Biraz önce duşa girdim. Gusul almak için girdim. Unuttum almadim çıktım. Tekrar da giremem suan.
Ne olacak oruc tutamam mi suan. Of aglicam ya.
Ne olacak oruc tutamam mi suan. Of aglicam ya.
önce kirli olan yerlerin temizlenir koltuk altı cinsel organ gibi
sonra niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diye niyet edilir
3 kere ağzına sag elinle bol su gırtlağa kadar gargara yapılır tükürülür
3 kere de sag elinle buruna su çekersin derinlere kadar sol elinle de burnunu temizlersin
sonra 3 defa başından aşağı başını yüzünü ve kulak ardını ovarak su dökersin
3 defa sag omzundan su dökersin yine ovarak
3 defa da sol omuzuna su dökersin yine ovarak
sonra da vücudunda hiç iç kuru yer kalmayacak şekilde yıkarsın ve yine ovarak
yıkanırken su dökünürken bismillahirrahmanirrahim. la ilahe illallah muhammeden resulullah dersen guslün sevabı daha çok olur
bir dakka bir dakka ya sen abdestin nasıl alındığını mı unuttun yoksa almayı mı unuttun
sanırım ben azıcık rezil oldum :))))
Yanlis anlamissin
Sikinti yok gusul almissin zaten, banyo yapmak gusuldur, niyetin zaten gusul, icindi, hatta cogu insan abdest almaz gusul ederken, icin rahat olsun
Hadiya iyi o zaman
Iyi kardesim tabiki ne kadar duzgun temiz bir insansin ki bu ihtimal seni rahatsiz ediyor aglatacak duzeye getiriyor karartma sakin o kalbi, az kaldi o kalpten bu dunyada
oruç olamazsın ki. boy abdesti almadan oruç tutamazsın bişeyler ye daha da günahmış diye duydum :)
Cidden mi :o
malesef ama yinede iyice bir araştır bakalım belki ben yanlış biliyorumdur :/
Cevap
41Cevap
Kişi gusül abdesti kastı olmaksızın banyo yaptığında veya serinlemek için duş aldığında ağzına-burnuna su ulaşmış ve vücudunda kuru bir yer kalmamış ise guslün farzları yerine gelmiş olacağından gusül abdesti almış sayılır.
Çünkü Hanefi mezhebine göre gusülde niyet şart olmayıp guslün sünnetlerindendir. Fakat gusle niyet edilmesi sevaba vesiledir. Taharetin bir ibadet sayılmasına sebeptir.
Ayrıca Malikîler ile Şafiîlere göre gusülde niyet, farzdır. Hanbelîlere göre de bu niyet, guslün sahih olmasının şartıdır. Bu sebeple ihtilaftan kurtulmak için gusülsüzlüğü gidermek, namaz gibi ibadetleri yerine getirmek maksadı ile gusül edildiği, boy abdesti esnasında hatırlanmalıdır.
Sorunuza dönecek olursak, böyle bir banyo veya duşun sonrasında uygun olan, abdestliymiş gibi hareket etmeyip sünnet üzere namaz abdestinin alınmasıdır.
biyerden aldım bu yazıyı. yani diyorki mezhebine bağlı ama sende benim gibi hanefiysen ve ağız-burna sur ulaşmış ve kuru yer kalmamışsa gusül olmuştur.
Ya girdim aldim içim icimi yemesin yani
2 - 3 saat içinde yani müsait olunca al abdestini
www.sorularlaislamiyet.com/.../...l-olmalidir.html
cünüp gezilmez , oruclu cünüp hiç gezilmez :D
Tamam aldim..
gözün aydın. Rabbim cennetiyle müjdeler inş. iyi günler.
Orucunu bozma kuşluk vakti girmeden abdestini almaya çalış
Şimdi alırsan daha iyi olur (iki vakit geçmeden abdest alınması gerekir)
Bu arada daha dikkatli ol
Böyle Riske girme
Ya unuttum işte ne biliyim :/
Neyse canım insansın sonuçta unutabilirsin tabi ama unutmaman lazım işte dediğim. gibi en kısa sürede (önümüzdeki 3-4 saat içinde) abdestini almaya bak yoksa orucunu harap edersin
Eğer unuttuysan bence girip gusül abdestini al çık orucuna devam et bence..
Oyle yaptim da olur dimi
Fetva veremem ama akıl yürüyebilirim. Bak şimdi normalde. unutup yemek yediğimizde orucu etkilemiyor dimi sende bu gusül olayını bilerek yapmadın heralde zaten banyoya da gusül alma niyetiyle girdiysen ve unuttuysan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Şimdilik bozma orucunu yarın iyi bir hocaya sorarsın.
Ya içim rahat etmedi aldim yaa
Teşekkür ederim sağolun
1-) Hangi mezheptensin?
2-) Ağzına ve burnuna su değdi mi?
Hayir değmedi :( normal bir duş düşün işte
Lan burdakiler hocamıda bunlara soruyosun? Kafanı çalıştır. Git bir sürü site var internette ordan araştır
Tam olarak cevap bulamam bu soruma
Sevaptan olursun. En fazla 1 gun kefalet tutman gerekir. Bozarsan 60 ceza 1 kefalet 61 gun. Riske aksiyona gerek yok oruca devam
Oruç tutarsın da kabul olmaz olmayacağı içinde tutmanın bir anlamı yok tabi...
Ya ama sonucta temizim suan?
1. Nasil gusul almayi unutuyorsun harbi garip :))) 2. De biran once al eger ki cenabet isen hemen al
Ya ne bilim
kısaca cevap vereyim orucunu devam ettir bir sıkıntı yok ama en kısa zamanda abdest almaya çalış çünkü abdestsiz durmak pek doğru değil
Neden ne oluyor
abdestsiz yerine gusulsüz deyim :) gusulsüz mescit e girmek, Kur an ı kerime dokunmak, ezbere okumak, yüzünden okumak, vs haramdır, namaz vs kılamazsın, manevi olarak savunmasız olursun, gusulsüz tırnağını kessen o tırnak senden hesap sorarmı beni o haldeyken vücudundan ayırdın diye
Hadiya ://
Girdim aldim :/
kimse esas soruyu sormamış hayret:)
"gusül gerektirecek naptın?" :P
Adettim seversin mi
Gusul almadan tutamazsın 1 gün tutmayacaksın girme imkanın yoksa
Girdim tekrar ya ama ezan okunmuştu :/
Tut sen allah kabul etsin müslüman hiçbir zaman kirli olamaz hadisi var ama öğren
Hanifi mezhebindeysen niyet onemli degil vucudunun her yeri islandiysa sorun yok. Banyoya gusul amaciyla girmissin abdestlisin şu an
cunupmuydun değilsen bişey olmaz evt ise oruca baslama
Tutmayayim mi?
cunupsen bence tutma değilsen tut
bişi olacagı yok kanka, bir daha alıcan oruca devam
Gİt yıkan dusunu al kalbin temiz olsun yaradan kabul eder merak etme
şu an yapacağın tek şey normal namaz abdesti gibi abdest almandır
git gogle amcaya sor sana nasıl alınacağını anlatır adım adım :)
Duşa girip unutmak nasil oluyor :D zaten dus almissin sorun olmaz.
Ya niyet etmedim gusul almak için
unuttuysan sorun değil.
ne alaka alman gerekiyorsa hemen al oruçun bozulmaz.. abdestsiz devam edersen oruça kabul olmaz
Niyetlenme ramazandan sonra borcunu verirsin artık.
oruçlusun şu an sıkıntı yok niyetin belliymiş zaten önemli olan niyet
ya hey saçmala tut orucunu cenabetlken oruç kabul olur ama oruçluyken cenabet olursan kabul olmaz tut kesnlikle
Sabah ezanına kadar abdest alırsan tutabilirsin
Ezan simdi okundu ya of
Sahurdan sonrakı gusul kabul olmaz
Neden ya
Sabah alabilirsen tutarsin
Alamam ki ya. :( cok üzüldüm şu an ama.
Eminsiniz dimi? Yarin girsem olur
insan bir namaz vaktinden fazla cünüp kalırsa günah işlemiş olur. Ancak abdestli olmak orucun şartlarından değildir. Oruca cünüp olarak başlanılıp daha sonra niyet edilebilir. Hatta cünüp olarak başlanıp cünüp olarak bitirilebilir. Ama tabi o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olur. Yani bir taraftan sevap işliyorsun diğer taraftan günah işliyorsun. Ama olaya hükmi olarak baktığımız zaman. Namazın farzları 12 dir. 6 içinde 6 dışında , dışındakiler 1 hadesten taharet (büyük ve küçük )2 necasetten taharet 3 setri avret 4 istikbali kıble 5 vakit 6 niyet.
orucun farzı ise imsaktan iftara kadar kişinin kendisini yemekten içmekten ve cinsi münasebetten uzak tutmasıdır. yani burada abdestsizlikten ari olması gibi bir farz yoktur.
Teşekkürler yinede aldim ben. Icim rahat etmedi..
Dikkat et mast falan yaparken.
kabul olmaz bosuna ac kalma..
Eminmisin olir demişler
orucsun sen şuanda orucsun sakin ol
Ya eminsen cevap ver lütfen
cenabet zındık hahahahaha
Tutarsin merak etme Islam zorlama dini degil.
sende çekme mastırbasyon o zaman
yarın bu saaate akdar mast yap :D
Hemen gusül al banyoya gir. bekleme
orucluyken 5 vakit namaz da kılınıyor biliyorsun. ve abdest alınıyor
o yüzden durmasana kalk banyoya gir hemen
tekrar niye giremiyon ki gir al
Ya annemler falan neden dicek ezanda okundu zatn
istanbuldanmsn
sanki tandiksn. gibi gelyor :)
Tutabilirsin sabah ilk işin almak olsun;-)
Niye gusul abdesti alcaktın ki cünup'muydun?
Sanane kardesim neysr ne !
Ya mast yaptın ya da seks yaptın bosaldn. Orucun kabul olmaz tutamazsın yani.
Gitti oruc :)
Ya demeyin geecekten gittimi
Adettim
Evet oruçlu olarak kabul edilme ihtimalin var
nasıl unutuyosun ya Aklın enrde kızım senin
tekrar al
Giremem şu an ya mumkun değil
Tut niyet önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar