Ya da bir kg madde kaç litredir?
(Bu maddeler varsayalım ki bir pet şişe içinde olsunlar sıvı veya katı fark etmez.)
(Bu maddeler varsayalım ki bir pet şişe içinde olsunlar sıvı veya katı fark etmez.)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özkütlesi 1 olan sıvı = 1 kg, suyun özkütlesi 1 o nedenle 1 LT su = 1 kg, ancak bunun dısında özkütlesi 1 olan sıvı olmadığı için, sıvı yağ, civa, döküm demir gibi maddeler bu değeri vermeyecek, yani litrenin kg cinsinden ağırlığı hangi madde olduğuna göre değişir.
bir adam sana bir resim gösteriyor ve diyor ki" ne erkek kardeşim ne kız kardeşim vardır benim, ama bu adamın babası benim babamın oğludur diyor, adam kimin resmini gösteriyor""?
Oğlunun
aradığım insansın,:) türkiye de eğlence sektörü dar ve erkeklerin bir çoğu iş bulmayla meşgul olurken bir kısmıd bulamayınca ya da alt işlerde çalışınca manit yapmak istiyor kızlar korkuyor son olan olaylar yüzünden, bir çok erkeği bir görüyorlar ama hepsi öyle değildir, sadece farklı düşünen erkek çok az türkyiede, bu yüzden tebrik ediyorum farklılık yaratıyorsun, zekice cevap verdin, doğru
öz kütlesine göre değişir, bir litre zeytin yağı ile bir litre suyun ağırlığı aynı değildir.
Ozkutlesine gore degislenlik gosterir
Cevap
28Cevap
şimdi beni iyi dinle. buraya odaklan. m=d. v. yani kütle, söz konusu sıvının yoğunluğuna bağlıdır. hacmi litre cinsinden kabul edip, suyun yoğunluğunu 1 alırsak, bir litre su 1 kg a denk demektir. sıvının cinsi değiştikçe, bağıl ağırlık da değişecek
Ben seni dinlemedim, yazdıklarını okudum :D sdndndnd
sıvı veya katı çok fark eder
akvaryum malzemelerinden biliyorum
ör: 1lt sera siporax (seramik boncuk gibi bişi) 290 gr gelirken
1lt purigen (toz gibi düşün) 600 gr gelmekte.
Maddenin özgül ağırlıpına göre değişir. Su 1 kg dır civa ise 13.5 kilo olur.
Peki bu gazda değişir mi? mesela oksijen tüpleri...
Gazın ne kadar başınç altında olduğuna göre değişir. Aynı hacme yüksek basınçla daha gazla gaz girer. Basınç çok artarsa gaz sıvı hale döner ve daha çok alır.
birincisi soru yanlış maddenin özkütle ağırlığınagöre bu değişmektedir ama herşey suya göre belirlenmiştir 1 litre su 1kg dır. diğer maddelerin özgül ağırlıgına göre değişir
maddenin özkütlesine yani yoğunluğuna bağlıdır, suyun özkütlesi 1g olduğu için 1 litre su bir kilodur ama özkütlesi 0,5 olan bir maddenin 1 litreliği 500 gram eder.
Özkütle ile alakalı bir durum bu. Özkütlesi fazla olan daha az hacim kaplar ve daha ağırdır.
Soru saçma. 1 litre yağ 980 gr küsür gelirken 1 litre cıva 30 kilo gelir neredeyse. Ne olduğuna bağlı.
kutlesı ve hacmıne gore değişir 1 lıtre su 800 gr dır 1 lıtre kabın ıcıne demır koy daga agır gelır
su ise 1 kg dır su dışındaki hiçbir madde bunu karşılamaz
Yoğunluğa göre değişir..
1 lt su 1 kg dır mesela ama
1 lt civa 1.3 kg
maddesine bağlı 1 litre su 1 kiloysa 1 litre demir 10 kilodur for example.. özgül ağırlığına bağlı maddenin
Bu nasıl saçma bir soru? Hiç olmazsa maddenin ismini söyleseydi... merveKOYUN
1 kilo mu? not liseyi bitireli çok oldu :D üni de bu tarz sorular yoktu :D
1000 gram madde sıvı olduğunda 1000 ml dir değişen birşey yok :(
Su haricinde hiçbir sıvı 1 lt : 1 kg değildir
cevap ta soruda sensin
1 kg 0,9999 litredir. 1 litre 0.9999 kilodur
maddenin öz kütlesine göre değişir
Siviya gore degisir
Su ile yag ayni kg da degil
En kolay yöntem, tartıya koyup anlamak
yorma kafanı boyle seylere bosver
6,02.10'23