Hiç bir bilgim yok, yurt dışında doğdum büyüdüm. Biraz bilgi edinmek istiyorum.
Kimler imam nikahı yapar?
Adam kadına hediye mi alır?
Süresi var mı bu ilişkinin?
Kimler imam nikahı yapar?
Adam kadına hediye mi alır?
Süresi var mı bu ilişkinin?
şimdi imam nikahı dinen Allah katında evliliktir resmi nikahın varsa dinen evli değilsen bu bir zinadır. hanefi mezhebi hariç tüm mezheplerde kızın ailesinin rızası gereklidir sadece hanefi mezhebinde kız aile izni olmadan dinen evlenebilir şahitler huzurunda bir din adamının Allah katında nikah kıymasıdır ve dinin kadına tanıdığı istisna şartlar dışında ancak erkek 3 kez boş ol derse veya şaka da olsa dolaylı yoldan 3 kez derse nikah düşmüş olur kimi alimlere görede eşlerden birisi eş cinsel ilişki yaşarsa nikah o an düşer ve ömürlerinin geri kalnalarını zina işleyerek günaha girerek yaşarlar
İmam nikahı herkes kıyabilir. Evleneceğin kişi bile.
İki erkek şahit, yahut bir erkek iki kadın şahit, yahut 4 kadın şahit huzurunda olması lazım.
Mihir konusunda pazarlık yapılabilir, nikahtan önce ya da sonra belirlenebilir. Maddi bir değeri olması gerekir.
Talak, yani boşanma hakkı erkektedir ama isterse kadına verebilir. 3 tane boşanma hakkı vardır ilk ikisinde hiçbirşey yapmadan eşine dönebilir. 3. boşamada kadın başka erkekle evlenmeden ve zifaf olmadan eşine dönemez.
Soruların varsa sor. Genel olarak böyledir
Anladımm, peki Arablar biliyor mu imam nikahini?
İlla imama bulmaya da gerek yok birini tayin edersiniz imam diye sonra bir erkek bir kadın şahit olcak Onunla rın yanında size kabul ettiniz mi diye sorucak sizde evet derseniz evli kabul edilirsiniz Allah katında
Cevap
13Cevap
imam nikahi yetkili bir din görevlisi tarafindan sahitler huzurunda kiyilir.
TÜM AILE ve AKRABALAR bu nikahtan haberder olmalidir. yani bu sevglisiyle gizli nikah kiydiripta beraber yasayanlarin nikahi gecersizdir.
ayrica Şu an dini nikahlar resmi nikah sartina baglidir.
Resmi nikahtan tek farki imza atmiyorsun okadar.
Adam kadina mihir vermek zorundadir. Kadin bunu isterse adam mecburen vermek zorunda ama kadin hicbirsey istemeyebilirde.
Sen yurtdisinda dogdun büyüdünde hicmi bir camii kapisini acip iceri girmedin? Heryerde Ditip olsun süleymancilar ve milli görüsün camiileri var.
Herhangi Müslüman bir kişi yapabilir imam olması şart değildir şahitler huzurunda olmalıdır ve nikahın yapıldığı yayılmalı yani insanların o kişinin evli olduğunu bilmesi gerekir kesinlikle gizli yapılmaz Ada'm kadına mehir verir süresi çift boşanana kadardır
İmam nikahı..
Din görevlisi yapar
ikide şahit lazım
Süresi adamın boş ol demesi ile dolar
üç defa demesi lazım
Resmi nikah yoksa imam nikahıda kıyılmaz
Peki adam kadına hediye alır mı? Öyle duydum
4 şahit diye biliyordum ben.
@Hüzün_Kovan_Kuşu 2 de yeterli illa 4 olma şartı yok ama olsa iyi olur diyorlar..
adam kadına mehir verir nikah üzerine..
Evet, şimdi baktım ikiymiş, yanlış biliyormuşum :)
İmam nikahı ile yapılan ilişkiler Kur-ana göre zina sayılıyor ve kesinlikle kur-anda imam nikahı diye birşey yok. Kur-*anda anlatılan nikahın bütün şartları resmi nikah ile gerçekleşiyor mehir hariç.
https://www.diniyazilar.com/2011/07/kuranda-nikah/
Boş konuşma kardeş.. Allah katında nikah dini nikahtır
@Serdarronattt ALLAH KAtında olan birşey Kur-anda yazmaz mı :)
Resmi nikahta şahitler kadın olsa olur ama dini nikahta en az bir erkek şahit ve iki kadın veya ikiside erkek olması gerekiyor. Resmi nikahta Allah ismi geçmez ama dini nikahta şahitler huzurunda Allahın emaneti olarak nikah kıyıyorsun. Resmi nikah seni kanunlar karşısında evli kılar diğer türlü Allah katında nikahlı oluyorsun.
@Serdarronattt Nasıl saçmaladın inanamadım :D Resmi nikahta tek şahit mi oluyor :) 2 şahit olsa 2 si de kadın olsa Kur-ana göre uygun Kur-anda 2 kadın ya da 1 erkek diyor :D Kura-nda gizli dost tutmayın zinaya yaklaşmayın diyor imam nikahı denen saçmalık ile resmen zina yapıyorsun çünkü kişilerin aileleri bilmyior , mehir yok , beyan yok , kayıt altına alma yok :D Ne demek ALLAH'ın adı yok :D ALLAH'ın emri peygamberin kavli ile denmiyormuı cok cahilsin D:
Nikah tektir Kuranda belirtilen dini nikahtır. Bizim medeni yasalarımız ecnebiden ithaldir. Resmi olarak süt kardeşinle bile evlenilebilir ama dini nikahı haramdır. Hanımına boş ol desen resmi nikahın gitmez ama dini nikahın gider. Ben dini nikahımı yaparım kanunende ispatı için resmi nikahı yaparım.
@Serdarronattt Sen ne yaparsan yap da bilgin olmadığı konuda konuşma :D Bir kez bile öğrenmek için Kuran okumamışsın hocalardan ailelerinden öğrendiğin zırvaları bana anlatma :D
Sen önce fıkıh öğren çok bilmiş kardeşim :) imam nikahı ile dini nikah aynı şeydir. Muta nikahı haramdır. Dini nikah kıyarken mehir belirlenir Resmi nikahta mehirin adı bile geçmez. Nikahı duyurmak vardır. Hanefi mezhebinde iki şahit huzurunda evlenebiliyorsun.
@Serdarronattt Ben Kur-an dedim sen Kur-an harici herşeyden bahsediyorsun :D Kur-an okumamışsın Fıkıh okusan ne yazar :D Benim dinimin tek kaynağı kUr-andır ve başka hiçbirşeye itaat etmem D:
Senin tek kaynağın Kur'an benim ise Kuran ve sünnet. Sen Kur'anı kafana göre anlarsın bende Resulullahın öğrettiği gibi anlarım. Selametle
@Serdarronattt Kur-anı Öğreten ve Dini Kuradan öğrenen Resül Kur-an dışı birşey mi öğretecek sana :)
imamlar veya bilen biri de yapar
anlasmayla evlenir kadin ne biliyim hani 50 bilezik bide umre istersin ne kadar cok istersen o kadar iyi derler suresi yok istediginde tekrar tazeletebilirsin netten arastir
Imam nikahı erkeklerin kızları elde etmek ve kandırmak için başvurduğu yöntem. Mağdur olan herzaman kadın oluyor. Erkek kızı boşamazsa o kızın işi zor. Dini nikah resmi nikah ile birlikte yapılmalı.
resmi nikahtan önce kıyılması yasaktır..
evlenmeyip günaha girmeden şaapmak isteyenler için bulunmaz velinimettir
imamların gelir kaynaklarından biridir
hoca soruyor eşinden ne hediye istiyorsun diye :D evlilik süresince yapması gerekiyormuş sözde
aslolan resmi nikahtir su an yapılan dini nikahın hükmü yok
dını bütün biri imam olursa iyi olur elbet onun şahıtliğinde erkek senı aldım dicek yüzüne sende vardım dicen ALLAHIN huzurunda
Diyanet e bagli birimler yardimci olabilir
İmamla evlenirsen imam nikahı olur 😀
hoca kıyıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar