Muhabbet kuşu besleyenlerin- almak isteyenlerin sormak istedikleri var mı?

8 yaşından beri muhabbet kuşu besliyorum. Acikcasi en zor evcillestirilen hayvanlar arasında çünkü minik olmaları sebebiyle çok korkak olurlar yaptığınız anı bir hareket bile onlari urkutur. Herzaman yumuşak davranmalisiniz. Eldivenler asla ama asla sevmeyin avcunuzun içine almayın bu onları yabanilestirir eldiven kafasında gagasında mantara sebep olur. Elinize yem alarak onu parmağınızla alistirip güven verin ve ben kusumu hiç kafese koymam gün içinde geceleri hariç hep dışarıdadır siz temizlik ten yakiniyorsaniz 3 saatte olsa çıkarın kanatları Allah bosuna vermememis degil mi? Kulağına hep aynı tempoda kolay kelimeler soyleyin. İlk kelimenizi öğrenmesi zaman alir. Ama sonralarda ki kelimeleri 10 günde kapar dedigim gibi çok naif canlilar. köpek kedi gibi değiller tüylerine dokunmanizdan hoslanmazlar. Korkutmayin ve en önemli seye geliyorum yemini suyunu hergun değiştirin ya da yemine hergun ufleyin uflemezsseniz astıma yakalanirlar. Size çok alismissa yanında çocuk vs sevmeyin kıskanır kuser. Yanında sigara icmeyin cok kucuk dayanıksız organlara sahipler. Size ihtiyaci, ilginize ihtiyacı olduğunu unutmayin. Alıyorsanız sus için değil ilgilenmek için alin. kuşlar yılda bir hastalanirlar kendilerini sisirirler eğer ishal olabilirler bu durumda haşlanmış patates verin. Çok halsız olduklarında az miktarda şekerli su icirin bu onlara enerji verir. bunuda ekleyeyim kuşlar sahiplerine aşık olurlar. Hele çifti yoksa elimden gelince yardımcı olmaya calistim. Sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olabilirim.
Muhabbet kuşu besleyenlerin- almak isteyenlerin sormak istedikleri var mı ?

Güncellemeler
+1 yıl
Çok önemli biseyi unuttum kuşları avakado zehirler sizin için sağlıklı olan herşey onlar için değildir yeşillik verin ama çikolata gibi kalorisi yüksek seyleri asla vermeyin birde metal demir gibi şeylerle oynatmayin parayla tel tokayla oynamayı severler ama bu onlar için zararlı hele parada birsuru bakteri var alerjileride var metale.
Muhabbet kuşu besleyenlerin- almak isteyenlerin sormak istedikleri var mı?