Ben tesettürlüyüm ama pantolon filan giymem öyle, hep etek kazak üstüme de pardüsü giyerim. Benimle birlikte kapanan arkadaşımın eşi ona çarşafa girmesini istediğini söylemiş oda girmiş. Zaten pardüsü içindeyken çarşafla arasında ki fark nedir? Çarşafa girmek sizce doğru mudur ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çarşaf bizim dinimizin bir emri DEGILDIR. Iran toplumununun uyguladigi birseydir. Ve de şimdi herkes siyah carsaf kullanıyor renkli bile kullanılmıyor. Siz zannediyor musunuz ki o dönemlerde mekke gibi bir yerde siyah carsaf giyildigini? Beyaz giyiliyordu. Ve ozaman tercih edilme sebebi de , özgürlüğü simgeliyor olmasıydı. Yani köle olmadığıni belli etmek amacıyla giyiyorlardı. KURAN da da tesettür ile ilgili geçen ayetlerde, örtülmesi gerektigi ve vücudu belli etmememesi gerektiği belirtilmistir. Carsafla ilgili hiçbir şey yoktur
58 Yorumla- +1 yıl
Zeki kadının hali başka tabi..
+1 - +1 yıl
Biz diyoruz ki kadınımız bizimle yanyana yürüsün, hayatı paylaşsın, öğrendiği şeyleri çocuklarına da öğretsin ve bize onu bağlı tutan tek şey duygular ve baskısız bir sadakat olsun..
Ama bunlar zorla eve kapatılmanın, dayak yemenin, alenen aldatılmanın, türlü türlü sapkın mazoşistçe şeylerin peşinde. Gerçekten hiç anlamdıramıyorum..
Soran+1 yılBana bak düzgün konuş artık.. Ben eşim beni eve kapatsın da dayak atsın da peşinde değilim. Tesettürlüyüm gayette eşimle dışarı çıkıp geziyoruz, ve herkesinkinden çok çok daha anlayışlı bir eşim var. İkimizde eğitim almış bilinçli insanlarız. Irk için dinimden vazgeçecek değilim herhalde değil mi?
- +1 yıl
Sana bir şey diyen yok. Ben konunun genel hatlarını irdeliyorum.
Soran+1 yılAnlıyorum, ama yanlış konuşuyorsun. Her yerden de çıkıyorsun ayrıca 😂
- +1 yıl
@__Vintage__ baskı olmaması gerekiyor zaten. Ve dinde aşırıya kaçmak da iyi değil. Herşeyi dine bağlayıp abartanlar, zorlastıranlar var. Ama aksine, islam kolaylık dini. Çarşaf konusunda da olduğu gibi, insanlar zorlaştırıyor. Ya tamamen dinden kopuyorlar. Ya da herşeyi dine bağlayıp ooo bu günah bu haram diyip, kendilerini zorlaştırıyorlar. Sonra ne oluyo? Yapamıyorlar. Bakiyosun mutsuz insanlar. Psikolojisi bozuk insanlar. Başkaları ne der korkusuyla istemeye istemeye buna devam eden ve bundan olumsuz etkilenen insanlar...
Islam senden bunu istemiyor ki gerçekten anlamıyorum. Haram olmayan şeyleri haram yaptılar. Bak mesela midye yemek haram deniliyor dimi? Aslında degil. Sebebi olarakta insanlar ne diyo? O regl oluyor o yuzden haram diyorlar. E ama tavsanda oluyor. Tavsan haram değil de bu niye haram? Bir de o devirde midye yoktu o yuzden haram kilinmadi diyenleri var. O donemde yırtıcı kuşta yoktu. Ama yırtıcı kuşlar haram diye denildi... insanlar kendileri zorlaştırıyorlar
En İyi Cevaplar
Icinden nasil geliorsa oyle hareket etmelisin iyi dusunmelisin carsaf giydin mi herseyiyle dikkat etmen gerek kapiyi bir erkege acarlen bile caraafla acmalisin bugun carsafliyim yarin mantoya doneyim olmamali... helal olsun insallah bende kapanirim en kisa zamanda... burda yazilanlarada bakma islam caga gore giyinmeyi emretmez kurana gore emreder kuran her caga ayni sekilde hitap eder... insandir kafasina gore kapanma tarzlarini belirleyen ayetler degil
20 Yorumla
+1 yılResulullah'ın (sav) hanımları çarşaf giyermiş, bu yüzden güzel bir şey ama günümüzde bırak açıkları başörtülülerin önemli bir kısmı bile çarşaflılara karşı ön yargılı ve garipseyici bir tavır içindeler... Resulullah'ın yaptıkları ve eşlerine yapmasına emrettikleri kıyamete kadar müminlere örnek olacağı için "takabilen kızlara helal olsun" derim.
03 Yorumla- +1 yıl
"Resulullah'ın (sav) hanımları çarşaf giyermiş..." yok öyle bir şey. Hz. Aişe'nin giymediğini carsaf konusunda arastirmamda öğrendim.
- +1 yıl
@4-hesapsiz İslam alimleri yanlış biliyormuş demek ki :)
Konu benim için kapanmıştır. Bildiklerimi aktardım, laf yarışına girmek için değil, Faydalı olsun diye :) - +1 yıl
Hangi alim demiş? Ben de polemik için yazmadım zaten. Neyse iyi günler.
kardeşim çarşaf kökenınde yahudı gelenegidir
sen peygamber karısının öyle giyidniğini duydun mu? yobaz cemaatlerın saçma sapan gelenegıdır21 Yorumla
Soran+1 yılAdam akıllı bir yorum..
Çok teşekkür ederim 🙋
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
32Cevap
- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGerçek Türk kadını, yaylada at üstünde ok atıyor ve moğollarla savaşıyordu..
Ama sizler devlet eliyle araplaştırıldınız.
Çok acınılası bir haldesiniz, ama farkında değilsiniz..
Bu arap kafasını bırakın, yoksa canı sıkılan sizler olacaksınız..64 Yorumla
Soran+1 yılNiye, Türk müslüman olamaz mı?
- +1 yıl
Sana ne ki arabın dininden?
Sen aslen Tengricisin.
Cengiz han, karısı için ''ben sizin Han'ınızım. Bu da benim Han'ım'' kelimesini kurar, Hanım kelimesi de oradan gelir..
scontent.cdninstagram.com/.../...1_703787455_n.jpg
Müslüman olacağız diye arap propagandalarına maruz kalıyorsunuz, ama farkında değilsiniz..
Soran+1 yılFarkındaysan çarşafa giren ben değilim. Soru sordum tartışmaya yer arıyorsun.
- +1 yıl
Senin hayatında tesettür diye bir şey yok.. Kalpak var..
+1 yılCarsaf giyip gezene canavar gozuyle bakiyorum cok korkunclar bir de bunun yuzu tamamen kapatani var pece ile alip oldureceksin boylelerini ne olduklari belli degil icinden me cikacag belli degil. Hepsinin uzeri aranmali altindan kadin diye erkekte cikar sapikta cikar teroristte cikar. Saygi falan duymuyorum carsaflilalara ucube gibiler tesetturlu olmak ayri bisey saygim sonsuz eli yuzu belli oluyor ama carsaf nedir ya
21 Yorumla- +1 yıl
Tesettürün manası ne bilmiyorsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben acıkcası cok kıskanc olduğum icin sevdiğim carsafa girmesini isterdim ama zorlamam. beni anlayarak yaparsa bunu daha güzel olur.
etrafdaki erkekler yanında erkegi var bakmıyım demiyor ne yazıkkı. o yüzden carsaf olsa güzel olurdu. bu arada bende dikkat ederim giyimime fazla kısa sort veya dar pantolon giymemeye özen gösteririm12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel, ben zaten dikkat çekmediğimi düşünüyorum ama çarşafa hep bir ilgim var. Korkuyorum çevrenin tepkisinden sadece.
Cevap sahibi+1 yılyok yabancı ülkede yasamıyorsanız sorun olmaz yengem almanyada yasıyor orda öyle gıyınmek hakk verirsinizki daha zor ama kendi ülkemizde varsın olsun. önemli olan hakkını vermek carsafa bürünmekle bitmiyor
+1 yılAbartı buluyorum. Tesettür kalbendir. Kıyafetler belirlemez. Zaten kalben tesettür ettiysen giyimin, halin, tavrın bunu belli eder. Kara çarşafa bürünüp etrafta dolanmayi doğru bulmuyorum
10 Yorumla
+1 yılÇarşafı gereksiz buluyorum islam dini dikkat çekmemeni ister çarşaf giyip gezdinmi herkes sana bakıyor etek üzerine uzun kollu bişey onun üstüne uzun bir ceket tamam bitti ne gerek var çarşafa
30 Yorumla
+1 yılBaş örtütü severim bir çok bas örtülü arkadaşım var hatta inşallah bende günün birinde girerim özellikle evlendikten sonra düşünüyorum kocamdan başka kimse saçımı görsün istemem ama çarşaf sevmem ilçedeki kızmı erkekmi belli değil
10 Yorumlabence esin kapalı olmasi iyi bise çarşafa girmesi caga uygun değil bende namaz kılan biriyim ama bu durumu tasnif etmiyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılÇarşafa bir eğilimim var ama, zaten vücut hatlarını belli etmeyen şeyler giydiğim için bende gereksiz gördüm şu an.
+1 yılÇarşafı saçma ve açıkçası iğrenç buluyorum kapkara 😒 tesettürlüyse neden çarşafa girerki bir halt fark ediyor sanki
20 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılisteyen ıstedıgını gıyer. kımse kımseye karısamaz. tesetturun amacı kadının tanınmaması zaten dıs etkenlerden korumak. carsafın farz olup olmaması ıhtılaflı bır konu..
10 Yorumla Çarşaf şart. Hakkıyla kapanmak deyimi tam olarak çarşaftır. Karımın da, kızımın da çarşaflı olmasını yeğlerim..
210 Yorumla- +1 yıl
@beren49 Dinden dönmedim, tanımadığım insanlarla hayat kurma fikrini reddettim. Kimse peygamber değil, günahsız yaşam olmaz. Öte yandan hiç tanımadığım insanla piyango ihtimaline bırakıp hayat kurmaktansa, günaha girer, tanıdığım insanla ömrümü birleştiririm. Aksi halde tanımadığım kişiyle birleştireceğim hayat, daha büyük günahlara sebebiyet verebilir, tanımadığın insanla evlilik mantık dışıdır
- Diğer konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılne gereği var çarşafın tesettürlü kapanmanın bir çok yolu var eskiden bu kadar çeşit yoktu insanlar için sadece çarşaf vardı şimdi ise bu çağın gerisinde kaldı hiç gereği olmayan bir şey
10 Yorumla
+1 yılFazla olduğunu düşünüyorum. Her ulkenin cografi konumundan ötürü tercih ettigi giyimi benimsemek değişik. Sibiryadaki bir kadın carsaf mi giyecek?
10 YorumlaValla bende mi girsem diye düşünmedim değil daha gizemli 😂😂😂 skjwk
10 Yorumla
+1 yılBir şeyin güzeli var bir de en güzeli ya olay bu tamamen
İkisi de geçerli seçmek kişinin tercigi02 Yorumla
Soran+1 yılÇarşafa girenlere kötü gözle bakıyorlar, biliyorsun işte yobaz falan filan.
- +1 yıl
İnsanlar bunun için bir ceza ya da mükafat verebilecek yetkiye sahip değil 😊
Allah razı olması mühim gerisi hikaye
sanırım çarşaf geleneksel kapanma tarzıdır. yani pardüsü yeterince bolsa neden çarşafa gerek duyuyorlar.
00 Yorumla
+1 yılTesettür kadının zırhı, çarşaf ise kalesidir..
#Vesselam10 Yorumlaçarşaf giyene kadar bence ferace giyilmesi daha doğru. çarşaf giyen biri daha çok dikkat çekiyor
10 Yorumla
+1 yılTercih meselesi. Sen şuandada doğru olanını yapıyorsan gerek yok ikiside aynı durum. Vücut hatlarını göstermiyorsan saçın görünmüyorsa dikkat ettikten sonra çarşafa gerek yok bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaygı duyarım sonuçta o daha bol ve erkeklerin dikkatini çekmiyor ama bu devirde abes geliyor bana.
30 Yorumla
+1 yılAmacını açıklıyorum.
Kadını iyice görünmez biri yapmak.
Toplum içinde iyice yok saymak.00 Yorumla
+1 yılÇarşaflı gordugumde ocu gibi bakıyorum ne o öyle ya dinde ya da kuranikerimde carsaf giyin denmiyorki
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılçarşaf ortadoğu geleneğidir. dinin gereği değildir. doğru bulmuyorum.
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası çarşafı abartı buluyorum. Ama kişisel tercihler
00 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. Çöp poşeti olmak istiyorsan girebilirsin
img-s2.onedio.com/.../...5472740bc5d0513de533e.jpg111 Yorumla
Soran+1 yılBen gireyim mi demedim.. Ne düşünüyorsunuz dedim.. Neden tam okumadan yorum yaparsınız ki?
Soran+1 yılHıh oldu böyle. Teşekkür ederim
Soran+1 yılEvet ama bana hitaben söylediğin için hoşuma gitmedi.
Soran+1 yılBen girmediğim için. Çöp poşeti ben olmuyorum. Her neyse birbirimizi anlamıyoruz
Soran+1 yılDüzgün konuş.. Değilim arkadaşım pardüsülüyken çarşafa girdi diyorum ne düşünüyorsunuz diyorum. Girmeyi düşünmüyorum..
Soran+1 yılYa sabır. Uğraşılmaz seninle arkadaşım.
+1 yıleşi soylemış gırmış kım karışırı fark yok ama çarşaf pardesuden dağa genış ve vucud hatlarını daga ıyı kapatır pardesu lerıde darlatmışlar ne anladın
00 YorumlaDiğer konusunda 309 cevap paylaştı. Eşi dedi diye giydiyse ahmaklık, aptallık.
52 Yorumla
Soran+1 yılAma kendi rızası ile kapanmıştı. Allah için yani
+1 yılTakvanın en güzel halidir. Ben de düşünmüyor degilim.
10 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Niye girersen gir istersen yeni akım çıkarın battaniye ye girin daha iyi hem kışın üşüme siniz
01 Yorumla
Soran+1 yılKomik değilsin.
Engel listem çoğaldı sayenizde..
+1 yılEs için ya da birisi için kapalı olunmaz Allah için kapanması insan tesettür yalnız kıyafet ile olmaz akıl iyi karakter ile olur
10 Yorumla
+1 yılKapanmayı falan hiç düşünmedim düşünmüyorum da. Ama çarşafa girmek saçma geliyor dinde ki yerini bilmiyorum ama oyle geliyor bana
10 YorumlaKoskoca evreni yarattığı düşünülen kişi türbanla çarşafla uğraşmaz
00 YorumlaZamanın birinde bir çarşaflinin bana sergilediği tavir yüzünden otellerinden nefret ediyorum
00 Yorumla
+1 yılkapanacak yerler belli duzgun bir sekilde kapanirsan sorun olmaz carsafa gerek yok
00 Yorumla
+1 yılpantolon giymenin sakıncası nedir bu arada. vücut hatlarını belli etmiyorsa pantolon giymenin sakıncası nedir. bazen öyle pardesülüler görüyoruz belden oturtmalı kalçaları memeleri dısarıda giyiyor öyle daha mı iyi yani
05 Yorumla
Soran+1 yılBen pantolon giymek istemiyorum sevmiyorum. Önce bir terbiyeli konuş istersen.. İki türlüsü de İyi değil madem kapalısın o zaman etek giymek gerek diye düşünüyorum bu benim düşüncem aynı zamanda dinin emri. İyi günler.
- +1 yıl
tamam da nerede terbiyeesizce konusmusum , böyle gereksiz atarlanıyorsun. etek giyin pardesü giyin çarsaf giyin diyen birtek ayet hadis getir önce. şapşal kız.
- +1 yıl
etek giyenler daha çekici oluyor ben böyle düşünüyorum. dar olmayan pantolon pardesüden iyidir bence. tek renk pembe pardesü giyip milleti azıttırıyorsunuz aonra
Soran+1 yılMeme ayıp bir kelime değil mi.. Yahu anlamıyorsunuz ben çarşafa giricm diye bişi demiyorum. çarşaf hakkında fikir sordum sadece. Şapşal da sensin..
Soran+1 yılSen tam bir, herneyse. Engel.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılInsan kendi ozgurlugunu nasil baskasinin aklina teslim edebilir mantik. almior
00 YorumlaEn dogrusunu yaparsin kardesimm..
10 YorumlaDinimizce doğru olanda bu ki 🙋
20 Yorumla
+1 yılPardüse göze carpan bir renkde degilse sorun değil
00 Yorumla
+1 yılSevmiyorum o tarz şeyler.
00 YorumlaKişisel bir görüş girilebilir
00 Yorumla
+1 yılcarsaf yerine erkek gibi giyinsen olmamai
14 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle yap.
- +1 yıl
yapiyorum zaten sen niye oyle yapmiyorsun
Soran+1 yılBen çarşaflı değilim başörtülüyüm, bende böyle seviyorum :)
- +1 yıl
iste olay da bu zaten carsafi seviyorsan giy sana kalmis tarz meselesi
Düşüncem yok giyene saygı duymak lazım.
00 YorumlaBaşkalarının iç işleri bizi ilgilendirmez. :)))
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi hayatıdır, istediğini giyer.
10 Yorumla
+1 yılVücut hatları belli olmasın yeter. Tercih
20 Yorumla
+1 yılben eşimin giymesini istemem..
00 YorumlaFarz olan tesettür şekli çarşaftır..
00 YorumlaDiğer konusunda 791 cevap paylaştı. kendisi de çarşafa girsin bir zahmet
00 Yorumla
+1 yılkara çarşaf alabiliim sana hediye diye.
00 YorumlaBen saçma buluyorum
30 Yorumla
+1 yılHee. Ondan.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorum yapmış olmak için yazma. Adam akıllı soru soruyoruz. Neyse uğraşılmaz en iyisi engel 😊
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCarsafi hic dogru bulmuyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBazilarina kalsa kadini evden bile cikartmayacaklar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler girsin carsafa
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini boyutunu mu soruyosunuz ona gore cevap vercem
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılDini ölçülere göre hanefi mezhebi baz alinarak yuzun cene cahresinden baslayarak alin cehresinin örtulmesi uygun gorulmustur normalde soz konusu degildir ya da pece
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Doğrudur neden girmeyesin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılKarar onların
00 Yorumla Abartmaya gerek yok
10 YorumlaBen pek hoşlanmam.😊
00 YorumlaDiğer konusunda 780 cevap paylaştı. Ben girmem çarşafa.
00 YorumlaPeçeliler daha seksi
02 Yorumla
Soran+1 yılGereksiz yorum ve hiç seksi değil, İyi ki buraya yorum yapıyorsunuz yoksa sizi nasıl seçip seçip engellerdim ki 😊
- +1 yıl
(bkz: mezdekedeki esmer kadın)
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026