Bazılarınız ağlamak acizlik değildir diyecek ama bastırdığınız duygular ağır gelince akar gözyaşlarınız kim olursa olsun dinlemeden dökersiniz içinizdekileri güçsüzlüğünüzü yansıtırsınız dışarı sonuç acizlik mi güçsüz olmak mı..

Aciz ve güçsüzlük zaten benzer şeyler ama ağlamak nedir dersen ağlamak benim için insanların içinde ağlarken güçsüzlüktür ama tek başımaysam en rahatlatıcı şeylerden biridir içindeki o sıkıntıyı hıçkıra hıçkıra ağlarken atarsında bir nevi aslında en zoru ağlayamamak bir söz bir şarkı yüreğine dokunuyo için paramparçayken o yaşlar akmıyo içinde düğümlenip kalıyo o yüzden ağlamak bir rahatlama yöntemidir benim için
Aciyi sozcuklerle ifade edememektir
Agalamk acizlik gucsuzluk demek degildir asil aglayan insan gucludur cunku agalamktan cekinen insanalar cevrenin ona ne diceni dusundukelri icin agalamzlar ama agalayan insanlar onalri dusunmezler bile onalr cesaretlidir gucludur
Boyel dedigime bakamyin ama bende agalamktan ekinirim agalrsam gucsuz oldugumu dusinurum
Buda boyel bir celiski
Son zamanlarda başıma gelen olay.. güçsüzlük ve acizlikle alakası yok.. şanssızlıklar ve üst üste biriken sorun ve olumsuzluklar.. herşeyi yaptığın halde hiçbirşey yapamamış gibi çaresiz durumlar sonucu insan da bir sinir harbi oluşur.. buda ister istemez vücut kimyanı bozar ve bu bir yerde patlar.. sonrada sağnak sağnak boşalır.. hava olayı gibi düşün.. yağmur oluşumu :D :) :(
hiçbiri, duyguları olan her saglıklı insanın yapacagı normal bir tepki aglamak. korkunca, sevinince, üzüldüğümüzde, her çeşit ani duygu yogunlugunda rahatlamak için gözyaşımız gelebilir, birisini sevinç hariç baska bir nedenden aglatmak acizliktir bence.
Cevap
18Cevap
ağlamak dünyadaki en iyi rahatlama biçimidir bazen istemsiz oluyor ancak ne acizlik ne de güçsüzlüktür sadece içindekileri somut bir şekilde dışarıya atmaktır
Neden içimde tutamazmısın
İçinde tutmak için güç gerkemez mi?
asıl güçlü insanlar ağlar. O kadar dayandığı şeyden sonra daha çok dayanabilmek için ağlar birr insan...
Ne yani acılarına karşı ağlayarak mı güç alır insan
aynen öyle artık herşeye o kadar dayanmıştır ki ağlayarak yeni acılarına yer açar aynı tıka basa yedikten sonra bir daha yemek için midemizdekileri yakmamız gerrektiği gibi
Yani diyosunki insan içindeki acıları ağlayarak dışarı atar ve yenilerine yer açar
aynen öyle bir insan boşuna ağlayabilir mi sence
Düşünce yapını sevdim ama aradığım cevap bu değil ve emin ol boşuna ağlayan çok insan gördüm beni bu düşünceye itende bu
evet hem de haddinden fazla var öyle kişiler ama bu değildir ki herkes böyle bazı insanlar vardır sadece gerçekler için ağlayan ve kendi için dayanan ama bu insan asıl hayatın boş oöduğunun farkındadır yani sen öyle düşün yine ama herkesi o düşünceyle kısıtlama...
Nen dar görüşlü bir insanım bana ne verirlerse onu alırım fazlası zarar
O zaman hep sen kaybedersin her zaman herkes sana bir şeyler vermeyecek yardım etmeyecek yaşaman için gerekeni hep bulamayacaksın o yüzden kendin öğrenmeyi bilmelisin doğru olanı. dar görüşlüyüm diyosun ama nereye kadar...
Bazen öğrenmek istemezsin, elindeliler sana fazlasıyla yeter
öğrenmek istemezsen zaten öğrenemezsin ki elindekiler sana yetiyorsa ne mutlu sana ama elbet bir gün yetmeyeceği günlerr gelecek o zaman içiin bol şans...😊
Temennin için teşekkürler
Ben de bu sohbet için teşekkür ederim
Aglamak kalten taşanın gözden akmasıdır bazen içimıze sığmayan gulucukler bazen ise ıcımıze sıgmayan sıgdıramadıgımız acılardır öyle kı bazen sel olur akar bazen bı iki damla duser sadece boyutu değildir gucun ya da gucsuzlugun hacmıdır kalbımızın o an ne kadarını ıcımızde saklarsak kalanı dökülüyor sadece..
Ne zaman gorceksın :/
Ağlamak güçsüz olmak değil naif kırılgan olmak bence yeri geldiğinde sinirindende ağlayabiliyor insan
Naif kırılgan olmak zaten güçsüz olmak oluyor
güçsüz olmak başka kırılgan olmak başka başına gelen karşısında dimdik durursun güçlüsündür ama kırılırsın bunu anlatmak istemiştim
Kırılgan olan biri tek rüzgarsa savrulur buda güçsüz olduğunun açık bir belirtisi
farklı düşünüyoruz saygı duyarım :)
Tabi
Ağlamak, duyguların gereğinden yoğun hale geldiği vakit yaş olarak akan bir duygu eylemidir. Ve o an duygularımıza dokuna bilir hissedebiliriz.
Bknz. 10 Kasım 1938.
Ağlamak insan olmaktır, insanlik değerlerini gösteren ender değerlerdendir. vemıdır insandan başka bir varlık bunu yapsın!
Ağlamak güzeldir insanı boşaltır rahatlatır zayıflık falan da değildir
Dışarıya karşı yapılmaması gerektiğini düşünüyorum
ağlamak en büyük duygu eylemidir sinir sevgi mutluluk gibi sevincede öfkenin şiddeti damla olarak akmasi
Acizlik mi diyorsunuz güçsüzlük mü diyorsunuz, ne derseniz deyin. Elim olmadan akan yaşlar bana biraz olsun dayanma gücü veriyorsa rahatlatıyorsa gerisi önemli değil. Ben de bayılmıyorum ağlamaya, ertesi gün bile yüzüm gözüm şiş oluyor dışarıya çıkamıyorum.
Ağlamak gözlerin ile susup
göz yaşları ile konuşmaktır.
acizlik değildir ağlamak. taki birinin karşısında ağlayana kadar
Bilmiyorum ki. Ağlayamıyorum.
Neden
Bütün duyguları tükettim galiba. İçi boş bir beden , hissizlik.
Bunları nasıl yazıyorsun peki
derken
Hissiz içi boş biriyim dedin bunları nasıl yazıyorsun düşünmeden mi hissetmeden mi
beynim yerinde , heyecan üzüntü kırgınlık sevgi. Bu tür duyguları hissedemiyorum.
Yalnız o duygular beyinde süzülür onu ne yapcaz
süzgeç mi bozuldu diyorsun?
Yanlış nedenler sunuyorsun diyorum
Psikiyatri doktoru beynin ön sağ sol arka loblarından bahsetmişti. Sanırım dinlemeliydim. Sen yolu gösterdin , benim engelleri kaldırmam gerekiyor sadece. halüsinasyonlar , psikolojik hastalıklar ve bir sürü şey beynin bölümlerinde gerçekleşiyor sonuçta. Hangi bölümde gariplik olduğunu bulmam gerekiyor sadece.
bir insan aglayabiliyorsa ne mutlu ona
Bunu düşündüren ne
İyilikten bahseden kim ki
Belki acizlik olarak görüyorım hem vicdansızlık alakası yok
Peki
Hayır ağlamanın güçsüzlükle alakası yoktur
Açıkla neden ağlarız o zaman güçlü olduğumux için mi
Dışa vurum göstergesidir sadece
Neden içinde tutacak kadar güçlü değilmidir
Hayatında hiç mi ağlamadın
Güçlü olduğumdan bahsetmedim ki tabiki ağladım
Soru saçma mı olmuş sanki. Ağlamakla aciz ya da güçsüz olmanın ne ilgisi var