Arkadaşlar lütfen ıyy iğrenç diyecekler veya alakasız yorum yapacaklar hiç yazmasın. Çok kafaya takıyorum çünkü.
Göğüslerimin arası kokuyor. Açıkçası son zamanlarda biraz kilo aldığım için büyüdüler ben de yeni fark ettim bu durumu. Anneme sordum terliyordur orası olur öyle dedi ama normalde hiç terleyen bir yapım yok. Sadece orası kokuyor. Hem de mesela bu gece daha 1 saat önce duş aldım ve oraya da deodorant sıktım yine kokmaya başlamış. Koku dışardan alınmıyor ama ben kafaya taktığım için elimi götürüp kokluyorum çok sinirim bozuluyor. Ayrıca sevgilimin de fark etmesini istemem açıkçası. Göğüs arası kokusu neden olur? Ne yapmalıyım?Göğüs arası neden kokar?
Öncelikle kendini kötü hissetme çünkü göğüs arasında oluşan kötü koku her kadının başına gelebilecek bir sorun. Vücut hijyeni her şeyden önce gelse de bazen ne yaparsak yapalım vücudumuzda oluşan kötü kokulara engel olamıyoruz. Bunun duş almakla, bakım olmakla bile bir ilgisi yok çünkü çoğu zaman bu kokular başka sebeplerden kaynaklı olabiliyor. Göğüs arasında oluşan kötü kokular için de aynı şey geçerli. Öncelikle, göğüs arası kokusu neden olur? sorunun cevabını vereyim. Ardından da çözüm önerileri sunmak istiyorum.
Göğüs arası neden kokar?
göğüs arası neden kokar?
Göğüs arasında oluşan kötü kokunun birçok sebebi olabilir. Aşağıda yazacağım sebeplerden hangisinin sizde olduğunu siz kendi vücudunuzu gözlemleyerek anlayabilirsiniz.
Her ne kadar vücut kokularının hijyen eksikliğinden kaynaklı olmayabileceğini söylesek de en önemli sebep bu da olabilir. Bazen sık sık duş almayan, kese yapmayan, duş jeli kullanmayan kişilerde göğüs arası, popo ve bacak araları, koltuk altı, göbek deliği, ayak bilekleri gibi bölgelerde koku oluşabilir.
Göğüs arasında oluşan kötü kokunun bir başka büyük sebebi ise büyük göğüslere sahip olmaktır. Büyük göğüslü kişilerde iki göğüs arasındaki mesafe küçük olduğu ve hatta birbirine temas ettiği için duştan yeni çıkmış bile olsanız terlemeye başlarsınız. Bu da kötü kokunun oluşmasına sebep olur.
Göğüsler birbirine temas ettiğinde göğüs arasındaki bölge nefes alamaz ve terler dedik. Bu durum göğüs arasında bakteri, mikrop ve hatta mantar oluşumuna sebep olur. Bu da oluşan kötü kokunun ter kokusundan ileri bir seviyeye geçmesini sağlar.
Yukarıda saydığım tüm nedenler aynı zaman vücutta kaşıntıya da sebep olacağından kokunun bulaşmasına ve artmasına Zemin hazırlar.
Göğüs arası kokusu nasıl geçer?
göğüs arası kokusu neden olur?
Büyük göğüslü bir kadınsanız destekli ve göğüslerinizin birbirine daha çok yapışmasını sağlayacak sutyenler tercih etmeyin. Ayrıca pamuklu sutyenlere yönelin.
Her duşta tüm vücudunuzu keselenmeseniz dahi göğüs aranızı keselemeyi ihmal etmeyin. Çünkü duştan çıkar çıkmaz göğüs aranız terlese bile, eğer göğüs aranızda ölü deri olmazsa oluşan kötü kokunun seviyesi minimum olur.
Duştan çıktıktan sonra göğüs aranızı kurutun. Ve alkol içeren bir deodorant sıkın. Veya direkt alkol ile temizleyin. Bu mikrop, bakteri ve mantarların oluşumunu engeller.
Deodorant veya alkol sürdükten sonra kurumaya bırakın ve o bölgeyi pudralayın. Pudra terlemenin önüne geçecektir.
Günlük hayatınızda size terletmeyecek pamuklu, tiril tiril kıyafetler seçin.
Göğüs küçültme operasyonu da bir çözüm ama bu çok büyük göğüslüyseniz ve size aşırı rahatsız ediyorsa düşünülmeli.
Duşta vücut hijyeni nasıl sağlanır?
Pure Line
Saç bakımına önem verdiğimiz kadar vücut bakımına önem veriyor muyuz? Sık sık kese yapmalıyız. Kese ciltteki ölü deriden kurtulmamızı sağlar. Ölü deri olmayan bir ciltte terleme olsa bile oluşan kokunun şiddeti az olacaktır.
Arıca duş jelini lif ile kullanmayı alışkanlık haline getirin. Duş jelini lif ile uyguladığınız zaman cildinizde tam hijyen sağlar. Kötü kokuların ve kalan ölü derinin akıp gitmesini sağlar. Ben Pure Line tercih ediyorum çünkü 12 saat kalıcı kokuları ile duştan saatler sonra bile ferah hissetmemi sağlıyor. Ayrıca içerisinde paraben, alkol ve yapay renklendirici olmadığı için cildimi tahriş etmiyor. En sevdiğim kokusu ise Portakal ve Buğday Özlü. Sonbahar geldiği için portakal kokusu almak hoş oluyor.
Terliyor olabilir ve bu ter sütyenine siner, geceleri sütyenini çıkarmıyorsanda koku yapabilir. Sütyenin dantelliyse, polyester içeriyorsa, troid bezlerinde bir sorun varsa da koku yapar. Duştan sonra pudralayabilirsin, şayet dikkat özen göstermene rağmen hala geçmiyorsa, bir doktora görünmelisin.
Hmmm. Göğüs demeyin meme deyin ya şuna. memelerin büyüdüğü için sütyen sıkıyo. Ayrıca sen gece sütyen takıyormusun? Takmak saglıga zararlı gece cıkart. Memelerin özgür olsun kokmaz.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başkaları da böyle diyor ama alışkanlık hiç sütyensiz yatmadım ömrümde ama deniycem
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
25
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok sütyenle durma o bitiştiriyor memelerini haliyle havasız kalıp koku yapıyor gayet insani bir durum gece yatmadan ve ya evde sütyen takma hava alsın göğüslerin