Bende senin gibi düşündüm. Hayata geliş amacamız sadece yemek içmek okumak iş sahibi olup evlenip çocuk sahibi olmak degildir. herhalde hayat bundan ibaret olamaz dedim. bunu bilen bir abime sordum bana şöyle dedi bu hayata geliş amacımız belli aslında ömür kısa hayat kısa Allah''a yönel ona kulluk et dedi ama insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi kendi hayatını güzel yaşamak için çaba veriyor. insanlara baktıkca Allah'a daha çok şükrediyom dedi
Anne babalarımızın çocuk yapma isteği, ya da gerçekçi davranırsak bazı durumlarda da hatası. Kimse spesifik olarak ortaya biz çıkalım diye uğraşmadı, o zigot meydana geldikten sonra hücrenin hayata tutunmak için var gücüyle çalışmasıyla da dünyevi ve varlığımıza damgasını vuracak amaçlarımızı edindik.
En azından inanmamı gerektiren mantıklı bir zorunluluk yok ve bilinen anlamıyla tanrı da çelişkilerle dolu bir kavram. İnanan inanabilir ama mantıklı olduğunu söylemesin yeter. Sadece "inanmaya ihtiyacım var" diyenlere hak verebiliyorum şimdiye kadar edindiğim inanan düşünce sistemi fikirlerimden sonra.
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْاِنْسَ اِلَّا لِيَعْبُدُونِ "Biz insanları ve cinleri ancak bize ibadet etsinler diye yarattık". Dünyaya da bu yüzden geldik yiyip içmek için değil Mevla ya layık kul olabilmek için
Şimdi de sıra geldi cevap vermeye. Amacımız demeyelim de Rabbim bizi bir imtihana sokuyor Dünya da sadece imtihana girdiğimiz fani gelip geçici bir yer asıl ebedi yerimiz ahiret. burda sadece öteki tarafta Allah ın yanında mı yoksa şeytanın yanında mı olacaksın ve Cennet e ya da Cehennem e mi gireceksin onu yaptığın amellerle kendin belirleyeceksin bu senin elinde olan bir durum yani velhasıl kelam çok büyük bir imtihandan geçiyoruz ve belki de bunun farkında bile değiliz.. ☺ bilmem anlatabildim mi?
En İyi Cevaplar