Kefir denediniz mi? Kefir tadı, çikolata gibi, markaya göre değişiyor mu? Yoksa hepsi aynı mı? Degilse en çok hangi marka kefiri beğeniyorsunuz?
Cevabın nedir?
- Yeme & İçme konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani süt gibide değil ayran gibide değil değişik bir tat benim için. Çok sevdim mi dersen benim damak zevkime çok uygun değil. Ama çok yararlı olduğu söyleniyor o yüzden ara ara tüketiyorum.
upload.wikimedia.org/.../300px-Kefirpilze.jpg
Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari amaçla üretilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünüdür.
Kefir, beyazımtrak renkte, karnabaharı andırır biçimde ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşmuştur. Kefir tanesinde; Torula mayaları, Saccharomyces sp., Lactococcus spp., Lactobacillus spp., Leuconostoc spp gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içerisinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi oluştururlar ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler.
Fermantasyon sonucu kefir adı verilen hafif ekşimsi, köpüklü, alkollü ve yoğurt kıvamında bir süt içkisi ortaya çıkar. Kefir yapımında inek, koyun, keçi, manda sütleri yağlı veya yağsız olsun kullanılabilir. Eski Orta Asya'da çok kullanılan kefire, günümüzde bilhassa Kafkasya'da rastlanmaktadır.
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalıklarında, bronşit ve astımda, egzama Dış deri yırtılmaları ve çatlaklar tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir.
Kefirin bileşimi
Su % 88-89
Süt asidi % 0,8-0,9
Etil alkol % 0,6-1,1
Süt şekeri / laktoz % 1,7-2,7
Kazein % 2,5-2,9
Mineraller % 0,6-0,8
Albümin % 0,1-0,3
Yağ % 2,8-3,3
03 Yorumla
Gizli SoranTeşekkürler bilgiler için
Rica ederim bir kere deneyebilirsin. Onların birde meyvelileri var onlar biraz daha güzel oluyor tadı. Deniyebilirsin.
Gizli SoranMeyveli denemem daha iyi sanki sağol
En İyi Cevaplar
Kandaki antikorlari kuvvetlendiyor bagisikligi yani , bagirsaklara cok faydalı ben haftada bir içiyorum. Keci sutunden mayalanarak yapılan bir icecek tadı ayran gibi. Faydalı ama tuketen yok maalesef.
10 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 863 cevap paylaştı. içindeki bol miktarda prebiyotik bakteri olan özel mayasından yapılan hammaddesi süt olan bağışıklık ve sindirim sistemine mükemmel katkıları olan süper bir içecektir tadına da bayılırım ayrıca mayhoş bir tadı var gayet hoş içmeni öneririm özellikle cocuklara ve yaşlılara içirin
10 Yorumla
+1 yılaltinkilic. a 101 ve bimlerde satılıyor. bağırsaklardaki yararli bakterilerin cogalmasinda yardimci bir probiyotik. meyvelileri guzel
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar Ne Diyor
35
Kefiri evde mayasıyla kendim yapıyorum, ilk gün tadı şekerli ayran gibi 2 gun mayada bekleyen kefir tadı ekşimsi ayran kıvamında 3gün bekleyen kefir ekşi yoğurt kıvamında olur. 3günden fazla bekleyen içilmez alkolu artar zehirleyebilir. Genel olarak sütten çok ayrana benzer tadı fakat ayrandan biraz farklı, aman aman kokusu yok. Tuz karısıtırabilirsin
013 Yorumla
Gizli SoranHm ayran gibiyse denicemde çok faydalıymış
Gizli SoranHayır daha hiç almadım niyetlendin almaya ama ne olduğunu bilmiyordum bir de tadı süte benziypr ise diye hep tereddüt içindeydim denemedim
Gizli SoranSüt tadı almıcaksam ayran severim
Gizli SoranKeçi sütüymüş galiba kefir biri öyle yazmış eğer öyleyse hayatta içemem 😔
Gizli SoranHa tamam o zaman korkmuştum bir an süt diye 😁
Gizli SoranAyranda mayalanmış süt ama 😂
Gizli Soranİşlenmiş haliyle sıkıntım yok ya süt tadı almıyım kafi
- Yeme & İçme konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılsütten yapılan garip bir içecek ben küçükken annem içirirdi her sabah tadını pek sevdiğim söylenemez ama markette satılanlar o kefirden değil daha daha iyi ve aromalı filan
00 Yorumla
+1 yılKısaca alışık olmayan için tadı kötü damakta ilginç bir tat bırakan sağlığa son derece yararlı olduğu söylenen içmeyi iki kez denediğim ama bir türlü alışamadığım muhtemelen alışamaycağım içecek.
00 Yorumla
+1 yılÇok faydalıdır özellikle metabolizmayı çok iyi çalıştırır fakat marketlerden değilde kendin mayalayıp çoğaltarak kullanmanı tavsiye ederim ben kullanıyorum çok faydalı
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılbagisiklik guclendirici herkesin sevecegini dusunmedigim benim cok sevdigim ama sadexe iciminki iciliyor yararli bir icecek tadi hem eksi hem tatli
03 Yorumla
Gizli SoranDiğer markaların ki kötü mü
aynen igrencti
Gizli Soranİğrenç mi
- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKefirin Faydaları Nelerdir?
Bak oku.😉13 Yorumla
Gizli SoranBurda faydaları var onları okudum bende tadını merak ediyorum süt gibi mi diye
Eyer ayran seviyorsan icersin.
Al dene cok pahali deyil.
Gizli SoranParasında değilim zaten korkum tadı
+1 yılkefir keçi sütüdür ekşi bir tadı vardır çileklisini seviyorum ben sadesi çok ekşi
04 Yorumla
Gizli SoranKefir keçi sütü mü? 😳😳😳
evet 😊
Gizli SoranNerden eminsin ya bir sen yazdın bunu
köylerde yaparlar ama inek sütünden yapılanlarıda var
+1 yıl2.5 lira bimde altinkilic marka. Istersen mayasini da alirsin sindirime yardimci zayıflatmaz
01 Yorumla
Gizli SoranNasıl zayıflatmaz derken?
+1 yılÇok yararlı olduğu söylenen bir süt ürünü. Markette bulabilirsin
05 Yorumla
Gizli SoranZayıflatırmı nası bişi bide fiyatı ne kadar?
Fiyatını bilmiyorum. Zayıflatmaz ama sindirime yardımcıdır. Bu da vücudundaki ödemi sindirim fazlalığını atar. Bir kaç kilo kadar fark eder. Yağ yakma özelliği yok
Gizli Soranyani 70 kilodan atıyorum bunu 2 ay tüketerek 68?
2 ay almaz ya ödem atmak 1 hafta 10 günlük bişey. Vücudundaki ödeme bağlı olarak da verdiğin kilo değişir.
Gizli Soraneyv :D
+1 yılSagliga faydali ayran gibi oluyo bir tur bakteri oldugunu biliyorum tadina baktim fena degil
00 YorumlaSağlıklı bir içecek de bir kere içtim tadı kötü ya
00 YorumlaYoğurtdan biraz eşki boza kıvamında... Detoks yapıcaksan burnunu kapat devir gitsin :)
012 Yorumla
Gizli SoranKötü mü kokuyor yani 😳
Gizli SoranYoğurt gibiyse iyi ya içebilirim 😊
Gizli SoranBen süte benziyor tadı sandım ondan korktum 😊
Gizli SoranSüt içemiyorum 😔
Gizli SoranYa ama elimde değil süt içemiyorum
Neyse ki Allahtan sütlü tatlıları yiyebiliyorum yoğurt peynir de yiyorum
Gizli SoranTeşekkürler şekerim 😊
+1 yılkefir mayası alarak evde yapabilirsin hazır satılanlardan daha iyi
çok sağlıklı bağışıklık sistemini güçlendiriyo
tadı ekşi ayran gibi01 Yorumla
Gizli Soranteşekkür ederimm
Yeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı. Cok saglikli bisey. Balli muzlu, orman meyvelisi falan var super. Bide evde yapilanlar var mayasindan sanirim onada meyve karistirarak icebilirsin
01 Yorumla
Gizli SoranTeşekkürr
+1 yılyoğurtun suyundan yapılmış bir içeçek genelde diyet yapanlar kullanılır eski türklerden itibaren gelmektedir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem içiyo hep, bağirsak içindi galiba. Sorardım ama su an küsüz konuşmuyorum :/
01 Yorumla
Gizli SoranBenimde kiz arkadaşim istiyodu bağirsak için olduğunu söylememişti bildiğim iyi oldu saol. Ayrica haddimi aşmak istemem ama anneyle küslük olmaz hataliysan bile elini öp bariş derim
Tadı hep aynı. sütlü ayran gibi
10 Yorumla
+1 yıllan biz kullanıyoz. D
10 Yorumla
+1 yılGoogle: kefirin faydalari
00 Yorumla
+1 yılAyran gibi bir içecek
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 747 cevap paylaştı.
+1 yılTadını beğenmemiştim ama faydaliymis
00 Yorumla
+1 yılsodalı, köy yoğurdunda yapılma ayran gibi bir şey
00 Yorumla
+1 yılGüzel birşey degıl alma bence
00 Yorumla
+1 yılKefir güzel ya at sütünden yapılır
00 Yorumla
+1 yılBen sevmedim
01 Yorumla
Soran+1 yılbende sevmicek gibiyim ama saglık için
çilekli kefir süpeer
10 Yorumla
+1 yılMayhoş süt gibi. Sütten daha güzel
00 Yorumla
+1 yılKendisini pek sevmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgoogle abiye sorsan cevaplarda eh işte
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 23,2b cevap paylaştı. tadı berbat...
00 Yorumla- Daha fazla (5)
Daha fazla(20)
Erkekler Ne Diyor
66
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKefir neye iyi gelir, faydaları nelerdir?
hemen hemen her markette var.
www.google.com.tr/01 Yorumla
Gizli SoranSağolasın :d
benim ev arkadaşım iciyo öyle her gece yatmadan ayranimsi ekşi bir tadı varmış öyle diyor kefir yaziyo direk üstünde kocaman markasını bilmiyorum
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 560 cevap paylaştı. Ayranla sodanın karışımının biraz daha sert olan hali gibi, bazıları sevmeyebiliyor.
10 Yorumlamarketlerde satılan kefirlerde alkol vardır söle var kefirin mayasından dolayı içinde alkol oluşuyor ve her gecen gün için içindeki alkol miktarı yükseliyor.
Ama evde yapılan kefir taze olduğu için alkol oluşmadan tüketildiği için sorun yok00 YorumlaAy em veri vel.😄 Hav abat yu? Kefir gorunumu sute ayrana benzeyen tadı ekşi iğrenc olan cok yararlı bir içecekdir
03 Yorumla
Gizli SoranAyem gut 😂😂😂😂
He ayrana benziyor mu
Gizli SoranGud gud 😂
- Yeme & İçme konusunda 774 cevap paylaştı.
+1 yılKefir sindirim sistemini hızlandırıyor , isal ediyor metaboolizmayı canlandırıyor falan :D Kefir iyidir bir dene 3 tl zaten , begenmezsen içmezsin.
02 Yorumla
Gizli Soranİshal mi yapıyor 😳😂
aynen ishal yapıyor :D bir dene istersen tadıda ayran gibi işte. süt gibi degil
sindirim sistemini rahatlatan bir süt ürünü içecektir. güzel aromalı olanları vardır tadı iyidir hafif ekşimsi..
00 YorumlaBen içiyorum değişik bir tadı var ama arada tüketiyorum faydalı bir içecek. :)
11 Yorumla
+1 yılBu soru neden günün sorusu seçilmiş anlayamadım, o kadar soru varken?
00 Yorumlaeksimsi bir tadı var mayhoş birşey ama faydalı birşey
02 Yorumla
Gizli SoranBakalım deneyince görcem
çok eski bir içecektir. tavsiye ederim. hazırını almak yerine ben evde yaptırıyorum düzenli olarak. antibiyotiklerle yok ettiğimiz yararlı bağırsak bakterilerini uzun vadede geri getiriyor.
00 Yorumlaeşkimiş yoğurdu sağlıklı diye kakalıyorlar inanmaıyorum içtim bir daha ağzıma almadım.
05 Yorumla
Gizli SoranNeden kakalasınlar ya
Bence çok duyardımda aslında ne işe yaradıgnı bilirdim ama unutmuşum..
00 YorumlaCok kotu tadi ya meyvelisini al en azindan daha rahat icersin :D
00 Yorumla
+1 yılkefir düzenli yenmesi lazım. bir sağlık deposudur bana göre.
00 Yorumla
+1 yılSüt ürünüdür ama sütten farklı ve farklı tada sahiptir. Bizim buralarda çok yaygındır Türkiyede bilemiyorum.
013 Yorumla
Gizli SoranTürkiyedeyim bende ama hiç içmedim
Ben türkiyede yok sanıyordum. Güzel bence al dene bir defa hoşuna gitmezse tüketmezsin :) Ama faydaları çok. Bilinen markaların ürününden al ve tazeliği önemli.
Gizli SoranOo artık her büyük markette var yahu 😊
o zaman afiyet bal seker olsun ne diyeyim :D
Gizli SoranMersi diyoruz türkiyece 😂
Je vous remercie. ;) Merci fransızca ama :P
Gizli SoranYahu ben onu öylesine dedim teşekkür ediyoruz sana türkiye olarak dedim 😂
Biliyorum bende sinir olasın diye demiştim :D ama sinirlenecek tip yok :) çok teşekkür ederim
Gizli SoranTers yanıma gelmedin demek ki 😂
bende iyi tarafımdan kalkmışım demekki :D yoksa burdaki gurular çok yükseklerden uçuyor. yazmaz, yazsada hep bir sinir felan
Gizli SoranBen o gurulardan değilim saygısıszlkk olmadığı sürece 😉
Tamam bir yere not ettim yorumlarda karşılaşırsak sinirli ya da öyle tarafını görsem hatırlatcam :D ama öyle olmadığın aşikar azçok
Gizli SoranPeki beklerim 😊
Yeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı. Annem tüketiyor hergün bağırsak sağlığı ve bağışıklı sistemi için çokfaydalı. Süte alerjim olamasa ben çok seviyorum tadı güzel ama annem evde yapıyor
00 Yorumla
+1 yılgoogleye gir kefir nedir ne işe yarar diye sor sana söylesin
00 YorumlaSindirimini rahatlatan daha çok çocuklar için kullanılan meyveli bir süt ürünüdür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılI'm good, thanks Lady Kefir kafkasdilinde Ad demektir. Kefir sütün mayalanması ile elde edilen tadı sodalı ayrana, kıvamı bozaya benzeyen fermente bir süt içeceğidir. Ayrıca inek ve keçi sütün den elde edilir. Faydalı bir içecekdir. The End 😁
02 Yorumla
Gizli SoranAhahahaha ingilişcenn çok süpermiş 😂
Cevap sahibiRelationship with you?
I'm not attached to anyone.
Thanks mademe
+1 yılKemoterapi gören bir insandim iyilesmemde çok yardımcı oldu
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSütte değil ayranda değil. Erikli ayran gibi düşün tadınıda
06 Yorumla
Gizli SoranErikli ayran mı
Tadı öyle erik ile ayranı karıştır kefir tadında :)
Gizli SoranBak dışarı çıktım alacaktım gezmekten unuttum ya kefir almayı 😁
Sevebileceğin bişi değil bence :)
Gizli SoranYa seversem 🤔
Afiyet olsun
Faydalı bakteri denen şey o
Barsaklara cok iyi gelir, kilo vermek isteyenlere de cok faydalı00 Yorumlabir kere bağırsaklara faydalı diye içtim ishal oldum emegi gecen herkese sovdum 😂
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılBakterili süt gibi ayran gibi bişey. Gördüm ama hiç içmedim. Tiksindim. 😯
00 Yorumla Gençlik iksiridir ben hergün yarım bardak içiyorum bak 36 yaşımdayım göstermiyorum hem çok yararlıdır👍
01 Yorumla
Gizli SoranHmm tamam😊
Yeme & İçme konusunda 710 cevap paylaştı. Ayranın biraz daha koyu hali. Meyveli çeşitleri fena değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAraştır çok faydalı sağlıklı bir şey olduğunu göreceksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKefir ayran benzeri bir içecektir.Çok faydalıdır bağışıklık sistemini güçlendirir,mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
02 Yorumla
Gizli Soransindirim sisteminimi hizlandiriyor hocam benimde arada ihtiyacim oluyor eyvallah fiyati nedir arkadasida arayip söyliyeyimde detayiyla
Cevap sahibi2 lira falan o civarda.Ayrıca çileklisiklisi,böğürtlenlisi çeşitleri var.
- Yeme & İçme konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılekşimiş ayran gibimsi bişi.
01 Yorumla
Gizli SoranO zaman iyidir
- Daha fazla (36)
Daha fazla(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?