-Ülkücülükte ilk değer İslam, ikinci değer Türklüktür. Türkçülükte ilk değer Türklük, ikinci değer Türklüktür.
-Ülkücülük muhafazakardır, Türkçülük laiktir.
-Türkçü vatanı için çalışır, ülkücü ise İslam için.
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkçüyüm. Çünkü senin de çok iyi bildiğin üzere Balkan Türkleri Orta Asya Türkleri kadar Türk soyludur. 😎
baba tarafından Türk soyu olabilirsin ama nenelerin Türk değil:)
Bu lafları bana yazarken aynaya bakıp aynada kendini görerek konuşuyor olmalısın 😎 Türk olmasam, Türk olmayan herkes gibi Türk olmadığımı dile getirirdim. Bak, Türk olmayanlar, Türk olmadıklarını, hangi etnik gruptan olduklarını özgürce dile getiriyor. Fakat Türk olduğum için Türk olduğumu dike getiriyorum. Balkan Türklerinin Türk olmadığını düşünüyorsan, neden o vakit Mustafa Kemal Atatürk, Enver Paşa, Kavalalı Mehmed Ali Paşa gibi büyük Balkan Türkleri tamamıyla Türk soylu? Hadi Atatürk'ün Türk olmadığını ispat et, veya Enver Paşa'nın? Türk değilsek, nasıl Atatürk ve Enver Paşa gibi devrin en büyük Türkçü ve Turancı liderlerini çıkartabildik? İş tiple olmuyor. İş tiple olsaydı hafif çekik gözlü olan Çerkezler herkesten çok Türkçü olurdu.
çerkeslerin çekik gözlü olma sebebpleri hunlar avrupaya akın ederken kafkasya bölgesinden geçerken oradaki halklarla sıcak ilişkiler kurmuştur çerkeslerde çekik göz bu yüzdendir ve unutma ki çekik göz baskın gendir eğer 20 kuşak geçse bile o gözlerin çekik olur çünkü baskın gen ve sizin gözleriniz çekik olmadığı için o kadar karışmızsınız ki o baskın gen bile kaybolmuş üzgünüm
Hahahah çekşk gözlü olmadığımı nereden çıkardın? Mesela Atatürk'e bak. Aralid bir tipe sahip fakat sarışın ve mavi gözlü Aralid. Aralid'ler Türkmenlerin tipi, fakat Türkmenler'in özellikle de Türkmenistan Türkmenlerinin çoğu esmer Aralid. Aralid denek; Aral gölünün güneyinde yaşayan Türklerin tipidir. Atatürk'ü kahverengi gözlü ve esmer hayal ettiğinde Atatürk'ün hafif çekik gözlü olduğunu fark edeceksin. Bazı Balkan Türkleri karışmış kabul fakat Balkan Türklerinin yarısı karışmamış vaziyette. İşte aynı şekilde benim de tipim sarışın kumral Aralid. Karışma durumu söz konusu değil. Öyle olsa soyumda şu şu etnik gruplar var derdim. M. S 600-800 yılları arasında Slavlarla karışan Bulgar Türklerine bak; Slavlarla karıştıkları için tamamıyla slavlaşıyorlar. Atalarım slavlarla karışsa Bulgar Türkleri gibi Slav olurdum, Türk değil.
dünyada 16 yüzyıla kadar sarışın Türk yoktu ne ara oldu:)
Türkler en baştan beri sarışın, kumral ve renkli gözlüydü :-D Türklerin tarihteki ilk büyük lideri Oğuz Kağan sarışın ve mavi gözlüdür. Oğuz Kağan'ın evlendiği 2 kızdan birisi de sarışın mavi gözlüdür. Metehan kahverengi saçlı ve mavi gözlüdür. Kürşad sarışındır. Cengizhan bazı kaynaklarda kahverengi bazı kaynaklarda kumral yeşil gözlüdür. Soyları tamamıyla Türk olan Atatürk sarışın mavi gözlüdür. Sana, tipleri sarışın kumral ve renkli gözlü oladuğu kesin olan tarihteki 4 Türk halkını yazayım :-) Kıpçaklar, Kumanlar, Alanlar ve Sarmatlar sarışın, kumral ve renkli gözlüdürler. Bu Türk halklarının sarışın, kumral ve renkli gözlü olmadığını asla kanıtlayamazsın. İstediğin kaynaktan araştırabilirsin :-)
göz rengi beni bağlamaz her renkte olabilir ama sarışınsa mutlaka kanında salavlık vardır ve senin o basettiklerin çoğu kızıl saçlıdır ve unutma ki göktürk kağanlarıda kızıl mavi gözlüdür ama sarışın Türk olmaz atatürk kızıldır
www.yeraltitarih.com/.../...arda-turk-tipleri.html
Kardeş kızıllığı sarışınlıktan ayrı tutmak ne alaka? Genel kültürünün zayıf olduğu, Türklük ile ilgili fazla bilginin olmadığı belli :D Sana kaynak vereyim, al bu siteden oku. Çin kaynaklarına göre Türk tipi açıklamış. Sen bana Kıpçak, Kuman, Alan ve Sarmat isimli Türk halklarının nasıl çok büyük oranda sarışın, kumral ve renkli gözlü olduklarını söyle. İlk atamız Oğuzkağan'ın nasıl sarışın mavi gözlü olduğunu söyle. Unutma ki siz Kazaklar ve Kırgızlar sarışın Türk halkı olan Kıpçaklar'ın soyundan geliyorsunuz. Sarışınların Türk olmadığını, Slav olduğunu söylediğin vakit kendininde slav olduğunu söylemiş olursun. Çünkü dediğim gibi siz Kazaklar sarışın Kıpçaklar'ın soyundan geliyorsunuz. İşte aynı şekilde biz Balkan Türkleri de yarı Oğuz yarı Kıpçak Türküyüz. Sarışın olmamız soylarımızdaki Kıpçaklık ve Kumanlık yüzünden. Kıpçaklar'ın ve Kumanlar'ın 13. Yy'ın sonlarına kadar Balkanlara ne kadar çok göç ettiğini araştırabilirsin.
mete hanın yani oğuz kağanın kahve rengi saçli ve çekik gözlü olduğu açıkça ortada d.wattpad.com/.../140abbe5a8cc8e10.jpg
Türk'um sadece ırkçı değilim.
mhpli bir vatan haini eksi vermiş
eğer Türkçü isen ırkçısındır yok ben ırkçı değilim diyorsan Türkçü değilsin çünkü Türkçülüğün en önemli noktası ırkçı olmandır
türküm diyorum hala türkçümüsün diyorsun kürt-türk ayrımı yapan ırkçı mhp ye karşıyım pkk ile yakın ilişkiler kuran akp, chp ye de karşıyım sadece türk üm.
peki nasıl hissediyorsan öyle olsun
Cevap
6Cevap
Türk'üz Türkçü'yüz Atatürkçü'yüz.
Ülkücüyüm Türkçüler de kardeşim
ülkücülük ve Türklük birbirine zıttır Türkçü Göktengrici dir, ülkücü Müslüman ( ümmetcidir )
-Türkçülerin yüzde yüzü Türk "˜tür, ülkücülerin çoğu melez.
-Türkçüyü ülkücüden ayıran Türk-İslamcı olmamasıdır. Ülkücü, İslamı Türk "ün karakteristik özelliği olarak görür. Türkçü ise din gözetmeden bütün Türklerin menfaatini savunur. Ülkücü Müslüman olmak kaydı ile bütün Türk büyüklerini ülkücü sayar, Türkçü, kültür milliyetcisidir.
-Ülkücülükte ilk değer İslam, ikinci değer Türklüktür. Türkçülükte ilk değer Türklük, ikinci değer Türklüktür.
-Ülkücülük muhafazakardır, Türkçülük laiktir.
-Türkçü vatanı için çalışır, ülkücü ise İslam için.
-Ülkücülükte hedef " Nizam-ı Alem " , Türkçülükte " Turan " dır.
-Türkçülük Göktürk "˜ü örnek alır, ülkücüler ise devşirme Osmanlı "˜yı.
-Ülkücülük salt tarihleri ile övünürler, Türkçülük ise bunun yanı sıra ülkenin yarınları için de uğraşırlar.
-Ülkücülük Alparslan Türkeş, Türkçülük ise Hüseyin Nihal Atsız çizgisinde ilerlemiştir.
Çoğu görüşüne katılıyorum fakat Ülkücülüktede önemli olan türklüktür kusura bakma Türklük benim için ne kadar önemliyse Müslümanlıkta önemli. Arap sevicilikle de alakası yok. İnancıma göre Şeytanın Allah à dediği gibi ben ateşten yaratıldım o topraktan ben ondan üstünüm gibi bir şey idda edemem Allah Hz. Muhammed e peygamberlik verdiğine inandığım halde bunu sırf Arap diye inkar edemem. Edenlerin sonlarınıda biliyorum ben ülkücüyüm bu konuyu çokta düşündüm
ama Türkçü olman imkansız
Alakası yok. Müslümanlık bana yakışıyor. Tengriciliği mantığım kabul etmiyor. Hem şuda bir gerçek bazen Türke en büyük engelde Türk oluyor. Yavuza karşı Şah İsmailin dine kana karşı haçlılarla ittifak kurup saldırması gibi. Adalet benim için önemli buda bir etken
bu yazıyı oku neden Türkçü olamıcağını anlarsın toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=15942.0
Bu senin görüşün. Ümmetçilik önplanımda olsaydı alperen ocaklarına sempati duyardım orda Islam önplanda ülkücülükte Türklük bir adım önde. Ben İslamı reddedemiyorum etmemde. Türklüğümdende vazgeçmem
ğlkücülükte islam 1 Türklük 2. sıradadır
turkish
Turk
Türkçü.
İnsanım.
Ümmetçi
ben burda Türkü mü ülkücü mü diye soru soruyorum her yerde haykırarak arap olduğunuzu söylemek zorunda mısınız arap milliyetçisi seni git araplığıı başka yerde göster
cahil olan sensin arapların milliyetçiliğini yapmaya devam et
Ülkücü Türkçüyüm
ülkücülük ve Türkçülük birbirine o kadar çok ters ki ikisi birden olman imkansız zaten ülkücülüğü Türkçülüğün ne demek olduğunu bilseydin böyle gereksiz yere ülkücü Türkçüyüm demezdin
Yav he he
onu bırakta sen Türk bile değilsin ermeni tipli anadolu çomarı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar