- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu kadar muhteşem incecik bir hesapla, aklın almadığı ayrıntı ve mükemmellikte bir düzenin tesadüfen olması kadar saçma bir düşünce olamaz. dna denen zincir, gözle görünmeyecek derecede küçük ama bir insanın saç telinin özelliğinden tırnağına, huyundan, göz yapısına kadar tüm özelliklerini taşıyan şifreleri barındırıyor. insan, kendine baktığında mükemmelliği görebilir aslında. ama bazıları görmez. insan genelde nankördür. başına kötü bir olay geldiğinde neden ben, der. neden başkası değil de ben... isyan eder. hamd etmez, şükretmez, dua etmez, sabretmez...
32 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏
- +1 yıl
Anlamadım?
En İyi Cevaplar
Tesadüf değil tesadüf olduğunu düşünen denyodur
21 Yorumla- +1 yıl
Evet, sanırım biraz bilgi eksikliğimiz var ülkecek bu konu hakkında, çünkü tesadüf nedir? Olasılık nedir? Olasılık hesabı nedir bilmiyoruz ve bazı şeylere daha henüz bilim camiasına bakmadığımız halde "şu olmaz ", " "mümkün değil" şeklinde kendimizce çıkarımlar yapabiliyoruz ancak şuanda literatürde evrenin olasılıklar ile ya da sizin anlayacağınız tabiri ile "tesadüfen 👍" oluşabilmesinde sorun yoktur.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTanrı vardır ama tanrı bir kişi değildir, kendine inanmayanı sonsuz cehenneme atacak bir acımasız da değildir.
Tanrı doğanın ta kendisidir, Yehova, Zeus, Allah (Ay tanrısı) gibi mitolojik tanrılar hayali üründür, tek bir tanrı vardır o da Tabiattır.13 Yorumla
Soran+1 yılBu videoyu öneririm https://www.youtube.com/watch?v=oEdEDo9GyU0
Cevap sahibi+1 yılgüzel kıvırmışlar bu videoda da #DinlerİnsanÜrünüdür
Soran+1 yılHiç sanmıyorum kıyamet yaklaşıyor. ''Allah diyen Müslüman kaldıkça kıyamet kopmaz'' ateistler giderek artıyor hadi hayırlısı. ''Allah allah diyen kalmayacak'' aynı şekilde... bir düşün derim...
+1 yılEvrenin tesadüfen oluştuğunu söyleyenleri gösterir misiniz?
01 Yorumla- +1 yıl
Paul dirac, Max born , werner heisenberg, NielshBohr, Stephen Hawking, Edwin schödringer ve ben başka sorunuz var mı?😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
+1 yılYok olur mu, güneşte patlama oldu ve bir parça (dünya) yörüngeye girdi. Sonra soğudu ve su oldu. Halbuki güneşte ne oksijen var ne de hidrojen. Ama olur yani yeter ki Allah yapmasın.
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış hatalar var. Güneşte patlama olmadı, ve güneşte hem hidrojen hemde oksijen vardır bu ikisi evrendeki en temel elementlerdir özellikle evrenimizi oluşturan %75 gibi dev bir bölümü hidrojen kaplar bazı şeyleri bilime bakmadan kendimizce çıkarımlar ile cevaplamayalım.
+1 yılKarşıda inşaat var kendi kendine bina oluşuyor 😂😂 Yerin ve göğün yaratıcısı Allah a sonsuz hamd olsun.
31 Yorumla- +1 yıl
Bilim sen ne güzelsin ancak bazen böyle kendini komik sanıp bilimden anlamiyan bazı insanlar var, özür dilerim.
Bu düzen bu ahenk bunca şeyin tesadüf olduğunu düşümek akıl işi değil
11 Yorumla- +1 yıl
Ahenk ve düzen derken nerede?
İmkansız. Kendiliğinden oluşma saçmalığına inanan kalmadı. Yaratıcı var tabi ki.
31 Yorumla- +1 yıl
İnanan kalmadı mı? İmkansız mı? Gerçekten bazı şeyleri camiaya bakmadan ve araştırma yapmadan cevaplamayin sadece kendi felsefi görüşünüz ile imkansız veya mümkün değil gibi atıflar yaparsanız sizi hiç bir zeki insan ciddiye almaz ki şuanda evren asla tesadüfen oluşamaz yaratıcı var diye bir bilim cemiyetine girseniz kapı dışarı olursunuz herhalde 😁. Bilimli günler.
Senin tesadufen olusma olasiliginin oldugu kadar. :D
15 Yorumla
Soran+1 yıl%0 'dan baya düşük bir oran hatta imkansıza denk
Soran+1 yılYani imkansız :)
- +1 yıl
%99 var yani o zaman?
- +1 yıl
%0 dan düşük bir olasılık yok beyefendi ilkolu nerede okudunuz?
Yaratıcıyla telefon üreten şirketi birbirine benzetenini de ilk defa görüyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılHiçlik varlığı yaratamıyorsa varlığı yaratan var olmalı değil mi
Soran+1 yılYaratıcıyı aklımız almaz klişe biliyorum ama... :D Ama evreni aklımız alabilir
evrenin en anlaşılmaz yönü onun anlaşılabilir olmasıdır.
(albert einstein)
yani başı olan bir şeyin nedeni olmalı ve hiçlik varlığı var edemeyeceğine göre ezeli bir varlıktan başka bir şey varlığı var edemez:D
Soran+1 yılHayır bu sözü ben uydurdum ama tarihe geçer :D
+1 yılTesadüfen herşeyin bu kadar yerli yerinde olması herşeyin periyodik bir yapı içerisinde olma olasılığı var mı?
12 Yorumla- +1 yıl
Kuranın mealini okumanı tavsiye ederim herşey o kadar güzel anlatılmış ki
- +1 yıl
Tabiki biz big bangi olasılıklar hesabı ile yapabiliyoruz örnek olarak; Bohr , dirac denklemleri ⚛︎
Gizli Üye(30-35)+1 yılevren tesadufse ( hasa) o zaman butun evrenın ıcındekıler de tesaduf ınsanda
11 Yorumla- +1 yıl
Evet , çok doğru bildiniz hepsi olasılık hesabı
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbiryey tesadüfen oluşamıyorsa tanrı nasıl oluştu :D
027 Yorumla
Soran+1 yılTanrı oluşmuş bir kavram değil ezeli ve ebedi ama evren ezeli ve ebedi olmadığına ve bir başı ve sonu olduğuna göre evreni başlatan kişinin evren türünden olmayan bir varlık olması gerekir
- +1 yıl
evrenin başı ve sonu olduğunu nereden biliyorsun? :D evrenin sonsuz olduğunu (döngüsel manada) idda edenler de var.. not: big bang (büyük patlama) teorisini darvinistler genel olarak kabul etmez :)
Soran+1 yılAma bugün evrenin başının olduğu ispat edildi yani evren sonludur ve başı da vardır sonsuz evren teorisi çökertilmiştir 2003 yılında ;
evrenin kesin bir başlangıcı var. (2003)
kozmolog (fizikçi) alexander vilenkin;
mevcut ispatla, kozmologlar geçmiş ezeli bir evren olasılığının arkasında daha fazla gizlenmezler.
kaçış yok, kozmik bir başlangıç problemiyle yüzleşmek zorundadır.
eğer biz başlangıcı mucizevi olarak görmezsek, aşılması güç zorluklar kendini gösterecektir.
(astronom arthur eddington 1882-1944)
https://www.youtube.com/watch?v=oEdEDo9GyU0- +1 yıl
1- bahsettiğin şeyin ispatı falan yoktur.. 2- big bang tanrıcıların iddasıdır.. 3- teori olarak kabul görür aksini ispatta edemezsin.. 4- birkaç bilim adamı öyle dedi diye gerçek olmuyor.. 5- "the big bang theory lies" (büyük patlama yalanları) yazarsan youtube da birsürü video görebilirsin. 6- big bang malesef kiliselerin fonları altında araştırılan bir konudur :)
Soran+1 yılAteist bilim adamları bile big bang'ın varlığını kabul etmiş durumda
Soran+1 yıl- +1 yıl
dünyadaki binlerce bilim adamından kacını tanıdın da hangisinin ateist olduğunu öğrendin de big bangi kabul ediyor dedin bilemiyorum ama dediğim gibi.. hiçbirşey yoktan var vardan yok olmaz. materyalizmin temeli budur.. sonsuzluk kavramı ise kısa süreli yaşayan bizler için zihnimizin ötesindedir.. bu nedenle insan oğlu sonsuzluğu anlayamaz.. ileri tarihlerde ölümsüzlük sağlandığı zaman bu tip konuları insan oğlu daha rahat dusunecektir elbette. şimdilik sadece hepsi bir teori.
Soran+1 yılMateryalizm' de çöktü hangi devirde kaldın abi :D :D Cidden bu baya bir eski teori şu an kesin olarak evrenin başı var ve evren genişliyor https://www.youtube.com/watch?v=RFVd4MiCRsE
- +1 yıl
materyalizim bir teori değildir :) materyalizm çökmüş olsaydı elindeki telefon olmazdı :) şu an internt olmazdı.. materyalizim ve idealizm iki temel yoldur.. :) ya idealistsindir yani tanrı inancın vardır.. hangi tanrı olursa olsun.. ya da materyalistsindir.. ayrıca litfen bana video linki atma.. hepsi çok komik videolar.. :) tekrar söylüyorum evrenin başı var mı yok mu bunlar hep teori.. yani her ikisi de akla yatkın.. her ikisinin de doneleri var.. bilm ilerledikçe geliştikçe hangisinin doğru olduğunu görücez.. bundan 3 bin sene önce insanlar ateşe suya toprağa taparken insanların bunlardan oluştuğuna inanıyordu.. doğruydu da.. ölen insanın vücudu soğuk olur.. su içmeyen yaşayamaz. nefes almayan havasız kalan ölür.. topraktan çıkanlarla hayatta kalırız.. :) hepsi doğru.. ama bugunkü bilm neden vücudumuz sıcak.. neden nefes alıyoruz.. net şekilde açıklıyor.. big bang vs. bu konuları da ileridfe öğrenicez.. şimdilik teori ;)
Soran+1 yılBig Bangın olmadığına dair bir kanıtın yok ama big bang şu an ateistler için bile en doğru tezdir. Bilim geliştikçe görmeyi bekliyorsan ya geri çağlarda kaldın ya da %100 doğruluğnu görmeyi bekliyorsun big bangı ateistlerde destekler ama yine de ateistlerdir. Bilim ilerlerse anca big bangın %100 doğru olduğu ortaya çıkar :D
- +1 yıl
arkadaş ben başka bir dille mi yazıyorum? sıkıntı nerede anlamadım.. diyorum ki big band vardır diyemezsin.. yoktur diyemediğin gibi.. ikisi farklı teorilerdir.. ikiside akla yatkındır ikiside matıklıdır. ikisinin de kanıtları vardır.. milyonlarca ateist içiin de her birini tanıyormus gibi konuşma.. onlar için en doğruya karar vermeye kalkma.. zira bir iki kişi birşey dedi diye bu bir fikrin temeli olmaz.. öyle olursa zaten malum ateistlerin hemen tamamı din adamlarından çıkmıştır :D yani hangi dinden olursa olsun öğrenip.. ne saçma şeymiş len diyenleden çıkmıştır.. nası onlar din adamları için sonuç değilse bir iki ateistin dediği de ateistler için de sonuç olmaz ;) not : bilim ilerledikçe big bangin doğru olduğu değil hatalı olduğu daha çok ortaya çıkıyor.. garip garip youtube videolarını izleyeceğine ciddi bilimsel kaynakları okursan bunu da görebilrsin :)
Soran+1 yılEzelilik evrensel maddeler için geçerli değildir evren genişliyorsa ilk başta tek noktadan çıkması gerekir dünyanın %90'ı Big Bangın doğruluğunu biliyor %10' luk şüpheci kısım mı inanalım? :D
- +1 yıl
allah birdir muhammed onun elcisidir diyen başlangıcta sadece bir kişi vardı :D düşün koca dünyada sadece bir kişi.. dünyanın yüzde bilmem kaçı ne diyor o önemli değil.. öenmli olan doğrunun ne olduğu.. bilm de doğru deneylere gözlemlere sonuçlara dayanır.. ;) bugun yüzde on on sene sonra %90 olur.. bilemeyiz.. bilm ilerlicek.. hepimiz görücez doğruları..
Soran+1 yılBig Bang' e inanmayanlar bile big bangın anıtlarından kaçamıyor şu yaıyı yazan gibi... www.internethaber.com/...de-yalan-oldu-586051h.htm
Soran+1 yılwww.orjinalsozler.com/.../...ein-S%C3%B6zleri.jpeg
www.netdeliller.org/.../coklu-evrenler-iddiasina-cevap Evrenimizdeki düzeni açıklamak için, tek bir Tanrı yerine, trilyon kere trilyon evren olduğunu varsaymak irrasyonelliğin zirvesini gösterir. (John Lennox, Aramızda Kalsın Tanrı Var, Ufuk Yayınları, s.101)- +1 yıl
adamlar bu yanlışmış big bang hatalı diye haber yapmış onu da big bang gerçek diye bağlamıssın.. kuzum türkçen de sorun mu var? diyor ki haber de big bang yok.. patlama yok.. bu htalı bu sonuca eriştik diyor. :D ""Büyük Patlama Teorisi çöküyor."" haber başlığı bu.. neyse birdaha link atacaksan bilimsel makaleleri yolla cigerimi site :D ama böyle saçma sapan haberleri videoları yollama.. bunlar siyasi görüşler tarafından çok manuple ediliyor gerçekliği bilimselliği kalmıyor..
Soran+1 yılYazının sonunu okumadın mı ''''Uzmanlar dört boyutlu yıldızın ölümünü modellediklerinde püsküren maddenin olay ufkunu çevreleyecek ve üç boyutlu zar oluşturabileceğini gördü. Ve bu zarın sürekli genişleyeceğini ifade ettiler. Fakat bazı çıkmazlar bulunuyor. Avrupa Uzay Ajansı'na bağlı Planck Rasathanesi'nin yayınladığı evrenin bebeklik fotoğrafı Büyük Patlama Teorisini destekliyor.''''
- +1 yıl
evet.. avrupa uzay bilmemnesi öyle olduğunu kabul ediyormuş.. ama önemli noktayı kaçırma.. adamlar big bangin yanlış olduğunu düşündükleri için yeni modelleme yapıyorlar.. diyorum ya birçok destekleyen bulgu da var karşıt bulgu da var.. zamanla hangisinin gerçek olduğunu öğrenicez.. şu an bilm bunun için emekleme aşamasında..
Soran+1 yılSon gönderdiğim linkin son kısmında yazana göre teoriden öteye gidemeyen ve bilim dışı olan çoklu evren teorisi saçmadır ve yaratıcıyı inkar etmek için uydurulmuştur yani bir geçerliliği yoktur şimdilik bir geçerliliği yoktur demek mantıksız olur www.netdeliller.org/.../coklu-evrenler-iddiasina-cevap
- +1 yıl
dort tane kim olduğunu hiç bilmediğin adamın başını sonunu bimediğin yazılarından alınan birer paragrafla mı bana bir hipotezin yanlış olduğunu idda ediyorsun :D işte anlatmaya çalıştığım bu.. internetten bunun gibi saçma sapan yazıları okuyup kanaat sahibi oluyorsunuz.. bunu yapmayın.. yanlış.. adam kim bilir ne dedi.. laflarını cımbızlayarak bak böyle demiş diye yapıştırıyorlar.. bilimsel araştırmalara merakın varsa aç kaynak oku.. osman da bunu demiş.. ayşede zaten söyle demişti şeklindeki yazılar sadece zihin bulandırır.. big bange karşıt fizikçi mi var.. aç onu onu.. adamın bulgularını oku.. yok big bangi destekleyen matematikçi mi var.. aç onu oku.. böyle saçma sapan 5 tane alıntıyla bilimsel yazı olmaz :) .. ne mezuusun sen?
Soran+1 yılEvrenin genişlediğine inanıyor musun peki? 2003'te kesinleştirildi genişleyen şeyin başı olmaz mı
- +1 yıl
tabiki hayır.. cosmos hakkındaki herşey idda dır.. bilimsel temelleri olan iddalar :) hepsi gerçek te olabilir.. yanlış ta olabilir.. dünya evdende okyanustaki kum tanesinden bile küçük.. sen yap artık tahlilini.. kalkıp evren bu evren bu diyoruz o kum tanesinden bile çıkacak teknolojimiz olmadığı halde :)
Soran+1 yılAyrıca kıyamet alametlerinin gerçekleşmesi de tesadüf olabilir tabi :D :D hzisageldimi.wordpress.com/.../
4-Kafirler "Şu Kur'an, Muhammed'in uydurduğu bir yalandır. Bu uydurma işinde kendisine yardım eden başkaları da vardır" dediler. Onlar gerçekten zulüm işlemişler ve yalan söylemişlerdir.
5- Yine onlar "Bu Kur'an, eski milletlerin masallarıdır. Muhammed onu adamlarına kopya ettirmiştir ve bu kopyalar sabahları ve akşamları kendisine okunmaktadır" dediler.
6- Onlara de ki; "Bu Kur'anı, göklerin ve yerin sırlarını bilen Allah indirdi. Hiç kuşkusuz O, affedicidir ve merhametlidir. "
Soran+1 yılGerçek olduğu bariz çünkü 2003 yılında yıldızların sürekli bizden uzaklaştığı saptandı yani genişliyor evren genişliyorsa başıda var oluyor otomatikman :D
- +1 yıl
canım arkadaşım evrende hiçbişi sabit değildir.. herşey bişeylere yaklaşır ve uzaklaşır.. bak ben evren hakkında ahkam kesmiyoru kaldı ki eğitimini aldım bir parça.. sen evren hakkında hiçbişi bilmeden yıldız uzaklaşıyo demekki evren büyüyor diyorsun.. :) yapma lütfen.. kesin bişi gibi konuşuorsun bir saattir anlatıyorum.. hiçbirinin kesinliği yok arkadaşım.. birdahada bu kesin deme bana bilmediğin şeyler hakkında..
Soran+1 yılBunu ben değil modern bilim söylüyor tek kanıt yıldızların uzaklaştığı dğil tabi netten bakabilirsin
- +1 yıl
Ateistler bilim bilim der. Bugün ateist fizikcilerin bile kabul ettigi dünya nasıl güneş'in etrafında döndügü kesin birseýse bigbang'de kesin olarak kabul edilen birşeydir. Sen sırf ideolojin gereği bilimi reddediyor an.
+1 yılBaak evrenin tesadüfen oluşma olasılığı vardır 👍peki yaa içindeki düzen?
03 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim cnim😄😄senin gibi😘
- +1 yıl
İçinde bir düzen olduğunu hangi zeki varlık söyledi
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=nWL6EixyV9oküçük ufkun açulsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvrende şu an bile tesadüfen neler oluşuyor neler...
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela?
Bence yok, sence varmı?
11 Yorumla
Soran+1 yılOlasılıksız :)
+1 yılSaçmalık deli zırvası
21 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten bazı şeyleri camiaya bakmadan ve araştırma yapmadan cevaplamayin sadece kendi felsefi görüşünüz ile imkansız veya mümkün değil gibi atıflar yaparsanız sizi hiç bir zeki insan ciddiye almaz ki şuanda evren asla tesadüfen oluşamaz yaratıcı var diye bir bilim cemiyetine girseniz kapı dışarı olursunuz herhalde
Sizin cehaletinizin siniri yok bence djaggddjsh
02 Yorumla
Soran+1 yılYani tesadüf diyorsun?
- +1 yıl
Cehalet mi?
+1 yılAsla yok
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
+1 yılHayır
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesadüf diye birşey yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
Şuanda atom altı parçacıklarin hareketi bile tesadüfen ki bunlar gerçekliğimizi oluşturan temel yapı taşları
Kendı gıkrımce hayır
10 Yorumla
+1 yılTesadüfen nasıl oluştu?
03 Yorumla
Soran+1 yılMümkün değil
- +1 yıl
Evet mümkün değil
- +1 yıl
Tesadüfen oluşabilir açıkçası bu çokta abartılacak bir durum değil sadece bizim insanımız bazı şeylerde geri kalınca tüm bu"düzenin" kendiliğinden olusamiyacagini ve asla tesadüf olmadığını savunuyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır tabikide.
11 Yorumla- +1 yıl
Vardır aslinda
+1 yılGuzel resim
10 Yorumla
+1 yılHayirr
10 Yorumlaolmaz öyle şey.
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
Yoktur
10 YorumlaEvet vardır ve bu olasılık 1'dir.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle, oluşamaz diyen bir şey bilmiyordur👍
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki.
10 Yorumla
+1 yılHayir
11 Yorumla- +1 yıl
Olur
Yokk
11 Yorumla- +1 yıl
Olur
Detaylı bilgi