Takı töreni için lütfen toplanır mısınız?

Kimileri için düğün; vazgeçilmesi mümkün olmayan, yapılmazsa insanın içinde kalacak ve eğlencenin coşkunun tek ritüelidir.
Kimileri için düğün; toplum tarafından oluşturulan bir dayatmadır. Nikahı kıyılan çiftler düğün yapmadan aynı evde oturamazmış gibi...
Kimileri için de düğün; eş, dost, akraba, konu komşu ve bilimum çeşitlerinin gözünü, ağzını ve egosunu doyurmak için göstere göstere yapılan gereksiz, lüzumsuz, sinir, stres ve maddi zaman kaynağıdır.
Şahsen, ben iki ve üçüncü etkeni benimsiyorum. Sizi bilemem...
Şusu busu derken her düğünün olmazsa olmazı bir şey vardır:
TAKI TÖRENİ!
Amaç bellidir burada, düğün için harcanan bilmem kaç bin liranın hesabını bir şekilde çıkarmak. Tabii, bazı kesimler için bu bir güç ve gövde gösterisi haline de dönüşüyor.
Ve çoğunlukla evdeki hesap düğüne uymaz! Yemeye, içmeye, gövdesini gösterip; "ben bugün buradayım sende yarın benimkine gel" kafasını yaşayan ve hiçbir zaman tatmin edilemeyen kombine akrabalar, tanıdıklar ve komşular işin çakallığını yaratmaya çalışan bazı hareketlerde bulunur.
Takılan azdır ve bir taraflarından ter akıta akıta kazanılan binlerce hatta on binlerce liranın kıyısından köşesinden bile geçmez. Peki, ne olur? Uzun soluklu Türk dizileri gibi bilmem kaç sezonluk krediler ve borçlar yığını...
Benim için böyle, sizi bilemem...
Tabi, bir de takı töreninin klişe haline gelmiş; "her takanla bir ölümsüz anı" davası vardır. Bir saat hatta daha fazla süre ayakta dikilip, sırıtıp, her takanı terli terli öpüp haşır neşir olur ve bununla kalmaz zoraki fotoğraf çekimlerine maruz kalırsınız.
Soruya gelirsek:
Sizin için takı töreni nedir?
Takı töreni bir gereksinim midir?
Ve son olarak bu törene alternatif bir fikriniz var mı?
Bir de bonus sorusu: Düğün yapmak istiyor musunuz?