Bu soruları kağıda yazmış ve saatlerdir kendine soruyor. Sonra da neden cevap vermiyorsun diye ayna karşısında bağırıyor. Sizce kız kardeşim ruh hastas mı?
:) asla ruh hastası değil kardeşin tahmin ediyorum ki 16-20 yaş arasında genel olarak kimlik arama hayata bir anlam yükleme kendi bedenini ve ruhu anlamlandırma gibi kafa karıştırıcı konulardan cevaplar elde ederek çıkmak için güzel bir yöntem bulmuş keşke her aklı başında insan kendine bu soruları sorabilse
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aslinda tuh hastasi falan degil sadece kendisini tanimaya calisiyor amacini belirlemeye calisiyor akrdesin, sivri zekali aslinda. Bu kardesine sahip çık ileride cok iyi yerlere gelir.
basit ergen vakası. bu yaşlarda birey kendini tanımak kişiliğini güçlendirmek ister. bu kagittaki sorulari sorup çözümlemeyi pek çok psikolog tavsiye eder. kardeşin de buna uymuş. ancak bağırıyorsa bir takım sorunlar yaşiyordur.
Zeka illa derslerinin ve sosyal yaşantısının iyi olmasıyla belli olmaz. Asıl deliler zekidir çünkü kendi dışında kimse onun ne yaptığını anlayamaz. Bu olay gibi.
Bunu dedim diye de Harvard üniversitesine falan yazdırmaya çalışmayın. Bir psikoloğa gidin bütün dertlerini, içini döksün psikolog size onun ne yapmaya çalıştığını benden daha iyi bir şekilde anlatır.
Daha önce sayısız kez psikoloğa gittik. Ama dertlerini anlatacağı yerde psikoloğa gerçek olmayan hayal ürünü bir senaryo anlatmış. Sadece tekine de değil gittiğimiz bütün psikologlara aynı şeyi yapmış.
İşte o gerçek olmayan hayal ürünü bir senaryo dediğiniz onun bakış açısı. Sen Araba dersin o 4 tekerli büyük bisiklet der. Sen televizyon dersin o içinde insanların yaşadığı kutu der. Kısacası o aslında normal bir gününü kendi tarzıyla anlatmış. Eğer psikolog sertifikam olsa kız kardeşinize çok iyi bir rapor yazabilirdim.
Aslında hepimizin bazı dönemler kendimize sorduğumuz felsefik sorular. Yani anormal bir durum yok kendini sorguluyor bunu bende yaparım ve zeka gelişimine katkısı olduğu söyleniyor
böyle şeyler yapması iyi aslında kendini daha iyi tanımış olur iyi yönlerini kötü yönlerini bilmiş olur ver ders alır ayna karşısında bagırması konusunda konuşmalısınız
Hadi yiyorsa bu felsefik soruların hepsine cevap ver. : ) : ) : ) Bir avuç toprak , biraz da suyum , neyimi anlatayım , işte buyum. Diye bir cevap yaz kağıda. : )
Elleme kıza. : ) En çok da yiyosa felsefik soruların hepsini cevapla kısmına çok güldüm. : ) İnsanın kendini sorgulaması hayatı sorgulaması güzel bir şey bırak takılsın. : )
Ben kardeşim çok zeki bir insan eğer hayatın boyunca ben kimim nerden geldim nereye gidiyorum sorusunu arayan birisi çok zekidir hayatın tek amacı budur nerden geldim nereye gidiyorum ne yapacağım
Böyle soruları soruyorsa hayatın ne kadar anlamsız olduğunu fark etmiş demektir. Yani bence bu soruları sorarak kendisine bir yaşama amacı hedefi arıyor gibi geldi :D
Çünkü sizler gibi ilk kağıdı eline alanlar normal birseyler olmadigindan kaygilandiniz oysa yaşam felsefesinin her satırı ni kendiyle muhakeme edebilecek seviyeye gelmis cok ilginc yaşı buyuk degilse alin goturun ustun zekalilar okuluna verin korelmesin biz gibi
En İyi Cevaplar