Of gusül abdesti almayı unutmuşum. Banyo yaparken aklıma gelmiyordu. Banyo yaptım ama gusül abdesti almayı unuttum. 1 hafta oldu sanırım bir şey olur mu? Günah mı?duşa girip gusül almayı unutmak
Gusül abdesti ve diğer dini konularda çeşitli sorular soruyuz her zaman. Bunların direkt olarak cevaplarını aslında dini kitaplardan bulmak mümkün. Ancak büyüklerimize sorarak da bulabiliriz. Gusül abdesti almayı unutmak çoğu gencin başına geliyor günümüz dünyasında. Kendilerini dünya haline kaptırıp abdest gibi zorunlulukları yerine getirmeyi aslında hepimiz unutabiliyoruz. Banyo yaptım ama gusül abdesti almayı unuttum diyenler oldukça fazla.
Eğer dini açıdan böyle şeylere değer veriyor ve yapmadığınızda içiniz rahat etmiyorsa kesinlikle aksatmadan yerine getirmelisiniz. Gusül almayı unutmak günah mı ve gusül almayı unutunca ne yapmalıyız? sorularının cevabını verelim.
Duşa girip gusül almayı unutmak günah mı?
gusul abdesti almayı unuttum
Gusül abdesti almayı unuttum diyenlere en güzel ve açıklayıcı cevabı vermeye çalışacağım. Banyo yaptınız ancak gusül abdestini unuttunuz diyelim. Yapmanız gereken şey bunu hatırladığınız an hemen eksikliği giderip gusül abdesti almak. Hepimiz insanız ve unutmak da çok normal bir durum. Gerçekten unuttuysanız ve içinizde art niyet yoksa gusül abdestini unutmak günah sayılmaz.
Ancak hemen bunu telafi etmelisiniz. Unuttuğunuzu hatırladığınız halde hala aksiyon almıyorsanız dine göre günaha girmiş olursunuz. Bu yüzden gusül abdesti almadığınızı hatırladığınız an banyoya girin ve gusül abdesti alın. Böylece hatanızı telafi etmiş olursunuz ve günaha girmezsiniz. Ancak bilerek geciktirmek sizi günaha sokar.
Banyo sırasında veya sonrasında gusül abdesti alınır mı?
duşa girip gusül almayı unutmak
Gençlerin en çok sorduğu sorulardan biri de gusül abdestinin ne zaman alınabileceği. Gusül abdesti banyo yapmadığınız zamanlarda da alınabilir. Banyoya girersiniz ve gerekli adımları sırası ile yerine getirirsiniz. Gusül abdestinizi banyo sırasında almak da seçenekler arasında. Eğer zaten banyoya yapacaksanız bu sırada gusül abdestini alabilirsiniz.
Gusül abdestini banyo yaparken başta mı yoksa sonda mı alacağınız ise tamamen size kalmış. Banyo yapmaya başlamadan abdestinizi alır banyo yapmaya devam edebilirsiniz. Ya da banyo yaptıktan sonra banyodan çıkmadan gusül alabilirsiniz. Ama ben size banyonuzu yaptıktan sonra gusül almanızı tavsiye ederim. Temiz olduğunuz halde tekrar gusül abdesti almak oldukça sevaptır. Ben küçükken bunu bana dedem söylemişti ve o günden beri aklımdan hiç çıkmadı.
Bilmeden yaptıysan sorun olmaz hemen gir al şuan farkettiğin halde halen almazsan geciktirirsen yediğin yemek , ağzından dökülen sözler ve attığın adıma kadar günah yazılır.