Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taş nasıl aktif edilir? Doğal taşların özellikleri gerçek midir?
Yeşim taşı: Genel koruma ve iyileşme taşıdır. Cesaret, özgüven ve enerji verir. Turkuaz: Bilgelik, merhamet, insaniyetlik, cömertlik, huzur ve uyum taşıdır. Mücevher olarak takıldığı zaman koruyucu ve şans getirici özelliğe sahiptir. Aleksandrit: İyileşme taşıdır. Arkadaşlıkları, şansı ve mutluluğu çeker. Utanç ve suçluluk duygusunu bünyeden atar. Aquamarine: Hipertansiyon ve kekemelik gibi sıkıntılara iyi gelir. Suçluluk duygusundan ve yas halinden kurtulmanızı sağlar. Kan taşı: Daha iyi ve net düşünmenizi sağlar.Ve daha ismini saymadığım bir sürü taşlar var. Siz bir faydasını gördünüz mü? Akik taşı, akuamarin taşı, amazonit taşı, ametist taşı, apatit taşı, labradorit taşı, malahit taşı, mavi kuvars taşı, selenit taşı ve sitrin taşı özelliklerini biliyor musunuz? Bu doğal taşları kullandınız mı?
Güncellemeler
+1 yıl
güncel
Hangi doğal taş ne işe yarar? Özellikleri nelerdir?
Doğal taşlar ve onlara olan ilgi son yıllarda gerçekten inanılmaz artmış vaziyette ve çokça da talep gören ürünler içerisinde. Bu talep doğrultusunda da zaten doğal taşları artık kolye, bileklik, biblo yahut küçük aksesuarlar gibi her detayda görmekteyiz. Ama bu doğal taş dünyası da kendi içerisinde gerçekten çok karmaşık ve araştırmaya, öğrenmeye açık bir saha. Yazı ve önerilerime başlamadan şunu da iletmek isterim ki, doğal taşlara geçmeden evvel de minik bilgiler sunacağım size. İnşaAllah faydalı olur ^^
Doğal taş nedir?
Doğal taş, doğada ham halde bulunabilen çeşitli mücevher gruplarından olduğu gibi, çeşitli mineral yahut farklı fosil kökenli taşlar da olabilirler. İşlenmesi, yontulması, cilalanması gibi aşamalardan sonra da kıymeti belirlenir. Her birinin de kendine has özellik ve etkileri vardır elbet. Bu taşların tek tek özellik ve etkileri, uyumları ve kullanımlarına geçmeden evvel de son bir detay vermek istiyorum :
Çakra ne demektir?
İnanışa göre, bedenimizde mevcut olan yaşam enerji sistemimiz içerisindeki enerjinin dağılım sistemi çarkadır. Bu sistemdeki her bir enerji noktası da ayrı ayrı birer çarkadır. Tıpkı fiziksel bedenimiz ve enerji, hareket noktalarımız olduğu gibi, bedenimizin de enerji noktaları bibiriyle bağlantılı ve kendi içinde bir sistemdir. Çakra kelime olarak da ‘’ dönme, dönüş, çark ‘’ gibi anlamlara gelir. Türk Dil Kurumu ise çarka üzerine ‘’ İnsan bedeninde bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktaları ‘’ ifadesi ile tanım yapmıştır. Yaptığım taş tanımlarına ekleyeceğim çarka özelliklerinde de 7 farklı tip göreceksiniz. Bunlar :
1. Muladhara (kök çakra)
2. Swadhistana çakra
3. Manipura (solar pleksus -göbek çakra )
4. Anahata (kalp çakra)
5. Vishouddha (boğaz çakra)
6. Anja çakra (alın çakra)
7. Şahasrara (taç çakra), şeklindedir ve detaylıca araştırıp hangi özelliklerle neleri etkiledğini görebilirsiniz. Lafı da uzatmadan özelliklere geçiyorum hemen.
Hangi doğal taş ne işe yarar, özellikleri nelerdir?
1-Akik Taşı : Stres taşı olarak da bilinen Akik taşı, tahmin edileceği üzere bedendeki stresi ve gerginliği alma özelliği ile meşhurdur. Bunun yanı sıra enerjisiyle de iyimserlik verir. Göbek çakrası vardır.
2-Akuamarin Taşı : Bu taşın odağı boğazdır aslında, boğaz ve boğazda bulunan engeksiyonların iyileşmesine yardımcı olduğunu düşünülür. Hatta bu açıdan da ‘’ rahatlama taşı ‘’ adını da almıştır. Tansiyona da iyi geldiği iddia ediliyor sizin de dediğiniz gibi. Boğaz ve kalp çakrası vardır.
3-Amazonit Taşı : Bu taş tam bir ‘’ uyum ‘’ timsali. Genelde de iki kişi arasındaki uyumu simgeliyor. Uyumlu olduğu çakrası da boğaz’dır.
4-Ametist Taşı : Toplumda herhalde en pozitif olan taşlardandır. Pozitif enerji taşıdır ve kişiyi maddi manevi bağımlılıklardan arındırır. Korkuya da ve strese de etkili bir taştır. Alın çakrası uyumu vardır.
5-Anyolit Taşı : Sağlık taşı da olarak bilinen Anyolit taşı Yakut Zoisit olarak da bilinir. Sağlık taşıdır ve bedeni düzene sokar, tembellik, uyuşukluk azaltır ve böbreküstü bezlerinin çalışmasına katkıda bulunur. Kalp ve taç çakrası uyumludur.
6-Apatit Taşı : Dinçleşme taşıdır. Sahip olduğu titreşimlerden ötürü vücutta dinliği arttırır, dengeyi sağlar. Geçmişe dair da kötü enerjiyi sildiğine inanılıyor. Boğaz ve alın çakrası uyumludur.
7-Ay Taşı : Dengeleyici taştır ve olumsuz enerjilere karşı bir koruyucu kalkan gibidir. Ying ve yang dengesinin bir yansıması gibidir. Bilhassa kadınların hassas dönemlerinin daha rahat geçmesini sağlayan bir taştır. Çakrası ise dalak ve üçüncü göz uyumludur.
8-Azurit Taşı : Mutluluk taşıdır. Duyguların güçlenmesi ve bilhassa aşk duygusunun tüm bedene hakim olması, duyguların pozitife yönelmesi için güçlü bir etkendir. Çakrası ise alın’dır.
9-Bronzit Taşı : Bronzit aksesuarlarda en çok kullanılan taşlardan biridir. Aynı zamanda nezaket taşıdır da. Kesinlik ve kontrol sağlar ve hareketlenmeye teşvik ederek hayatımıza eminlik ve güzel enerji katar. Çakrası ise ‘’ tüm çakralar’’dır.
10-Diopsit Taşı : Denge ve sağlık taşıdır. Yaydığı enerji ile tüm vücuda enerjiyi düzenli bir şekilde yayılmasını yardımcı olur. Uyumlu olduğu ise kalp çakrasıdır.
11-Dumanlı Kuvars Taşı : Rüya taşı diye bilinir. Güçlü bir iyileştirici olan bu taş, başta rüyaları olmak üzere, el ve ayakları iyileştirmeye yardımcıdır. Uyumlu çakrası ise ‘’ tüm çaktadır ‘’.
12-Florit Taşı : Enerji koruyan taşdır. Adından da anlaşılacağı üzere sahip olunan iyi enerjinin muhafazası ilk görevi ve etkisi olsa da, tıpkı sahip olduğu farklı renk tonları gibi birçok alanda enerjiyi iyileştirici ve koruyucu etkisi vardır. Çakrası ise birçok çakraya uyumlu olsa da ana olarak; kök, alın ve taç çakrası’dır.
13-Güneş Taşı : Liderlik taşıdır. Adından da anlaşılacağı üzere aslında bağımsızlık, özgürlük ve sezgiyle öne çıkmayı destekleyen güçlü bir taştır. Şans ve iyi talihle de bağlantılıdır ve ‘’ bütün ‘’ çakralarla uyumludur.
14-Hematit Taşı : Eklem taşıdır. Göz alıcı yapısıyla birçok alanda son dönemde kullanılmaktadır. Adına da yakışır şekilde vücut ve eklem üzerindeki enerjiyi düzenler. Tedavi edici özelliği de olan Hematit taşının uyumlu olduğu çakta, kök çakrasıdır.
15-İnci taşı : Aslında bildiğimiz incidir bu taş ve kalsiyum taşı olarak bilinr. Diş ve kemiklerimize iyi gelen bir taştır. Çakrası ise ‘’ tüm ‘’ çakralardır.
16-İyolit Taşı : İyolit renginden ötürü benim de çok beğendiğim bir taştır. Vizyon taşı olarak bilinir ve kanseri tedavide kullanıldığı gibi gök bilimleriyle uğraşan insanlar da sık sık kullanırlar. Uyumlu olduğu çarka ise göz, taç ve boğaz çakrasıdır.
17-Kalsit Taşı : Kötü düşünceleri uzaklaştırıp da konsantrasyona faydalı olmasından ötürü ‘’ konsantrasyon taşı ‘’ olarak da bilinir ve uyumlu olduğu çarka karın ve göz çakrasıdır.
18-Kan Taşı : Arıtıcı taş olarak bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, gerginliği alır, hastalıklarla mücadelede güç verir. Uyumlu olduğu çakra ise kök, karın ve kalp çakrasıdır.
19-Kaplan Gözü Taşı : Kuvvet taşı olarak bilinir. Günümüzde artık kaplan gözünü görkemli yapısı ve uygun fiyatından ötürü her türlü aksesuarda görmekteyiz. Özellik olarak da ‘’ göz ‘’ adının hakkını vererek kişinin gözlerini açmasını ve doğruları en iyi şekilde görmesini sağlar. Bu göz açma ona sağlık, zenginlik ve tanınma olarak geri döner.
20-Kehribar Taşı : Organik şifa taşı olarak bilinir. Bugünün belki de en popüler hale gelen taşlarındandır. Küçük çocuklara diş çıkarımı için kolyesinden, lüks sayılabilir fiyattaki tesbihlere dek her yerde kullanılmaktadır. Triodlerin düzene girmesinden, sakinleştirici etkisine birçok şifası vardır. Uyumlu olduğu çakra ise karın çakrasıdır.
21-Labradorit Taşı : Adaptasyon taşı olarak bilinir. Ruh ve bedendeki tüm kötü enerjileri uzaklaştırarak çevreye adaptasyon sağlamamıza yardım eder. Uyumlu olduğu çakra ise göz ve taç çakrasıdır.
22- Kunzit Taşı : Aşk taşı olarak bilinir. Aşk hayatında daha rahat ve duygularımızı daha net ifade edebilmemizi sağlamasından dolayı yardımcı olsa da, kötü alışkanlıklardan kurtulmada da yardımcı olur. Uyumlu olduğu çakra kalp, alın ve taç çakrasıdır.
23-Malakit Taşı : Vücuttaki ağrıların giderilmesine yardımcı olur. Uyumlu olduğu çakralar ise kalp, boğaz ve göz çakrasıdır.
24-Obsidyen Taşı : Korucuyu taş olarak bilinir. Kişiyi kötü göz ve durumlardan koruduğuna inanılır. Uyumlu olduğu çakra ise kök çakrasıdır.
25-Oniks Taşı : Sağlık taşıdır. Enerjiyi tazeleyen ve bedene güç veren bir yapısı vardır. Yine bugününün bilinen taşlarındandır. Uyumlu olduğu çakra ise kök çakrasıdır.
26-Safir Taşı : Çakra kanallarının uyanmasını sağlayan bir yapısı vardır ve bu sebeple de başta iletişimi problemlerine yardımcı olur. Kulak ağrısına da iyi geldiği düşünülür. Uyumlu olduğu çakralar da göz, kalp ve boğaz çakrasıdır.
27-Selenit Taşı : Aurayı temizleme özelliği vardır. Başkasından gelen kötü enerjiyi de uzak tutar. Uyumlu olduğu çakralar taç ve göz çakrasıdır.
28-Sitrin Taşı : Halk arasında ‘’ para ‘’ taşı olarak da bilinir. Başarı getirme özelliği de bu isimden geliyor. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Uyumlu olduğu çakralar da karın ve taç çakrasıdır.
29-Yeşim Taşı : İyileştirici taştır. Ruhu ve bedeni tüm hastalık ve kötü enerjiden korur. Çok güçlü bir taştır, daima kendini yenileyebilir. Uyumlu olduğu çakralar da kök ve kalp çakrasıdır.
30-Yakut Taşı : Yaşam gücünün simgesidir. Ruby taşı kök çakrayı tam anlamıyla aktif eder ve yaşam gücünü tazeler. Tarih boyunca çok ilgi görmüş bir taştır. Diğer uyumlu olduğu da kökle birlikte kalp çakrasıdır.
31-Zümrüt Taşı : Emeralt taşı ‘’ sadakat ‘’ yayıcı olarak bilinir. İkili ilişkilerde bize sadakat ve güveni sunar. Uyumlu olduğu çakra da kalp çakrasıdır.
32-Zirkon Taşı : Çok güçlü bir şifa taşıdır ve ruha şifa verir. Ruhta erdemli olmayı filizler ve bunun dışarıya yansımasını da sağlar. ‘’ Tüm ‘’ çakralarla da uyumludur.
Gerçekten doğal taş dünyası uçsuz bir alan, elimden geldiğince bildiklerimi yazmaya gayret ettim ama bilelim ki doğal taşlar '' kesin '' birer yöntem değil, sadece yardımcı gücü olduğuna inanılan aksesuarlardır. Mutlu günler dilerim.
İnsanları mutlu ettiğine, motive ettiğine inanırım ama illa şu her derde davâ diye bir şey yoktur. Şifalı bitkiler zaten ortada faydaları.
Mesela Mavi renk Osmanlı her motifinde, çinilerinde kullanırdı. Mavi Renk insanı huzura, sükunete, zihni arındırmaya ve okuma isteğini arttırmaya faydalı olduğunu biliyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Akik taşından kolyem vardı, bir süre kullandıktan sonra taşta siyah oyuklar oluşmaya başladı, çürüdü mü, kötü enerjiyi mi aldı bilmiyorum ama ondan sonra inanmaya başladım, şimdi de yeşim taşı bir kolye taşıyorum ama onun gerçekliğinden pek emin değilim
Dogal taşları çok seviyorum.. Fakat arada sırada bir gün süreyle toprağa gömmek dışarıdan aldığımız negatif etkilerden taşı arındırmak gerekiyormuş.. Gümüşçüden.. küpe yüzük ve kolye olmak üzere doğal taşlarla bezenmiş set takımlarını takmayı severim.. Kehribar akik zultanit gibi
Her taşın bir faydası olduğuna inananlardanım. O yüzden farklı renk ve özelliklerdeki taşlardan bilekliklerim var. Duruma göre değişik yerlerde değişik bilekliklerimi kullanıyorum. Hatta geçen gün özel taşlardan özenle yontularak hazırlanmış bifvtesbih de aldım.
ya taşını hiç duymamıştı ve Hipertansiyona iyi geldiğini şimdi bu paylaşımla öğrendim, teşekkür ederim. İlk fırsatta bulabilirsem almak isterim. Keyifli günler. 😎
En sevdigim dogal tas ametisttir her dogal tas suya girmez dogal taşları tütsü ile arındırabilirsiniz baska birinin dokunmasına izin vermeyin dokunurlarsa temizleyin ama sevdiğiniz enerjisinin iyi oldugunu düşündüğünüz kisiler dokununca arındırmanıza gerek yok her siteden doğal tas almayın sahte çıkabilirler alacaksanız tas sandığından alın oradakiler güvenli taşınızın dogal olup olmadığını anlamanız icin yakabilirsiniz başka yöntemlerde var tabi
Karbon yapısına ve sertliğine göre her biri başka işlere yarar, bazılarıda aynı kategoride çeşitli güçlerdedirler. En iyisi bunlardan yapılan Orgonitleri kullanmaktır tabi piyasada sahtesi çok gerçeğini bulmak lazım
1 yıl öncesine kadar inanmıyodum. Kullanan bir yakınım çok etkisini gördüğünü söyledi. Büyük sıkıntıları vardı son görüştüğümüzde çok iyi gördüm sonrasında da araştırmaya başladım. Tekı olarak kullanmayı çok seviyorum hem çok şık hem de çok etkili oluyo. Epey bir yerden sipariş verdim farklı farklı taşlardan en son aura doğal taş diye bir yerden sipariş verdim ve aşırı memnun kaldım. Güvenilir bir yer arayanlara tavsiye edebilirim. Kime hediye alacak olsam ilk oraya bakıyorum artık :)
Ametist en sevdiğimmmm💜 Tam bir negatif enerji emici ve inanılmaz rahatlatıcı hatta bazen enerjiye göre değiştiğini siyahımsı ve lilamsı olabildiğini söylüyorlar
Doğal taşlara ve onları satan dükkanlara bayılırım. Gördüğüm her taşa dokunup hissetmet isterim. Balık burcu olduğum için evde ay taşı, pembe kuvars ve ametis taşlarım var. Ama aralarında en çok sevdiğim ay taşı. Kendisi saydam bir mavi olan bu taş güneş ışığı içinden geçtiği zaman diğer tarafa turuncu renkte bir ışık saçıyor. Ay taşı bilekliğim bende 10 senedir bulunuyor ve severek kullanıyorum.
Aktif olmaları için kendinizle (pandül aracılığıyla) uyumlamanız lazım, her taşı kullanmadan önce temizleme şekline bakıp mutlaka temizlemek lazım. Alır almaz takmayın, her taşın size gelene kadar almış olduğu olumsuz enerjileri vardır Çok seviyorum ve takıyorum
Doğal taşlar adı üstünde doğal bir dengeleyicidir doğal taşlardan yapılan bileklikler yüzükler stress ve kaygı düzeiyini doğru zamanlı kullanıldığında dengeler. Pozitif enerji verir ve bazı özel doğal taşların sakinleştirici bir potansiyele sahip olduğu bilinmektedir. Umarım çekilişi kazanmayı hak etmişimdir, saygılarımla.
Piyasada doğal taş adı altında satılan ürünlerin çoğu yüksek basınç altında boyanmış sıradan taşlardır. Sentetiktir. Hatta bazıları hamurdur 😂 üzgünüm ama gerçekler böyle..
Kişiye şans ve uğur getirdiği bilinmektedir. Kaygı duygusuna karşı etkilidir. Başarı getirir. Nazara karşı koruyucu etkisi vardır. Tansiyonu dengeler. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Takı olarak kullanıldığı takdirde etkisi daha da artmaktadır
Doğal taşlar tabii ki gerçektir fakat bazı kişiler doğal taşları şunlar için kullanıyor; doğru aşkı bulmak için, sevdiği kişinin onu sevmesi için vb. bunlar yalandır. Taşların sadece bedeni sakinleştirici ve siniri alabilen bir özelliği vardır.
Bence o kadar emin konuşmayın derim :) benim daha kim olduğumu bile bilmiyorsunuz sonra üzülen siz olmayın memur hanım :) artık bir bakmışınız sürgün yemişiniz ve hayatınızın en zor günleri sizi bekliyor olacaktır. Hayat bu bilemezsiniz bazı şeyleri :D