Arkadaşlar araba bakıyorum en fazla 40 bin ama böyle hani herkesin bir Mercedes Bmw falan ilgisi vardır ya bende isterim tabii ki ama ancak 40 bine çıkarım diğerleri benim için gereksiz bir lüks olur. Yolda mazda gördüm dedim ya keşke şundan alabilsem. Merak ettim araştırdım 40 bine çok güzel mazdalar yani bildiğimiz spor araba. Ama adını duymadığım için endişe ediyorum, sizce Mazda nasıl?mazda nasıl bir marka
Mazda nasıl bir araba? Alınır mı sorun çıkarır mı ileride?
Mazda sorunsuz ve konforlu araba üreten, japon firmalardan biridir. Bende oldukça seviyorum bu markayı. Toyota ve Honda dan çok daha kaliteli ve konforlu araçlar. Fakat ülkemizdeki pazarlama ağının yetersiz oluşu nedeniyle ülkemizde maalesef pek satan bir marka değil. (Subaru gibi) Bu nedenle de yetkili servisi yok denecek kadar az ve yedek parça ise hem aşırı pahalı hem de bazı parçaların bulunması çok zor.. 40.000 TL bandına Mazda 323 Familya / GLX / Lantis alabilirsiniz. Km si çok yüksek olmayan ve oynanmayan orjinal bir araç uzun yıllar işinizi görecektir. #Pullman
Mazda araçların alınır mı alınmaz mı sorusunu cevaplamadan önce için ilk öncelikle “Mazda nasıl bir araba?” sorusunu cevaplayayım.
1920 yılında Japonya’da kurulan Mazda, 1931 yılında otomobil üretimi yapmaya başlamıştır. İkinci dünya savaşı sırasında Japon ordusuna silah üretimi de yapmıştır. Daha sonrasında araba üretimine devam etmiştir.
Bütün Japon arabaları için yüksek kalite diyebiliriz. Mazda da bir Japon arabası olduğunu her alanda gösteriyor. Motor kalitesi, konforu ve araç içi, araç dışı donanımlarının yüksek teknolojisi ile farkını ortaya koyuyor.
Sıkıntılı olarak ise normal günlük kullanım araçlar için biraz daha yüksek yaktığını söyleyebilirim. Bir de bazı otomobillerinde motor yapısı oldukça değişik, motor parçalarından biri arızalandığında komple motor bloğunu değiştirmek zorunda kalınabiliyor. Her ne kadar motor arıza sayısının çok düşük olduğunu söylesek de sonuçta araba şans işi ve küçük bir şans olsa da sorun çıkarabilir.
2020 Mazda modellerinden bahsedecek olursak;
Mazda 3
Mazda 3 serisinde hatchback ve sedan olmak üzere iki kasa tipi bulunuyor. Hatchback ve sedan modeli bulunan bu serinin dört ayrı donanım paketi mevcut. Mazda 3 serisinin hatchback modelinin 2020 başlangıç fiyatı 154.170 TL’den, sedan modeli ise 142.185 TL’den başlıyor.
mazda 3 alınır mı
Mazda 6
Sedan kasa tipine ait olan bu araçta şu an sadece bir motor seçeneği ve bir donanım paketi seçeneği bulunuyor. Power Sense yani en dolu paket seçeneklerinden birine ve 2.0 motor hacmine sahip benzinli motoru mevcut. Mazda 6 2020 fiyatı 337.990 TL’den satılıyor.
mazda 6 nasıl
Mazda CX
Mazda CX serisi SUV tarzı otomobiller ve içerisinde iki farklı model bulunuyor. Biri Mazda CX-3 diğeri ise Mazda CX-5. Mazda CX-3 serisinde beş farklı donanım paketi var ve bu modellerin başlangıç fiyatı 177.370 TL. Mazda CX-5 ise CX-3 modelinin abisi denilebilir. Mazda CX-5 serisinde iki farklı donanım paketi var ve başlangıç fiyatı 362.935 TL.
Mazda CX serisi nasıl
Mazda MX-5 Roadster
Mazda markasının 2020 model spor arabasıdır. Spor olmasından dolayı diğer modellere göre çok daha küçüktür. Sadece tek bir donanım paketi seçeneği ile satışa sunulmuş durumda. Bu modelin başlangıç fiyatı ise 253.700 TL.
Mazda MX-5 modeli nasıl
Kısacası Mazda araçlar oldukça kaliteli araçlardır. Gönül rahatlığıyla alıp kullanacağın araba markalarından bir tanesidir.
Nereden buldun la 40000 tl yi vay mk la bende mi kara para aklasam NE yapsam bu yaşta 40000 tl ilk araba alacaksan en kötü 70000 tl vardır senin bana da öğret nerden buluyorsan paraları
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
4 yillik saglikciyim ustune de tabi biraz kredi cekicem 40a tamamliycam. yani borc harc alicaz 19 yasindan beri calisiyorum
Ya haklisiniz ama soyle dusunun ailemle yasiyorum hicbir giderim yok. E tabi kredi cekip borca giricem birazda taksit taksit odiycem yani yoksa haklisiniz ev gecindiriyor olsam imkani yok. Krediyi de biraz fazla cekicem tabi. Cani gonulden duam, umarim en guzelleri en istediginiz sizin olsun.
Paranda gözüm sadece sordum inşallah istediğin güzel bir arabayı alırsın ama bence Mazda alma derim ford fiesta vw Polo seat ıbıza Renault clio bu arabalara da bakabilirsin bayana gidecek arabalar olduğu için bunları söyledim
Tesekkur ederim oneriniz icin onlar biraz tombul araba ya o yuzden istemiyorum mazdanin da bakinca arkasi cok erkeksi guzel olanlari yeni modelleri de tabi spor o yuzden hos gorunuyor 2012 falan da
hocam sedan istemiyorum ama hafif buyuk bir araba istiyorhm o dedikleriniz cok kucuk gorunumlu. model onemli degilde şık olsun ve 40i gecmesin hyani en ust 40 tabi daha ucuza guzel araba bulurdam cok sevinirim. bir ara tata falan baktim iyi degil dediler
Araç çok eski değilse Parça bulursun. Bulamazsan ben sana Berlin'e gidince getiririm ;) Eski yerli arabalarında parçası bulunmayabiliyor. Servisler parçayı yurtdışındanda temin ediyorlar. Fransız arabalarınında parçaları pahalı. Fransa Türk müslüman düşmanı bence onlarınkini kullanma. 2019 da Yerli arabamız satışa çıkacak, ozamana kadar idare edecek bir araba al veya bekle. Yorumumu beğenmeyi unutma lütfen.
@Herşeyimol sagolunn:) ya baya kisi yardimci oldunuz tesekkur ederim yoneldim baska arabalar 2019 a kadar beklersem ya para gider ya mercedes parasi birikir heralde:) yerli derken turkiye de mazda mi yoksa tamamen yerli marka mi
Mazda araçlar çok kaliteli araçlardır. Motoru oldukça kuvvetli. Ben tasarımlarını da çok beğeniyorum. Spor arabalar arasında en sevdiğim tasarıma sahip arabalardan bir tanesi diyebilirim. Ancak 40 bin TL ile Mazda araç satın alamazsın maalesef. Ayrıca arıza durumlarında parça bulmakta zorlanabilirsin.
Mazda yı tercih etmeyi düşünen bir kadını alnından öperim ben:)
Japon menşeili otomobillerin tamamı mekanik anlamda sorunsuz ve çok dayanıklıdır, yedek parçaları oldukça pahalıdır ama kaza veya periyodik bakımlar dışında hiç ihtiyacınız olmaz. Japon otomobillerinin mizacı sert ama ergonomisi idealdir. Sürüşte onunla bütünleşirsiniz. Alman menşeili otomobiller kadar iyi bir sessiz kabine veya kabin konforuna sahip değildirler. Genellikle sivri hatlara sahip dış kaporta süslü genç işi iç tasarım harikulade motor gücü gibi özellikleri vardır.
Kendim Honda Civic 1.5 Turbo hatchback sahibiyim. Honda kullanmak Samuray olmak gibi bir şey. Honda bize Ayrton Senna dan mirastır, Max Verstappen den gururdur, Soichiro dedemizin felsefesinin her damlasını aşk ile birleştirdik.
Mazda nın Toyota nın Subaru nun Mitsubishi nin Honda dan arta kalır yönü yoktur zaten:) Japon otomobillerinin hepsi iyidir ama tanımayan sevmez. Tanırsanız seversiniz.
mazda sorunsuz ve uzun ömürlü bir aractır, turkıyede pıyasası cok fazla yok satarken bıraz zarar ettırebılır onun dısında kalıte olarak motor aksamı olarak sonuna kadar guvenılır
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anliyorum cok tesekkur ederim ama sanirim dizel bulamiycam istedigim fiyata simdi yine bakiyorum lpg bir cogu
oto alım satımı yapıyorum sana şunu söylim mazda zor bozulan dayanıklı arabalardan ama bozulursada parçaları diğer arabalardan pahalıdır ve satmak istediğinde kolay kolay satılmaz. :)
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya evet ben boyle bir araba oldugunu dahi bilmiyordum o da cok sıkıntılı satma meselesi sanieim turkiyede yaygin degil. sagolun. peki hem şık hem 0 a yakin 30 40 bine ne vardir
opel corsa - volkswagen polo ve golf - ford fiesta ve focus - renault megane - bmw 316 bunları alabilirsin bu dediklerim hep spor modeller arkası kesik coupe modeller, bmw 316 30-40 milyara bulursun ama biraz eski model 2000 ile 2005 arası. ama diğer markalar renault ford volkswagen opel ve diğerleri 2010 ile 2015 modellerini bile 30-40 bine bulabilirsin. parça olarak bmw yine pahalı diğerler sıraladığım markaların parçaları uygundur her yerde bulunur.
daha önce deneyimim olmadı ancak arastırabilirsin japon arabaları ozelliklede mazdanın arıza oranı yanlış hatırlamıyosam gecen sene dünyada birinciydi gayet kaliteli bir marka sahsen cok severim ve türkiyede cok binilmemesinede hep sasırrım
Ya ben ne arabasi oldugunu dahi bilmiyorum da cok tesekkur ederim gorus icin turkiyede hepsine lpg taktirmislad heralde sahibindende bakiyorum hep lpg li yaziyor. Degerini dusurmusler. Sanirim silindir hacmi buyuk o yuzden taktilar. Dizeli az
Fiyatlar günümüzde el yakıyor.. 40 bine araba kaldı mı bilmiyorum, uzun süredir takip etmiyorum.. Lakin temiz, düşük km ve oynanmamış bir araç alırsanız, Mazda keyifli, sorunsuz ve sağlamdır..
O zaman sana tavsiyem. Hyundai i20 2013-2014 model otomatik vites 1.4 )2015 modelerinin motor gucu düşük. Sead leon 2.0 motor 2007 model otomatik vites dizel on numara araba. Daha ucuz bisey istiyosan hyundai getz ama tavsiye etmem eski araba veya hyundai i10 bir bayan icin ideal