Hastane koridorlarında birinden hoşlanıp onunla tanışmaya çabaladınız mı?
Çoğu insan hastaneleri sevmez. Sevenler ise nadirdir. Ben de sevmeyenler arasındayım. Hastanelere dair sevdiğim tek şey yüzlerce insanın hareketlerini ve simalarını inceleme fırsatım olmasıdır. Bir nevi devasa bir kobay inceleme merkezi gibi gelir hastaneler... Normalde dün aklımdan geçen hastane koridoru buyken... Gerçekler beni şaşırtmadı ve karşıma çıkan her zamanki gibi bu oldu... Ve randevu almadan alelacele giderseniz beklemeyle birlikte ortaya çıkan süre de cabası... Her neyse, konuya gelelim. Dün sıra beklerken bir şey gözlemledim. Ziyadesiyle güzel bir genç kız olayın merkezindeydi. Tabi, onunla göz teması kurmaya çalışan, konuşma çabaları içine giren ve hatta garip hareketlerde bulunan iki liseli genç ise yardımcı unsurlarımızdı. Ben ise yanımdaki yaşlı amcanın soru yağmuru altında olup biteni izleyen gözlemci kişi rolündeydim. Olay şu şekilde gelişti: Genç kızımız bekledi, pas vermedi, genç liseliler bakışlar ve diğer bilimum yakınlaşma çabaları içinde bazı çalışmalarda bulundular olmadı. Ve kızımızın sırası geldiğinde kapının üstünde yer alan ekranda ortaya çıkan ismi gören çocukların hali şuydu: Facebook üzerinden ekleme isteği gönderdiklerini düşündüm. Her neyse, siz hiç bu duruma denk geldiniz mi? Bu tür bir şeyi gözlemleyen mi oldunuz yoksa bunu yaşayan ve yaşatmaya çalışan mı?
Hastane koridorlarında birinden hoşlanıp onunla tanışmaya çabaladınız mı?
Cok fazla hastaneye giden biri olarak hic boyle taraklarda bezim olmadi. En son hastaneye yatisimda hep sohbet etmeye calisip, yakin davranan. Facebooktan beni bulup inceleyen bir intern vardi 😄 cok hos bir cocuktu bana ilgisini herkes anladi da ben onu profesyonel olarak gorusumden oturu bir tepki vermedim. Bana kiz kardesiymisim gibi davranan psikolojik danismanlik hizmeti veren bir diyetisyene gidiyordum bir zamanlar. Devlet hastanesi olmasina ragmen benimle en az 45 dk ilgilenirdi. Ona ilgi duymamam icin kendince uzak davranirdi😄 ama katiyen bana yardim da bulunup profesyonel davranan kisilerin iyi niyetlerini suistimal etmem ayrica hastane izdivac yeri mi😄
Hastanede çok fazla zaman geçiriyorum mesleğim gereği... Bu tarz şeyler bazen hasta ve sağlık personeli arasında olabiliyor gözlemlediğm kadarıyla. Ben profesyonel bir şekilde davranmak gerektiğini düşünüyorum.
En İyi Cevaplar