Matematikte,sıfır bölü sıfır tanımsız ise bir bölü bir neden bir ?
evet canım sıkıldı ne yapıyorsunuz sıkıldınız mı sizde?
evet canım sıkıldı ne yapıyorsunuz sıkıldınız mı sizde?
şimdik şöyle oluyor:
0/0 = y denilirse buradan 0=0*y oluyor. Buradan ne oluyor 0=0 değil mi. Yani şimdi ne olmuş oldu eşitlik bütün y değerleri için sağanmış oldu, yani y tanımlıdır diyoruz ve sonsuz tanedir. Ancak y değeri belli değildir, Bundan dolayı 0/0 tanımsızdır.
Bir başka değişle, 0 ile çarpıldığında 0 değerini verecek sayı vardır ancak belli değildir. Bu yüzden de y belirsiz dolayısıyla 0/0 da belirsiz (tanımsız) olmalıdır.
:))))))))
0/0 bu yuzden tanimsizdir link
bu ortonorme reper'e bagli sanirsam... limit 0/0 = tanimsiz , iyi bakarsan zaten x e dogru cizgi sonsuzluga dogru ilerler Y e dogru bakarsanda ayni sekilde... bilmiyorum anlatabildimmi... turkcede zorlaiyoru bu tur seylerde... ama daha sacma bir seyler uyduracaksak o da yoklugu yokluga bolersen anca yokluga dogru ilerlersin, vari var ile bolersen geride kalir sifir :)
sirkeli su, süt ve limon var menüde (olası biber gazına karşı)
bu arada siz ikiniz buralardan gidin :) KS'ye azıcık fazlasınız :)
arada girip, bir iki laf atıp, saçma sapan soru sorup kaçarım... yani yaşıyorum :)
sıfır bölü sıfır : sıfır bölü sıfır olduğu için değil paydada sıfır oldugu için tanımsızdır . Bir şey sıfıra bölünemez . Çünkü sayı bölü sıfır bölüm ise kendisi yani sayıdır . İspatta bölüm ile böleni çarpınca kendisi olan sayıyı elde etmemiz gerekir . Ama sonuç sıfır olur . Kendisini elde edemediğimiz içinde tanımsızdır
Cevap
23Cevap
-1 de 1 tane 1 vardır..bu yüzden 1
-0 da kaç tane 0 olduğu bilinemez 1 tane mi milyon tane mi? o yüzden beliriz..
-ayrıca (sayı)/0=sonsuz durumu da vardır...bunun sebebi de herhangi bir sayıya sonsuz 0 la dahi ulaşılamamasıdır...bu ekstraydı=)
mat 2 limit=))
matematikte sıfır bir niteliğin yokluğunu temsil eder.Toplamada nasıl toplandığı sayıyı değiştirmeyen yani etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yani yutan bir sayıysa bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır.Bu bilimsel açıklama.
Bana sorarsan sıfır özel nitelikte bir sayı.yani bu dediğinin cevabı bir kural olarak nitelendirilebilir.
daha somut açıklarsam;1 bölü 1in sağlamasını yaptığında 1x1 eşittir 1 diyebilirsin.ama 0 bölü 0 ın sağlamasında 0x0 diye bir şey matematikte söz konusu değil.
abi senin benle ne alıp veremediğin var :D sesinde kalımış bu arada ama güzel şarkı söylesen de olur ha
0/0 belirsizliktir tanımsız olması için sayı olması gerekir pay kısmında.Tanımsızlığı açıklarsak, var olan birşey yok ile oranlanamaz yani bir elma hiç parçaya bölünemez.
0 ı matematiğe sonradan eklediler. o yuzden tartışmalı bir konu. 0 ın da bir değeri var diyenler var, yok diyenler var. o yuzden tanımsız. kimse ne olduğunu kanıtlamadı. 1 in ne olduğu belli aynı sayıya bölersen içinde tam 1 defa var demektir.
Öğretmenim beni yormayın babam okul aile birliğine 1000 lira yardımda buluncakmış haberiniz olsunda
defol gözüm görmesin pis rüşvetçi git dersine çalış uleyynnn
ben ilkokulu rüşvetle geçtim ben ticaret yaparken matematikten 4 işlem kullancam gerisi hava civa :)
herhangi bir sayı bölü sıfırda tanımsızdır...
ben tanımlıycam az kaldı :D
birin içinde kaç tane bir var sorusu ile sıfırın içinde kaç tane sıfır var sorusu cevapları sen ver.
"0" çarpmada bölmede etkisiz elemandır, bu biri kural nasıl geometride üçgenin iç açılarının 180 olduğu sorgulanamıyorsa "0" da sorgulanamaz.
trigonometrimi diyorsun ? olmayan bişeyle onun sıfırını bölmek tanımsız 1 1 sadeleştiği için 1 türk öğrencisi yorumu :d
yoklukda sınır yok sınır olmayan bişyınde neye göre tanımlayblrsn ki =0 yani
varlıkda sınır var =1
anladınmı :)
çünkü bir ekmeği olmayan birşeye bölemezsin. ama bir ekmeği bir ekmeğe bölersen yine bir ekmek olur.
bir ekmeği bir ekmeğe bölemem ki
bölemezsin evet bir ekmek olarak kalır. ama bölünür yani. ama bir ekmeği olmayan birşeye nasıl böleceksin.?
en iyisi boşver hayat nasıl
nasıl olsun.. Yanlızlıkla beraber 18. yılımızı kutluyoruz senin ?
çünkü sıfır diye bir şey yoktur sadece bir gösterimden ibarettir, sıfırın değeri yok
Sayısalcıyım ama bu soruyu görünce cidden bölümümden soğudum :D
bende bı soru sormak istiyorum 2+2 neden 4 eder? Hadi bunu kanıtlayın bir el atmışken ..
matematiğimi bildim bileli 0 dı yardımcı olamıcam .dd
0 boşluk demek uzay boşluğu gibi hiçbir madde yok nasıl bölüceksinki böle bişeyi
0 etkisiz :D var olmayan birşeyi bölebilirmisin
bizim bir fizik hocası vardı bölüyodu valla :DD
1 bölü 1 in 1 olduğunu kim söylediki ?
Bu soruyu gördüm daha bir sıkıldm
o değilde yarın iş var hiç uykuda bastırmıyor
sıkıldım, taxime gidiyorum.
Matematiğim 0
sen = ben
Evet matematik kadar saçmayız :>)
iş olsun diye soru soracak kadar değil...
sıkıldım zorunlu candynin başında bekliyorum offf
0*0=0 sa 0/0=0dır
1*1=1se 1/1=1dir
matematiğe bedenci geliyordu bilemicem
nasılsın somurtuk :)
iyiyim sen :D
yok be daha erken :D
git yatak bul kendine yatağım küçük benim
sığmam kızım ben hayvan gibi yatarım düşme diye
fazlasıyla hemde :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar