arkadaşlar soyulabilir inci ağda var evde. hani bu ağda bezine gerek kalmadan kendi kendine donup, elle çekilen ağda türünden. 50 ml konserve kutuda. normalde ağda ısıtıcısı siparişi verdim fakat elime salı günü geçicek. şimdilik evde bunu hangi yöntemlerle eritebilirim acaba?
resimde ağda kutusu gözüküyor. çok ufak olduğu için cezveye suyun içine atsam bunun içine su kaçar gibime geliyor.
İnci ağda ve boncuk ağda nasıl eritilir? Eritme için hangi malzemeler kullanılmalı?
Son dönemde boncuk ağda veya inci ağda olarak bilinen ağda çeşidi oldukça popüler. Nedeni ise uygulamasının oldukça kolay olması. Ağda bezi gerektirmeyen, elle kolayca uygulanıp çekilebilen, yapışkanlık hissi diğer ağda çeşitlerine göre daha az olan inci ağda nasıl ısıtılır merak ediliyor. Bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptım.
Boncuk ağda makinesiz nasıl eritilir?
Kullanımı oldukça pratik ve ekonomik olan boncuk ağdanın kullanım öncesi ısıtılması gerekiyor. Güzellik salonlarının son dönem favorisi olan bu ağdaların ısıtılması için özel makineler var. Ancak marketlerde ve kozmetikçilerde kolaylıkla bulunabilen inci ağdayı evde de uygulamak isteyenler inci ağda makinesiz nasıl eritilir merak ediyor. Aslında genel olarak ağda evde nasıl eritilir ona bakmak lazım. Öncelikle boncuk ağdaya su temas etmemeli, yani sıcak suyla ısıtma opsiyonunu unutun. Bu ağdanın formunu bozacaktır. İnci ağdayı ısıtmak için metal bir kap gerekir. Ocak üstünde, metal bir kap içinde ağdayı eritebilirsiniz. Burada önemli olan evde kullandığınız bir tencereyi mahvetmemek. Eski bir sos tenceresi varsa bu iş için kullanabilirsiniz. Ağdayı yüksek değil, düşük ateşte yavaş ısıtarak istediğiniz kıvamı kendiniz belirleyebilirsiniz. Önce kabı ısıtıp ağdayı kaba sonradan eklemelisiniz.
İnci ağda nasıl kullanılır?
1. Önce ağdayı tamamen macun kıvamına gelene kadar ısıtın. 15-20 dakika içinde eriyecektir. Daha sonra ağdayı alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
2. Ağdayı spatula ile uygulayın. Kalın bir şekilde uygulamaya özen gösterin. Ağdayı kılların uzadığı yöne doğru sürün. Birkaç dakika cildinizde beklemeye bırakın.
3. Ağda soğuyunca kılların çıkış noktasının tersine doğru bir parçayı kaldırın ve ağdayı soyarak çıkarmaya çalışın. Tüyler tamamen alınana kadar tekrar edin.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benimde ısıtıcım yokken yanmayan bir kapta ısıtırdım tabi sadece ağda için kullanmak gerekiyor o kabı. Sizede okuyanlara da fikir olsunhazır domates salçası kutusu oluyor ondada ısıtabilirsiniz.
Ben bu ağdayı markette indirimde görüp almıştım. Makine kullanılarak eritildiğini bilmiyordum. Daha sonradan metal bir kapta ocak üstünde, düşük ateşte yavaş yavaş eriterek kullandım ağdayı. İşe yaradı. İlla da makineye gerek yok. Ama o kabı ağda kabı yapmak gerekiyor bir daha mutfakta başka bir işin için kullanmamak gerekiyor. Gerçekten normal ağdalara çok pratik bir ağda. O kadar da ağrı yapmıyor. Ben hassas ciltler için olanını almıştım memnun kaldım.
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Saç Bakım > Sorular > İnci ağda ve boncuk ağda nasıl eritilir? Eritme için hangi malzemeler kullanılmalı?
En İyi Cevaplar