Sonuçta sıfırda sıfır 1 kere yok mu? Neden tanimsiz oluyor anlamadım ben.
Tum sayıların kendisiyle bölümü 1 oysa...
Tum sayıların kendisiyle bölümü 1 oysa...
Öncelikle sıfır bölü sıfır tanımsız değildir, belirsizdir. Bölme işleminin tanımı gereği bir sayıyı sıfır kalana kadar bölümü o sayıdan çıkarmak gerekir. İşte işin çelişkisi burada devreye giriyor sıfır bizim elimizdeki sayı olduğu için sonsuza kadar sıfırı sıfırdan çıkarsak bile sayının kendisini elde ederiz. Bir başka yorum şekli de bölme işlemindeki 0bölü0 daki 0 böleninin kalandan her zaman büyük olması gerektiğidir. Bölen bu durumda hiçbir zaman kalandan büyük olamayacağı için bir belirsizlik söz konusudur.
Hayir sıfır ile bokmek tanimsiz. Sonsuz ile bölmek belirsiz.
Sıfırı sıfıra bölersek kalan bolumden büyük olmuyor eşit oluyor
Eşit olduğu için çelişki diyorum zaten tanım gereği bölen kalandan büyük olmalı.
Tanımsız değil yanlış biliyorsun. Doğrusunu söylüyoruz hala iddaa ediyorsun.
Kitaplarda oyle yaziyor
Lise kitaplarına değil lisans kitaplarına bak.
sayılar teorisi dersi alsaydın bu soruyu sormazdın :) şöyle söylim kısaca Eğer b=a. c olacak şekilde hiçbir c tamsayısı yoksa b, a ile bölünemez
veya a, b yi bölmez denir. a b ise b= a. c dir ve burada eğer
c ≠ ±1 ise o zaman a b , yi has olarak böler diyeceğiz. Örneğin, 6 = 2.3
olduğundan 2, 6 nın bir has bölenidir. yani 0 için 0=0. c gibi olacağından c sonsuz değer alır ve tanım konulmaz.
Derslerde direk kural verdikleri için bunları bilmiyoruz.
sacma mi olacak bilmiyorum ama bu durumda yine sıfır tanimsiz olurmuyor sonsuz oluyor
yukarıca 0 çarpı c = 0 yazıyor bu durumda c ye ne dersek diyelim sonuç 0 olacağından c sonsuz değer alır sonsuz olmaz yani 0/0 tek bir sayıya eşit değil bütün sayılara eşittir bundan dolayı sonuç tanımlanamaz ve belirsizdir tanımsız değil. ayrıca bunlar matemetik bölümü ile ilgili lisans düzeyi bilgiler bilmemen normal matematikçi değilsen
Değilim ama ilgim vardir. Matematik mi okuyorsun?
Hmm. Tavsiye eder misin :)
boşlukta boşluğu arayamassın veya yokta yoku bulamazsın ;)
Yokta yok vardir ama
yokun içinde baska bir yok yoktur :D
Ay kafam karıştı ya.
yokta yok var ama yokun içinde başka bir yok mu oluyor var mi :/
bilemedim
l*n benim kafam da karıştı :D
Hahahah 😁😁😁
Cevap
3Cevap
bunlar batı emperyalizmin bizleri bölmek için kurguladığı spekülatif bir hamlesi..
:///
İnsanlığın bildiği bütün sayıları topla ''o'' ediyor. Nedir Yağni karşimmm
Tum sayilarin sifira bolumu tanimsizdir
1 de sıfır , sıfır tane var ama
Alakasi nedir?
Ben sana kuralı sormuyorum neden öyle diyorum.
Biliyorum
Kural öyle
Bilmiyoduk sagol
Rica ederim
zekana hayran kaldım
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar