+1 yılİnsan zihninden çıkma, insan ağzından çıkan, insan dilinin, yaşantısının bir ürünü olan dinlerin tanrı tanımları açısından bakarsak insan benliğinin soyut bir yansımasıdır.
İnsan kendinde ve evrende bulamadığı mükemmelliği, mükemmel ve ezeli bir evren kurgusu ile mükemmel ve sonsuz bir bilinç tasviri yaratarak ötelemeye çalışmıştır.
Muhtemelen gerçeğe en yakın açıklama budur.
Bunun ötesinde tanrı olur veya olmaz, bunu bilemeyiz. bu insanın anlama yetisinin içinde olan bir konu olamaz.
Metafizik bir varlık hiçbir zaman somut bir bir şekilde kanıtlanmaz.
Allah'ta İslam dinine özgü bir Tanrıdır.
Yani burada sizin vereceğiniz örnekler Allah'ın değil normal bir tanrının var olma ihtimalini güçlendirir. Bu da Deizm Tanrısı olabilir ya da başka bir dinin Tanrısı.
Argümanlarınız sizin dininizin Allah'ını ispatlamak için çok zayıf kalır.
Allah metafizik bir varlıktır demekte Allah'ın varlığına dair bir ispat değildir. Bu cümlede görünmeyen varlıklar gerçektir anlamı çıkar. Kısacası herhangi bir gerçekliği yoktur.
Kısacası Allah'ın varlığını kanıtlayamazsınız.014 Yorumla- +1 yıl
Hepimizin bildiği gibi proteinsiz bir canlı düşünülemez ve en basit bakterilerde bile binlerce protein vardır. Biz proteinlerin en çok bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. Hemoglobin 574 tane aminoasidin arka arkaya doğru biçimde dizilmesi sonucu oluşur. İnsanda 20 farklı aminoasit çeşidi mevcuttur. Bu aminoasitlerin her biri tam olarak doğru yerde bulunmalıdır. Bir tanesinin yanlış yerde olması ya da eksik olması ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bir hemoglobin proteininin sadece aminoasit dizilişinin doğru olma olasılığı şu şekilde ifade edilebilir:1 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 .. 2 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 x 1/20 ... 574 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20574
Bu olasılığı yazıyla ifade etmek isterdim ama yazıda bu rakamın karşılığı olduğundan emin değilim. Peki, bir insanda kaç hemoglobin var? Tam 60 quintillion. Kısaca ifade edecek olursam rakamları biraz tanıyan herkes bunun tesadüfen olamayacağını bilir.
Bu Allahın varlıgına kanıt. - +1 yıl
Bahsettiğin gerçekler milyonlarca yıllar evrim sonucunda oluştu.
Pat diye insan ortaya çıkmadı. Pat diye de vücudumuz oluşmadı. Dolayısıyla bu argüman mantıklı değil. Olasılıklar çok düşük evet ama zamanda çok çok uzun.
Milyon yıllardan bahsediyoruz. Bu kadar uzun yıllarda insan vücudunun şekli için oldukça yeterlidir.
İnsan vücudunun çok karmaşık bir yapıya sahip olması Allah'ın varlığına dair bir delil değildir.
Karmaşık olarak gördüğünüz her şeye Allah yapmış demekte bilimsel bir yaklaşım değildir.
Bilim bunları açıklıyor zaten. Açıklarken de Allah yapmış deyip geçiyor. Ampirik deneyler sonucu bilimsel olgu yapıyorlar.
Şu an bilemediklerini ise ileride öğrenecekler. Bilim bu şekilde ilerler.
Zaten bilimsel araştırmalar tarihi 200 yıldır kendini gösterdi ve çok yol katetti.
Bilinmeyen her şeyin cevabı veriliyor.
- +1 yıl
Arkadaşım evrimleşerek ortaya çıkan varlık tekrar mı evrim gerçekleştirecek?
Bebek, insan değil mi? Zaten canlıdan ortaya çıkan canlı, burada zigot embriyo vs. oluyor...
Ben sana gerçeklerden bahsediyorum Ama sen işine gelmediği için anlamak istemiyorsun.
Emimim o makaleleride okumazsın.
Neyse, beni ırgalamaz.
Sen inanmaya devam et, ben de kendi bilimsel yolumda giderim.
- +1 yıl
Ayrıca bu neden Allah olsun?
Neden deizm tanrısı olmasın?
Neden zeus olmasın?
Neden senin Allah?
Kafa çok rahat, her şeyi biliyorsunuz. - +1 yıl
okumam senı yanıltırmıyım hıc :) evrım herseyı kanıtlıyor yanı oyle mı.. bu dedıgım noktada fıkır uretemedıgını delıl gosteremedıgını sezıyorum. evrım zamanlıydı tamam kabul edıyorum farzet pekı evrım bıttıkten ve ya tamamlandıkdan sonra bu her hucrenın canlı olmasını hala evrım yonetmıyorsa kım yonetıyor? evrım mılyonlarca yıl surdu tamamlandı dedın ya bu noktada bende sana bunu sorarım :)
- +1 yıl
Ben sana Evrim tamamlandı diye bir şey söylemedim?
Evren sürekli olan bir olgudur. - +1 yıl
Sen tek taraflı olaya bakıyorsun, neyse, okumaktan aciz seninle daha fazla zaman kaybedemem.
- +1 yıl
1- söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi gösteriyorsun.
2- yazdıklarına karşı makale atıyorum, okumam diyorsun.
3- neyse ben gideceğim diyorum, ben kazandım hissine kapılıyorsun. Gerçekten çok komiksin sen 😄
Sen çok zekisin yav, harcama kendini. - +1 yıl
Sana da iyi akşamlar.
- +1 yıl
1- " Bu kadar uzun yıllarda insan vücudunun şekli için oldukça yeterlidir." sozun evrımın ınsan vucudu ıcın artık sonlandıgını gosterıyor. yanı demedıgın seyı demıs olmuyorum :)
2- sen dusunmemeyı tercıh edıyorsan o tercıhte benımdır..
3- galıbıyet hıssıne kapılmadım ama unutma bır gun ıslam kazanacaktır :)
En İyi Cevaplar
Bunu en basit ve anlaşılabilir olarak bir elmadan anlayabilirsin. Bir elmanın olması için ne lazım? Toprak lazım, atom lazım, elementler lazım, mineraller lazım başka ne lazım elma asidi lazım (karaciğerimize iyi gelsin diye), bikarbonat iyonu lazım (sindirimi kolaylaştırsın diye) bu saydıklarım sadece bir elmanın yaratılması için olduğunu hayırlatıyorum ve devam ediyorum bak; başka ne lazım? Güneş'in konumunu sürekli olarak devam ettirmesi lazım, ve tüm bunlar olurken Dünya'nında kendi hareketini devam ettirmesi lazım ki bu da 1670 km/h hızla kendi ekseninde, 108.000 km/h hızlada Güneş'in etrafında, 400 milyar tane yıldız Samanyolu Galaksisinde tesbih taneleri gibi dönecekdeee bir elma yaratılsın. Özetle bir elma yaratılması için, bütün kainatın yaratılması gerek. Bu anlattığım şey bir aslan içinde geçerli, kocaman bir orman içinde geçerli, senin benim gibi insanlar içinde geçerli. Gelmek istediğim nokta eğer bir şeye muhtaçsan, aslında her şeye muhtaçsın demektir...
38 Yorumla- +1 yıl
Buda bize doğuruyor ki; her şeyin ihtiyacını gideremeyen, bir şeyin ihtiyacını gideremez. Kainatta bizim gibi sayısız canlılar bir şekilde rızıklarını buluyor ve bulmaya da devam ediyorsa (ki öyle), sonsuz bir rızık verme faaliyeti var demektir. Ve bu kainatı yaratan ve rızıkları vermeye devam eden sonsuz ilim ve kudret sahibi bir za'tın var olması ve hiçbir şeye ihtiyacı olmaması zorunludır. Biz buna kısaca Allah diyoruz. Teşekkürler 😊
+1 yılAz önce bir arkadaşa da yazdım. Tek bişey sor. Kuranda 250den fazla bilimsel noktaya değiniyor.. insanların önceden bilmediği. Onlar kim biliyordu? Big bang, dünyanın yöngüsünde döndüğünü, ayın kendi ışığı olmadığını, güneşin ışığını yansıtmasını, maddenin 4halını, gökyüzünün genişlenmesini, su döngüsünü.. vs. Tüm bunları 1400yıl önce kim bildirebilirdi?
52 Yorumla- +1 yıl
Çok komiksin. Muhammeden 550 yıl önce yaşamış bilim adamı Gaius Plinius Secundus sizin guya ilk kuranda dediğiniz suların bir birine karışmaması olayını çok açık bir şekilde "Naturalis Historia" eserinde anlatıyor. Bakınız efendim: Denize bir borudan akar gibi karışan tatlı suyun özellikleri daha da ilginç ve harikadır. Çünkü suda hayret edilecek özellikler vardır. Kendisi daha ağır olan deniz suyu kendisinden daha hafif olan tatlı suyu üzerinde taşır. Dolayısıyla tatlı su deniz suyundan hafif olduğu için deniz suyuna karışmaz ve denizin üzerinde yüzer. (Gaius Plinius Secundus Naturalis Historiae II CVI 224)
- +1 yıl
@Caffito Ortada komik olacak birşey görmüyorum. Şayet sen görüyorsan çekil kenarda gül. Gelelim yaptığın yoruma. Farz edelim ki, bu dedikleri konular daha önce biliniyor olduğundan Kuranın bir mucizesi değildir. Bu kitabın her asırda bilim insanlarının elinden geçtiğini bile bile (Naturalis Historiae'nin 18. yy'da tüm bilim adamlarınca itibarsız kabul edilip, 19. yy'da tüm bilim adamlarınca başyapıt bir edebi eser olarak lanse edilmesi) objektif düşünerek, kitabın değiştirilmediğini kabul edip nasıl kaynak gösterebiliyorlar. Peki Kuranda onlarca gaybi haberler, binlerce erişilemez belagat ve edebiyat mucizeleri, onlarca ilmi mucizeler, yüzlerce evrensel ahlaki ve hukuki değerlerin 15 asır önce varlığı ve 15 asırdan beri Kuranın bir tek suresine benzer bir surenin getirilemeyeceğine dair meydan okuma… Evet bütün bunlara verecek bir cevsbın var mı?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl- +1 yıl
www.youtube.com/watch?v=VKM3Ho2UUss&app=desktop acmaya usenenler ıcın arkadasın attıgı lınk :)
Cevap sahibi+1 yılTesekkur edrim👏👏👏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=twRKRiCuOMA
Efendim buradan bahsetmiş en iyi ilim hocasıdır kendisi. Mükemmel de nazik birisidir. Ne tür soru sorarsanız sorun, sinirlenmez. Yani çok kibarca sorunuza cevap verir detaylıca. Öyle bir insan görmedim. Bizim Türkler kızar genelde saçma şeyler sorunca. Ama bu hoca Hindistanlı, doktora yapmış birisi aynı zaman da. Çok bilgilidir bu konularda. Ateistler, bu hocamızın videolarını izleyerek doğruyu bulabilir.
Ben bir şey diyemem, Allah var derim o kadar... Kanıtlayamam bunu, bilgim yok Kur'an hakkında.11 Yorumla
+1 yılOrnek olarak vucudun harika bir duzen icinde yaratilmistir. boyle bir mukemmeliyetin bir yaraticisi vardir eger idrak etme yetenegimiz iyi bir sekilde calisiyorsa ve birde uzerine mantikli dusunup kararlar verebiliyosak Allah in var olmadiginin suphesi soz konusu bile olamaz
22 Yorumla- +1 yıl
Ben tesekkur ederim
+1 yılAllah'ın varlığına delil istersen "dut yaprağına" bak!
Çünkü;
Aynı yapraktan koyun yer, süt yapar
Arı yer, bal yapar
Geyik yer, misk yapar
Tırtıl yer, ipek yapar..
Tadı, rengi, kokusu ve maddesi bir olan şeyden bu kadar farklı güzellikleri yaratmak ancak Allah'a mahsustur.41 YorumlaDiğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. 3.5 yaşındaki bir çocuk hatta bir bebeğe tecavüz ediliyor. Yetmiyor anal yol ile ilişkiye girildiği için küçücük kızın iç organları parçalanıyor. Yetmiyor boğularak öldürülüyor.
Madem Allah var, ulan bu Allah hiç mi bir işe yaramaz?
Ha bir de Allah sevdiği kulunun erkenden yanına alırmış falan filan. Sevgisi buysa sevmesin ulan.
İmtihan dünyası diyenler olacak. Ulan insafsızlar ahlaksızlar böyle imtihan mı olur?77 Yorumla- +1 yıl
Herfiyen katılıyorum. Çocukların zulüm gördüğü ve öldüğü bir dünya da kimse beni hiçbir şeye inandıramaz.
- +1 yıl
Bazı şeyleri aklım almıyor. İşin içinden çıkamıyorum.
- +1 yıl
Bir tanrı var olabilir ben kesin bir dil ile inkar edemem. Fakat dinlerin gerçekten var olmadıklarına eminim.
Dinlerde tanrı her zaman iyi olarak tasvir edilir. Fakat tanrı hem iyi hem kötüdür. Çünkü o evrendeki kainatdaki hem en iyi varlık olduğu gibi aynı zamanda en kötü varlıktır da. Dinler bunu inkar ediyor sadece saf iyi bir tanrı tanımı yapıyorlar. Öyle bir dünya yok işte. - +1 yıl
@Tigrisha bizim gibi insanlar derken?
Ancak nefret etmeyi bilin zaten.
Nefret edeceksen muhafazakar Allah inancı olan ama ne hikmetse tecavüzden tacizden her türlü ahlaksızlıktan da geri kalmayan müslümanlara sar nefretini. Biz şükür ahlakımıza edebimizle insan gibi yaşıyoruz. - +1 yıl
Bende şunu düşünüyorum. Tanrı var ise çok egoist olmalı. Herkesin kendine tapmasını, kendisi için ibadet etmesini istiyor bu egoistliktir. Ayrıca hani iyilik karşılıksız yapılırdı? Ama o bizden hep karşılık bekliyor o zaman. Nerede kaldı onun yüceliği?
Diğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. kalem var mı? var. arkana sakla, şimdi var mı? var, ama görünmüyor.
suyun içindeki şeker misali. göremessin ama vardır.
canın yandığında dokunamıyor, göremiyorsun; ama hissediyorsun. allahı dokunamazsın, göremezsin; ama hissedersin. şimdi bir insan, bir insanın canının yandığını kanıtlayamayacağı gibi, bir insan bir başka insana allahın var olduğunu kanıtlayamaz. ancak varlığını hissedersin.31 Yorumla- +1 yıl
Hepimizin bildiği gibi proteinsiz bir canlı düşünülemez ve en basit bakterilerde bile binlerce protein vardır. Biz proteinlerin en çok bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. Hemoglobin 574 tane aminoasidin arka arkaya doğru biçimde dizilmesi sonucu oluşur. İnsanda 20 farklı aminoasit çeşidi mevcuttur. Bu aminoasitlerin her biri tam olarak doğru yerde bulunmalıdır. Bir tanesinin yanlış yerde olması ya da eksik olması ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bir hemoglobin proteininin sadece aminoasit dizilişinin doğru olma olasılığı şu şekilde ifade edilebilir:1 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 .. 2 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 x 1/20 ... 574 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20574
Bu olasılığı yazıyla ifade etmek isterdim ama yazıda bu rakamın karşılığı olduğundan emin değilim. Peki, bir insanda kaç hemoglobin var? Tam 60 quintillion. Kısaca ifade edecek olursam rakamları biraz tanıyan herkes bunun tesadüfen olamayacağını bilir.
Bu ALLAHın kanıtıdır
adamın birisi her zaman gittiği bir berbere traş olmaya gider traş olurken güzel güzel muhabbet ederler
derken konu dini konulara gelir. berber derki traş olan adama;yok kardeşim ben senin deiğin gibi (haşa) ALLAH a felan inanmıyorum eğer öyle bir güç olsaydı bu kadar sorunlu, hasta , evsiz barksız zorda insanlar olurmuydu aslında öyle birşey yok der.
traş olan adam;tartışmayı uzatmamak için susar polemiğe girmek istemez ve traş biter adam tam kapıdan çıkarken caddenin karşısında
saçı sakalı uzamış birbirine karışmış bir adam görür ve berbere dönerek derki aslında berber diye bişey yoktur der
berber gülerek nasıl olur öyle şey ben burdayım ve varım ben berberim der adam eğer berber olsaydı şu karşıdaki adam gibi saçı sakalı uzamış insanlar olmazdıki der
berber; ee kardeşim onlar bana gelip traş olmuyosa benim suçum ne? der işte o andırki adam berbere güzel kardeşim sen ya da hasta çaresiz insanlar ALLAH a gitmiyosa ondan istemiyorlarsa sorun onların11 Yorumla- +1 yıl
👌🏼
Allah, kendi irâdesiyle evreni yoktan var eden, ona belli bir düzen veren, gökleri ve yerleri ve bunlarda en küçüğünden en büyüğüne kadar canlıları yaratan, onlara hayat ve rızık veren, öldüren-dirilten, dilediğini dilediği şekilde idâre ve tasarrufu altında bulunduran, varlığı bir başka etkenle değil, kendinden olan, her şeyi bilen, gören, işiten, yarattıklarında en ufak bir çarpıklık ve dengesizlik bulunmayan, her şeye gücü yeten, bütün mülkün gerçek sâhibi, emir ve hüküm koymaya tek yetkili; övülmeye, itaat edilmeye, şükredilmeye gerçek lâyık, bir benzeri daha bulunmayan, bütün varlıkların, güneşin, ayın, gök ve yer cisimlerinin itirazsız itaat ettiği, boyun eğdiği, ismini ululadığı, ibâdet edilmeye lâyık Hak Ma’bûd Allah, Ma’bûd olduğu için Allah değil, Allah olduğu için Ma’bût’tur. Onun İlâh oluşu, ibâdete lâyık oluşu, bir başka sebepten değil; kendi zât'ının yüceliğindendir.
04 Yorumlahiç birşey diyemezsin çünkü bu dünyada allahın var olduğuna kesin bir kanıt yok sadece inandığın dinin kitabında sana koşulsuz şartsız inanmanı söylüyor ve milyonlarca kitap içinde sadece birinde kuran değiştirilemez yazıldı diyede koşulsuz şartsız inanmak zor misal kaderden yola çıkalım kaderede inanman gerekir 5 şartdan biri sonuçta misal veriyorum '' ben kendimi öldürdüm ben kendimi öldürürsem babamın morali bozulur işini iyi yapamaz işten kovulur onun yerine işsiz biri girer o hayatını düzene sokar belki iyi bir iş bulduğu için evlenmeye karar verir yeni bir çocuk dünyaya gelir '' bak ben kendimi öldürdüm diye yeni bir çocuk dünyaya geldi yani kaderde yoktur tüm insanlığın kaderi sadece biri öldü diye değişebilir şimdi siz sırf dini savunucam prim yapıcam diye bunun altına küfürler yağdırıcaksınız ama at gözlüğüyle aileniz müslüman diye müslüman olmayın oturun kuran okuyun incil okuyun araştırın hangisi daha mantıklıysa ona inanın güvenin ;
)014 Yorumla- +1 yıl
ben zamanında ınanmıyordum basta bunu soylıyım. ıkıncısı kader Allahın yapacaklarımızı bıldıgını yazması bızımde onun bıldıklerını kendı ırademezle yapmamızdır. sana bır ornekle acıklıyım. bır ogrencı sınava tabı tutulmadan once ogretmenı kagıdının basına 0 puan yazıyor. cunku ogrencının ne not alacagını bılıyor oraya yazıyor. ogrencı sınavı oldukdan sonra gercekden 0 alıyo. sımdı soruyorum :) ogrencı kalkıpda ogretmenıne sen 0 yazdın dıye ben 0 aldım dıyebılır mı? ogrencı ogretmen yazdı dıye sıfır almadı ogetmen onun sıfır alacagını bıldıgı ıcın oyle yazdı o da kendı ıradesıyle sınavı olup notunu aldı. bıraz dusunulurse mantıklı gelecektır. Allahın varlıgına bılım kanıt sunuyor. dıger yorumlara yaptıgım cevaplardan kopyala yapıstır yapıcam
- +1 yıl
sence bu kanıt degıl mı? - +1 yıl
@emrekyrl Kıyamete kadar neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemezsin sadece inanırsın dedin. Allah'ta bunu istiyor zaten. İnanmamızı. İnanan insan bu Dünya'ya ot gelip, ot gitmez.. Senin göremediğin ya da pardon inanmadığın şey veya kimse -ki biz O'na, Allah diyoruz- bu kainatın her yerinde. Sen sadece doğru açıdan bakmıyorsun.
- +1 yıl
Hayat bir sinav diyil tanrida ogretmen diyil :) Ogretmenin sinavinda herkes esitdir ve her kese ayni sayida soru sorar ama tanrinin sinavi adil diyil kimi zengin oluyor kimi fakir :) kiminin 3 kolu oluyor kiminin ise hic kolu olmuyor :) yani bunlar ayni sey diyil birde ogretmenin yanlis tahmin etme ihtimali var ama tanri her seyi bildigi icin asla yanlis tahmin edemez :) zaten tahminde etmez ne de olsa her seyi biliyor zaten :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben tanriya yok demiyorum yazdiklarimi okusaydin anlardin ben sadece tanrinin sizin inandiginiz gibi bir tanri olmadigini soyluyorum :)
- +1 yıl
+1 yılDünyada muhteşem düzen var. güneşin doğması ve batması , yağmurun yağması doğal affetler vs bunlar aynı emir komuta zincire bağlı bir şekilde gercekleşiyor. Bu da ne demek oluyo bir yaratıcının varlıgını ve ondan başka kudretti hiçbir şeyin olmadğını gosterir..
11 Yorumla
+1 yılAllah'ın varlığı kanıtlanmaz. Hiçbir mantıklı Ateist de bunu istemez. Anca beyninin yettiği ölçüde sorular sorup cevaplar bulmaya çalışırsın. Yanıtlara göre inanırsın ya da inanmazsın. Kişinin kendisini bağlar.
Açıkçası ben de hiçbir Müslüman'ın uyanıp dinden çıkmasını istemem.
İnsanları göt korkusu biraz dinginliyor.
O korkuyu da ellerinden alırsak birbirlerini kesecekler.
Ki bu korku içindeyken de çok halt yiyen var ama neyse o işin başka boyutu.13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
mantıklı olan ateıst olmaz...'dan sonrasını okumadım
O kişi zaten gördükleri, okudukları sayesinde ateizmi seçmiştir.
Mesela Kuran'dan bir sure okuyor, orada diyor ki, "Erkeğin 4 kadına sahip olabilir." bir tane daha okuyor, "Erkek kadını dövebilir." okuyan da, "Ee, o zaman neden müslümanlığı seçeyim ki? Kadını şiddeti destekliyor." diyor. İncil ile Tevrat'ı da okuyor, "Bunlar da yakın şeyler söylüyor." diyor.
Haberlere bakıyor, müslümanlar Allah Allah diyerek neler neler yapıyor. Dünyada hiç kötülük bitmezken okuyan kişi, "Allah neden bunlara dur demiyor?" diyor ve dinin hiçbir anlamı olmadığına kanaat getiriyor. Sonradan da ne dini ne de Allah'ı tanıyarak ateist olmayı seçiyor.
Yani o kişiye ne Allah'ı ne de dini anlatabilirsiniz. Allah'ı görmeden hiçbir şeye inanmazlar. Amacımız dini yaymak olsa da bu dünyada oldukça çok zor.27 Yorumla- +1 yıl
1- erkekler ılk kadınlarının ıznı olmadan ustune kuma getıremez eger ıznı olmadan evlenırse bosanma gıbı bı hakları vardır
2- erkek kadını dovebılır dıye bır ayet acıkca ıfade edılmıyor ya bana o ayetı bul acıklıyım ya da susmayı tercıh et :)
3- Allah Allah deyıp mazlumlara ıskence eden algı yaratmaya calısan bır kac toplulukdan baskası degıldır. hadı gercekden ınanıpta oyle yapıyorsa o ıslamı ıyı bılmıyor anlamına gelır..
- +1 yıl
Bana bir açıklama yapmak zorunda değilsin, çünkü ben bunların ne manaya geldiğini biliyorum. Dümdüz okudukları için İslam'ın ve diğer dinlerin sadece kötü olduğunu düşünüyor, o kadar. Elhamdülilah müslümanım. O ayeti merak ediyorsan söyleyeyim, Nisa Suresi 34. ayet
https://i.hizliresim.com/LQrWjJ.jpg - +1 yıl
Ben hiçbir şekilde ateist bir düşünceye sahip değilim. Görüşümde, kendi kafamdan uydurduğum bir hikayeyi yazdım.
Yoksa ben de biliyorum herhangi bir kadına bir fiske bile vurulamayacağını,
Kendi karımdan başka üç kadınla "koruma amaçlı" evlenebileceğimi, onlara yanlış gözle bakmanın haram olduğunu,
Onlarla hiçbir şekilde İslam'ın yanlış bir din olmadığını, aksine diğer dinlere göre çok daha iyi olduğunu,
Bazı Arap ülkelerinin dünyaya İslam'ı yanlış gösterdiğini ben de biliyorum.
+1 yılsen her şeyde kanıt mı arıyosun dalyarakk. okuduğun kitabı karl marx ın yazdığını kanıtla o zaman. yazarken yanında mıydın derim
33 Yorumla- +1 yıl
haksız mıyım hacı abi? sorsan bunlara en zeki en entellektüel bunlardır. sorgularlar çünkü. bir kafa onlarda var m k
+1 yılVarın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır. Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz. Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kâinatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir. Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir. Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edileme
27 Yorumla- +1 yıl
Yaratılmış olan her varlık bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu an ben varsam, var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise ancak Allah'tır.
Bir varlıkta değişme varsa, bu hareketin bir ilk noktası olacaktır. İşte o noktadan önce o şey varlık sahasına çıkmamıştı. Henüz yoklukta iken var olmayı kendi kendine irade edemeyeceğine ve buna güç yetiremeyeceğine göre, bu var oluş Allah’ın yaratmasıyla gerçekleşmiş demektir. Maddenin termodinamik kanununa göre sürekli yokluğa doğru kayması, kâinatın durmadan genişlemesi, güneşin süratle tükenişe doğru yol alması gibi hadiseler, bu varlık aleminin bir başlangıcı olduğunu gösteriyor.
Atomdan insana, hücreden galaksilere kadar bütün kâinatta, ince ve baş döndürücü bir sanat göze çarpmaktadır. Evet, bir baştan bir başa kâinattaki her eser usursuzluğu ile Allahı ispat eder... Bir köyün muhtarsız bir iğnenin ustasız bir harfinde katipsiz olamayacağı gibi bu kainatta Yaratıcısı z olamaz... - +1 yıl
Hepimiz kopyala yapıştır yöntemini kullanıyoruz bu bir kolaylıktır sende kullanıyorsun önemli olan bilginin doğruluğudur... o yanımdayken verecek cevabım bu kadar uzun olmasada yinede boş olmaz :)
- +1 yıl
Bende emin olmadığım bir bilgiyi kopyalamıyorum zaten... insan yardım almadan böyle sorulara cevap veremez bu mçok zor akıl her insanda vardır ama yönlendirebilmek ve doğru kullanabilmek önemli...
Hiç uğraşmam çünkü kanıt, akla hitap eder. Allah'a inanmak ise aklın vazifesi değildir. Yürek meselesidir inanmak. Akıl ise sadece kalbin inandığını anlamak için vardır. Ayrıca bir çok ateist; öğrenmeye açık da değil. Sadece şeytanlarıni büyütme derdindeler. Böylesine bir şey anlatmak, sadece emek israfı olur...
04 Yorumla- +1 yıl
Sen geçen gün bir ateiste uzun uzun yazmışsin. Eee ne oldu? Bir şey öğrendi mi? Hayır. O zaman lüzum yok buna. Tebliğ ile yükümlü bir Müslüman. Bu doğru lakin bir taşa bir şeyler anlatmak... Bu akıl işi değil. Binbir çeşit tebliğ metodu var. Başka birisini yaparım. Niye bir kemiklesmis zihniyetli ateist ile vakit harcayayim?
- 23 Yorumla
Diğer konusunda 638 cevap paylaştı. iki çay isterdim. Benim kine 4 tane küp şeker atardım. Sonra konuşma başlardım. O her sözümde göster kanıtla nasıl olur diye konuşcaktı. Sonra bende benim dediğim çayı ikram ederdim. Tadı nasıl derdim şekerli derdi. Bende ona derdim nasıl göremiyorum. Kanıtla derdim oda tadı var ya. Derdi bende derdim göster bana. Mal mısın şeker işte eridi gitti nasıl gösteriyim tadı var ya derdi. Bende nasıl gösteriyim iman ateşini yüreğimdekini derdim
09 Yorumla- +1 yıl
+1 yılAllah'u Teala her yerdedir. Sen nasıl aklını zekanı göremiyorsun ama var oldugunu biliyorsun. Allahu Teala 'da böyledir.
33 Yorumla- +1 yıl
ve inanacak mı var olduğuna? ajsfkasf
- +1 yıl
@NothingIsEverything Artık orası onun bileceği iş
- +1 yıl
@Bollywood_9 bununla ınanmaz kanıt lazım
Bana ne elin ateistinden. Neden ona bir sey ispatlamaya calisim? Bunun icin ateist olmasindan rahatsizlik duymam gerekir ki bunu degistirme istegim olsun. Ama yok iste. Bosver der gecerim.
11 Yorumla
+1 yılvucudun da acilan bir yara kendiliginden kapanmaz o yarayi iyilestiren güç vardir ya da agladigin zaman gözyaşı ni sen uretmedin gozyasinin bir yaraticisi var
13 Yorumla- +1 yıl
arkadaslarimda bir atesist e denk gelmisler inandiramamislar ne dyim Allah islah etsin
- Diğer konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılDin inançtır, inanmaktan gelir. İnanmıyorsan bir şey kanıtlayamam. Kuranı gösteririm insanlar yazmıştır der, mucizeleri gösteririm bilimle yanıt verir, tesadüf der.
08 Yorumla- +1 yıl
tanımsal olarak baktığında belki bu alanı kapsar ama bilim daha çok somut kanıtlarla ilerliyor. Yani kanıtlamaz.
- +1 yıl
bır yorumda bahsettım sanada yazıyım. yorumumdan kopyala yapıstır yapıcam uzun cunku. Hepimizin bildiği gibi proteinsiz bir canlı düşünülemez ve en basit bakterilerde bile binlerce protein vardır. Biz proteinlerin en çok bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. Hemoglobin 574 tane aminoasidin arka arkaya doğru biçimde dizilmesi sonucu oluşur. İnsanda 20 farklı aminoasit çeşidi mevcuttur. Bu aminoasitlerin her biri tam olarak doğru yerde bulunmalıdır. Bir tanesinin yanlış yerde olması ya da eksik olması ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bir hemoglobin proteininin sadece aminoasit dizilişinin doğru olma olasılığı şu şekilde ifade edilebilir:1 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 .. 2 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 x 1/20 ... 574 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20574
Bu olasılığı yazıyla ifade etmek isterdim ama yazıda bu rakamın karşılığı olduğundan emin değilim. bir insanda Tam 60 quintillion var.
bu Allahın varlıgının bılımsel kanıtıdır - +1 yıl
Sen bunu bir ateiste söylediğinde tesadüf diyecektir. Doğa üstü bir olayı gösterdiğinde bunu somut bilgilerle destekleyerek açıklayacaktır. Oda arkadaşım ateist, 3 yıldır dipdibeyiz. Tartışa tartışa en son işin temeline iniyorsun yani evrenin varoluşu, ben Allah yarattı diyorum o bigbang diyor. Ben bigbang i tetikleyen ne diyorum o Allah'ın var olmasını tetikleyen ne diyor. Ben o sonsuzdur diyorum o bigbangi tetikleyen maddelerde hep vardı diyor bir araya gelip patladı ve evren oluştu diyor yani tesadüfe bağlıyor. İnan bana sen ne yaparsan yap bir ateiste bunu ispatlayamazsın. İnanmıyorsa ilerisi gerisi yok.
- +1 yıl
en başta onu söyledim zaten, inanmıyorsa bir şey kanıtlayamam. Yani teknik olarak çok şey koyarım önüne ama karşımdaki inanmadıktan sonra bir fayda etmiyor.
- +1 yıl
ben teşekkür ederim :)
- Diğer konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılşöyle derim kainatta dünyada ne kadar mucize varsa hepsini allah tarafından olduğunu açıkça söyleyebilirim...
03 Yorumla- +1 yıl
mesela karıncaların yazın birdünya yiyecek taşıyıp kışın hiç dışarı çıkmaması yaza kadar orda kalması allahın bir mucizesidir şu gördüğün kocaman denizler bile ahhalın hikmetidir mucizesidir şu dünyada ne kadar canlı varlık varsa hepsi yaratan rabbimizin mucizesidirki hepsinin dünyada mutlaka bir şeyin faydası vardır mesela örnek verim kediler olmasa fareler dünyayı istila eder uçan kuşlar ve kanatlı hayvanlar olmasa bu sefer böcekler keneler istila eder hepsi birbirini kovalıyor rabbimiz öyle bir denge ryaratmışşki gerisini sen düşün daha bilmediklerimiz neler var öğrenmek lazım
Din in kelime anlamı teslimiyet demektir Ben herhangi bir kanıt aramıyorum inanmak için ben görmesemde bilmesemde kanıt olsada olmasada buna inanıyorum gerisi beni ilgilendirmiyor
01 Yorumla
+1 yılinanmak isteyene sebep çok görmek istemeyenede bahane çok bir şey demem
10 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Onu bilmem de yüce Baal'a secde etmesi için elimden geleni ardıma koymam.
00 Yorumla- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılKanıtlama ihtiyacı duymam. İnanmıyorsa kendi bilir. Herkesin inanışı farklı.
12 Yorumla- +1 yıl
Yinede beni bağlamıyor.
Senin aklın var ama onu göremiyorsun ozaman sende akilsizsin derim
01 Yorumla
+1 yılEtrafına bak derim ve güneşi birkez olsun doğudan di ilde batıdan doğdun gerçi karşımda olsa neler deri de karşımda diil
02 Yorumla- +1 yıl
Neden ki inanmıyorlar
+1 yılInanc bu ya inarsin ya inanmazsin. Eger kanitlabilseydik herkrs inanirdi ve bunun adi inanc olmazdi.
01 Yorumla- +1 yıl
- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılkanıtlayamam. oda olmadıgını kanıtlayamaz. yani ateistlik saçmadir. tek mantıklı olan deistliktir bilinmemezlik
01 Yorumla- +1 yıl
bu bır kanıttır
- Diğer konusunda 19,6b cevap paylaştı.
+1 yılben kararsızım kanka. genelde karışmıyorum o yüzden😕
010 Yorumla- +1 yıl
kolay bişey olsa bir şeye yönelirdim zaten en sevmediğim huyumdur kararsızlık😂
- +1 yıl
bazı cevaplar tatmin etmiyorsa ya😂
- +1 yıl
farklılık kısmını anlamadım yani emin değilim doğru anladığımdan🙄 ama aklımdan önce kalbimi tatmin etmesi gerekiyor mantıksız gelse de😂
- +1 yıl
mesela namaz kıldığında, oruç tuttuğunda huzurlu hissetme gibi duygular terketti beni ergenkikteki araştırmacı kimliğim sıralarında😂ayrıca bişeye inanmam lazım yani bir tanrı olmalı ama beklentilerimi karşılamıyor😕
- +1 yıl
tövbe tövbe çarpılıcam ben susuyorum😱
- +1 yıl
carpılacagına ınanıyorsun :) Hepimizin bildiği gibi proteinsiz bir canlı düşünülemez ve en basit bakterilerde bile binlerce protein vardır. Biz proteinlerin en çok bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. Hemoglobin 574 tane aminoasidin arka arkaya doğru biçimde dizilmesi sonucu oluşur. İnsanda 20 farklı aminoasit çeşidi mevcuttur. Bu aminoasitlerin her biri tam olarak doğru yerde bulunmalıdır. Bir tanesinin yanlış yerde olması ya da eksik olması ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bir hemoglobin proteininin sadece aminoasit dizilişinin doğru olma olasılığı şu şekilde ifade edilebilir:1 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 .. 2 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20 x 1/20 ... 574 aminoasidin doğru dizilme olasılığı : 1/20574
Bu olasılığı yazıyla ifade etmek isterdim ama yazıda bu rakamın karşılığı olduğundan emin değilim. Peki, bir insanda kaç hemoglobin var? Tam 60 quintillion. Kısaca ifade edecek olursam rakamları biraz tanıyan herkes bunun tesadüfen olamayacağını bilir
+1 yılsen akllı bir insanmısın ki kanıtlıyayım sana
22 Yorumla- +1 yıl
önce bana akıllı olduğunu ispat edecek , aklını gösterecek , elime alıp koklayacam , tadına -şekline bakacam , akıllı olduğuna inanırsam anlatırım , yoksa ne gerk var !!!
+1 yılsen varsın yetmez mi derdim. küçük bir damladan meydana geldin
01 Yorumla
+1 yılsen bana önce aklını kanıtla derim,
sen delisin derim,02 Yorumla- +1 yıl
Allah hidayet versin sana der uzaklaşırım, uğraşmam
sen önce ken varlığını kanıtla derdim :D en az onlar kadar inkar edebilirim varlıklarını :D
06 YorumlaOnun tezlerini çürütür, Darwini copypaste yaptıklarımla dumura uğratır, onu müslüman yapar ve felsefenin mına bile koyarım hemde copypaste'larımla...
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnla mi uğrasicam herkese saygim var birak ateist kalsin adam
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDinden soguturum ben iyice boka sarar muhabbet 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılevet mlsf oyleyim
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılAteist. degilim ki ben Zeki bayan
+1 yıl"kanıtlayabilsem ben de inancam zaten" derim asfjaslfk
24 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle.
- +1 yıl
aynen, kafası çalışmayan sorguluyor hahah
+1 yılGökyüzüne bak derim ne kadar güzel yaratılmış bir çatlak dahi yok
05 Yorumla- +1 yıl
Anne karnında nefes almadan duran bir canlıyı kim yaşatabilir?
- +1 yıl
Onlara nehir örneğini ver. Fırat nehri bir dağın altından çıkmaya başlıyor. Yıllardır o dağın altından bir nehir çıkıyor. O nehir sularını toplayıp dondurarak bu kalıbı haline getirseler o dağdan daha büyük bir kütle olmazmı? Bu kadar suyu kim devamlı oradan akıtıyor? Hangi kudret sahibi yaratabilir? Tabiki Allah diyecekler
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılderim ki sen 1 sperma dan döllenerek nasıl doğdun seni Allah yarattı derim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRuzgara da inaniyorsun ama göremiyorsun; iste ayni bu biz allaha inaniyoz ama onu goremiyoz
05 Yorumla- +1 yıl
Ama ruzgari hiss edebiliyoruz kardesim :) peki ya Allahi ? :)
Cevap sahibi+1 yıl@NothingIsEverything onu da hissediyyoruz!!
- +1 yıl
maşallah supanallah
- +1 yıl
Valla ben hiss etmiyorum ama simdi sen ben hissediyorum diyeceksin ama onun varliginin subutu icin onu herkesin hiss etmesi gerekir :) ( ben ateist diyilim deistim ama bunun kaniti olmadigini bende biliyorum :) )
- +1 yıl
@NothingIsEverything Ahahaha :)
Olmayan bir şey kanıtlanmaz, bize görede tanrı yok
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
nasıl yanı anlamadım. Allahın olmadıgını nasıl kanıtladım. dusunmeyle alakası varsa sen bunu dusunup nasıl ınanmıosun. ayrıca kopyala yapıstır yaptıgım metnı bızzat ezbere bılıyo kalbımle takrır dılımle ıkrar edıyorum :) kopyala yapıstır yapmam Allah yok demek degıl dımı sende bana cevap olarak yapabılırsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılDirekt seni gösteriririm bunun gibi güzellikler rastgelemi oldu yani derim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamam işte en büyük kanıt bu güzelliğin şimdi rasgele olduğuna inanıyorsan ben sana ne anlatsam boş derim
+1 yılBunun kanıtı yok bu sadece bir İnanç
013 Yorumla- +1 yıl
Peki ya neden ?
- +1 yıl
bır kursun kalemı ele almak ıstıyorum. kursun ıslenmıs etrafına tahta delık bır cubuk ona gore ıslenmıs boyanmıs cılalanmıs. su ankı halıne gelmıs. bunu kendı kendıne yapamazdı. bu bır sanatlı olay degılmıdır. her sanat sanatkarını ıcab etmez mı. soruyorum o zaman. en basta senı ornek vermıstım dmı. senden gıdelım. senın kadar guzel senın kadar nızamı olculerde varolan bı varlıksan her organı ayrı bır ıs ıcın her sanıyenın her salısesı gorevını hıc aksatmadan omrun sonuna kadar calısabılıyorsa ve her uzvunun farklı olculerde oldugunu varsayarsak sen bır tesadufmusun. kalem gıbı basıt sanatlı bır maddenın bıle bır sanatcısı varsa senın nasıl sanatkarın olamaz? sana bılımden ornek verıcem. Bir tek proteini ele alalım ve bu proteinin tesadüfen oluşması ihtimalini hesaplayalım.
- +1 yıl
Bu olasılığı yazıyla ifade etmek isterdim ama yazıda bu rakamın karşılığı olduğundan emin değilim. Peki, bir insanda kaç hemoglobin var? Tam 60 quintillion. Kısaca ifade edecek olursam rakamları biraz tanıyan herkes bunun tesadüfen olamayacağını bilir. - +1 yıl
Bak kardesim ben ateist diyilim ama yine de bu sunduklarin tanrini isbat etmiyor :) eyer bizim gibi mukemmel varliklarin ( insanlarin ) bir yaraticisi olmasi gerekiyorsa o zaman tanri gibi daha mukemmel bir varligin da bir yaradicisi olmali ama dinlere gore tanri kendi kendine var oldu o zaman ateistlerde insanlar neden kendi kendine var olmasin diyor :) Sen bana soylediklerini bir ateiste soylesen o da o zaman sana Allahi kim yaratdi diye sorar ? :) Ben hep ateistlerle bu konu hakkinda konusuyorum ben eski bir din hocasinin oyrencisiyim ama bu din hocasi senin o gunde 75 defa namaz kilan ve namaz kilmakla cennete gidebileceyini soyleyen hocalardan diyil :). Benim hocam hep iyi ol, insanlara iyi davran ve en onemlisi insanlara hayir getiren ilimle mesgul ol bu sana yeter diyor :)
- +1 yıl
Simdi ki hocalar ateistler, yahudiler, hristiyanlar ve budizim dinine inananlar cehenneme gidecek diyorlar :) yani cennetde yanliz muslumanlar olacak :) Aslinda bunu yaparak buyuk bir gunaha giriyorlar cunki kendilerini Allahin yerine koyarak onun yerine karar veriyorlar :) Ama bunun aksine kuranda Allahin cok merhametli ve cok bagislayici oldugu soyleniyor. Yani hic bir ateisti ve ya diyer dindeki insanlari hor gorme bakarsin da onlar cennete gider ama sen cehenneme gidersin :) Yani kisacasi cennete gitmek icin yanlizca iyi bir insan olmak yetiyor karddesim :) Dini cok yanlis yorumluyorlar bu hocalar ve boyle giderse islam daha da vahsi bir dine cevrilecek ve yok olacak buna izin vermemiz gerekiyor bizim :) Ve inan bana tanrinin oldugunun 100% kaniti olsaydi herkes inanirdi zaten kim varligi 100% kanitlanmis bir tanrini inkar edip cehennemde azap cekecek kadar korkusuz ve ya akilsizdir :)
- +1 yıl
bır cocugun legolarını ele alalım. onu ıstedıgı sekle sokabılır. legoların oyuncusuna benı bu sekle neden soktun deme gbı bı luksler bı ıradelerı yoktur. nasıl kı legolar yapıcısı gıbı konusamaz ve bı ıradeye sahıp degıl bızde ALLAHın yapabıldıklerıne guc yetıremeyız. yanı zaman saat ve ırade kavramı bu dunya ıcın gecerlıdır. yaratılmak sadece dunyadakılere mahsustur.
- +1 yıl
Ahaha sen kendini bir legoya benzete bilirsin ama ben kendimi asla benzetmem nede olsa ben bir canliyim ve ayni zaman da tanri da bir cocuk diyil yani bir cocuk akli yetmediyi icin oyuncaklarina zarar vere bilir ama tanri veremez ne de olsa o tum evrendeki en akilli varlik ve ayni zamanda sen kendini tanrinin oyuncagi olarak gore bilirsin ama ben hic kimsenin oyuncagi diyilim :) yani hatayi tanri bile yapsa ona da karsi cikarim :)
- +1 yıl
Muslumanmisin kardesim ? :)
- +1 yıl
Sana kurani okumani tavsiye ediyorum kardesim bu cahil hocalari dinlemeyi diyil :)
- +1 yıl
Okudum demek icin anlamak gerek belki sen bir iki ayetini okudun ama bence anlamadin eyer anlasaydin boyle konusmazdin kardesim :)
+1 yılSen de olmadığını kanıtla?
04 Yorumla- +1 yıl
Olmayan bir seyin olmadiginin kaniti da olmaz :)
- +1 yıl
Olmayan bir şeyin kanıtı olmadığını kanıtla?
- +1 yıl
Şu hayatta en gereksiz tartismalardan birini olduğunu düşünüyorum. Çünkü evrenin yaraticisinin olmadığını düşünmek kendi aklını inkar etmektir. Sana akıl vermiş ama sen aklını onun olmadığına kendini ikna etmeye çalışıyorsun :D o yüzden ahirette görüşürüz derim o zaman inancaklardir tanrinin olduğuna ama geç olacak. Aç kuran mealini oku. Kanıtmı arıyorsun etrafina bak bunlarin bir tesadüf olduğunu düşünecek kadar insan aptal olmamasi lazim.
- +1 yıl
Ahaha :) oncelikle ben ateist diyilim kardesim ve emin ol kurani sen ve senin cevrendekilerden daha cok okumusumdur ve okumaya da devam ediyorum cunki her okudugumda yeni bir sey oyreniyorum ama senin sundugun bu komik fikirler Allahi subut etmiyor aksine kendi dinini komik duruma dusuruyorsun :) Eyer Allahin elle tutulur bir isbati olsaydi buna herkes inanirdi :) zaten kim varligi 100% kanitlanmis bir tanrini inkar edip cehennemde azap cekecek kadar korkusuz ve ya akilsizdir :)
+1 yılO bana ALLAH'ın yokluğunu kanıtlasın :)
01 YorumlaEvrene bakmak yeterlidir
11 Yorumla
+1 yılBanane ne uğraşmam kanıtlasam imana mı gelcek.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKanıtlayamam, sen kazandın.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbende ters etki yaratmış demek ki:)
+1 yılBuradan verilen cevaplarla müslümanlığa bakılmaz.
05 Yorumla- +1 yıl
Kurar ya da kuramaz sen haşa kimsinde müslümanlığın ölçüsünü yapacaksın.. yanlış laflar bunlar
- +1 yıl
İyi o zaman detaydaki gibi saçma bir cümle kurmazsın bir daha :)
+1 yılyok ki kanıtlayım derim
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKanitlayamazsin kurban oldugum kanitlayamazsin 😂
10 Yorumla Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. ya varsa olum derim :D
10 YorumlaAteist derki ALLAH biliyor benim ne olduğumu
01 Yorumlaboşver sen ateist kal
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanat varsa Sanatkãr da vardir haci
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMesela bir tablo düşün harika bir resim.
Bunu boyamiş olan bir Resam var degil mi?
Bukadar guzel birsey kendi kendini fircayla boyamis olamaz.
Insan Kahinat kadar harika birsey var m sence?
Bence bukadar guzel tasarimlarin bir Tasarimcisi vardir Muhakkak.
Daha öyle biri çıkmadı karşıma
011 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHavayı ispatlasana derim ispatlayamaz.
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@tblisi eminim nasil olusuyor ispatlasana
Cevap sahibi+1 yılYa sen daha mevzuyu anlamamissin bebegim onu bana ispatlamayacaksin ateistlere ispatlayacaksin. Senin bedeninde ruh olmasa zaten hayatta olamazsin. Onu yanlis kisiye anlatiyorsun :)))) Ben makara olsun diye ateistlere yazdim onu ama sen anlamadin sanirim
- +1 yıl
Keşke gizli olmasaydın arkadasım havayı mı ispatlamamı istiyorsun elbette :) hemde buyuk zevk ıle
1- burnuna ıslak iki adet pamuk tıkarım
2- senı baş aşağı çevirip dilini dışarıda kalacak şekilde ağzını bantlarım
3- sadece 60/90 sn kadar bekler ve sadece burnundaki bir pamugu yarıya kadar çıkartırım
Eğer hava nedemek anlamadıysan devamını getiririm :) umarım yeterlidir
Cevap sahibi+1 yıl@ByTequila Sen halen anlamadın :) Oluşumundan bahsetmiştim ama sen kendini yorma boşver. Onu ateistlere açıklarsın :)
Cevap sahibi+1 yıl@ByTequila Hayır
Araştır derim.
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende beynin olduğuna inanıyorsun kanıtla derdim
04 Yorumla- +1 yıl
Ya kardesim kafasinin röntgenini cektirib karsina koyucak al buda kanit diyecek sen de okuzun trene baktigi gibi bakacaksin :)
Cevap sahibi+1 yılO röntgen çekene kadar bende daha dişli cevap hazırlarım maksat zaman kazanmak ayrıca ya gerçekten beyin çıkmazsa o da var
- +1 yıl
Peki ya çıkarsa :) bunun kaniti yok eyer kaniti olsaydi inan bana herkes inanirdi :)
- Diğer konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yıloku ve dusun derdim
10 Yorumla - Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler