Çok yakın zamanda uzun süre sonra ilkdefa Nikahsız cinsel birliktelik yaşadım erkek arkadasım cok ısrarcı davrandı yaptık bir hata :( , Ancak şu anda dua etmeye namaz kılmaya cok ıhtıyacım var Allah el açmaya utanıyorum, kirlenmiş ve de suçlu hissediyorum kendimi... Namaz kılıp dua etsem Babam Cok Hasta, babam ıcın dualar etsem Allah kabul etmez gibi geliyor, Yanı kısacası Allahın huzuruna çıkacak yüzüm yok sizce ne yapmalayım? Konunun dısında sorular ve cevaplar yöneltmeyınız ıyı degılım suanda...
Cevabın nedir?
+1 yılHayırlı geceler,
Öncelikle şöyle giriş yapalım hata yapan ilk insan siz değilsiniz bu hususu iyice idrak etmeniz gerekmekte.
Bakın yaptığınız doğrudur demiyorum; lakin nefes aldığınız müddetçe telafi edebilirsiniz.
Bakınız: Allah celle celaluhu ne buyuruyor:
"De ki: "Ey nefsleri üzerine israf yüklemiş (haddi aşmış) kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki Allah,
günahların hepsini mağfiret eder (sevaba çevirir). O, muhakkak ki O; Gafûr’dur (mağfiret eden), Rahîm’dir (rahmet nuru gönderen)." ZÜMER 53. ayet
Şimdi sizin yapmanız gereken şayet pişmanlık hususunda kesin ve kararlıysanız o halde güzelce Gusül abdesti alarak,
ardından 2 rekat güzelce namazınızı kılınız ve hemen ardından Allah'a istiğfarda bulununuz.
Eğer yazmış olduklarıma kulak verirseniz bu işten siz karlı çıkarsınız ve emin olun kalbiniz çok ama çok rahatlayacaktır.
Bakınız, Allah azze ve celle şöyle buyuruyor:
"Ey iman edenler! Allah'a kesin (nasuh) bir tevbe ile tevbe edin. Olabilir ki, Allah sizin kötülüklerinizi örter ve altından ırmaklar akan cennetlere sokar. O gün Allah, Peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri küçük düşürmeyecektir. Nurları, önlerinde ve sağ yanlarında koşar parıldar. Derler ki: "Rabbimiz nurumuzu tamamla, bizi bağışla! Şüphesiz Sen, her şeye güç yetirensin." TAHRİM Suresi 8. ayet
Tekrar ifade edelim ki siz bunu yapan ilk insan değilsiniz ve son insanda olmayacaksınız bunlar olabilecek şeylerdir;
lakin engel olmakta devam etmekte bizlerin elindedir. Şifa ise daima Allah'tandır.
Selam ve Dua ile.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah (c, c); Kullarının, kendisine karşı işlemiş oldukları pek çok suç ve günahlarınınlütuf ve merhametiylr çokça affedendir
Cenab-ı Hak, kullarının kusurları ve günahları yüzünden hemen onları hesaba çekmez. Sabreder ve affeder. Çünkü Allah gereğinden fazla affedici ve sabırlıdır. Eğer sabırlı olmasaydı, şimdiye kadar dünyada nefes alacak canlı kalmazdı.
“Eğer Allah, insanları, kazandıkları yüzünden hesaba çekseydi. yeryüzünde hiçbir canlı kalamazdı. Ne var ki onları ecelleri gelinceye kadar erteliyor. Allah kullarını en iyi gören, en iyi bilen ve en iyi işitendir.
Affedilmek için:önce bir suç ve günahın yaptığı işin hata olduğunu anlayıp gerekli merciden özür dilemek gerekir. Karşı taraf ister affeder ister affetmez.
Genellikle insanlar affettiklerini söyleseler bile içlerinde daima kusur işleyip af dileyene karşı bir kırıklı ve bir iz daima kalır. Bu yüzden de tekrar yapabilir diye o kişiye karşı tedbir olarak bir soru işareti konur ve sürekli dikkatli olmaya özen gösterir. Çünkü güvenimizi kaybetmiştir.
Eğer bu kusur ve hatayı insanlara değil de Allah’a karşı yapmışsak yapılacak şey yine gidip özür dilemek ve tevbe etmek olacaktır. Ama Allah (c. c) insanlar gibi olmadığından bize sürekli affedici olduğunu hatırlatmıştır. Üstelik hata ve yanlışlarımızı yüzümüze hiç vurmadan…
BU NEDENLE GÜNAHIMIZ NE OLURSA OLSUN HEMEN TEVBE ETMEK ALLAH! IN AFFINA SIĞINMAK GEREKMEKTEDİR. ÇÜNKÜ O AFFEDİCİDİR VE AFFEDER.31 Yorumla
Soran+1 yılcok cok güzel bir yazı duygulandım ve gercekten su anda yapmam gerekenı bılıyorum...
+1 yılbence şeytandan vesvese geliyor sana sen günahkarsin ne yüzle kilacaksin vs gibi sözler bunları kafaya takma karşında seni senden daha iyi bilen bir yaratıcı var o anlar önemli olan tekrarlamamak
10 Yorumla
+1 yılTovbe insanlar icin neden tovbe etmiyorsun gunahsiz kul olmaz ve tovbesiz de olmaz ustelik Allah affedicidir umidi benden kesmeyin diyorr sadece gunahinda israrci olma birdaha yapma..
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
39Cevap
Hz Ali (a. s.) bu konuda şöyle buyurmuştur; "Günahı terk etmek, tövbe etmekten daha kolay bir ameldir."
Kişinin günahın içine girmesi halinde Allah'tan ümit kesmemesi, rahmetini dilemesi gerekir. Çünkü Allah'a doğru gitmek, nefsi ıslah etmek her zaman açık bir yoldur. Yüce Rabbimiz günahkar olan kulları için, tövbeyi ve kendisine dönüş yolunu açarak, onların kendine dönmesini, nefislerini pisliklerden ve günahlardan arındırmasını istemiştir. Tövbe günahlardan kurtuluş, işlenen günahlardan dolayı üzülmek ve pişman olmak, günahtan vazgeçerek, bundan sonra yeniden işlememek anlamındadır.
Yüce Rabbimiz Maide suresi 39. ayette şöyle buyurmuşlar; "Her kim haksız davranışlar yaptıktan sonra tövbe eder ve halini düzeltirse, şüphesiz Allahü Teala onun tövbesini kabul eder, Allah bağışlayıcı ve esirgeyicidir.17 Yorumla- +1 yıl
"Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah, El - Azim, el - Kerim, er - Rahim ellezi la ilahe illa hü el-hayye'l Kayyum ve etübü ileyhVe es'eluhu't tevbete ve'l mağfirete ve'l hidayete lena innehü hüve't tevvabu'r-ahimTevbete abdin zalimin li nefsihi la yemliku linefsihi mevten ve la hayaten ve la nuşüraAllahümme ente Rabbi la ilahe ente Halakteni ve ene Abdüke ve ene ala ahdike ve va'dike mesteta'tu. Euzü bike min şerri ma sana'tu Ebu leke bir ni'metike aleyye ve ebu'u bir zenbi fağfirli, fe innehu la yağfiruz - zunübe illa enteAmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rusulihi ve'l yevmi'l ahiri ve bi'l kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi Teala ve'l Ba'sü bade'l mevti hakkun. Eşhedü en la ilahe illallahu ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve Resulüh. La ilahe illallah Muhammedu'r Resullullah."
Soran+1 yılbu guzel yazınız ıcın cok tsk ederım ben gercekten cok ama cok pişmanım... yakında evlenıyoruz erkek arkadasımla ancak ben kendımı affedemıyorum böyle bır ıc huzursuzluk sardı benı... Allahtan utanıyorum...
Soran+1 yılyazdıklarınız ıcın Allah Razı olsun... çok fazla etkısı oldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek arkadaşım dediğin zibidi yüzünden HAKK ın hatrını kırmışsin diyecek söz yok.
halada o zibidiye erkek arkadaşım sevgilim diyorsun..
yorum yapmıyorum demek ki o zibidi HAKK tan önce gelmiş senin için. ve şimdi de tövbe edeyim diyorsun tabi ki Allah tövbeni kabul eder sen ben yanlış yapsakta O geri çevirmez.
ama benim sinir olduğum durum şu zibidi için yaptığına bak seni sevse senden seks istemez..
diyecek sözüm yok umarım o zibidiyle evlenirsin evlenmezsende kendin gibi zina yapmış biriyle evlenirsin zaten.
zaten o zibidi seni yatağa atmış artık umrunda olmazsın10 Yorumla
+1 yıltövbe et gusül abdesti al tömvbe edenler ALLAH ın sevgilisidir sevdiğidir hata ALLAH TEALA diyor ki siz günah işlemeseydiniz ben sizi yok eder günah işleyip tövbe eden kullar yaratırdım diyor yani tövbe kapısı açık tövbe et şirkin bile affı var kelime-i şehadetle bir daha yapma pişman ol ama
30 YorumlaDiğer konusunda 483 cevap paylaştı. Şöyle birşey var. Tamam bir hata yaptın kesinlikle seni yargılayamayız ama benim şahsi düşüncem. Şu soruyu şuraya sormak yerine abdestini alıp Allaha ellerini açıp tövbe dileseydin iki rekat namaz kılsaydın senin için daha iyi olurdu. He dersen ki sen namaz mı kılıyorsun dört dörtlük bir müslüman mısın? diye değilim. Namaz da kılmıyorum bir sürü de günahım var. Ama senin düşüncen belli kafanda oluşan durum belli inancına göre doğrudan bunu yapmak düşer sana da. Ettiğin tövbeyi de bozma bir daha.
10 YorumlaYaptığının doğru ya da yanlış olduğuna bizim bir şey söylememize gerek yok. Sen kendin biliyorsun ne olduğunu. Yani seni yargılamak haddimiz değil. Kısacası seni yaratan Allah senin arandaki bir mesele. Sadece şunu söylerim; "ne kadar büyük günah işlersek işleyelim, hiçbirimizin işlediği günah, O'nun affediciliğinden daha büyük olamaz." O yüzden, aç ellerini et duanı...
10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. hata yapmak insan özgüdür hatasını anlayıp dönmek pişman olmakta insana özgüdür insan hayatı boyunca defalarca hata yapacak akıllıysa bunları fark edip bu hatalarından dönecektir senin durumunda bundan farklı değil hata yapmışsın ama hata yapman allah el açıp dua etmene mani değil bu arada geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılYaptığın şey 7 büyük günahtan biri. O pis nefsine sahip çıkamamışın ama tövbe etmeye mecbursun. Eğer pişmansan tövbe edip boy abdesti al. İnternetten zina eden birinin edecekleri dualara bak onları yaptıktan sonra tüm kalbinle Allah'ın huzuruna çık af dile ve dua et.
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Allah bir dert veriyorsa sebebi de vardır. Baban hastalandıysa onun da bir sebebi var. Allah dünyada da cezasını buna benzer şekillerde verir.
+1 yılarkadaşım sözlerin yaptıklarından daha günah ne demek utanıyorum el açmaya utanılcak bir sebep yok ortada herkezin bir hatası olabilir önemli olan hatayı zamanında teşhis edebilmek camilerden geçerken şu yazıyı görmedinmi hadi-si şerif ne olursan ol gel yeterki gell banyonu yaparsın abdestini alırsın açarsın bir namaz hocası kuranını okursun namaz kılınışını öğrenirsin kılarsın tabii içten kılacaksın bu gerçek olan nokta saygılar sosyal ortamda çare arama tek gerçek kuranda
00 Yorumla
+1 yılBu da şeytanın bir oyunu size...
Allah'a yönelmeden nasıl temizlenebiliirsiniz?
imanı destek almanızda fayda var. Bu sizin ihlasını da arttıracaktır. Bir şekilde tanınmış bir hocadan (Nureddin Yıldız gibi) randevu alın veya ona danışın...10 YorumlaUtanacaksın tabii.. Kafanı kuma gömeceksin.. Sana yasak edene karşı, yasak edilen durumu gerçekleştirerek ne yüzle çıkacaksın.. Artık bu saatten sonra da zor iflah olursun.. Tövbe istiğfar edip, tövbeni bozma ilerde..
10 Yorumla
+1 yılmiletin önünde diz çöküp ağzını açmaya utanmıyorsun allah karşısında diz çöökmeye el açmaya utanıyorsun saçmalama kalk ayağa töbeni et olan olmuş
40 Yorumla
+1 yılNefsine sahip çıkmak önemli tabiki hatta bir sözde geçer nefsimin şerrinden koru inşallah diye tövbe et Allah bağışlar pişman olman yeterli Babanada acil şifa verir inşallah sıkma canını
10 Yorumla
+1 yılALLAH çok merhametlidir. Eğer hatasız olsaydık hepimiz haşa peygamber olurduk. O yüzden sen tövbeni et Allah kabul edecektir. Babana'da ALLAH acil şifalar versin. Yeter ki sen tövbe et ve asla o tövbe'yi bir daha bozma.
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılTövbe et. Tövbe kapılarını sonsuza dek açmış Yaradan.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTovbe etmen icin utanman engelmi sence? Seytanin kandirmasina seni tovbeden duadan geri koymasina izin verme. Allah babana sifalar versin hayirlisiyla insallah tez zamanda
20 Yorumla
+1 yıltövbe et ve bir daha yapma Allah affedicidir böyle düşünme kalk ve yap
30 Yorumla- Diğer konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılsen hatandan dön pişman ol dua et. herşey daha güzel olur. Allah sonsuz merhamet sahibidr tövbe edenleri affeder inşAllah.
10 Yorumla
+1 yılAllah büyüktür. Merhamet sahibidir. Affedicidir. Dua et. Tövbe et. Gerisi Rabbime kalmış.
10 YorumlaSen tövbe et allah seni geri çevirmez her insan hata yapar üzülüp sıkılacak durum yok olan olmuş Allah affedicidir, bağışlayıcıdır.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen niyetini bil ona göre duanı et Allah affeder inş
10 Yorumla yatmadan önce sorsaydın buraya engel olurduk hiç olmazsa napsın millet şimdi tadını almışsın ondan sonra pişmanım olmaz kuzu yemeden önce düşünecektin beyin 250 gr vajina 50 gr beyninin öne geçmesi gerekirdi
00 Yorumla
+1 yılDua etme isteginde Allahtan dua et yasadigin durumu bende yasadim anliyorum seni bende evli bir kadinla beraber oldum
10 Yorumla
+1 yılÜzülme herkez hata yapar kimse dört dörtlük degildir allah babana acil şifalar versin sende kendine iyi bak 😉
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTövbeni et duanı et şeytanın oyununa kanma Allah affedendir
10 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Ne alaka canım allah günahlarınla sevaplarinla kabul eder Merak etme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltövbe et içten pişmanlık duy Allaha yalvar affetsin edecekte inşallah.. ve onu kendinde hissedeceksin. ama mutlaka ellerini aç ona o bizlerden bunu istiyor.. bırakma kendini Şeytana o fırsatı verme.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSirf su olayi birine yasatmayayim diye turbanlilarla sevgili olmuyorum arkadas oluyorum sevgilisi olmasini engelliyorum
10 Yorumlabır dah yapmayacaksan du et tohbe et. allah effedıcıdrı
10 Yorumla
+1 yılUtanma erkekler hic utaniyor
15 Yorumla- +1 yıl
mu?
Soran+1 yılhaklısın erkekler utanmıyor bunun birde üzerine kendılerı sutten cıkma ak kaşıkmıscasına bası yorumlar yazıyor.
- +1 yıl
Aynen! Sakin utanma. Gunahsiz insan yoktur ama maalesef yargilayan coktur. Sanki Allahlar tovbe tovbe.
Soran+1 yılısrarla bakire kız istiyorum diye tutturan unıversıteden erkek arkadaslarım var haftada bır baska kızla beraber oluyor ve etraftan aldıgım duyumlara göre de bazı zamanlarda grup seks denılen bırseylerı yapıyorlar, igrencler... Onlara sorarsan illa Bakire kız olacak... Bazı insanlar çok çirkinler gerçekten
- +1 yıl
Aynen. Aslinda hicbirimiz Turklerle evlenmemeliyiz ama nerede. Birde onlar bakire eslerinde aldatiyorlar. Ezikler.
+1 yılAllah merhametlidir namazını kıl tövbeni et affeder inşallah
01 Yorumla
Soran+1 yılınsallah affeder :(
+1 yılBaban icin eden olur allah yuzunr bakarda seni kim kurtaracak cehennem atesinden
00 YorumlaAllah tövbe edenleri sever.. Sen namazını kıl tövbeni et dua etmeyide bırakma Rabbim kusurlari örtendir günahları bağışlayndır ❤❤❤❤❤
00 YorumlaDoğru değil her zaman geri donulebilir
10 YorumlaEn iyi tövbe, vicdan azabı duymaktır.
10 Yorumla
+1 yılHer zaman affeder. 1 dn bile durma o yüzden de.
11 Yorumla- +1 yıl
Dk yani
+1 yıl"Benim kulumun zanni üzereyim"
05 Yorumla
Soran+1 yılBu ne demek acar mısınız
- +1 yıl
*ben kulumun zanni üzereyim" olacakti. Yani beni nasil tanimliyorsaniz öyleyim demek. beni affetmez, dualarimi kabul etmez dersen, Allahi öyle zannettigin icin affetmez.
Soran+1 yılallah affedendır... Allah kullarını Affeder... ben en cok buna ınanırım.
- +1 yıl
O zaman gercektende affeder:) insallah
Soran+1 yılinşallaah...
+1 yılAllah tahsilatini affetsin pampa
10 Yorumlasenin kalbin ne güzel söylüyor etmez
00 Yorumla
+1 yılDaha önce evlenip boşandın sanırım
00 Yorumla
+1 yılallah affetsin
10 Yorumla
+1 yılTakma bisi olmaz ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah belani versin kltak o. pu
00 Yorumla
+1 yılabdest al et
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılSen et duani
00 Yorumla Cehenneme vip bilet aldın hayırlı olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılevet...
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. bişi olmaz knk
00 Yorumla- Diğer konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkma o zman 😐
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılilkinmiydi
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?