arkadaşlar eminevim ile ilgili bilgisi olan var mı acaba
Cevabın nedir?
+1 yılbu sistemde tek fark "faizsiz" olması anladığım kadarıyla. Bir de kuraya giriyorsun.
faizsiz sloganıyla insanları kendilerine çekmeye çalışmışlar ama normal faizli krediden ne farkı var belli değil?
sistem yine aynı sistem. zaten sen krediye başvurduğunda sana bir ödeme planı çıkarıyorlar ve aylara bölüp ödetiyorlar. Burada da aynı şey geçerli. Baştan fiyat belirleyip aylara bölüyorlar, faiz almadık deyince faizsiz mi oluyor?
normal kredide gecikme faizi var; burada faiz yok onun yerine "makul bir miktarda" ceza ödetiyorlar.
Buraya kadar her şey aynı gibi ama bunların yanında dezavantajları var.
Şimdi şu kura olayı çok karışık. Herhangi bir bankadan kredi alsan, evini hemen teslim alabilirsin (veya ne zaman alacağını bilirsin). Burada tıkır tıkır paranı ödemene rağmen evini ne zaman alacağın belli değil. Kiradan kurtulmak istiyorsan hiçbir işine yaramaz. 120 aya kadar vade olacağına göre, 5 sene sonra da sana kura çıkabilir.
özetle "faizsiz" bankacılık/kredi sloganıyla insanları kandırmanın diğer bir yolu. Tüm şartları normal ev kredilerinden çok daha kötü. Sadece "faiz" nedeniyle hassas olan kişileri cezbetmek için oluşturulmuş bir sistem.16 Yorumla
Soran+1 yılpekı verdıgınız bılgılerın mantıgı ıle soru sorabılırmıyım? şimdi gercekten soledıklerınıze katılıyorum ama ben de bankalara bakıyorum faızı cok yanı 60 mılyara 80 mılyar odenıyor neredeyse yanlıs bakmadıysam eger bunun altından kalkamayacagımı dusunuyorum dıger yandan da ee ben kırada kalıyorum 10 mılyar kendı evıme fazladan ğ
para odemısım cok mu dıyorum kırada bkalıp baskasına verecegıme kendı evımde kalır aynı parayı verırım dıyorum karar veremedım kısacası- +1 yıl
faizleri hesaplarken reel değerler üzerinden düşünmek gerekir. evin değerine, enflasyona, geri ödeme yılına göre net bir hesap çıkabilir ancak. mesela diyelim ki 100.000 TL'lik bir ev alıyorsun ve diyorlar ki bunun parasını bize 5 yıl sonra ver. 5 yıl sonra o evin değeri 130.000 TL olacaksa, ancak senden 130 binin üzerinde para isterlerse ekstra faiz olur. 5 yıl sonra 120 bin öde derlerse aslında reel anlamda karlı olursun. Niyetin kiradan kurtulmaksa, hemen oturabileceğin bir ev bakmalısın.
- +1 yıl
Şu an için ödediğin kira, alacağın evin değeri, kaç yılda ne kadar geri ödeyeceğin ve yıllık enflasyona göre bir hesaplama yapabilirsin. geri ödemede en iyi vade 3 ila 5 yıldır. Yıllar arttıkça reelde evin değerinden fazla ödemeye başlarsın. Buradaki sisteme bakarsak, faizsiz denmesi dışında hiçbir avantajı yok; hatta belirsiz bir kura sistemi olduğundan daha da dezavantajlı. Daha ucuz görünebilir ama sana kura çıkana kadar ödeyeceğin kira havaya gitmiş olacak.
Soran+1 yılevet bunu hıc dusunmemıstım kredı cekmek en makulu sanırım ama hangı banka bı de o var onu da ıyı araştırmak lazım elımdekınden de olmayayım sonra
- +1 yıl
kredilere bakarken toplamda ne kadar ödeyeceğini öğren. mesela kimileri daha düşük faiz diyor ama sonra dosya parası, sigorta, tapu masrafı vs. eklenince daha pahalıya gelebiliyor. bu konuda hiç acele etme, konut projelerine de bak. onlar zaten otomatik olarak bankalarla çalışıyorlar. doğrudan anahtar, tapu teslimi yapan yerlere odaklan. öncelikli amaç kiradan kurtulmaksa, bütçeni aşmadan hemen geçebileceğin bir ev bak. vade sonunda o malın sahibi olacaksın; paran havaya gitmeyecek.
Soran+1 yılevet kıaradan kurtulmak ıstıyorum ...banka benı cok korkutuyor o sebeple tedırgınım acaba ustesınden gelebılırmıyız gıbı dusunceler var aklımda ama dedıgım gıbı bır yandan da yok yere bosu bosuna kıra verecegıme evımı alırım paşa paşa oraya oderım dıyorum
+1 yıldiyelim 30000tl lik araba alacaksın... (bunu da yapıyorlar) 15000tl ye kadar aylı kbelirli tutarlarda para yatırarak birikim sağlıyorsun... kalan 15000 tl yi kura çekimi sonucu sıra sana gelince şu arabayı alacağım diyerek sana veriyorlar... tabi 15000tl lik de rehin koyuyorlar üzerine...
13 Yorumla
Soran+1 yılşimdi dıyelım kı 90 milyarlık bır ev almak ıstıyorum ... 30 mılyar pesınat verıyorum ... uygulama ne oluyor
- +1 yıl
Gayrimenkul almak isteyen kişi ilk etapta ne kadar bir gayrimenkul almak istediğini belirler. Belirlenen bu rakamın %10'unu peşinat olarak verir, ayrıca % 5 + KDV ile % 5,75 + KDV arasında organizasyon ücreti öder. Kalan kısım ise 60 aydan 120 aya kadar kişinin ödeme durumuna göre taksitlendirilebilir. Seçilen taksit sayısı aynı zamanda o gruptaki kişi sayısıdır. Yapılan ödemelerle her ay bir gayrimenkul parası birikir.
- +1 yıl
Biriken bu para noter huzurunda yapılan çekilişlerle her ay bir kişiye gayrimenkul almak üzere teslim edilir.
Gayrimenkulünü teslim alan müşteriler, kendinden sonra teslim alacak olan gruptaki diğer müşterilere bir miktar fazla ödeme yaparak yardımda bulunur. Böylelikle evini ilk alan avantajlı olduğu gibi sonraki aylarda alacak müşterilerde aldıkları yardımlardan dolayı evini daha ucuza m?l etmiş olur. İlk alanla son alan arasındaki adalet böylelikle sağlanmış olur. www.eminevim.com
Faizsiz ev alma sistemi diye biliyorum. Daha iyi bilgi için https://finanstaksi. com/eminevim-kimin-eminevim-guvenilir-mi/ bu tip yazılara göz atılabilir.
00 Yorumla
netten araştırmıştım onu içeriğinde çok detay verdiği için kafam karışmıştı. kura meselesi de canımı sıktı. eminevimden almaktan vazgectm.
18 Yorumla
Soran+1 yılbana da ılk basta mantıklı geldı ama cesaret edemıyorum acıkcası
Soran+1 yılfaız hıc mı almıyor kı arastırıyorum ama anlayamadım kredı ıslerı bıraz benı bunaltıyor stres oldum korkuyorum ama yapan nasıl yapıo
Soran+1 yılooo daha kotu normal bankadan kredı alırım kendı evıme parasını farkını oderım nıye alıp tekrar satıo kı
Soran+1 yılanladım hangı banka sızce daha avantajlı oluo
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı. arkadaşım benim ablamlar aldı..enişte biraz hacı hoca..aylık 1000 tl ödüyorlar sanırım 15000 yapınca kurada sıra bunlara geldi evi aldılar şuan oturuyolar..80 bin liralık ev aldılar..sorun yok evleri rehinli ama kendi adlarına tapulu..
39 Yorumla
Soran+1 yılpekı 1500 nıye yukseldı odeyebılıolarsa tabı kı cok ıyı ama yyuksek degıl mı sankı bıraz
Soran+1 yılşimdi anladım yanı 1000 taksıtlerı her ay sabıt sekıldde ama 150000000 tamamlayınca evlı tamamı ıle aldılar
- +1 yıl
hayır bak şimdi 1000 lira ödemeye başladılar..15 ay ödediler..8. aydan itibaren kura çekilişi olmuş bunlara 7 ayda denk geldi en sona kaldılar..15. ayda bir müteahitle anlaştılar ve tapusunu emin evime götürdüler..bu herifler evin parasının tamamını verdiler ve evi ablamların üzerine yaptılar..fakat satılamaz diye şerh koydular..şuan ev satılamıyor el koyulamıyor..ama tapusu ablamların üstüne..
Soran+1 yılo da kötü satılamaz hukmu ne zaman kaldırılıyor pekı
Soran+1 yılanladım ... allah kolaylık versın ... karar veremıyorum ınsanın ıcınde suphe olu kredı sakat iş eminevım de ınsanların dedıgıne göre resmen rısk yanı karar veremıyorum bı turlu
Soran+1 yılkorkuyorum zaten
hiç bulaşma biriktir peşin al
yada önce ucuz arsa al
sonra kendin yap
ben bu konuda cok ciddiyim18 Yorumla
Soran+1 yılbırıktırmak de zor bankada sakat iş ıpın ucunu kacırdın mı örüolar basına corabı
Soran+1 yılcok zor o kadar bırıkımı yapıp da degerlenmesını beklemek kıra zor ıs ayda 400-500 her neyse baska bırıne vermektense evımı alırım kıra gıbı oderım dıe dusundum ama tabı o da zor arkadas alttta yorum yazan arkadas kuveyt turk te faız olmadıgını solemıs dusunuyorum en azından banka da yaparım dıe 60 mılyarlık bı kredı ceksem ayda 600 odeyebıırım
Soran+1 yıltabıkkı vermez karı da vardır ama bu devırde hele de su zamanda o parayı bırıktırmek bırıktırdıgın para ıle ev almak da ayrı bı zor cok zor durumumuz da ortada
Soran+1 yılaslında haklısınız ama dedım ya kıraya para vermek bana dokunuo
dolandırıcılığın modern hali hiç maceralara girmeyin bence bir konut projesinden alın
12 Yorumla
Soran+1 yılanladım ılk basta mantıklı gelmıstı de
Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. O nedir ki gııı..?
12 Yorumla
Soran+1 yılev almak için
o neki bacım
15 Yorumla
Soran+1 yılev almak için
Soran+1 yılnormal yollardan derken ne banka ne de o sekılde bırseyle ugrasma dıyorsunuz yanı
Soran+1 yıldoğru dıosunuz
+1 yılçok eminler kendilerinden
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam