Fakirsiniz bari 3 çocuk yapmayın bakamıyorlar çocuk yapıyorlar yazık neyse bunlar gibi olmak istemiyorum çoluğum çocuğum böyle fakir doğmasın istiyorum bana ne önerirsiniz?
Cevabın nedir?
Senin gibi nankör bir evladı dünyaya getireceklerini bilseydi ve bu yazdıklarını okusalardı elbette pişman olurlardı.
Benim ailem de çok fakirdi. Babam memur olmasına rağmen, hane halkına geliri yetmediğinden dolayı, bizleri okutmak için hafta sonu, doğalgaz gelmeden evvel eskiden odun ardiyelerine gidip 12 saat kan ter içinde ödün keserdi. Hafta içi akşam işten gelince yemeğini yer Abidinpaşa Merkezi Camii'nin karşısında ayakkabı boyardı. Annem evlere temizliğe gider, babamla beraber binaların kömürlerini deposuna taşırdı.
1970'ler, 1980'ler böyle geçti. Ben bile daha 8 yaşındayken aileme yardımcı olmak adına semt pazarlarında su satar, 6 sene boyunca dairelerin çöplerini dökerdim. Yazları boyacılık ve mobilya imalatında çalışırdım.
N'oldu o fakir aileye?
Çocuklarının hepsi okudu. Ailenin her ferdi fakirlikte (benim için alın teri ile fakir olunuyorsa gururumdur) kurtuldu. Ben meslek sahibiyim ve okuma sevdalısı olarak hala eğitimime devam ediyorum. Doktora yapıyorum ve 24 tane ulusal ve uluslararası düzeyde sertifikam var. Anne babam saray yavrusu gibi bir ev satın aldılar, iki kişiye çok bile... Kardeşlerim mutlu ve huzurlular.
Fakirlik dediğim gibi alın teri ile benim en büyük gurur kaynağım. Bugün bunun faydasını daha iyi görüyorum. Daha 15 yaşında aşırı girişken bir yapıya sahip oldum. Bugün şu zamanda ağladığınız o kadar boş ve anlamsız durumlarınızı içimden ben 1990'lı yıllarda söküp attım. Her zengin basit düzlemde okur, çünkü parası vardır ama her fakir okumanın zenginliğini bilerek ve ruhunu araştırma denen fazilet ışığına köle ederek okur.
Dikkat edin, bu ülkenin en bilgin bilim adamları çok fakir ailelerden dünyaya gelmiştir. Örnek: Oktay Sinanoğlu. Dünyanın en genç profesörü unvanını alan ve eğitim idolüm olan Türk bilim adamı...
Şimdi bu yazdıklarını tekrar gözden geçir ve o ayaklarının altı öpülesi anne bana git ve ellerini öp. İyi ki sizin gibi bir anne babam var, de. Bu sözleri ben bugün bile dolu dolu söylüyorum, mutlu oluyorlar!02 Yorumla
Soran+1 yılKanıt istiyorum dostum dediklerine pek inanmadım açıkcası
En İyi Cevaplar
eger müslüman isen; allah senın rızkını verır yeterkısen sabah namazında kalk aramasını bıl
sen dunya degıl ahıret zengınlıg ıste dunyada olan hersey dunyada kalır unutma kımler geldı gectı yuzyıllar boyu tr koç sabancı osmanlı padısahları krallar vs ne goturdu hıc bırsey sen ahırete yatırım yap burda rızkını ara yeterlı00 Yorumla
Bu soruyu bir kız sorsaydı emin olun, bir çoğu iletişim amaçlı paylaşım olurdu, beni bul, bana ulaş yazarlardı bir çoğu, hallederiz derlerdi. Öyleleri burada 1 tane çıkmamış demek ki sitede öyle kansızlar var, bu konuda dikkatli olun, buna benzeyen kadın üyelerin açtığı başlıklara bakarsanız biz aşırı zenginiz falan derler. Şimdi demek ki şu demek oluyor, sitede sahtekar ve dolandırıcı fazlasıyla var, bu konuda dikkat edin
Soruyu soran kişi, eğer ki kız profiliyle aynı soruyu açmış olsaydınız bu başlık altında bir çok erkek size para talebinde bulunurdu, sitenin gerçekleri bunlar. Tabi böyleliklede aşırı zenginim diye gezinenlerde sitede sahtekar olduğu böylelikle kesinleşmiş oluyor
Soruyu açan kişi siz yakınırsınız, sorununuzu anlatırsınız ama sitede laf olsun diye zenginim dolananların hepsi internetten kopya fotoğraflarla kız düşürmeye çalıştığından size destek olacaklarına, sizi kötülerler size bahane bile bulurlar.
Durumunzdan utanmayın, siz asıl şunu unutmayın gün gelir durumunuz düzelir, bazı insanlara zerre acımayacağınız gerçeğini öğrenirsiniz, umarım durumunuz aşırı iyi olurda, o kişilerin sahte yüzlerini görürsünüz20 Yorumla
+1 yılOsteginde haklisin fakat onlardan bu diye bahsetmen hic hos degil. Onlar senin ailen sonucta. Canlilar icin bu ve su gibi kelimeleri zamir olarak kullaninca hos gelmiyor kulaga bence.
Soruna gelince. Kendini degerlendir. Okuyup iyi bir bolum kazanabilir, iyi bir meslek edinebilirsin. Ama yetenek ve becerilerine gore kurslara vs giderek de kendini yetistirip bir konuda uzmanlastirabilirsin. Eger yaratici ve girisimci isen, bir fikir ureteilir, onun pesinden gidebilirsin. En kucuk yaratici fikirler ne paralar kazandiriyor insanlara.
Bu senin kendini tanimanla ilgili. Ne yapabilecegin, okuyabilecek misin, iyi bolum kazanabilecek misin, yoksa bir alanda kurslara vs gidip calisip kendini mi uzmanlastiracaksin yoksa parlak bir fikrin mi var, sanata mi yoneliksin neye yoneliksin kendini degerlendirmelisin bu konularda ve haberleri takip etmeni oneririm. İlham alacagin seyler cikabilir. Ticareti deneyebikirsin. Ozenli ol ve ugras sadexe.07 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece kendimi aranjör olarak başarılı olucağıma inanıyorum başka nelerde başarılı olucağımı bilmiyorum
- +1 yıl
Dene oyleyse, cabala, olmazsa baska bir sey dusunursun su an buna odaklan
Soran+1 yılama onun için bir üniversite yok ya
- +1 yıl
Simdi klise, memur kafasi gibi gelecek ama mantik olarak dusundugunde o islerin bir garantisi hakikaten yok. Evet cok basarili olup cok zengin olabilirsin ama sonucta zor durumlara da dusebilirsin, muhendislik drluk gibi garantili degil pek. Ayrica evet bolumu de yok tecrubeyle isin icine gire gire, asostanlik yapa yapa, kurslara gide gide, ortaminnicinde ogrenilen bir o. Deneye deneye. Sen bence universitede cok calis bir bolum kazan iyi bir bolum. Bir yandan da bos zamankarinda aranje isine xaman ayir
Soran+1 yılhangi bölüm önerirsin peki bana
- +1 yıl
Bence matematigin kotuyse bile calis duzelt, en azindan feni, fen mattan daha kolay, ya esit agirlik ya da sayisal bolum sec. Hukuk olmasin tavsiyem, her yerde yapabilecegin bir is olmasini tavsiye ederim, hukuk okuyup farkli ulkede calismak pek mumkun degil.
Soran+1 yılAlmanyada hayat şartları nasıl peki
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
15Cevap
50 yasinda zengin kari bul kendine ölünce emekli maasi sana kalir gül gibi gecinirsin. sonra kendine baska kari bulursun 25 yasinda gencecik. ohh mis hayat sonra zengin çocukların olur. fakir annenin babanin oldugu apartmanda oturursun. boyle tepeden bakarsin onlara. tam bir ga*at olursun.
Ne film cikar bundan he15 Yorumla
Soran+1 yılBenden şerefsiz çıktın iyi düşündün ama kadın mavi gözlü olsun ya
Soran+1 yıl50 yaşında olan
Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı. Fakırlık ne demek?
Calışınca fakırmı oluyorsun?
Acmısın acıktamısın?
Ergen isen bu davranışların "normal" denıle bılır ama 18 üstü isen yazık. Bunlar demişsin!!
Belki sectığın kelimeyi düşünmedin.
Asıl cevap ise oku. Mesleğinde başarılım ol.
Buara biz Yurtdişinda yaşiyoruz ve Annem 26 yıldır okul temizliyor.
Baban Fabrıkada calışıyor.
Onları eleştıreceğine kendinin yapcaklarınla ilgilen.05 Yorumla
Soran+1 yılgeçmiş hep geriletiyor beni
Soran+1 yıl5 sınıfta bile 6 tane 1'im vardı geçmişten bu yana gerizekalılık var galiba bende Allah vermemiş resmen
Fakir şeytana denir kapıcıl ve temizcilik yapmayı küçük gormen ayip sonucta sizin icin çalışıyolar. Baban calismasa okula bir gidemezdin sen calsmak zorunda kalırdın. Bnce elindekilerin kiymetini bil.
25 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklarını düşünselerdi fakir olmayabilirlerdi
- +1 yıl
Fakir olmak veya zengin olmak bir tercih değildir. Maddi durumlarını toparlayamamislardir, sıkıntı cekmislerdir. Sen kaç kişi zengin oluyor zannediyorsun? Milyonda bir o televizyonda gördüğün zenginlik
Soran+1 yılben çok zengin olmak istemiyorum 3000+ tlden fazla kazanıyım yeter
- +1 yıl
Ülkenin yüzde 90i asgari maaşla geçinen aileler olduğundan 3000 tl ve üstü orta iyi halliye, Bekarsan zengine giriyor
Soran+1 yıl@queenofblack %90nı 1300tlye çalışmıyo nerden uydurdun
Kendi ailesinden "bu" diye bahsetmeyen saygılı bir insan olursan her şeyin kapısı açılır. Saygısı olmayan insan ne kadar uğraşsa da bir yerde tökezler.
310 Yorumla
Soran+1 yılBen herkese saygılıyım zaten sıkıntı yok bana para lazım iyi biriyim zaten zehir gibi olmak istiyorum iyi para kazanmak istiyorum
Soran+1 yılbilerek öyle dedim kötü biri olmaya çalışıyorum şerfsiz biri olmak istiyorum çünkü iyi olmak bana hep zarar oldu
Soran+1 yılyok öyle olmaz ben çabaladığım şeye odaklanırım iyi yapmaya çalışırım ve para gelir zaten
Soran+1 yılYaşamadan bilemezsiniz baban kapıcı ve anne temizlikçiyse sen bir boksun bu hayatta senden kimse hoşlanmaz
Soran+1 yılben hiç öyle konuşmadım sessiz ve efendi biriydim iyi biriydim hep dalga geçtiler fakirliğin zorluğunu yaşadım kötü olmak istiyorum sadece
Anne ve baban bir hata mı yapmış o zaman sen doğmuşsun? Herkesin bir kaderi vardır. İmtihanı da. Okumalısın. Ve azmedip meslek sahibi olmalısın. Çok insan var imkansızlıklar içersinde en yükseğe tırmanıp iş adamı olan.
28 Yorumla
Soran+1 yılOnların hatası yüzünden ben işkence görmeye mahkum muyum
Soran+1 yılçünkü paraya ihtiyacım var çok istediğim şeyler var ama çok az alıyorum
Soran+1 yıl@magicboxx niye ya ben intihar ederim böyle giderse kötü yaşamaktansa direk ölürüm yani
- +1 yıl
allahu teala senı yaratmıs ne ıcın ona kulluk edesın dıye ıntıhar dınımıze gore gunah cenaze namazı kılıonmaz ve yerı dırekt cehennem sen neden sıkayet edıyorsun sokakalrda yasayıp parklarda yatanlar bır lokma ekmege muhtacları dusun sukret denıldıgı gıb calıs gayret et basarılı ol bolkazan kazandıklarını allah yolunda harca harcakı daha cok kazanasın
Soran+1 yılne alakası var ben estetik yaptırıcam o yaptırmak istediğim şeylerden sonra çok mutlu olucam
Ailene bunlar diyerek bastan kaybetmissin sen. Zengin olursun belki ama adam olamazsin. Yazik..
51 Yorumla
Soran+1 yılboş ver olmuyum gerek yok hayatı iyi yaşasam yeter
- Diğer konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılOkuyacaksın meslek sahibi olacaksın ve aileni'de küçümsememeyi öğren. Bunu okulda öğretmezler.
31 Yorumla
Soran+1 yılGerek yok zaten paramı alıyım keyfimi sürüyüm isterse kıyamet kopsun ben rahat yaşamak istiyorum
Troll sorunun da bir adabınolur.
Apartman görevlisi*
Evler işlerine yardımcı *223 Yorumla
Soran+1 yılTroll diyor hala keşke troll olsaydı böyle fakir boktan bir hayatım olmasaydı
Soran+1 yılİnanmıyorsan inanma ya ablacım Allah çarpsın ki benim annem temizlikçi babam apartman görevlisi anıl aptarmanında oturuyoruz
Soran+1 yılÇayımızda yoktur bizim anasını satıyım
Soran+1 yılYalan atıyosam Allah doğucak çocuğumu öldürsün niye inanmıyorsun la fakir olamaz mıyız hay başlıyacam trollünede sanada Yalan atıyorsam Annem babam ölsün cehenneme gitsinler amin hala troll olduğumumu düşünüyorsun
Soran+1 yılBen çocukken ağlıyordum okul aile bireyi bana pantalon veriyordu rezil oluyordum filan burdan troll gibi mi gözüküyorum
Soran+1 yılKeşke yalan olsa bunlar ya keşke anca böyle troll dersiniz bunları siz yaşamadınız tabi
Soran+1 yılTrollsem bu sana bir şey kazandırmıcak ama değilsem beni üzüyorsun ve aşağılıyorsun resmen
Soran+1 yılAl babamın fotoğrafını atıyorum
file:///C:/Users/%C5%9Fahin/Desktop/Ads%C4%B1z. jpg
Soran+1 yıl
Soran+1 yılkolaysa şimdi troll de
Soran+1 yıl
Soran+1 yılbunları nasıl bulucam internetten manyak mısın babamın facebook adresini vereyim istiyorsan
Soran+1 yılfacebooktan ekle beni istiyorsan sonra babamın facebook adresini veriyim ve bu attığım fotoğraftaki adamla babamı karşılaştır sonucu gör la ne trollü facebooktan nasıl bulucam böyle foto istesem bulamam
Soran+1 yılniye inanmıyorsun fakiriz işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakir olmak istemiyosan
Okuyacaksin
Surekli isi olan bir bolumu oku
Bu aarda ukalalik yapma adam ol
Inan dedigin seyi gorseler emin ol seni hic yapmaazlardi
Hain evlat
Parasiz ukalasin kim bilir paran olursa nasil olacaksin012 Yorumla
Soran+1 yılparan yoksa hayatta hiç bir boka yaramıyorsun bence
Cevap sahibi+1 yılBak kardesim
Oyle bir toplumun icerisindeyiz ki herkes para para diye öluyo
Evet parasiz bisey olmaz katiliyorum
Ama para bir yere kdr
Once insanlik
Insanlik ahlak olmadiktan snra hele bide paran olsun
Dunyanin en pis adami olabilirsin
Soran+1 yılben ahlaklıyım bana yardımcı olun 3-4 bin para almak istiyorum sadece aylık
Cevap sahibi+1 yıl3-4 bin mi?
Ya avukat
Muhendis
Mimar
Hemsire
Arastir cok meslek var
Soran+1 yılevet bu dediğin meslekler en zor olan meslekler sadece bunları yaparak mı alıcaz bu parayı
Cevap sahibi+1 yılMeslegin olmadan 3-4 tl yi unut derim...
Baska turlu aklima gelmio
Ne bilim fabrikaya gir
Cok mesaye yap
Belki prim veririler?
Soran+1 yıllojistik firmasında çalışıyorum
Soran+1 yılben 3-4 bin almazsam intihar ederim 5-10 yıl içerisinde
Cevap sahibi+1 yılKafayi mi yedin
Ölmek cozum degil
Bu arada parani köseye koy surekli
Bak nasil paran oluyo
Soran+1 yıl1400 tl alıyorum çok az ya
Cevap sahibi+1 yılHic yoktan iyi bunu bulamayan da var
Soran+1 yılevet ama bana para lazım
+1 yılÖnce ana baban için bunlar deme, ayıp! Baban uyuşturucu mu satsın, hırsızlık mı yapsın ne yapsın. Sen oku da onlara bak asıl
01 Yorumla
Soran+1 yılUyuşturucu satıp çok iyi bakanlar var şimdi öyle deme
okul oku, okumuş biriyle evlen gayet rahat bir hayatınız olur. yani benim annem babamda işçi ama fakir değiliz
032 Yorumla
Soran+1 yıltamamdır
- +1 yıl
gönüller zengin :D aileni sevmeyi öğren bence biz de 2 kardeşiz peynir ekmek yediğimiz zamanlar da oldu ama şikayet etmedik hiç. yani para çalışınca kazanılıyo şükret annesi babası olmayan dışarda yaşayan bir tas sıcak yemeğin hayaliyle büyüyen çocuklar var. bence git sarıl annene babana
Soran+1 yılbende 3000 üstü tl alıyım sarılırım onlara
Soran+1 yılçalışıyorum ama 3 kuruş alıyorum bana 3000+ almam lazım
Soran+1 yılparayla kendimi değiştiricem onun için para çok ihtiyacım var güzel bir meslek derken ne mesela
Soran+1 yılhmm ben aranjör olmak isterdim ama oda baya zor ve elinden tutan olması lazım bilgisayarla ilgili şeylerde olabilir
Soran+1 yılFakirlikten kafada iq düşüklüğü olmuş fakir olmak her şeye zarar
Soran+1 yılBir albert einstein olmak kolay değil canım doğmuşsan bilim adamı çıkmak zor baya Allah herkese aynı beyni vermemiş sonuçta
Soran+1 yılger1zekalıyı canım olarak değiştirmiş
Soran+1 yılbilmiyorum sanki Allah biraz az vermiş gibi hissediyorum
Soran+1 yılkafa yokki işte ben zorluyorum olmuyor Allah böyle kınıyor, herkese aynı beyni vermemiş işte
Soran+1 yılSevdim bencil olmadım kimse bir şey vermedi 1400 tl için eşşek gibi çalışıyorum intihar ederim daha iyi böyle zorlanıcaksam
Soran+1 yılZengin olmadan ölmücem bunlar gibi fakir olmucam bende 2sinin aldığı maaşın 2 katını alıcam yazdım buraya
Soran+1 yılÇok düşündüm ama eskisi kadar iyi olmucam artık çıkarlarım için iyi gibi görünüp kötü biri olucam o zaman çok iyi işler yapıcağıma inanıyorum
Soran+1 yılİnanmıyorum artık böyle şeylere iyi oldumda ne oldu hep kötü şeyler geçti üstümde kullandılar dalga geçtiler asıl p1ç, serefsız olucan ki ayakta durasın
Soran+1 yılfakir erkeğe kimse bakmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaram yiyip zengin olacağına hakkı ile para kazanıp fakir olsun. Annene babana "bunlar" diyemezsin onlar seni bu yere kadar getirdi. Umarım troldur bu soru, oğlum olsan utanirdim çünkü senden
15 Yorumla
Soran+1 yılZaten bakmak zorundalar
Cevap sahibi+1 yılYetim biri olarak söylüyorum şu ana kadar sana bakmislar. Hala senin yanındalar, şu ana kadar okulunu okudun ve onlar senin yanına fazla olmasa da harçlığı koydu kıyafetini giyindirdi sen pek beğenemesende. Sorunun cevabını veriyim diğer verilen cevapları da okudum çünkü. Hayvan gibi çalışacaksınız güzel bir üniversitede güzel bir okul okuyup iyi bir işe gireceksin sonra su ana kadar sana bakmış aileni gururlandirip onlara yardım edeceksin. Deme yardım etmem diye arkadaslarim 28 yaşına gelmiş hala ev masraflarına yardım ediyor ailesinin. Ama senden pek bir sey bekliyemem. 1. saygısızsin, 2. daha ne olacağını bilmiyorsun zengin olmak diye bir hedef koymuşsun hedefe gitmek yerine ters yöne kosuyorsun. Yaşının küçük olduğunu tahmin ediyorum ailenle gururlan. Helal para kazanıyorlar ve sana şu ana kadar bakmişlar bakmaya da devam ediyorlar
Soran+1 yılBakmaları zorunlu zaten onlar bakmıcakta ben mi bakıcam
Cevap sahibi+1 yılBakmayanlar da var bakınız benim "ailem". Yaşını Şu an cidden merak ediyorum
Soran+1 yıl19.
çıktığın kabuğu niye begenmiyorsun? onlar seni koşulsuz seçebilecek tek insanlar anne babasını gormemis yetimhanede büyüyen insanlar napsin yarın bir gun senin evladında böyle derse napacaksin
17 Yorumla
Soran+1 yılBen kötüye bakarak şükretmem iyiye bakarak iyi olmaya çalışırım.
Soran+1 yılÇıkınca şükrederim şimdilik iyi olmak istiyorum
Soran+1 yılDostum Anne ve Baba ne için var zaten onlar beni okutmuyacaksa niye doğurdu 18 yaşına kadar kesinlikle onların bakması lazım zaten bırakta baksınlar
Soran+1 yılNankörlük değil olması gerekeni söylüyorum benimde çocuğum olsa bakarım çünkü ben yaptım doğurdum benim sorumluluğumda mecbur bakıcam
oku ! ama anne babandan utanmayarak inlarla gurur duyarak
00 Yorumla
+1 yılBabanın fakir olması senin suçun değil ama kayınpedrinin fakir olması senin suçun ;)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
+1 yılfakirlik utanilacak bisey degil ne yazik ki bu tavrindan dolayi utanmalisin para kazanilir.
014 Yorumla
Soran+1 yıl3000+ tl kazanmak istiyorum ben
- +1 yıl
abi 3000+kazanmaktan once insanligi kazanmaya calismalisin
Soran+1 yılİyi olmak bir şey kazandırmıyor bana
- +1 yıl
iyi olmak kazandirir her seyi ama para kazanmak icin insanligini yitirirsen kagit parcasindan baska biseyin olmaz
Soran+1 yılBen çıkarlarım için iyi davranırsam zaten her zaman kazanırım ben aileme kötü davranmıyorum ztn
- +1 yıl
cikarlarin icin iyi davranirsan iyi biri olmamis oluyorsun bu da kaybettirir
Soran+1 yılBen iyi biriyim ama hep kaybediyordum bu yüzden bana p1çliği, zengin olmayı öğretin ya
- +1 yıl
inançlı birimisin ona gore cevap vereyim
- +1 yıl
sayet inaniyorsan zenginliğin formülü kalbinde paraya yer olmamasidir o zaman cebin dolar
- +1 yıl
kalbini dunyadan çekmen yani zahidlik tasavvufla mümkün
- +1 yıl
o zaman zengin olursun
Soran+1 yılEskiden öyleydim şimdi pek inançlı olduğum söylenemez ama kötü biri değilim
- +1 yıl
once inancini yitirme en buyuk zenginlik bu sonra bir kamil mürşid bul intisap et
- +1 yıl
zahid olursun zahid olursan dunyayi ve ahireti kazanirsin
+1 yılSu dusunceyle ne onersek gene senden bisey olmaz.
21 Yorumla
Soran+1 yılFakir olmayı sevmiyorum
+1 yıloku adam ol ailenlede gurur duy
236 Yorumla
Soran+1 yılokuyacam ama pek gurur duymuyorum
- +1 yıl
bir bacım ve gavatın oglumu olmayı tercih ederdin ya da terorist fln?
Soran+1 yılİyi yaşamayı istediğim şeyleri almayı
- +1 yıl
bak şuna emin ol kimse istediği. yerde degil senin yaş kaç
Soran+1 yıl19.
- +1 yıl
oku yani zengin koca bul diycem erkeksin😂😂
Soran+1 yılzengin kadın bulsam keşke :D neyse ama ne okuyacam ben ya 3000+ almak istiyorum
- +1 yıl
tamam işte ogretmenlik falan 3000 en kötu ogretmen olursun
Soran+1 yılBenden öğretmen olmaz ya
- +1 yıl
bak benim tanıdıgım bir çocuk vardı ailesinin durumu ortaydı bir kuruyemişçide işe girdi falan sonra patronun gozunemi ne girmiş bişeyler olmuş 20 yaşında arabasını falan aldı uaşıtları dirsek çırutuyo bu yoöda var ama bu yol kkumaktan daha zor cunku iş hauatı zordur
Soran+1 yılYa keşke öğretmen olabilsem ama insanlar bazı şeyleri yapamıyor işte hani bende yapmak isterim ama beceremem ben onu
- +1 yıl
valla bence sen ona buna bakma deli gibi çalış ne gelirse oku paranı al
Soran+1 yılhem işte çalışıp hem ders çalışabilir miyim
- +1 yıl
zor ama varya deli gibi çalış dersi yaparsın bence
Soran+1 yıltamam benim paraya çok ihtiyacım var estetik olucam Hem fakirim hem çirkinim Allahım neydi günahım :D
- +1 yıl
tovbeee ne estetigi imaj da falan degişiklik yap kıyafet tarzıbçnı degiştir estetik yaptırma ya
Soran+1 yılşart ama düzgün olmak istiyorum
- +1 yıl
tipini bir at merak ettim objektif yorumlıycam söz şurana bunu yaptır falan
Soran+1 yılbanada öyle biri lazım objektif oladak yardımcı olucak biri ama şu an telefonum yok ya yan profilden fotoğraf atmak istiyorum
- +1 yıl
tamam at bakalım
Soran+1 yıltakip ettim özelden atıyım
- +1 yıl
tamam
Soran+1 yılmesaj gönderemiyorum
- +1 yıl
burdan at sonra silersin
- +1 yıl
oguz05can mısın?
Soran+1 yılatınca silinmiyor
Soran+1 yılhyr fffd557e33f
- +1 yıl
dediğim kişiyaen yorumlıycam tipini
- +1 yıl
haa şey dediğin fotografı profil fotosu yap sonra silersin
Soran+1 yılyapamıyorum çünkü elimde link profile koyamıyorum atıcam buraya hepsini ama rezil olurum
- +1 yıl
ya niye rezıl olasın merak etme seni tanıyan yoktur
Soran+1 yılSaç ektircem, Burun estetiği, lazerle çil aldırma, çene düzeltme, alın gerdirme,15 kilo alıp vücut yapıcam lazerle göz rengimi değiştircem
- +1 yıl
hepsini anladımda goz renginde ne var
- +1 yıl
vucut çil saç kısmı okey ama burun çene alın yok artık bence okadar degildir
Soran+1 yılsevmiyorum çok çirkin
Soran+1 yılfotoğraf atıcam buralarda kal senin fikrine ihtiyacım var çünkü
+1 yılinşallah senin gibi evlat vermez rabbim kimseye
12 Yorumla
Soran+1 yılÖn yargılı olma bence benim nasıl biri olduğumu bilmiyorsun
- +1 yıl
nasil biri olduğun önemli değil önemli olan aileni küçümsemen bende çok kötü çocukluk geçirdim benim eldivenim yokdu kartopu oynarken annem elime çorap gecirirdi bir eldiven en fazla 5 tl ama yokluk işte ben ailemi hiç küçümsemedim onlar benim anam babam nasıl kucumserim ama noldu Askerligimi j. komando olarak yaptim orta okul mezunuyum Allah bir kapı açtı uzman erbaş oldum çok şükür rabbime
Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bende senin gibi evlat istemiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılisteme mk fakiri
Soran+1 yılFakir olmaktan bıktım artık hep dalga geçtiler zaten artık iyi olmak istemiyorum ne varsa kötü olmakta arkadaşım olmakta zehir olmakta zengin olmakta var
Oku baban gibi eşek olma!
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
oku diyecemde eğitim sistemimiz ortada :)
05 Yorumla
Soran+1 yıldiyosun okuyanda az para alıyor demi :D
Soran+1 yılAynen mk ben sırf o ortam için bile okumak istiyorum la üniversite okumayı çok istiyorum
Soran+1 yılİnşAllah
+1 yılDers çalış çok yüksel
04 Yorumla
Soran+1 yılgünde kaç saat
- +1 yıl
7 8 saat sırf ders
Soran+1 yılben 19:30-05:00 gibi işte çalışıyorum birde onu kat dostum 9 saat iş 8 saat ders 2 saat yemek 19 saat eder ben 4 saat uykuyla durucağıma pek inanamıyorum
- +1 yıl
O zaman aileni sev kuvvet olur
Oku adam ol derler ya onu öneriyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılokuyunca iyi para kazanacağım iş bulmak istiyorum
Soran+1 yılonlar içinde çok çok zeki olmak gerek bana Allah o kadar beyin verdiğini düşünmüyor verseydi 5 sınıfta 6 tane 1'in olmazdı ve 7dede çok birim vardı ve 8dede çok birim vardı 9dada vardı 10dada vardı 11dede vardı yani ben küçüklükten beri canım yaşamış öyle gidiyorum ben o dediğiniz yerleri kazanıcak beyin olduğunu düşünmüyorum
+1 yılBunlar derken.. okuyacaksın meslek sahibi olcaksin
01 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite önerisi var mı
+1 yılO zaman çok çalış ailenden de utanma.
00 Yorumlaİlk bir aileni küçümseme
01 Yorumla
Soran+1 yılniye bizleri düşünmemişler
+1 yılOkuyorsan adam gibi calis cabala okumuyorsan oku
010 Yorumla
Soran+1 yılher türlü üniversite filan kazan diyorsun yani?
- +1 yıl
Aynen sen yas kac napiyosun Şu an
Soran+1 yıl19 şu an gece işinde çalışıyorum lise bitti
- +1 yıl
Uni sinavina girbelki aileni sevmiyosundur ama yinede kotu davranma
Soran+1 yılHiç temelim yok ya ne yapıcam bilmiyorum çok uyuyorum filan ders çalışasım gelmiyor
Soran+1 yıl1.5 yıl ders çalışmam lazım
- +1 yıl
Valla sen bilirsin gulu seven dikennine katlanir
Soran+1 yılhangi bölüm önerirsin ya
- +1 yıl
biliyim sana kalmis o birader
- +1 yıl
Ne biliyim
+1 yılsenin ya
02 Yorumla- +1 yıl
ya.
Soran+1 yılKardeşim Allah seni özene bözene yaratmış en azından bende o da yok şükret
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılOku oku adam ol.
03 Yorumla
Soran+1 yılne okuyum
- +1 yıl
Hayatın canına oku.
Soran+1 yılLanet olası federaller peşimi bırakmıyor
+1 yılOku.
11 Yorumla
Soran+1 yılpeki
+1 yılOku ne diyeyim
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılOkucaksin
01 Yorumla
Soran+1 yılüniversite tavsiyesi var mı
- Diğer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılsiyasete gir
01 Yorumla
Soran+1 yılSiyasette hiç anlamıyorum ya ama milletvekilleri'de pek anladığı yok zaten olabilir
+1 yılOku canım kardeşim
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri