Ya tamam komik bir soru ama ne diycemi bilmiyorum halamin küçük oğlu sünnet olacak yarın yani hatırlı olsun mu denir ne denir😂😂😂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sünnet Olana Ne Denir?
Sünnet, penisin başını örten deri olan sünnet derisinin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Genellikle doğumdan hemen sonra yapılır, ancak her yaşta yapılabilir.
Sünnet kelimesi, "kesmek" anlamına gelen Latince circidere kelimesinden gelir. Prosedür dini, kültürel ve tıbbi nedenlerle yüzyıllardır gerçekleştirilmiştir.
Sünnetin dini nedenleri arasında, Tanrı tarafından gerekli kılındığı veya bir kimseyi belirli bir inancın üyesi olarak işaretlemenin bir yolu olduğu inancı yer alır. Örneğin Yahudilikte sünnet, Tanrı'nın "verimli olun ve çoğalın" emrine uymanın bir yolu olarak görülür (Yaratılış 1:28). İslam'da sünnet, kendini temizlemenin ve Allah'a daha yakın olmanın bir yolu olarak görülür.
Sünnetin kültürel nedenleri arasında, bir erkek çocuğunun reşit olmasının gerekli bir parçası olduğu veya bir erkeği kadınlar için daha çekici kıldığı inancı yer alır. Bazı kültürlerde sünnet, erkeklerin cinsel dürtülerini kontrol etmenin veya mastürbasyon yapmasını engellemenin bir yolu olarak görülür.
Sünnetin tıbbi nedenleri arasında fimozis (sünnet derisinin geri çekilemeyecek kadar sıkı olduğu bir durum), balanit (penis başının iltihabı) veya İYE gibi tıbbi durumları önlemenin veya tedavi etmenin bir yolu olduğu inancı yer alır. (İdrar yolu enfeksiyonları). Sünnetin HIV bulaşma riskini de azalttığı düşünülmektedir.
Sünnet Olana Ne Zaman Geçmiş Olsun Denilir?
Bu, oğullarını sünnet ettirmeyi düşünen ebeveynler tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Belirli bir zaman çerçevesi önermek için hiçbir tıbbi kanıt olmadığı için cevap her zaman açık değildir. Bununla birlikte, çoğu doktor iyileşme sürecinin tipik olarak birkaç hafta içinde tamamlandığı konusunda hemfikirdir.
Bu süre zarfında bölgeyi temiz ve kuru tutmak önemlidir. Amerikan Pediatri Akademisi, ebeveynlerin bölgeyi temizlemek için yumuşak bir sabun ve su kullanmasını önerir. İyileşmeyi geciktirebileceğinden, bölgede losyon, yağ veya diğer ürünleri kullanmaktan kaçınmak da önemlidir.
İyileşme süreciyle ilgili herhangi bir endişeniz varsa veya herhangi bir kızarıklık, şişlik veya akıntı fark ederseniz mutlaka çocuğunuzun doktoruyla iletişime geçin. Çoğu durumda sünnet, hızlı bir iyileşme ile nispeten basit ve güvenli bir prosedürdür.
Sünnet Olana Hayırlı Olsun Denir mi?
Bir bebek doğduğunda, ebeveynler ve tıp uzmanları bu olayı sünnetle kutlarlar. Bu, sünnet derisinin penisten çıkarıldığı cerrahi bir işlemdir. İşlemin bebeği hastalıktan ve enfeksiyondan korumanın bir yolu olduğu düşünüldüğünden, bebek için iyi şanslar olarak kabul edilir. Sünnet derisi bazı erkekler için bir güvensizlik kaynağı olabileceğinden, ameliyatın penisin görünümünü iyileştirmenin bir yolu olduğu da düşünülmektedir. Ameliyatla ilgili bazı riskler vardır, ancak bunlar genellikle küçüktür ve kolayca yönetilebilir.
Sünnet Olanın Ailesine Ne Denir?
Sünnetli bir kişinin ailesi, oğullarını sünnet ettirmeye karar verdikleri için tebrikler için çağrılır. Bu, hafifçe alınmayan büyük bir karardır ve kutlanmayı hak eden bir karardır. Sonuçta, çocuğun sağlığı ve esenliği üzerinde kalıcı bir etkisi olacak, yaşamı değiştiren bir karardır.
En Güzel Sünnet Kutlama Mesajları Nelerdir?
Bir erkek bebek doğduğunda, ebeveynleri ve sevenleri neşeyle dolar. Ve sünnet olduğu zaman, içleri daha da büyük bir sevinçle doluyor! Sünnet eylemi, bir erkek bebeğin hayatında özel bir andır ve kutlanmayı hak eden bir andır.
Erkek bebeklerinin sünnet olması vesilesiyle bir aileyi tebrik etmenin birçok yolu vardır. İşte en güzel sünnet kutlama mesajlarından bazıları:
1- “Erkek bebeğinizin sünneti için tebrikler! Bu, onun ve ailenizin hayatında özel bir zamandır. Hepiniz bu anı sonsuza dek yaşatın.”
2- “Bu özel günde size dünyadaki tüm mutlulukları diliyorum. Erkek bebeğinizin sünneti için tebrikler!”
3- “Bu özel gün, aileniz için ömür boyu sürecek bir sevinç için güzel bir başlangıç olsun. Erkek bebeğinizin sünneti için tebrikler!”
4- “Sünnet, nesiller boyu aktarılan özel bir gelenektir. Bu geleneği erkek bebeğinizle sürdürdüğünüz için tebrikler. Bu özel günde hepinize en iyisini diliyorum.”
5- “Oğlunuzun sünneti tüm aileniz için neşeli ve mutlu bir fırsat olsun. Tebrikler!"
6- “Bu özel günde hepinize en iyisini diliyorum. Erkek bebeğinizin sünneti için tebrikler!”
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl00 Yorumla
- +1 yıl
hayirli olsun de
11 Yorumla- +1 yıl
Bilemedim ne diycemi
- +1 yıl
Geçmiş olsunnnnn Allah damatlığınıda görmeyi nasip etsinnnnnn denir 😂
44 Yorumla- +1 yıl
Hah walla düzgün cevap buldum😂
- +1 yıl
bir iskender hak ettimmi bacım 😂😂
- +1 yıl
😂😂 en iyi gorus seçem artık 😂 İskenderi kargo mu yapım😂
- +1 yıl
Heeee 😂😂😂🙈 küflenır 😁
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
19Cevap
Allah devamına daim etsin denir evlendiğini de mürvetini de görürüz inşallah denir
30 Yorumla- +1 yıl
Allah damatlığınıda göstersin.
10 Yorumla Darısı düğününe olsun dd 😀😀
10 Yorumla- +1 yıl
Gecmis olsun hayirli olsun
20 Yorumla Allah mürvetinide göstersin.
20 YorumlaBirşey derdim de demeyeyim şimdi :D
00 Yorumla- +1 yıl
Allah düğününü de göstersin denir
20 Yorumla - +1 yıl
yumurtanın sarısı gitti pipinin yarısı
20 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gitmiş yarisi geçmiş olsun de 😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
- Cevap sahibi+1 yıl
Ne dalga geç iyon sen pipimizle 😂
- +1 yıl
yediniz mi de tövbe yaaa
00 Yorumla - +1 yıl
Hayırlı olsun dersin
20 Yorumla Başınız sağ olsun de
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Allah damatlığını göstersin
10 Yorumla Sıhhatler olsun de 😀
10 Yorumla- +1 yıl
sünni :/
20 Yorumla - +1 yıl
Geçmiş olsun
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 27,4b cevap paylaştı. Hayrını gör 😀
10 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı olsun
10 Yorumla - +1 yıl
Hayırlı olsun
10 Yorumla - +1 yıl
pilavda çük var mı?
00 Yorumla - +1 yıl
Gür çıkar inşallah.
00 Yorumla Hangisi oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
kirvee
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Pipini aç da bakalım denir
04 Yorumla- +1 yıl
Alla alla
- Cevap sahibi+1 yıl
Bana tüm kadınlar gelip baktı. Sen de ona bak. Beğenmezsen gel benimkini gösteririm 😄Zaten o çocuğun resimleri videoları kesin çekilir. Geleneklere bak mk
- +1 yıl
Pis sapikkk😠😠😠
- Cevap sahibi+1 yıl
Ulan beni çıplak izleyen kadınlar. Videomu ve resimleri çeken onlar. Sapık olan benim. Bu nasıl iş?
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi