle alakalı bir durum bizim konuştuğumuz şey özü yani kendisi bir gelenek yansıtma bunu. Evet sorgulamak iyidir bilinçlendirir ama nasıl sorguladığın da önemlidir.
- +1 yıl
Aynen oyle güzel kardesim ben mesela yanlıs biliyosam bana dersen abi su konuda su kaynak bu sekilde bilgi veriyo bende arastırır incelerim ben bagnaz degilim yani ben dogruyu biliyom kafasında olamam. Mesela islamiyette kabristan vardır mezarlık osmanlı gelenegidir. Minarede yoktur aslında önemli olan sesini duyurabilecegin yere cıkmaktır ama osmanlıda minare gelmis. İslamiyette mescit vardır osmanlıda camii. Teravih namazı , kandil geceleri... hepsi osmanlı gelenegidir. Bu konuda yasar nuri öztürk ün O'nu tanıyor musun? Adlı bir kitabı var cok detaylı olarak incelemis bence okumanj tavsiye ederim kardesim. Ayrıca ramazanlarda tv lerde gördgn dincilere de inanma hepsi reklam cıkar vs derdinde
- +1 yıl
Mesela 5 sene önce star tv de ramazan ayında gündüzleri bir imam vardu selman okumus diye tophanedekş kılıcalipasa camii imamı bu adam dünya kuranı kerim okuma sampiyonu. Buraya kadar hersey güzel dmi. Asıl olay da bu noktada baslıyor : bu adam cuma namazları toplanan paraları karılarla kızlarla yerken yakalanıo ve görevden uzaklastırılıyor.
- +1 yıl
yok ya biz varya biz nasıl bir toplum olduk ya?
sana birşey söyleyeyim mi bro ışid tabanlı insanlar yok edilmediği sürece herşey aynı kalacak.
biz bok gibi bir toplum olduk, biz atatürkü unuttuktan sonra bataklığa sürüklendik
atatürk ölünce bataklığa girdik recep tayiple birliktede bataklığın en alt katmanına indik
biz varya biz...
söyleyecek laf bulamıyorum kardeşim, biz bok gibi bir toplum olduk, her şeyimizi kaybettik biz, şimdide özgürlüğümüzü almaya çalışıyorlar,
+1 yılkapan babanı dinleme zamanı gelince Allah herkesi doğru yolu gösterir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu konuda babanı dinlememelisin. Ona kapanmanın sende bir şey değiştirmeyeceğini, eskisinden sadece görünüşünün farklı olacağından falan bahset. Eğer hala istemezse onu dinleme. Sonuçta hem yapman gereken bir şey hem de sen istiyorsun.
20 Yorumla- Diğer konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yıl21 Yorumla
+1 yılkapanma kalbin temiz olsun yeter, ne kapalılar biliyorum çevirmediği halt yok ne açıklar biliyorum eşine sadık.
116 Yorumla- +1 yıl
kalbin temiz derken? neye dayanarak boyle birşey söylüyorsun kardeşim? Peygamberimizin kalbi kirli miydi ki bir çok işkenceye maruz kaldığı halde namazını bırakmadı. Hz. Fatimanin kalbi kirli miydi ki carsafi serif giydigi icin bütün kafirler kara Fatma demesine ragmen kapandı. ? Kardeşim din hakkında birşeyler söylerken fetva vermekten korkun. çok tehlikelidir. Allah muhafaza..
- +1 yıl
@kelebek_kel sevgili kardeşim ben sadece günümüz insanları ile karşılaştırma yaptım benim zaten peygamberlere lafım yok.
etrafımdaki baş örtülülere dayanarak yorum yaptım, bir yanlış varsa senin peygamberleri ve peygamber eşini getirip yorumun altına koymandır.
Sana demek istediğim şey tam olarak şu.
İstediğin kadar kapan kat kat kapa kendini ama yaptığın bir kötülüğü o baş örtüsü örtmeyecek
Açık ol başını aç eğer iyi bir insansan zaten yaptıklarınla yargılanacaksın.
önemli olan ne biliyor musun kalbinin temiz olması, zihninin berrak olmasıdır ;) gerisi hikayee! - +1 yıl
kimseyede fetvaa verdiğim yok günümüzdeki fetva veren din adamlarının da neler karıştırdığını çok iyi biliyorum ;)
- +1 yıl
orası tabiki de öyle ama biz insanlar hep hata yaparız ama elimizden geldiğince de onu düzeltmeli doğruya yonelmeliyiz. Zihnin berrak, kalbin temiz olsa bile bu saçını harama gösterme günahını kapatmaz bunun sorgusunu illaki yasayacagiz. Benim demek istediğim sen kalbin temiz olsun diyorsun ama bunu dediğinde karşındaki insan kalp temizliğine daha çok önem verip baş kapatmayı ikinci plana atabilir. Halbuki ikisi de ayni onceliktetir. O yüzden boyle söylemeyin ki sizde vebal altında kalmayın. Niyetim sizi elestirmek değil sadece fetva niteliğinde konuşmanın tehlikesini bildirmektir. Vesselam..
- +1 yıl
herşeyden önce kalp temizliği derken bunu bas örtüsünden önce geliyormuscasina anlam çıkması olasılığı var. bunu demek istiyorum.
- +1 yıl
@kelebek_kel zaten kalp temizliği baş örtüsünden önce geliyor bence, sen farklı düşünebilirsin ama ben böyle düşünüyorum
kalbin kötüyse istediğin kadar kapan kaç yazar. - +1 yıl
fikrindir saygı duyuyorum..
- +1 yıl
@kelebek_kel teşekkürler, iyi akşamlar.
- +1 yıl
- leyenler birazdaha eksileyin çok hoşuma gidiyor :)
- +1 yıl
iyi aksamlar :)
- +1 yıl
@hll34 sevgili kardeşim istedikleri gibi yorumlasınlar, hiç umrumda değil, ben alkolde kullanıyorum müslüman olmayan biriylede evleneceğim bu benim hayatım onlar baskı altında yaşasınlar
kuran a saygım sonsuz ama ben açık fikirli bir müslümanım, hayatımı kendime göre güzelce yaşıyorum.
haha 6 tane - az birazdaha eksileyin sizin - leriniz beni keyiflendiriyor lan, zorlarına giden nedir anlamadım :D
neyse gibimde değil life is my life broo
Allahtan başkasına hesap vermeyeceğim kimse gibimde değil! istedikleri gibi kafir olarak görsünler - +1 yıl
@hll34 müslümanlik kalple olur kardeş, kafayı kapayıp slim pantolon la kalçayı açıp gezmeyle olmaz, dinle insan sömürüyorlar
- +1 yıl
Kanka bak sen karl marx i biliyosundur ne diyor din hakkında biliyor musun : din toplumun afyonudur. Yani din bir toplumu uyutmak icin secilmis en iyi yöntemdir. Bakıosun bugün ülkemize ne hale getirdiler din yüzünden toplum ayrıstı dini lekelediler tecavüzler arttı alkol tüketimi arttı işsizlik arttı... bunların begenmedigi atatürke dünya örnek alırken bizimkiler dinsizlikle sucluolar diyecek söz bulamıom kanka
- +1 yıl
@hll34 kardeş çok şanslıyız biliyor musun çünkü bazı şeylerin bilincindeyiz :)
+1 yılölümü unutma kim ne derse desin sen istiyorsan kapan babanın müslümanlığı zayıf öteki tarafta sen hesap verecen
10 YorumlaBaba rızası olmadan iş yapmak elbette doğru olmaz. Ama Allah yolunda bir dileğin var. Bence dua et bol bol. Baban için. En doğru kapı açılacaktır. Kapandiginda zorla açacak değil ya.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklisin, ama zamaninda annem kapanmisti ve annem gercekten cok sabretti ama sonra evde hep kavga cikiyor diye acmak zorunda kaldi
Soran+1 yılEyvallah sagolasin
bu konuda babanı dinleme Allah'ın emrini dinle , Allah'tan korkmaz mı baban
32 Yorumla
Soran+1 yılKorkar hatta kuran okumayi falan ondan ogrendim
+1 yılHesabını baban değil sen vereceksin zamanı gelince. Kapan en geç 1 haftaya gözü gönlü alışır..
20 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Cevapları okuyorumda soru tam tersi olsaydı babana söverler hani özgürlük açıl diyecek olanlar kapanmana karşı oldukları gibi yobazlıkla suçlamışlar alçak heryerde alçak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaba rızası da önemli tabi😕
Her ne kadar önemli bir husus ta olsa12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhemen de eksilemişler
git babana karşı gel hadi
bu farklı bir olay anlayamıyolar ki
+1 yılBu senin vermen gereken bir karar ailenin değil. Babani ikna etmek sana kaliyor. Kitaplardan kuranimizdan felan ayetlerle ikna etmen daha kolay olabilir.
00 Yorumlababani bos ver Allah icin kapanacaksin sen kimin rizasi daha önemli bir düsün.
03 Yorumla
Soran+1 yılOrasi oyle ama ayni evde yasiyoruz ve babam bende hep zaten kizacak yer ariyor. Nasil olucak hic bilmiyorum
Benimki kapandığımda çıldırdı hala açıl diyor ama alışıyorlar 😄 Kimse Allah'ın emrinden yüce değil, karşına tüm dünya çıksa kaç yazar Allah yanındayken? Dağlar dizilse yıkmamız lazım onun uğruna...
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki sen nasil kapandin, yani annen falan yaninda miydi ve babanla aran nasil
Bu hayat senin hayatın kendi kararlarını vermeli ve buna saygı göstermelerini sağlamalısın
14 Yorumla
Soran+1 yılInshaAllah oyle olur
Soran+1 yılBir kac kez denedim once anneme soylemeye, oda sus babanin yaninda deme deyip konuyu hep kapatti, onun icin nasil yapacagimi hic bilmiyorum
Canim bu senin hayatin senin kararin cok onemli.
10 Yorumla
+1 yılAllah'ın emri daha önemli.
10 Yorumla
+1 yılBaban senin kotulugunu mu istiyor
14 Yorumla
Soran+1 yılNormalde istemez
- +1 yıl
Diniyle arasi?
Soran+1 yılKuran okumayi ondan ogrendim, yani iyi arasi. Ama kendi dusuncelerine cok onem veriyor
- +1 yıl
Kuran okuyan bir adam kapanmama karsi cikiyor bilmiyor mu bunun nedenli gunah oldugu anlam veremiyorum kapanmanmak en tabi hakkin bu dunyanin birde otesi var
+1 yılneden istemiyormuş peki
05 Yorumla
Soran+1 yılbir bilsem, soylemiyor ki
- +1 yıl
eğer ateist filansa anlayabilirim nedenini ama müslümansa biraz tuhaf gibi. baban solcu mu? solcuysa yobazlaşmanı istemediğinden sana barikat koyuyor olabilir.
Soran+1 yılYok ateist degil, solcu da degil. Zaten babam herzaman sevmemistir kapananlari
- +1 yıl
ikisi de değilse bilemiyorum imanı güçlü değildir belki.
+1 yılRabbin rızası her şeyden evveldir.
20 YorumlaBabanı ilgilendirmez bu durum
00 YorumlaKapan babana ne bakıosun ki.
00 YorumlaNe guzel iste daha ne isterki.
01 Yorumla
Soran+1 yılIste napican benimki de boyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban tşklara beton yetmez..
00 YorumlaBabanlık bir durum yok, senin bileceğin iş bunlar
10 Yorumlamisyoner faaliyetlerrine engel
00 Yorumlaevlen kapan babana karşı gelme
00 Yorumlabazıları da tam tersı
01 Yorumla
Soran+1 yılHic karismasalar en iyisi
+1 yılBabani dinleme
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiraz ertele bence bu konuyu
01 Yorumla
Soran+1 yılCok erteledim diye dusunuyorum, bugun variz yarin yokuz
+1 yılhayırlısı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbanan haklı kapanma boş ver
00 Yorumlababanı dinle
00 YorumlaKendi kararın
00 Yorumla
+1 yılNeden istemiyor
15 Yorumla
Soran+1 yılbir bilsem
- +1 yıl
Kapanmalisn bnce baban buna karisamazki
Soran+1 yılEvde Cok buyuk bir huzursuzluk cikaracak diye korkuyorum, ve annemde kapanmak istedigi icin annemi suclayacak diye uzuluyorum
- +1 yıl
Degisir insaAllsh baban
Soran+1 yıleyvallah inshaAllah
+1 yılkapanma boş ver
00 Yorumla
+1 yılDinle ozaman
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi