Birini görüp yargılıyoruz , onun kapanışı bunun namazı... Çok duyuyoruz '' gerçek İslam bu değil '' sözlerini... Peki kimdir gerçek Müslümanlar? Gerçek İslamı uygulayabilen kesim kimlerden oluşur?
islam devleti yok şuanda yer yüzünde. fakat topluluklar var. çeçenistanda savaşan mücahidler gibi. doğu türkistan da asimile edilme çabasında olan zulüm gören müslümanlar gibi. vs. vs. şunu belirtmeliyim. eskiden türkiyede de bir zulüm varmış. fakat insanlar bir ayeti anlamak için , çaba sarfediyorlarmış. şimdi tüm ayetler ortada. din serbest diye müslümanız zannediyoruz fakat , kuranı anlamaya çalışan kişi sayısı gerçekten az. müslümanlık nedir? allahtan başka kural koyucu kabul etmemektir. peygamberlerini kabul etmek ve onlara tabi olmaktır. kitabında yazanı anlamak için tefsir okumalı, ve bir sorunla karşılaştığında, onu peygamberimiz nasıl çözmüş, onu öğrenerek o şekilde yaşamalı. yani islam dediğimiz , namaz oruç kelime - i şehadet hac zekat değildir. bunlar bizi dindar insanlar yapmaz. neden? çünkü bunlar zaten bizim boynumuzun borcu. bunlar olmazsa zaten kendimize müslüman demeye utanırız ve orada göreceğimiz muamele de hiç hoş olmaz. bizleri asıl müslüman yapan, bunlar haricinde kalanlardır. allah için insanlara güler yüz göstermektir. yolda bir parça taş cam gördüğümüzde, allah için birisinin ayağına batmasın diye kenara çekmektir. allah için eşimize , onun emaneti gözüyle bakmamız, onu memnun etmemiz mutlu etmemiz , ona ihanet etmememiz demektir. rabbim bana bunca nimet vermiş, ne kadar şükretsem az demektir. yokluğun içinde kalsa bile, kaderine isyan etmeyen kimsedir. ve bunun örnekleri de sahabede çoktur. en büyük alimler, en fakir olanlardan çıkmıştır. çünkü kendisini rabbine daha çok adamıştır. ve şunu da söylemeliyim. asıl müslümanları oluşturansa, gençliklerdir. neden durum böyle şuan? çünkü gençlerimiz yanlış zevklerin peşindeler şu an. ve toplum gençlere , bir şey yapamaz gözüyle bakmakta. islamsa çocuğa yetişkin gözüyle bakmamızı söylüyor. fatih sultanın 12 yaşında osmanlı tahtında olması gibi. şu an hepimizin bildiği büyük islam alimleri, tirmizi , müslim kitaplarını yazdıklarında, henüz yaşları 17-20 arasında değişiyordu.
yani çocuklarımızın elinden tutup durmak yerine, onlarında bir şeyler başarabildiklerine inanmamız gerekiyor. ve gelelim eğitim sistemine. toplamında 16-17 yıl süren bir eğitim aşaması. böyle bir süreç aşamasında alimler yetiştirmemiz gerekirken , neden işsiz güçsüz adamlar çıkıyor? veya bu eğitimin hakkını vermeyen insanlar. yani mühendis olsa bile tam teşekküllü olmayan kişiler? veya bir soru sorduğunda , genel kültür anlamında mesela, veya bir şeyin sebebi sonucu hakkında, neden "gerçektende öyle " diyebileceğimiz cevaplar verilmiyor. neden bu kişiler eğitim aşamasından geçtikten sonra kendini beğenmiş, ahlaktan yoksun insanlar oluyor? halbuki insanın eğitim gördükçe ne kadar az bildiğini farkedip , mütevazileşmesi gerekmez mi? efendim, çocuklarımız birer mucize. ne gösterirsen kapacak kapasitede. eğer sen onlara oktan b0ktan şeyler gösterir de , hayatı boyunca işi olmayacağı şeyleri gösterip bilgi kirliliği yaparsan , onlar unutuluuuur gider... sonuç 0 elde var sıfır...
çocuklarımızın , şoklanması, ne olduğu , nereden geldiği hatırlatılması gerekir. geçmişiyle övünmekten yatıp yuvarlanan bir gençlik var. geçmişini duyunca coşkulanan , ve bu ateşi , yeniden alevlendirmek için , gerekirse canını verecek gençlerin çıkması gerek. ve afedersiniz türklerin savaştan kaçmaması mevzusu vardır. emin olun ahlak ve benlikten öyle uzağız ki, bir savaş durumunda kimlerin kaçtığını görseniz aklınız hayaliniz şaşar. bu ülke, şu an ayakta ise, oda islamın git gide yanlış anlaşılıp , yok olmaya doğru ilerlemesindendir. bundan hoşnut olan dış güçler var. yoksa bu ülkenin sonu , dünya savaşları ile son bulmuştu çoktan...
1400 yıl önce tatbik edilen islamın dünya üzerinde ülkelerde geniş kitleler halinde uygulandığını ya da yaşandığını düşünmüyorum.. he belki ufak topluluklar ya da bireysel olarak yaşayanlar vardır... kalanı riyakar ve siyasal aynı zamanda çıkarcı islamcıdır... islamı yaşamaz öyle yaşıyor görünür sadece... bunun en büyük sebebi ise cehalettir... cahillik... taciz eder islama bağlar tecavüz eder islama bağlar... hırsızlık yapar islama bağlar. torpil yapar kul hakkı yer islama bağlar... çocuk yaşında kızla evlenir islama bağlar... tecavüze uğradı diye kadını taşlayarak öldürür islama bağlar.. daha bunun gibi milyonlarca örneği sayabiliriz... dediğim gibi islam ülkelerindeki en büyük sıkıntı cahillik ve cehalet...
sakal bıyik uzatıp evdekini namusu görüp 5 vakit namaz kılıp oruc tutan zekatını zamanında veren yeri gelince dedikodunun dibine vuran. Gıybetin 5 halini cayina seker yapan...
Benim gözümde Allah ile kisi arasindaki bagdır. Birilerinin gözüne giricem diye kapanan namazda dua yerine bugün ne giysem diye düsünmeyen hosgörülü insandır müslüman... Müslümanım diyenden nedense korkuyorum artık. Anladın mı esma😊
Araştır birçok insan gerçek islamı yaşıyor. Namaz kılıyor 5 dakika sonra gıybet dur bakalım bir yani bir günahla o sevapta gidiyor anlıyor musun aslında herkes kendine yaşıyor fakat toplum olarak eleştiriyi, eleştirmeyi çok sevdiğimiz için bunlar yaşanıyor.
gercek yalan sahte kelimelerle oynabilirsiniz.. islam dedin mi imam-i gazaliye bakarsainiz kimya-i saadet kitabina ozu tek bir yaratici onunda elcisi muhammed... yani kelime-i tevhid buna iman farz... muhammed zamanina bakarsiniz... bugun nasil karsilastirmali ustunlukler teorisini david ricardodan daha iyi bilemiyorsa muhammetten de daha iyi islami bilemez... onun zamanindaki yapilan amele bakarsaniz... bence bu zamana en yakin kaynak imam-i teberanidir... mucem-ül-kebir... mucem-ül-evsat gibi fikih.. hadis.. tefsir uzerine kitaplari vardir.. nerdeyse her dilde vardir ama farscasini bulursaniz veya farsca tercumesini turkler acisindan daha faydali olur.. cunku turklerin fikih dili farscadan gelmistir.. alir okursunuz... imam-i azam fikh-i ekber kitabini okursunuz sonra abdülaziz bin muhammed bin suud kafasi fellah mirat-ül-haremeyn kitabini okursunuz... sonra abdullah bin sebeyi okursunuz... el nubahtiyi arastirir onu okursunuz... sonuca varirsiniz... islam dini bana gore diger dinlerden daha cok kaynaga ve pratige sahip... yeryuzune yayilmis gibi... gercegini.. sahtesini.. gizlisini nesini ariyorsaniz insani 7 kat yerin dibine soksanda bulursun... ameli kisiye... degerlendirmesi yaratiyadir... en azindan okudugum kaynaklarda bunu yazar... islam topluluk inanci gibi gozuken aslinda nefs adi verilen kisiye birakilan bir inanctir... kisilerin yaptiklari kendilerini baglarsa gercek islami bulmak icin okyanusda damla arariz... olaya serri devletsel olarak bakarsak zaten yazmama gerek yok... hicbir islam devleti bugun yoktur... orfi hukukla serri hukuk bir degil bunun ayrimini yapabilen zaten biliyor... kuzey kore de cumhuriyet... fransada cumhuriyet bazi kelimeler koyarak ondan olunmuyor... el devlet-ül islamiyye fil irak ve sam ya da isidde islam... ona karsi rakkada... basrada.. musulda militan yetistiren iran da islam...
Hala bulunamadı. Sasanilerin en önemli ve zengin şehirleri olan Ktesifon, müslümanlar tarafından, hemi de daha hayattayken cennetle müjdelenen S'ad bin ebi Vakkas tarafından talan edilmiştir, güzelim şehirde buldukları her altını gaspetmişlerdir.
Klasik esir alınan ve köle yapılan kadınları saymıyorum. Çünkü mümin arkadaşlar 'Onları karısından ayırmıyolar bir keree' gibi akıl dışı bir savunma getiriyorlar buna.
Bu arada o yağmadan müslüman ordusuna asker başına 10 kilo kadar altın düştüğü söylenir. Yolundaki kurkulukların bile altından olabildiği sasaniler düşünüldüğünde normal gayet.
Bizim milletin anlamadığı şey şu, gerçek olan İslam o araplardaki aslında. Belki kimi konularda bazı tutarsızlıkları var, ama bizim milletten daha çok uyuyorlar.
Yalan olanı bizim topraklarımızda ortaya çıkmış, insancıl olan İslam.
gerçek olan islam araplardaki deyince batırdın güzelim yazıyı eğer ki araplarınki müslümanlıksa ben o islamı reddediyorum ömürleri boyunca bir toplu iğne bile üretmeden sırf petrol geliriyle saltanat sürmeleri 3 günlük yurt dışı ziyareti için içi altın kaplama olan 3-4 uçakla caka satmanın neresi islam islamdaki en büyük günahlardan biri zina bir uçak dolusu kadınla götürüyo yanında ülkede biri elele tutuşsa kadını öldürebiliyorlarken prens dedikleri veletleri gemi dolusu kadınla alem yapıyo sabaha kadar sayarım bunun gibilerini
ilim çinde bile olsa gidip bulunuz -- bir saat tefekkur bin gecelik ibadetten hayırlıdır gibi hadsler var osmanlıya niye atladın şimdi onla ne alakası var ayrıca bir konuda haklısın islamı islam yapan biz türkler olduk
@felakettin He demiş, niyeyse bu tip şeyler Kuran'da yok, Kuran'da daha çok peygamberin kimlerle yatabileceine dair komutlar olacağına bunlar olaydı ya?
Hadisler birincil kaynak değil. Ki ilimden kasıt ne? Bugün birçok bilim adamı dinlerin yalan olduğunu söylüyor, gidip alsın mı müslümanlar? Yoksa seçicilik var mı?
Osmanlı'ya atlama sebebim araplara kalsa şimdi İslam'ın tamamen ufak bir kesimin yerel dini olarak kalacak olması.
dediğin gibi bilim adamlarının çoğu ateist ben bile 1 yıldır bişeyleri sorgulamay başladım baktım hakkaten din yalanmış gibi bir yere gitmeye başladı durum araştırmayı bıraktım
islam son halife öldürüldüğünde bozuldu kimse havalara girmesin aynı duruyo diye bütün dinler gibi islamda şu anda çıkar menfaat para üçlüsünün dayanak noktası avrupalı milletler din olgusunu toplumdan söküp attılar müslüman ülkelerden ne kadar ilerde olduklarını hepimiz görüyoruz elin gavur dediğin adamı kanseri nasıl önlerim diye gece gündüz çalışırken müslüman alemi hatta en modern olan ülkesi türkiyede bile domatesin içinde allah yazıyo diye hala allahın varlığını ispatlamaya çalışıyoz, islamı gerçekten uygulayanları soruyosan da bizim gavur dediğimiz insanlara bak muhammede değil de isa ya inanmaları dışında kuranı onlar yaşıyo dürüstlük temizlik çalışkanlık gibi kuranda yapın denilen herşeyi onlar yapıyo ama biz müslümanız elhamdürillah
bu yazdıklarımı herkes biliyor ama dediğim gibi kimsenin işine gelmiyor müslüman aleminde acayip bir düşünce tarzı var ben müslümansam herkes müslüman olacak ben bişeye siyah diyosam herkes siyah diyecek öyle görecek diye diretiyolar allahın gücü yetmiyomuydu bütün insanları müslüman yapmaya onun karışmadığı işe allahın adına aciz kulları karışıyo islamın enbüyük günahı şirk koşmaktır ama sanki allahın gücü yetmiyomuş acizmiş gibi bunu allahın adına yapıyorum diye can alıp kafa kesiyolar
Kuranı hıristiyanlar yaşıyor öylemi? 😀 Her pislik onlarda kusura bakma. Son yirmi yılda hıristiyanlar Afganistanda ırakta suriyede ve diğer islam ülkelerinde öldürdüğü müslüman sayısı 2 milyon. Kuran bir olan Allaha çağırır onlar isa Allahın oğlu der. Kuran domuz eti haram der onlar yer. İçki içmeyin der onlar içer. Namaz yok abdest gusül yok. Bize hıristiyanı övme. Allah bunları fatiha suresinde sapıtanlar olarak zikreder.
@Serdarronattt sen ya yazdıklarımı okumadın ya da anlamamak için uğraşıyosun din dediğimiz şey hangisi olursa olsun sonra gelen dine mensup olanlarla önce gelene mensup olanlar arasında savaş başlatmıştır milyonlarca insan sırf din yüzünden ölmüştür islam adı altında azmı insna öldürdü müzlümanlar sırf kudüs için dönemlerine güçlü oldukları zaman gerek müslümanlar gerek hristiyanlar resmen katliam yapmadılarmı sırf islam yayacam bahanesiyle milletin vatanını yağmalamadımı osmanlı imp. isayı muhammedi açıklamama gere yok ne dediğim alenen belli zaten içki den bahsediyosun tüketilen alkol oranlarından haberin var mı senin müslümanlık sadec içki içmemek değil hangi ibadetini dört dörtlük yapıyosun hristıyanı övmem gereken yerde överim çocuk tecavüzün de çocuk gelin de dünyada birinciysen daha ahlaklı derim dünyada nufusa göre eşcinselliğin en yaygın olduğu iki ülke arabistan ve iran çok zorlamaya gerek yok islamın temeli dürüst ahlaklı iyi bir insan olmak fazlasına gerek yok
Gerçek İslami peygamber efendimiz onun ehlibeyti halifeler yaşıyordu onlardan sonra bütün Müslümanlar orta çağ karanlığına döndü 2016 yılındayız ama durumumuz peygamber efendimiz peygamber olmadan önceki zamanlardan daha kötü
Bu sitede gördügüm kadariyla. Tesettür lu kızlar açık kızlar tarafından çekilemiyor. 3 5 dengesiz hata yapmış tesettür lu herkese mal edilmiş. Başka biri yorumlara âyet ve hadislerle cevap verdiği gerekcesiyle eleştiriyor. Birinin annesi çok hasta dua nin gücüne inanırım diyor... yok bide inanma... yani dile getirmeye gerek mj var?
İslamiyet hoşgörü dini. Herkesi dinsizlikle yargılayarak bu iş olmazm... Peygamber Efendimiz in zamanında da yok muydu müşrik ler. Müslüman görünüp müslüman olmayanlar... ama o dedi ki kalpleri çeviren Allah U teâlâ dir. Yargilamadi! Hosgordu
Simdi gelelim asıl cevaba. Ahir zamanda yasiyoruz. bir namaz kılan alım sayilacak dönemler gelecek.. camiler insanlarla dolacak ama tek müslüman olmayacak... cemaatmis grupmus takilmayin. Elinizden geldiği kadar safligini zi korumaya çalışın. Hoşgörü lu olun. Herkes böyle düşünürse Müslümanligi yaşamaya çalışan insanlar grubu olur en azından. Sorun için çok teşekkür ediyorum. . Şu sitede böyle soru soran 2. Kişisi m gördüğüm kadsriyla
Gerçek islam diye bir şey mi varmış? :D Gerçek Hristiyanlık, gerçek Müslümanlık, gerçek Musevilik diye bir şey yoktur. En azından ben inanmıyorum. Ne görürüyorsak o işte
Dogmatiklerei, insanların elleriyle değiştirerek devletlere ve milletlere yamadıklarına inanmaktansa; tek tanrının varlığına inanıp kendimi daha az günaha sürüklerim daha iyi. En azından vicdanım rahat ;)
İşid asla. Bunlar Hz osmanı şehit eden harici zihniyetinin torunlarıdır. İşidi İslamı kötü göstermek için Abd İngiliz ve Yahudi gizli servisleri kurdu. Bunu Rusyaya sığınan cıa ajanı snovden itiraf etti. İşid önce işgal ediyor sonra o topraklara pyd yerleşiyor. Pyd işide karşı kendini korusun diye silah veriliyor o silahlar haliyle pkkya gidiyor.
Sen İşidçimisin? İşid sözde cihat ediyor ama Yahudi İsraile tek kurşun sıkmıyor ne iş? Snovden ismindeki abd ajanı bunu iddia ediyor. İşid harici topluluğudur. Hadisi şeriflerde bunlara karşı ümmet ikaz ediliyor. Senin aksi iddian varsa buyur konuşalım. İşid lideri kim nerede yaşıyor en ufak bir bilgi dahi yok.
Ben sizin 4 karı için sığındığınız dine de inanmıyorum Işide de... Ben sadece Yaradan'a inanırım. O kadar. Üç beş huri için yapmayacağım şey yok kıvamında değilim kısaca.
Seni işidçi sandım kusura bakma dinsizmişsin😀 Dört karı almak dinin emri değil çevrende dört karısı olan kaç erkek var söylemişsin? Ama onlarca kadınla zina eden erkekler vardır o normal tabi. Dört karı erkeğe farz olsaydı kız erkek doğum oranı 20 erkek 80 kız şeklinde olurdu değilmi? Halbuki doğum oranı eşittir. Maddi gücü varsa eşi razı gelirse adaletide sağlayabiliyorsa evlensin ama bir eş daha iyidir. Çok güzel bir dinim var elhamdülillah
Hepimizin en iyi şekilde bildiği ama çoğumuzun uygulamadığı dindir islam. Eleştirilerimiz egolarımızdan, uygulamayışımız da tamamen işimize nasıl gelirse öyle yaşamaya alışkın bir yapıya sahip olduğumuzdan.
İman, ın şartlarını kabul eden herkes Müslümandır geriye kalanı günah sevap gibi durumlar gerçek imamı uygulayan ise islamın şartlarını yerine getiren herkes
Evet doğru tabii. Dışarıda göz zinasina sebebiyet verilmiyor çünkü her kadın kapalı tahrik etmiyolar erkekleri. Ama bizim burda oyke değil kapalilar bile bn bile dikkat çekiyorum
herkesin inancı kendine ama ben Türkiye Pakistan Malezya Çeçenistan Uygurlar Filistin Afganistan dışında gerçek anlamıyla İslamı yaşayan ülke göremiyorum.
gerçek müslüman başkalarının haklarına ve özgürlüğüne saygılı olur, kimseye haksızlık etmez veya hiçbir ırka veya cinse saldırı ve aşağılayıcı ifadelerde bulunmaz.
Çunku yalan gerçek islam tamda o , adamın dili arapça ama gerçek islam o değil bizim ülkedekide gerçek değil çünkü arapça bilen yok bu yuzden anlayıp uygulayamıyorlar klasik yalanlar
HaciBektasi Veli 'OsmanliPadisahlari, Sait nursi, Peygamberlerimiz, Kisaca hatayi Kendinde arayp baskalarina hosgorulu olan emir ve buyruklara uyan her kez
haci veli şiya ama.-. yani halifelerin üçünü sevmiyor kafir diyor ve dört halifenin birleşmediğini kalpler münafıkların hastalıklı kalpleridir hadislere göre.
hayır bakarsak selcukludan etkilenmiş bir devletti afrika tarafıyla tanısması cok uzun sürmüştü son dönemlerini dersen de gine zaten kültürün yayıldıgı nokta osmanlıydı son dönemlerde batılılasma baslamıstı
Orasi oyle okuma konusunda tabiki original okunmali fakat en azindan bir ilmihal okunmali kiz kapaniyo bas kapanmis tammda g. t ortada bacaklar ortada bu sacma diil mi bunu ogrenmeli millet
Gerçi size göre deist-ateist farketmiyor. Genelde '' deist ne la ateistsin işte '' diyen çok Müslüman oldu. O yüzden artık kendimi açıklamayı denemiyorum bile. Ne derseniz doğru :D
En İyi Cevaplar