Soru daha iyi bir yere gelir ve daha cok cevap alir konuya aciklik getirmis oluruz.
Allah (cc) Domuzu Niye Naletledi ?
Soru daha iyi bir yere gelir ve daha cok cevap alir konuya aciklik getirmis oluruz.
öcelikle bu yasaklanmış eğer buna inanıyosak, zaten bunun yasaklanamasının asıl ve en önemli sebebi allahın yasaklamış olmasıdır. ama ilamiyet akıl üzerine kurulduğu için, tabi ki bunun da bir sebebi vardır. çok ciddi zararları var insan vücuduna. mesela domuzda bazı zararlı mikroorganizmaları öldürecek bir savunma sistemi yok. bu da insan vücudu için tehlikeli. ayrıca domuzdaki sindirim çok kısa olduğu için zararlı toksinler ayırt edilemiyor vücuttan. mesela inek vb bir hayvanda sindirim 12 saat sürerken, domuzda sadece 3-4 saat sürüyor. diğer bir şey domuz etinin çok yağlı olması ve bunun dasağlıksız olması. ama şu da bir gerçek ki insanın yediği şeylerin insanın karakteri üzerind ede tabi ki bir etkisi vardır.(kıskanamma duygusu). ayrıca yahudilerde de haramdır domuz eti . gerçek hristiyanlıkta da aslında haramda işte... ayrıca link
https://www.youtube.com/watch?v=RqZCvYGacMcpis olurlar kanka pis. o hayvanları yiyenler ceşistli enfeksiyonlarla hasta falan oluyorlar. saglıklı ot yiyen hayvanlar dururken, kendi bokunu ve yavrusunu yiyen hunhar domuzları yemek akıl karı degıl. bunu din kabul etse bile benim midem itiraz eder
yazdıklarını biliyorum bende ama ben yahudilerde yemiyor diye biliyordum yanlış biliyormuşum sanırım.dışkısını yer benim bildiğim dişisini diğer hayvanlardan kıskanmaz ve de kendi yavrusunu yiyebilen nankör bir hayvandır.tabi doğru yanlış bilmemde ben böyle duydum.
ama Allah'ın yarattığı kullar içinde bile okadar çok kötü var ki domuzda hayvanın kötüsü demek
gerçek Müslüman yemez.ve evet senin saydığın sebeplerdendir.bu hayatta bizlere bir çok hediye verilirken bir çok şeyde herşey sevilmemesi gerektiğini gösterilmek amaçlı verilmiştir.denizdende balığa benzemeyen bir şeyi yiyemezsin mesela.kalkıp penis balığını miden kaldırır mı senin ?
Eger Adi Penis Baligi Degilde Akbalik olsaydi kaldirirdi.
Orda Marjinal isim :)
deniz canlıları yenir. kurandaki yasak yemekler arasında deniz canlıları yoktur.
Cevap
29Cevap
Merhaba domuzcu kardeş;
Demek öyle.. Domuz yedin.
Hayvanın adını bile anınca karnıma ağrılar giriyor.. O derece..
Neyse, sevgili dostum "kertenkeleyi öpen adam" gereken açıklamayı yapmış.
Bu hınzırın eti sağlığa zararlı, bilimsel olarak kanıtlandığı halde bazıları ısrarla domuzda ısrar ediyor.
Adamların ruhune işlemiş.
Eskiden TRT'de domuz reklamları bile vardı, Tİmurtaş hocam anlatır, domuza benzer bir adamı çıkartmışlar, efendim diyor domuz iyi bir hayvandır, etini severim, lezizdir , tavsiye ederim bilmem ne.. Adamlar resmen domuzu reklam ediyordu.
Simdi islamda bazı seyler vardır sorgulanmaz Allahu Teala ne buyurduysa buna sorgusuz sualsız uymamız lazım bızım dınımız bunu gerektır.Gelelım domuzlara domuzlar Allahın haram kılmasının yanında tıpcada hastalığa yol acan bıcok vurüs tasıdıgı kanıtlanmıstır. Yaratılmasına gelınc evardır kı onunda bı hıkmetı Allah yaratmıs her varlıgın kaınatta bı rolu gorevi var .Haram denmısse Rabbimiz bı hıkmetı varkı zararlıkı yemeyın dıye emretmıs uzak durmak lazım .Ayrıca domuz yenmez ama onunda bir yaradılıs hıkmetı mutlaka vardır kı yaratılmıs ..
Kuran-i Kerim de .
SORGULA , Yaradilisini , Gecmisini .
diyordu bir yerinde ben star da o nihat hatipoglu ayet okurken duymustum kanal degistirdim ama aklimda .
o sorgulamak baska anlamda benım burda kastettğim Allahu Tealanın bıze emreettği şeylere sonsuz ıtaat etmek uymak anlamında
1-Lanetlenen hayvan değildir. Sadece domuz etinin yenmesi yasaklanmıştır. Günümüzde de bir çok hasalığın bu sebeple bulaştığı ortaya çıkmıştır.Bu durumda sap ile samanı ayırmak gerekir.
2-Bununla birlikte insanın yediği herşey bir şekilde DNA ya aktarılmakta ve bu şekilde genetik aktarımın devamı sağlanmaktadır. Organ ve benzerlik olarak domuzlaeın vucudu insanlara çok benzer; genlerin karışması çok muhtemel bir durumdur.
3- İnsanın yediği şeyler vücutta biyolojık sonuçlar verir. Örneğin; çok yumurta yiyen birinin terinde yumurta kokusu oluşabilir. Bununla birlikte yenilen şeylerin erkeklerde sperme kadar sirayet ettiği biliniyor. Domuz; pis kokan bir hayvandır. Bu koku onun korunması ve guardıdır. Domuz etidi yenmesi de insanın terinde ve vücut kokusunun değişmesini sağlar. ...
Pisliğini yiyor diyenler tavuk yemesinler o zaman bu mantığa göre tavuk da haram olur. Tavuk en pis hayvandır.
Ayrıca biraz fazla yağlı olmasından başka vücuda kırmızı etten farklı olarak herhangi bir zararı yoktur. İyi pişirmediğin sürece her türlü et parazit yapar.
Alıntı;
Neden yasaktır domuz? Çünkü domuz Yahudilerde de yasaktır ve Muhammed Kuran'daki pek çok şeyi Tevrat'tan araklamıştır. Peki domuz Yahudilikte neden yasaktır? İşte buna dikkat etmek gerek. Yahudilik nerde doğmuştu? Mısır'da.
Eski Mısır'da domuz pis kabul edilir. Domuza değenin elbiseleriyle beraber Nil nehrine atlayıp yıkanması gerekir. Sadece yılda iki kez tanrılara domuz kurban ederler ve bu zamanlarda domuz yerler yılın geri kalan kısmında domuz yemezler. Domuz çobanları tapınaklara sokulmaz. Bunlara kızda verilmez kendi aralarında evlenirler. İşte Museviliğin ortaya çıktığı Eski Mısır'daki tuhaf gelenek. Museviler bunu Mısırlılardan alıyor Muhammed de Tevrat'tan.
Kur'an-ı Kerim'i, okuma-yazma bilmeyen bir Peygamber, oradan buradan araklayarak mı yazdı diyorsun yani?
Ben de bunu demedim zaten. Okuma sıkıntısı mı çekiyorsun? =)
Sondaki soru işaretini görmemişim. Okuma yazma bilip bilmediği aşikar. Yazdı demiyorum. Fakat inançlar ve semboller genelde birbirinden alıntıdır. Kuranda yazan şeylerin çok büyük bir kısmı başka inançlar ve dinlerden alıntı olduğu bir gerçek.
Bunu nasıl öğrendi okuma yazma bilmeyen adam dersen. O zaman zaten kitap bulmak büyük bir meziyet. Bilgiler insanlar aracılığıyla çeşitli şekillerde aktarılmış olabilir veya başka bir yol bulmuş olabilir bunu henüz bilemiyorum.
-İnançlar ve semboller genelde birbirinden alıntıdır diyorsun. Yani emin olmamanla birlikte, bir varsayım söz konusu yanılıyor muyum? Öyleyse emin olmadığın bir konuda fikirlerini belirtirken; emin konuşmakla, varsayımvari konuşmak arasındaki farkı ayırabilmeni tavsiye ederim. Yararına olur. Bu her ne kadar bir alıntı da olsa...
Fakat Kur'an-ı Kerim, yine aynı Yaratıcının göndermiş olduğu diğer dinlerin sonuncusu ve en geniş kapsamlısıdır. Bu vesileyle, diğer dinlerden alıntı yapmış, araklanılmış gibi komik fikirler belirtmemeni yine tavsiye ederim. Çünkü bu da senin yararına olur.
-Son paragrafına gelecek olursak. İslamiyetten önceki din kitaplarının içeriğini özgün buluyorken, Hz. Muhammed'in yaptığını; bu kitaplardan bilgi araklayıp, insanlar vasıtasıyla İslamiyet'i uydurduğunu bir nevi ifade ediyorsun...
Peki ben de şunu merak ediyorum. Sözde araklama yapıldığını iddia ettiğin diğer dinlerin kitaplarını birer kaynak olarak görüyorken, İslamiyet'i ve onun kitabı Kur'an-ı Kerim'i, sana sahte gösteren ne? Dinler, aynı Yaratıcının dini, kitaplar aynı Yaratıcının, keza Peygamberler'de öyle. Öyleyse neden sadece Kur'an? Son gönderilen, aynı zamanda en büyük din olması ve bütün insanlığa emredildiği için mi yoksa?
Semboller ve inançlar konusunda emin olmadığımı nereden biliyorsun? Hemen bir örnek; link Dikkatli okumanı tavsiye ederim yazdıklarımı.
Kuran denilen kitap ortaçağ arabistanına hitap eden zamanın fikirlerine uymayan bir kitaptır. Cennet ve cehennem kavramları dahil birçok kavram sonradan eklenmiştir. Ayrıca ben sadece islam alıntı diğer bütün dinler özgün gibi bir laf etmedim. Onlar da kendinden önceki dinlerden alıntı. Bu antik yunanlılara kadar gider.
Dinler yaratıcının dini, kitaplar ve peygamberler. Peki senin bu tanrın beceriksiz mi de o kadar kitap, peygamber gönderiyor? En büyük din mi? Benim bildiğim dünya üzerindeki en büyük din hristiyanlık. Kitabın tamamen safsatadan ibaret. Ve kutsal olmadığı bir gerçek. Gerekirse nedenleriyle de açıklarım.
Anlaşıldı, seninle anlaşamayacağız. =) Sadece şunu söyleyeyim; benim Tanrım beceriksiz olsaydı, senin gibi milyarlarca farklı fikire ve inanışa sahip canlıyı aynı gezegende yaratıp, doğru yolu kendi zekalarıyla bulmalarını beklemezdi. Eminim benim Tanrım senin kadar sabit bir kafaya sahip olsaydı, bunca rehbere de gerek duymazdı. Sanırım belki de tüm gün güneşlenen birer ot olarak yaratılmalıydık. Çünkü maalesef bazılarımız hala bu kadar rehbere rağmen, önünü görmekte zorluk çekiyor. =)
Ezbercisin dostum. Senin gibileri tuzağa düşüren en büyük yanlışta işte bu. Gördün mü, anlaşamayacağımızı söylemiştim. =) Sam Amca eline bir kılınç verip, yüzüne de bir kar maskesi taktığında müslüman olduğunu düşünürsün. Ama o maskenin ardındaki bedeninin, neye inandığını yalnızca sen biliyorsundur... Herneyse sen kendi doğrularına inanmaya devam et, ben de kendiminkilere. İşte böyle dostum, işte aynen böyle. ;)
Senin gerçek hayattan haberin var mı cidden? =D Senin gibiler işte böyle düşünsünler diye o olaylar oldu. Perdenin arkasını görmeye çalış biraz.
her canlinin bir yaradilis sebebi vardir ... bize yasaklananlar bizim saglimiz icin yasaklanmisdir domuz eti
sebebsiz hic bir yasak yokdur saglikli hicbise yemek yasak deyildir mesela dinimize arastirsan domuz etinin bicok zararlarini ve hastaliklara sebeb oldugunu göreceksin
Sağlıklı koşullarda yetiştirilmiş ise, gayet yenebilir.
Bir de anlamadığım, "dişisini kıskanmayan" ne alaka? Hayvanı yemek için kullanacaksın, özel hayatından sanane... :D
Ayrıntılı bilgi için: link
Sen bol bol ye :)
Afiyet olsun :)
Diğer din derken hangilerini kastettiğini bilmiyorum. Bu sebeple, aslında şu dinde de haramdır diyemeyeceğim.
Sanırım bu video seni aydınlatır.
Lâneti değil diye biliyorum sadece yemek yasak klavyeyi yemek yasak olduğu gibi :)
Ayrıca pis bir hayvan domuz. Sindirme sistemi zayıf. Aldığı gıdayı iyi temizleyemeden vücuduna katıyor. İnanan için din islamdır diğerleri kul yapısı inançlar. Selametle
ben şu an domuzla ilgili biraz araştırıyorum.. eti haramdır bu gerçek kuranda ve hadislerde var.. sebepleri de zaten belli.. ancak lanetlendiğine dair birşey göremedim.. sadece kuranda kafirleri aşağılamak için köpek, maymun ve domuz yakıştırmaları yapılmış.. o zaman maymun ve köpeğinde lanetli olması gerekirdi ki bu mantıkla ne o hayvanlar lanetli nede domuz.. etinin haram kılınması sebebiyle de lanetli olamaz çünkü eti helal olan hayvandan daha fazla haram olan hayvan var.. kısacası dinlerde ve insanlık tarihinde çift tırnaklı hayvanlar yemek için avlanmış veya beslenmiş (ceylan, geyik, inek, kuzu bunlar hep çift tırnak) domuzda çift tırnak olduğu için besin kaynağı olarak görülmüş. beslenmesi kolay, yavrulaması çok fazla.. Rabbimizde onu vahşi hayvanlara yem olsun insanlara da bir sınav olması için yaratmıştır diye düşünüyorum.. en doğrusunu Allah bilir..
neden... neden... neden...merak değilmi... ağzımıza s*çan... Allah onu bir imtihan aracı olarak yaratmış müslümanlar için. hem domuzda yenecek hayvanmı arkadaş... kendi pisliğini yiyor... bokun içinde yaşıyor. Yavuz Sultan Selim'in şah ismaile gönderdiği Lokum dolu sandık hikayesini bilirsin... anlarsın ya... Yediğin şey önemlidir. meziyetini... meşrebini... adetlerini... temsil eder.
Herşey de bir sınav vardır mesela Hz. Adem'in o elmayı yemesi gibi. Burada ki sınavda onun kötü yaratılmasıdır. 2. ve 3. sebepler doğru bu yüzden haramdır ama özellikle 3. sebep için. İslam'ın diğerlerinden bir farkı olması gerekiyor değil mi ama? Bildiğim kadarıyla yahudilikte haram değil ama yahudiler nefret eder. benim bildiğim sebepler bunlar.
ben şu ana kadar domuz yediği için ölen bir insan görmedim. ayrıca incelenirse bir çok yediğimiz yemek, et ya da her hangi bir besin gurubunda da zararlar çıkması normaldir. ama dini inancımdan dolayı yemiyorum.
sindirim sistemleri çok zayıf,onu yediğin an sana geçiyor zararlı vs her türlü şey..o yüzden olb,temiz şeyler yemek daha sağlıklı
aynen teşk ederim
;)
Her canlının bir amacı vardır, domuz da doğadaki pislikleri yiyerek temizler, kötü yaratılmamıştır.
Ayrıca yahudilikte de yasaktır.
Ayrıca Peygamber efendimiz'in Şuna lanet olsun falan filan diye başlayan hadislerine pek itimat etmeyiniz, sahih hadis değildirler. O öyle bir peygamber ki savaşta düşmanına bile lanet etmemiştir, bunlara mı edecek ?
Lanetlenmemiş mi
Sarap , Domuz LANETLENMISTIR.
Peygamber efendimiz o yiyecek ve iceceklere Lanet olsun demistir.
Hayvanın kendisine değil onu yemeye lanet olabilir. Ayrıca her hadisi, akıl ve mantık süzgecinden geçirmeyip sorgulamadan kabul etmeyelim.
Uydurma hadis mi yoksa zayıf mı peki?
bence uydurma değil. Araştırmak lazım yine de.
Bana mantıklı gelmedi
benim bildiğim kadarıyla domuz kendi dışkısını yiyen bir hayvandır ve dışkıdada her türlü mikrop bulunduğu için haram ama başka açıklaması varmıdır bilemiyorum.
bende ukraynada yaşıyorum ama değil dmuz eti sucuk sos bile yemiyoruz dışarda etli şeyler yemiyoruz tavuk eti dışında
Dişisini kıskanmadığını nereden biliyorsunuz? Şempanzelerde topluca koca-karı grup seks yapıyor. Onları ne yapacağız.
İyice ahlaktan çıktı bu hayvanlar alemi :)
hahhahahahaha
uzun bir cevabı yok bu sorunun.. kendi bokunu yiyen bir hayvan işte domuz. haliyle Allah yenmesine izin vermiyor işte.
ah be kardeşim önce lanet yazmayı öğrensen de sonra oturup bu muhabbetleri yapabilecek kültür birikimin olduğunu düşünsek:)
Diger 3 dinle hangi dinleri demek istedin? Cunku yahudilerde de yasaktirda
Sünn� Müslüman görünenler. 2. Alev� görünenler. 3. Kürt görünenler. Ermenilerin içinde de Kripto Yahudiler .. vs vs vs gider.
Sen Hangi Yahudiden bahsettigimi biliyor musun veya hangi yahudilere haram olmadigini ?
Muslumanlikta ayrilir kendi icinde kadinlara tokalasmak yasaktir bir tanesinde simdi aklimdan cikti yalan olmasin
Elbette domuzun yararı da var. Ben araştırmıştım. Sende araştır. Lanetlenmiş çünkü zararı yararından çok bence.
Lanetlenme söz konusu değil. Hangi kaynakta yazıyor acaba ? Paylaşır mısın ?
Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Peygamber Efendimiz'e itham edilen, şu,bu lanetlenmiştir gibisinden hadisler, sahih hadis değildir. Savaşta onu yaralayıp, dişlerini kıran düşmanlarına karşı lanet etmeyen bir Peygamberimiz var, bunlara mı lanet edecek.
Büyük konuşmayayım ama uydurma olduğunu zannediyorum. Nitekim bizim Peygamberimiz rahmet peygamberidir.
Peygamber efendimiz bir savaşta, k�firlerin yok olması için dua etmesini istediklerinde, (Ben lanet etmek için, insanların azap çekmesi için değil, herkese iyilik etmek için, insanların huzura kavuşması için gönderildim) buyurdu.
Kur’an-ı kerimde de mealen, (Seni �lemlere rahmet, iyilik için gönderdik) buyuruluyor. (Enbiya 107)
Araştırmak lazım tabi ki. Ama bu gibi hadisleri mantık süzgecinden geçirince, sahih olmadıklarını düşünüyorum. Domuzun kendisine değil, domuzu yiyene de değil, domuzu yeme eylemine bir lanetleme söz konusu olabilir.
Onu allah bir haram diyorsa haramdir dini katmayalim bir domuz resmini aç bak için alıyor mu bakmaya fareye benziyor eti tabakta gelse o an domuza baksan kusardin...
naletlemek ya da naletlememek işte bütün mesele burda.
domuz eti bence çok lezzetlidir yenmesinde bir sakınca görmüyorum. yasak olayı da beni bağlamıyor inan biri değilim
sana lezzetli gelse bile hristiyanlarca da kanıtlanmış bir şekilde sağlığı tehdit ediyor.
bildiğin dana eti gibi bişey ne olacak.
Dana eti ye o zaman?
hergün domuz yemiyoruz tabi arada yurtdışına gidince
işte, hikmeti seninde anlattığın şeyler zaten, ama neden yaratıldı, bilmediğimiz bir esprisi vardır heralde..
sen öyle anlatnca, akılma İNSANLAR geldi.. sıçtığını yiyen,domuz gibi serbest, doyumsuz ve hunhar insanlar :D
Allah onları da lanetlesin
Allah, Yaratmadığı bir şeyi yasaklayarak test etsin demek kendi içinde mantıksız bir soru.
yahudilere her tırnaklı haram kılınmıştı..yazık değil mi :) nalet gelsin
madem lanetleyeceksin neden yaratıyosun derler adama afdadfasd
Kendin için de sordun mu bu aptalca soruyu?
yol al kütük
Allaha inanmam ama domuzda yemem ben koyundan keçidende tiksinirim.
domuz lanetlı değil ımtııhan amaçlı islamyette domuza yasak konulrak bakalım nefsimize ne kadar hakım olucaz emrlere ne kadar uycaz onu anlşlması için
Bu bilim tarafından da kanıtlanmıs. Niye bu dünyada kötüler varsa domuz da o yüzden var. Gercek müslüman yemez.
Güzel soru olmuş bende merak ettim şimdi neden Allah domuzu yarattı.
sadece bununla sınırlı değil din çelişkilerle dolu . cevaplardan çok sorular var
link
Bence gayet güzel açıklanmış neden haram kılındığı.
Tavuk'da kendi pisliğini yiyor. Hatta domuzdan daha çok yiyor. Onu ne yapacağız : )
Yemediğini nereden biliyorsun?
Gazetede okudum
Allah domuzları çok seviyordu, insanların onları yemesine engellemek için bunu bahane etti. İnsanlar domuzlara yemesin diye.
Zekana(!) hayran kaldım. Seneye ilkokula mı yazılacaksın?
Zekam, anlayana bebeğim..
domuzun etini biraz dışarda bırak hemen kurtlanmaya başlıyor. çok çabuk çürüyor. etinde çok bakteri var.
herkes o hayvandan nefret eder dimi? nefret edilen insan da böyle yani benim anladığım bu bunları yapmayın açısından
domuz kendi pisliğini yiyor .ayrıca hakkın her işinde binlerce hikmet var
Domuz lanetli değil arkadaşım. Haram etti diye lanetli anlamına mı geliyor?
Ayrıca sindirimleri çok kolay domuzların yani yedikleri şeylerin toksinleri kalıyor ve bunu insanlar yiyor.
Sizler farklı anlayabilirsiniz ama.
Ağızdan giren mi,yoksa çıkan mı insanı kirletiyor.
Cunki pis bir hayvan herseyi yiyor. ve baya hastalik tasiyorlarmis
Ayrıca sindirimleri çok kolay domuzların yani yedikleri şeylerin toksinleri kalıyor ve bunu insanlar yiyor.
evet aynen oyle. Dogru diyom millet -1 veriyo hey ALLAHim
Lanetli değil domuz sadece haram asıl lanetli olanlar haramı yiyenlerdir.
en iyi cevap
ben yedim mesela..
dinden mi çıktım şimdi?
nalet olsun bu hayat nalet olsun bu sevgi
Dışkısını yiyo daha nolsun :(
tavukta yer ona bakilirsa ?
pislikte yaşadığı için sanırım
Kendi dışkısını yiyor
Eşini kıskanmayan tek hayvan.
çok lezzetli
pohunu yedigi için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?