Gece gece aklıma takıldı bu kadının mezarı yok hastane kaydı yok hiç bir şeyi ortada değil. Son sözünün 'Alçaklar vurdular beni!' olduğuna dair iddialar var ama intihar diyerek üstü kapatılmış. Ne düşünüyorsunuz.
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnu okumuştum. Ama bazı kaynaklar da bunun tamamı ile uydurma olduğunu yazıyor. Bugün açıklığa kavuşmuş bir konu değildir.
Fikriye hanım ile ilgili bilgi vereyim. Atatürkün üvey babasının tarafından akrabalar. Fikriye çocukluğundan beri Mustafa Kemali çok sevmiştir. Bir ara Mısırlı bir adamla evlenmiş sonra boşanıp Zübeyde Hanimin yanina gelmiştir. Zübeyde Hanım belki de Fikriye evvelce evlenmiş bulunduğundan onu oğluna asla yakıştırmamıstır.
Fikriye ise Mustafa Kemale o denli hayrandır ki, hasta olduğu bir dönem kimseyi dinlemeyerek yanına gitmiş nikahsiz olduğu halde onunla yaşamıştır. Çankayada bir first lady gibi misafir ağırlamış, paşaya her konuda yardım etmiştir. Lakin Mustafa Kemalin sevebileceği tipte biri değil Fikriye. Fazla doğulu, Mustafa Kemal her daim batı terbiyesi almış kadınlardan hoşlandığını yazar. Neyse, Fikriye Hanimi da yanından ayirmamistir ama, git dememiştir, belki ilgisini de sevmiştir, belki ona şefkat de duymuştur bilemeyiz. Fikriye aynı zamanda çok hasta bir kadındı, veremdi.
Gelelelim Fikriye hastalığı iyice ağırlaşinca hiç istememesine rağmen biraz da Pasanin ısrarı ile yurtdışına gider tedavi için. Paşa o ara Latife ile evlenir ve Fikriye bunu duyup döndüğünde ona oldukça resmi davranır. Latife de daha sonra evden kovar.
Fikriye evden kovulduktan sonra kendini öldürdü deniyor... 1 hafta komada kalmış bu sürede hiç Atatürk tarafından ziyaret edilmemiştir. Bu kısım belki ilginç belki de evli olduğunu düşünürsek normal. Telefon edip durumunu sordurtuyormuş... Neyse... mezarı bir park yakınlarında diye okumuştum ama belirsiz evet ve o kısmı da ilginç.
Burada büyük boşluklar olduğundan üzerine çokça hikaye yazılır. Ben fikriye ile mustafa kemalin nikahlandigini hatta sözde çocukları olduğunu bile okudum... başka bir yerde yok latife öldürttü de yazıyor. Boşluk var burada, ağzı olan konuşuyor. Bir parça muamma olduğu muhakkak ama boşluklardan beslenenlere izin vermemek de gerekir diye düşünüyorum.23 Yorumla- +1 yıl
Ha bir de... fikriye öldükten sonra Mustafa Kemal yanlışlıkla Latifeye Fikriye demiş, aralarında büyük bir kavga çıkmış ve Latife boşanmak istemiştir. Sonradan barışıyorlar gerçi.
- +1 yıl
Ha biliyorum o olayı. Çok araştırdım da. Bence aralarında aşk vardı her zaman. Şiir bile yazmış Atatürk ona. Latife hanım ise ne biliyim sevemedim
- +1 yıl
Ben aşık olduğuna inanmıyorum. Atatürk aşık olacak bir adam değildi aslında. Dönem dönem bazı kadınlara ilgi duyduğu olmuştur. Belki rastladiniz bunlarin hepsi bati terbiyesine sahip, piyano çalan, yabanci dil bilen, iyi eğitimli kadınlar.
Fikriye dogulu idi. Yalnız Atatürkü cidden çok sevmiştir. Bu da belki atatürkün ona yoğun bir şefkat duymasına sebep vermiş olabilir. Ama aşk var diyemeyiz.
Latife ise... Aslında çok güçlü kültürlü bir kadın. Atatürkün dengi. Ama çok gençti ona göre o yüzden genç kız halleri ile aralarının bozulduğunu düşünüyorum. Latifeye babasi "sen bir t. c. cumhurbaşkanı ile evli olduğunu unutuyorsun" demiştir hatta. Onu da anlamak lazım. Kocası kendisinden çok devletle evliydi ve bu onu yıpratmış olmalı. Ha öte yandan Atatürk Latifeye de aşık değildi. Onu salt kendine denk bulduğu için seçmiş olmalı. Bilgisine kültürüne hayran olmakla birlikte Latifeyi güzel bulmadığını söylediğini okumuştum.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. valla her şey bitti adamın aşk hayatını araştırıcaz.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYabancılar tutmuş olabilir kadını Atatürke yaklaşıp bilgi sızdırması için. Hepsini geçtim metreside olabilir sonuçta Atatürkte bir insan. Ee yani nolmuş amaç?
02 Yorumla- +1 yıl
Akrabası ve ilk imam nikahlı eşi kendisi ne kadar yanında oldu biliyor musun sen? Ajan demek ne haddine
Cevap sahibi+1 yılBen tanımıyorum kadını zaten ama öyle bir söylüyorsunki sanki çok kötü bir şey olmuş gibi. Adam zaten ajan hayatı yaşadı bu ülkeyi kurtarmak için ne bekliosun yani
Diğer konusunda 357 cevap paylaştı. fikriye hanım bende ilk defa duydum bir soru soracağım fikriye hanım müslimanmı?
039 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Yer : Ankara istasyonu özel kalem binası
Tarih : 10 Temmuz 1923
«10 Temmuz 1923 Ankara istasyonundaki kalem-i mahsus (özel kalem) binasında Fırka nizamnamesini müzakereden (Parti tüzüğünü inceledikten) sonra, Gazi ile yalnız kalarak hasbihallere başlamıştık.
“Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar” dediler. Kendisini hilâfet ve saltanat makamına layık gören ve bu hususlarda teşebbüslerde de bulunan, din ve namus lehinde türlü sözler söyleyen ve hatta hutbe okuyan,
benim kapalı yerlerde baş açıklığımla lâtife eden, fes ve kalpak yerine kumaş başlık teklifimi hoş görmeyen Mustafa Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce, şu izahatı verdi:
“Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz. Partiyi (CHP'yi) bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!”»
- +1 yıl
KAYNAKLAR
(Kazım Karabekir - Hatırları - Kızıl Pençe - S. 86 - Mustafa Armağan)
(Bkz. Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası: Atatürk-Karabekir, Yayına hazırlayan: İsmet Bozdağ, Emre Yayınları, Aralık 1991, s.143.)
(Bkz. Kazım Karabekir Anlatıyor, Yayına hazırlayan: Uğur Mumcu, Umag Vakfı Yayınları, 1996, s.75-76.)
(Bkz. Atatürk Din ve Laiklik Üzerine, Derleyen: Doğu Perinçek, Kaynak Yayınları, 3. Basım: 1999, s. - +1 yıl
Ve bu yazıyı bazı saf insanlara inandırmaliyiz sanırım ha?
- +1 yıl
KAYNAKLAR
(Kazım Karabekir - Hatırları - Kızıl Pençe - S. 86 - Mustafa Armağan)
(Bkz. Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası: Atatürk-Karabekir, Yayına hazırlayan: İsmet Bozdağ, Emre Yayınları, Aralık 1991, s.143.)
(Bkz. Kazım Karabekir Anlatıyor, Yayına hazırlayan: Uğur Mumcu, Umag Vakfı Yayınları, 1996, s.75-76.)
(Bkz. Atatürk Din ve Laiklik Üzerine, Derleyen: Doğu Perinçek, Kaynak Yayınları, 3. Basım: 1999, s. 251-252.) - +1 yıl
Yani bununla ne amaclamaktasiniz?
Bakalim adam dindar değil o zaman ülkeyi kurtarmadı öyle mi? Yahu anlamıyorum en Atatürk düşmanı kaynaklar bile egenin yunan tarafından ilhak edildiğini kabul ediyor. Doğuda Kürdistan ve Ermenistan kurulacağını yazıyor. Ulan bu adam hepsini değiştirdi be. Diyelim hakkaten dindar değil (ki kazim pasanin yazdıklarına zerre itimadim yok, o kitapları okudum ben çelişkileri de bol) ama diyelim din konusunda Atatürk evet müslüman değildi. Bu adami harcamaya yeter mi?
Atatürk corrine yazdığı mektuplarda bir şeylere inandığını açıkça gösterir lakin İslam'a yakınlığı belki de yoktu doğru. Yani? Aaa islam değil mi k zaman sayılmaz mi diyeceksiniz?
Arkadaş anlamıyorum nasıl mantık bu ya. Gözünüzü seveyim yapmayın şunu. - +1 yıl
@mynameisred boşver anlamazlar onlar
- +1 yıl
Ben bir çok kaynaktan Atatürk'ü de padişahları da araştırdım aylardır. Sonuç olarak Atatürk'ü de padişahları da seviyorum herkesin hatası olmuş olabilir bu onların bizim için yaptıklarını değiştirmez
- +1 yıl
Ne yapabilirdi? Sen olsan daha mı iyi yapacaktın sanki? Astı da din adı altında feto gibi cemaatçileri astı den bunu okudun mu? Yandaş kaynakları okuma bence. Ha şimdi ki zamanı seviyor musun diye sorsan hayır derim. Osmanlı zamanında Rum köylerinde yaşamayı tercih ederdim
- +1 yıl
Biraz biliyorum. Kendimi her alanda geliştirmeyi severim.
- +1 yıl
4000 metrekare toprağı atatürk mü düşürdü?
YUH
Hemen kaynak ver hemen.
Bu ne rezillik bu ne kepazelik.
Ya insana dair tüm umutlarımı tüketiyorsunuz. Kardeşim inandığınız o ALLAH aşkına yapmayın. Allah kahretsin ya.
Sevrdeki durum belli degil miydi? 5 devlet paylaşıyordu bizi, kim. nereyi verdi. Ayağımızda çarıklar bile olmadan ülke kurduk. Siz nasıl bunları iddia ediyorsunuz. VİCDANINIZ HİÇ MI SIZLAMAZ?
Allah kahretsin hainleri, yazıklar olsun. Benim dedemin amcası siz bunları yazın diye ölmedi savaşta. Bu nedir ya, nereye düştük böyle. Yazıklar olsun. - +1 yıl
Atatürk görüşmelerin Izmirde olmasını istemiştir bu sayede kendi katılabilirdi. Ama nutukta defalarca belirttiği üzre esasında ülkedeki kimseye güvenmediğinden ülke dışına çıkmayı göze alamamıştır. İsmet Paşadan da ne istersiniz anlamam bu arada. Öyle sallamak kolay. İngilizler Türklerin ilk talepleri karşısında resmen kendilerine şaka ettiğimizi söylemiş bizi defalarca aşağılamışlardır. Misal bize koltuk bile vermemişlerdir görüşmeler için. İsmet Paşa böyle basit aşağılamalarla da uğraştı Lozanda. Ama siz hala yok bilmem ne Lozan gercegi?
Hem. o değil sorumun cevabi nerede? Hani nerede Atatürk kaybetmiş o toprakları. Teee selanik bile o Libyada iken kaybedildi. Abdülhamit ve Mehmet Reşat döneminde gitti bütün topraklar.
Bunu nasıl kıvırırsiniz aklim almiyor? Bakin cidden soruyorum neyi amaçlıyorsunuz?
Cidden soruyorum Allah aşkına deyin kime çalışıyorsunuz?
Bizi kurucu değerlerimizdenuzaklaştırma hedefinizin amacı nedir?
Ayıp değil midir? Bu nasıl vicdan? - +1 yıl
Dediğim hiçbir şeye cevap vermeden gene olayı islam düşmanlığına bağladınız. Anca bu zaten islam düşmanı din düşmanı zart düşmanı zurt düşmanı. Her şey din. Başka hiçbir şey zerre umrunuzda değil.
"Gelişmeyen devletler, gelişenlerin ayakları altinda ezilirler" diyen Atatürkün neden bu adımları attığı zerre umurunuzda değil. Çünkü olay salt din. Vizyon salt bu. Bir de karalama.
Verdiği linke bak ya... tamam kardeş ben boşa ciddiye alıp boşa vicdani çağrı yaptım. Yazıklar olsun. İnsanlığınızdan utanıyorum. Ne bir b. k bilirsiniz ne de adam dinlersiniz. Kim ezberletti ise. Yaş da 33.
Daha fazla milli onurumuzu çiğneyen bu konuşmayı yapmak istemiyorum. Lakin yalan yanlış şeyler yazmayın, biz Atatürkü zinhar yedirmeyeceğiz. Karalamayın. Bir insan salt din ile karalanmaz. Senin dinin sana, benimki bana, onunki ona.
Selametle dindar kişi. - +1 yıl
Osmanlı sultanlarından sadece fatih, kanuni, ve yavuz kötülenmemiş bunun dışındaki tüm padişahlardan kötülenerek bahsedilmiştir. Bak kendini kandırma! Abdülhamiti kızılsultan olarak öğretmediler mi? Neden yahudilerin istediğini yapmadı diye. Yani kemalist rejim yahudilerin istediğini yaptı. Son sultanımız zavallı vahdettin hanı da hain ilan eden yine bu kemalist zihniyeti. Ama şimdi çoğunluk biliyor asıl hainin kim olduğunu
- +1 yıl
Osmanlı 1909'da sultan abdulhamid'in devrilmesiyle son ikiyüz yıldır mücadele ettiği ingilizler tarafından fiilen yıkıldı, hemen ardından Milliyetçilik akımları kullanılarak balkan devletleri ayaklandırıldı ve osmanlı'dan koparıldı, arapları da koparmak için şerif hüseyin ittihatçılar tarafından vali olarak oraya atandı ve büyük arap krallığı vaat edilerek isyan çıkarması istendi, sanıldığının aksine araplar İsyan eden taraf da değil, ingilizlerle beraber osmanlı'ya savaş açan şerif hüseyin'e karşı osmanlı ordusundaydılar
- +1 yıl
ama gelecekteki fitne için resmi tarihimize lawrence destekli şerif hüseyin'in değil de arapların isyan ettiği yazıldı. Osmanlı yıkılmıştı ama ingilizler zekiydi, 16 tane cihangir devlet kurmuş bu milleti 17. devleti kurmalarına fırsat vermek için başı boş bırakmazdı bırakmadı da, türklerden ebediyen kurtulmalarının tek bir yolu vardı, "onları asimile edeceklerdi" ve işe koyuldular ama bunun önünde çok önemli bir sorun vardı bu millete gelecekte önderlik edecek tahsilli yiğit genç bir nesil yetişiyordu, bu nesil varken ingilizlerin işi zordu ve yok edilmeleri gerekiyordu, tezgah var mıydı bilmiyorum, öyle olmuş olmasını da hiç istemiyorum ama çanakkale savaşı ingilizlerin imdadına yetişti.
- +1 yıl
Cevat çobanlı paşa'nın denizdeki muhteşem mukavemetine rağmen menzilimizin dışına yerleşen ingiliz donanması gemilerden uzun menzilli toplarıyla, karadan da yüksek mevkilere kurdukları mitralyözleriyle ellerinde süngülerinden başka hiçbir şey olmadan önlerine atılan genç neslimizi geleceğimizi katlettiler, biz bu olayın olgusunu hiç düşünmeden "okullarımız mezun vermedi gençler öleceğini bile bile durmadı" şeklinde anlatılan bu faciayı hamaset duygularımız kabara kabara okuduk dinledik ama bu savaşın perde arkasını, işin aslını hiç görmedik. Karşımızda anzaklar ve hinduların olduğu, ingilizlerin istanbul'a girmemesi için verdiğimiz bu savaşı bizim kazandığımız ilan edildi ama İngilizler kısa bir zaman sonra 13 kasım 1918'de ellerini kollarını sallaya sallaya istanbul'a geldiler, ingilizlerle aynı gün istanbul'a gelen atatürk de tam bu sırada "geldikleri gibi giderler" dedi, halbuki ingilizler italyanlar ve fransızlar gelirken çok mutluydular
- +1 yıl
İşgal kuvvetleri komutanı ingiliz general harrington stratejik binalara ve kışlalara ingiliz bayrakları çekti ve buraları karargah yaptı. Osmanlı'ının yerine birleşik krallığa bağlı etnik kimliğe dayalı bir cumhuriyet kurulacaktı, bir yandan da israil için çalışmalar başladı. İsrail'i kuracaklardı çünkü küçük devletlere bölerek güçsüz bırakacakları araplar israil'le uğraşacak, bu bela onları belki yüzlerce yıl oyalayacak, müslüman milletlerin bir parçası olan araplar bu şekilde dizginlenmiş olacaktı. Avrupa'da özellikle almanya'da yahudilere karşı başlatılan soykırım olayları da, rahat lüks yaşamlarından vazgeçip israil'e yerleşmek istemeyecek yahudileri israil'e kaçmak zorunda bırakacak bir oyundu, bir ingiliz oyunuydu ve başarılı da oldu.
- +1 yıl
Gelelim kendi ülkemize. Anadolu halkının bir işgal karşısında kıyama kalkışacağını bilen ingilizler yunan askerlerini devreye soktular, yunanlılar bir bölgeye gönderiliyor, ittihat ve terakki komutasındaki türk ordusu gelip yunanlıları o bölgeden çıkarıyor ve zafer kazanılmış oluyordu, bu oyun silsilesi atatürk'ün kazandığı söylenen ama gerçek olduğuna dair bir iz olmayan büyük taarruzla sona erdi, yani ingilizlerin işgal ettiği ülkemizi yunanlıların elinden kurtararak zafer kazanmış olduk. 6 eylül'de usulca gemilerine binip giden yunanlıları 9 eylül'de denize döktüğümüze bile inandık; çünkü bunlara inanmayanlar artık vatan haini sayılıyordu. Irak'ta abd işgali altındayken bağımsız bir devlet kurulduğuna kimse inanmazdı ama İstanbul'dan samsun'a bile ingiliz vizesiyle giden atatürk'ün işgal altındaki ülkede bağımsız bir devlet kurduğundan kimse şüphe edemezdi.
- +1 yıl
Ülkemizdeki dönüşümü tamamlayan ingilizler geldikten beş yıl sonra geldikleri gibi gittiler, günlerce törenler organizasyonlar yapıldı futbol turnuvaları kutlamalar yapıldı ve hiç savaşmadan mutlu mesut ve muzaffer bir edayla sürgün edilmiş osmanlı hanedanı'nı da alarak geldikleri gibi gittiler. Yeni kurulan rejimin ilk ve asıl işi türkleri asimile etmekti, çanakkale'de yok edilen asım'ın neslinin devamı gelmesin diye yeni müslüman nesiller yetiştirecek herkes ya asıldı ya da suikaste kurban gitti, binlerce belki onbinlerce alim katledildi. Din ve geçmişle bağlarımızın kopması için alfabemiz değişti eski harflerle yazılmış eserler evlere yapılan baskınlarla toplatılıp yakıldı
- +1 yıl
ingilizleşmeyi reddeden rize ağrı elazığ dersim gibi şehirlere savaşlar açıldı, katliamlar yapıldı. Asimilasyon kolay olmayacaktı, uzun belki birkaç yüz yıl sürecekti, bu nedenle, bu süreç tamamlanana kadar araplara yapıldığı gibi bize de uyanışımızın önüne geçecek bir sorun lazımdı, kürt türk sorunu iki milletin de asimile olana kadar oyalanacağı bir sorun olurdu zaten sınırlarımız da bu soruna göre
çizilmişti. Operasyon hemen başladı, devlet "türk devleti" kimliğiyle kürtlere sistematik bir baskı uyguluyor kürtlerin devlete düşman olmasının temellerini atıyordu, kısmen başarılı da oldular ama toplumsal bir bölünme için ideolojik ayrışmalar gerekiyordu, uzun vadeli bir sorun için milliyetçilik en iyi yöntemdi, bunun için bir çok deneme yapıldı, 1966 yılında kurulan ülkü ocaklarının karşısına 1969'da kurulan devrimci doğu kültür ocaklarına kürtler rağbet etmeyince plan değişti, - +1 yıl
kültür ocakları kapandı kürtlere yeniden baskı başladı ve pkk ortaya çıkarak kürtlere "ben sizi devletten koruyacağım" mesajı verdi, devlet de bilinçli bir şekilde uyguladığı politikayla kürtleri Pkk'nın kucağına itti, bunun yanısıra batı'da asker giysili pkk'lıları, doğu'da da pkk'lı giysili askerleri gösterip "bunlar bebek katili bebekleri öldürüp suçu üstümüze atıyorlar, o halk da onları destekliyor" diyerek düşmanlığı pekiştiren de devletin bizatihi kendisiydi İngilizler bir taşla bir çok kuş vurabilecek kadar zekiler ve vuruyorlar, ülkücü pkk'lı sosyalist faşist milliyetçi türk kürt vs vs vs.
- +1 yıl
Kendinizi "müslüman" yerine böyle bir terimle ifade etmek ihtiyacı duyuyorsanız bu büyük tuzağın içindesinizdir ve acilen kurtulmalısınız İngilizler her gün oyunlar oynuyor ve siz her gün kendi ülkenize karşı onları destekliyorsunuz, size belli başlı duygular yüklediler ve ihtiyaç duyduklarında o duygulara dokunup sizi istedikleri şekilde yönlendiriyorlar, harekete geçmeniz için bazen bazen filistin'e bir bomba atıyorlar, bazen taksim'de bir çocuk öldürüyorlar, bazen doğu türkistan diyorlar, bazen roboski ve siz bu oyuna geldikçe daha çok düşman olacak, daha çok fakirleşecek hatta daha çook öleceksiniz. Şimdi ideolojilerinizi bir kenara bırakın ve şu tuzaktan çıkın, dünya mazlumları bizim 17. büyük devletimizi kurmamızı bekliyor. Ya komşuna düşman olacaksın ya dünya'ya umut, karar senin,
Diğer konusunda 10,9b cevap paylaştı. Böyle gizli kalması daha iyi değil mi?
08 Yorumla- +1 yıl
Değil. Neden iyi olsun ki?
- +1 yıl
Öğrenmem gerekiyor... En azından mezarının yerini
- +1 yıl
Bilgin mi var?
- +1 yıl
Orada mısın? Lütfen benim için önemli
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılçok uzun hikaye o ya
11 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum uzun zamandır araştırıyorum ama hâlâ mezarına dair iz bulamadım sinir oldum.
fikriye aranıyor nerde :)
04 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım?
- +1 yıl
Google yaz çıkacaktır. Atatürk'ün sevgilisi de denebilir sanırım
+1 yılsevmem kendilerini
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi