Mustafa Kemal Atatürk'ün tahmini iq puanı ne kadardır?
110 IQ
120 IQ
130 IQ
145 IQ
160 IQ
200 IQ
Diğer IQ Puanları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Atatürk'ün Zekasını Ölçecek Bir Test Yok Şuanda Günümüz Tarihinde Bile Anlık Zeka Farklı Birşeydir Bir Testi Çözersiniz O An İçin Zeka Seviyeniz Ortaya Çıkar Ama Atatürk Böyle Bir Zekaya Sahip Biri Değil Hayatının Her Yılında Farklı Bir Devrim Yapan Dünyadaki Tek İnsandır Eğer Bütün Dalları Kapsayacak Bir Test Olsaydı (Politik Deha, Askeri Deha, Bilimsel Deha ) Muhtemelen Tahminimce Yani 400-500 Arası Bir İQ Ya Sahip Olacağı Kesindir...
Yok ebesinin nikahı abartma lan
Kankam atatürk 1. 1 olarak 400 ve 500 ıq ayarlarına sahip olamaz çünkü dünyanın en yüksek ıq'suna sahip olan insanı William James 290 ile 300 IQ arasındaydı Bir de istersen IQ sıralamasına bir bak atatürk tahminlerine göre dahi sınırı yani 130-140 arasında şaka yapmıyorum yalanda atmıyorum ama ben iq testi ne gittim vs 135-140 arası çıktı dahi ya da dahi sınırı
@Halilege dostum sen bayağı uçmuşsun bence.
Hem yüksek IQ = başarı değil
Evet baya etkiliyor ama yani o kadarda değil. Bir de kendine yaptığın bir haksızlık var kendini Atatürk'ün kadar başarılı bir insan olamazsın gibi bir düşüncedesin bence mantıklı değil çünkü ben şahsen Atatürk'ün savaş dehası dediğimiz komutanları okuduğunda onlar gibi olmak istediğini düşünüyorum ki oldu da sen ben niye olmayalım ki diye bir sor kendine.
Eşsiz bir lider bence baya yüksek bir IQ ya sahip
''Dünyaya her yüzyılda yalnızca bir tane dahi gelir. Bu yüzyıldaki dahi de Türk Milletine denk gelmiştir'' diyor Churchill. IQsunu bilemem ama eşi benzeri yoktur atamın
Dünyaya her 100 yılda bir dahi gelmez. Her gün bir dahi doğar ancak çoğunun dahi olduğu anlaşılmaz. Ancak 100 yıl geçtikten sonra bir dahi fark edilir. Yani çoğu dahi daha doğmadan ölüyor. Mustafa Kemal Atatürk bu konuda çok şanslı. Politik dehasını fark ettirebilmiş.
Tahminde bulunamam fakat çok zeki ve eşi benzeri bulunamayacak tek lider.
Çok zeki derken? Sosyal zeka olarak mı çok zeki?
Düşünme şekli ve yaptıkları açısından.
Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir düşünme şekli var?
İleri görüşlülüğü ve bugüne kadar yaptığı olaylar, zekasının kanıtı. Fazla söze gerek olacağını da, zannetmiyorum. Bu paylaşımı da dalga geçmek amaçlı açtıysan, kapatta kendi zekanla dalga geç. Zira onun getirdiği yenilikleri, özgürlüğünü, yaşadığın Vatanını, hatta düşünce fikrini bile beyan etme hakkın varsa, Atatürk sayesinde, senin herhangi bir olayda ne olacağını kestiremezken, adam bir olay üzerinden birden fazla plan yapıp, her ihtimali düşünüp, olasılıkları ve düşmanının ne yapacağını mantıklı bir şekilde analiz ederek, ona göre hareket ediyordu. Mümkünse tartışmaya bile açılamayacak konular hakkında polemik kurmaya çalışma. Yılların benden fazla. Bunu buraya yazacağına internete yaz. Biraz bilgi edin. Şimdi Adiyos.
İleri görüşlülük ve diğer söylediğin şeyler sosyal zeka kapsamına girer. Mustafa Kemal Atatürk çok yüksek bir sosyal zekaya sahipti. Bu arada Mustafa Kemal Atatürk'le dalga geçme gibi bir amacım yok. Beni yanlış anlamışsın. Yaşına veriyorum.
Zekaya dahil değil mi bunlar? Matematiksel ve görsel açıdan da iyiydi. Ayrıca senin kasteddiğin Iq seviyesi neleri ele alıyor? Mantıksal, matematiksel, sosyal zekanın hangisi? Hepsi ise yine aynı olaya çıkıyor. Hiçbiri ise, açıklık getirmende fayda var. Doğrudur. Kusura bakma o zaman.
Mustafa Kemal Atatürk'ün IQ seviyeside yüksekti. Tahmini 120'nin üzerinde bir IQ seviyesi vardı. Görel-uzamsal zekasıda yüksekti. Ama sosyal zekası daha yüksekti. Sosyal zeka liderlik yeteneği verir. Herkesin benim sosyal zekam yüksek dediğine bakma. Gerçekten sosyal zekası yüksek olan kişi binde birdir. Sosyal zeka en önemli zeka çeşitidir. İnsanlar içinde çok iyi makamlara gelen kişilerin sosyal zekası yüksektir. Genellikle önemli liderlerin sosyal zekası çok yüksek oluyor.
Anladım. O zaman herhangi bir doktor, avukat, ya da milletvekilleri vb. Kişilerinde sosyal zekası yüksek olmuş oluyor. Önemli ve iyi makamlar sonuçta. Senin verdiğin bilgiye bakılırsa. Yanılıyor muyum?
Kısmen doğru. Sosyal zekanın en önemli özelliği liderlik yeteneği vermesi. Eğer o saydığın meslekteki kişilerde liderlik yeteneği varsa sosyal zekaları yüksektir diyebiliriz.
Liderlik yetenekleri varsa, bunu gösterme gibi bir şansları yoksa, bu yeteneğe girmez mi? Yani illa görünürde olması, şart mı?
Şart. Eğer liderlik yeteneklerini göstermiyorlarsa içsel zekaları yüksektir. Liderlik yetenekleri içsel zekada potansiyel olarak kalır. Sonra zamanla körelip yok olur. Liderlik yeteneği insanlarla iletişime geçtiğinde anlaşılır. İçsel zekalı insanlar kendisiyle iletişim halindedir. İnsanlarla değil.
Her iki tarafta, zeki sonuç olarak. Ayırt ettirememesi, kişiye bağlı bir şey demek ki. Doğrudur. Yinede her vasıfta Atatürk, gelmiş geçmiş tüm insanlardan üstün bir zekaya sahiptir. Öyle de kalacağa, benziyor. Bilgi için teşekkürler.
Gelmiş geçmiş demeyelim. Mustafa Kemal Atatürk'ten IQ seviyesi olarak zeki binlerce insan var. Ama hiç kimse Atatürk'ün yaptığını yapamadı. Atatürk zekiydi. Ama aşırı derecede bir zekasıda yoktu. Atatürk'ün sosyal zekası çok yüksekti. Genel zekası yüksekti. Genel zekası sosyal zekası kadar yüksek değildi. Atatürk'ü yüceltmeye gerek yok. Zaten kendisi de yüceltilmesini istemezdi.
Atatürk'ü, yüceltmeye gerek olmayabilir. Ama sıradanlaştırmaya da gerek yok. Adama tapıyormuşum gibi arşa yükseltmiyorum farkındaysan, sadece yaptıkları küçümsenecek bir şey değil. Hakettiğinden daha az övüyorum, hepsi bu. :)
Bence Atatürk'ü fazla bile övdün. Atatürk'le birlikte diğer vatanseverleri de översen daha iyi olur. Atatürk tek başına bir şey yapmadı. Atatürk ve vatansever insanlar düşmanı yurttan attı.
Bak, anladığım kadarıyla sempatizansın. Ne savunduğun belli, ne yerdiğin. İllaki vatan severler kurtardı. Fakat öncümüz Mustafa Kemal Atatürk. Bunu değiştiremez kimse. Atatürk sayesinde yol gösterildi. İşgallerden kurtuldu. Yenilikler getirildi. İsyanlar bastırıldı. Savaştan kaçarken millete cesareti Atatürk verdi. Daha neyin polrmiği bu? :)
Benim Atatürk'le bir problemim yok. Sorun senin Atatürk'ü putlaştırmanAtatürk'te bir insandı. Herkes gibi Atatürk'te öldü. Atatürk sadece bir simge. Kurtarıcılar vatansever insanlar.
Ben Atatürk'ü putlaştırmıyorum. Putlaştırmakta böyle olmuyor. Kelimelerini seçerken, değindiğim noktaları, anlayıpta yorum yapmanda fayda var. Bugüne kadar görülmüş ve zekasına icraate dökmüş tek liderdir. Öyle de kalacağa benziyor. Olay bundan ibaret. Arada putlaştırma ya da tapma gibi bir şey, söz konusu dahi değil. Ortada öyle bir mevzu bile yok. :)
Atatürk bugüne kadar görülmüş zekasını icraata dökmüş tek lider değil. Sen öyle sanıyorsun. Atatürk'ü 2'ye,3'e,5'e katlayacak bir sürü lider var. Tarih bilgini biraz geliştirirsen senin için daha iyi olur.
Tamam geliştiririm. 😏
noldu olum milleti sıkıştıryon bi sıkıntımı vardı Atatürk ile?
Bence siyaset bakımından zekası normal zekasından daha yüksektir fakat normal zekasıda bi hayli yüksektir elbette
Kısmen doğru değil zeka iq gibi değerler zaman la şekillene bilir ama bu her avukatın hakimin doktorun yüksek bir iq ya sahip olacağı anlamına gelmez hem araştırmalara göre yüksek iq ya sahip olan insanlar çevresine göre maddi durumlarda daha başarısız ama tabi yüksek iq olupta zengin olanlar da var ama senin dediğin gurubun genelde EQ su yüksek hayatta başarılı insanlar
Kısmen doğru değil zeka iq gibi değerler zaman la şekillene bilir ama bu her avukatın hakimin doktorun yüksek bir iq ya sahip olacağı anlamına gelmez hem araştırmalara göre yüksek iq ya sahip olan insanlar çevresine göre maddi durumlarda daha başarısız ama tabi yüksek iq olupta zengin olanlar da var ama senin dediğin gurubun genelde EQ su yüksek hayatta başarılı insanlar
Cevap
3Cevap
Atatürk çok zeki bir insandı. Fakat o zamanlar tablet telefon vb. Tekonolojik aletler oldmadığı için Atatürkün
Zekası tam olarak bilinemiyor. Ama kararları sayesinde zekası 200-300 arasındadır. Benceeee!!!
145 ve üzeri dahi deha diye geçer ben Atatürk'ün dahi olduğunu düsünüyorum ama düz 160 da diyemem en yapıcı iq seviyesi budur bu listedeki bence.
Şeytan da dahiydi, boşversene..
Şeytan hala dahi. Kıyamete kadar.
Ve bizler Atatürk yüzünden Türkiye'de kıyameti yaşıyoruz
Demek istedim ki Mustafa Kemal Atatürk bedenen öldü. Ama yaptıkları Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece hep hatırlanacak. Ama şeytanın bir bedeni yok. Şeytan kıyamete kadar görevini yerine getirecek. Yani Şeytan kıyamete kadar ölümsüz.
Ne demek istediğini anladım.
Şeytan cinnidir. Atatürk insi..
Evet yaptıklarını bu millet asla unutmayacak
@Ponçik22 ozman herkesi Ata ilan edin
@Ponçik22 Herkes düşüncesini özgürce paylaşabilir. Kimsenin düşüncesine karışamazsın. Senin için doğru olan onun için yanlış olabilir. Tarihe tarafsız yaklaşalım. Subjektif bakarsanız objektif detayları hiçbir zaman göremezsiniz. Demokratik bir ülkenin vatandaşlarının düşüncesi objektif olmalıdır. Subjektif değil.
Tarihe tarafsız bir şekilde yaklaşırsan senin için daha iyi olur.
bruuh kıyamet derken. d? Madem Atatürk'ün getirdiği haklardan memnun değilsin, Ee seni burda tutan şey ne Arabistan kucağını açmış seni bekliyo neden gitmiyosun? aa yoksa Atatürk'ün getirdiği özgürlükler hoşuna mı gidiyo. yazık...
Benden daha zekiydi.. 🙂🙂🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar