Selam :) Bir bankaya ait kartı kaybetmek gerçekten stresli bir süreç. Kartınızın çalınmış olmasından ve dolandırılmaktan korkuyorsunuz. Ancak banka kartımı kaybettim diye panik yapmak yerine hemen harekete geçmeniz gerekiyor. Böyle anlarda zaman kaybetmemek en doğrusu. Ziraat kartım kayboldu diyenlere en doyurucu cevabı vermek istiyorum.
Ziraat bankası kartımı kaybettim, ne yapmalıyım?
Ziraat katım kayboldu
Ziraat banka kartımı kaybettim diyorsanız yapmanız gereken ilk işlem banka ile iletişime geçerek bunu bildirmek. Çünkü kart birinin eline geçebilir. Karttan herhangi bir harcama yapılmadan önce kaybolduğunu bildirmen gerekir. Kartın kaybolduğunu bildirdiğiniz anda banka kartı iptal eder. Ve kart artık geçersiz olur. Ve korkmanızı gerektirecek bir durum kalmaz.
Ziraat kartımı kaybettim, yenisini nasıl çıkarırım?
Ziraat bankası kartımı kaybettim
Kartın kaybolduğunu bankaya bildirdikten sonra isterseniz yeni kart çıkarmak için talepte bulunabilirsiniz. Bunun için bankaya gitmenize gerek yok. Müşteri hizmetlerini aramanız yeterli. Kaybolan kartı iptal ettirmek için aradığınız anda yeni kart da talep edebilirsiniz. Yeni kart için size bazı kişisel bilgiler hakkında sorular soracaklardır. Bu soruları cevapladığınızda kart başvurunuz gerçekleşir. Banka size yeni kartınızın limiti ve özelliklerinin nasıl olmasını istediğiniz hakkında da sorular sorar. Kendiniz için en uygun kartı tercih edersiniz. Başvuru yaptıktan sonra en geç 10-15 iş günü içerisinde kartınız verdiğiniz adrese postalanır.
Bankaya giderek de bu işlemlerin hepsini yapabilirsiniz. Yanınızda kimliğinizin olması yeterli olacaktır.
Banka kartımı kaybettim, ne yapmalıyım?
banka kartımı kaybettim
Yukarıda sadece Ziraat bankası için önerilerde bulunduğum için bir de diğer tüm bankalar ile ilgili öneri vermek istiyorum. Yukarıda verdiğim tüm öneriler sadece Ziraat Bankası için değil tüm bankalar için geçerli. Eğer herhangi bir bankaya ait banka kartı ve kredi kartınızı kaybettiyseniz öncelikle bankayla iletişime geçip kaybolan kartı iptal ettirin. Ardından da eğer istiyorsanız yeni kart başvuru yapın. Başvuru yaparken kimlik bilgileriniz yeterli olacaktır. Bu işlemler için müşteri hizmetlerini de arayabilirsiniz, bankaya da gidebilirsiniz.
ziraat bankasi musteri hizmetlerini ara karti iptal ettir sana yeni kart yollayacaklar 15 gun icerisinde ucret alinmaz ama kimlik bilgilerini sorarlar teyit edersin o kadar
Aramızda bankacı var mı diye şansını mı deniyorsun? Bankaya sor bize niye soruyorsun.. Hayretsin valla...
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
sorucam. ben yıllardır burdayım ve aklıma takılan her şeyi sordum çok da yardım aldım. bankacı da olabilir bilen biri de. ve cevaplara bakarsan cevabımı yine aldım.