benim dinimi merak edenler profilimdeki yazıyı okusunlar
Gök Tanrı inancı
müslümanlık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
din aptallıktır.
islam ise en kötü olanı... islam benim nazarımda şeytana tapmakla eşdeğer bir inanç
inanç bile değil aslında direk sapkınlık!
o yüzden tengri inancı diyorum.
eig senin
Ahlak, fazilet, vicdan, merhamet ve Allah korkusu esas din bu işte..
anne babadan yani Tengrist doğduysan saydığın özelliklerin hepsinin kat ve kat fazlası vardır bir Tengristte hele Türkse tartışılmaz bile
bence en başından müslümanlığı seçmemeliydik Türk milletinin tarih boyunca yaptığı en yanlış hatalardan biri ne ise ki benim atalarım öz dininden hiç bir zaman dönmedi ülkenin haline bak azıtmış arap köpeklerinin yalakası büyük bir kesim var ortada
maalesef öyle
Doğaya baktığımızda hiç bir şeyin kendi kendine olmayacağı ve bunları yapan olağan üstü insan üstü bir şeye ihtiyaç olduğu zaten göze çarpıyo
Gök Tanrı inancında yerin göğün yaratıcısı Tanrıdır zaten
Ben öyle düşünmüyorum gök tanrı ney tek yaratıcı var ve onun da bir adı var Allah ben başka bir isim kabul etmiyorum
sen kabul etmeye bilirsin ama biz böyle gördük böyle bildik aileden gelen bir şey :)
tamam ben gök tanrı falan kabul etmiyorum benim tek inandığım din islamiyet yaratıcıda Allah
e bende onu diyorum işte sadece adı farklı yaratıcının sen allah diyorsun ben Tengri
Gök tanrı olarak adlandırılması benim görüşümce yanlış sadece gökyüzündeki olaylarla ilgilieniyo gibi değişik ya
Gök Tanrının anlamı Tanrını gökte olduğu ve yeri göğü orada izlediğidir
Arap puta taparken Türk göklere bakıyordu.
tek arap değil bütün milletler güneşe yıldıza ata puta taparken Türkün Tanrısı vardı
İşte bu ! :)
Cevap
8Cevap
yazdiklarinda goruyorum ki ne tengiriclik hakkinda zerre bilgin yok, ne de islam hakkinda. tipik tengrici. istersen biraz anlatayim sana. lutfen hepsini okuyunuz.
1) herkes puta taparken biz tantiya taptik demissin, yanlis, tengricilik paganizm/samanizm inancidir, ayni zamanda cok tanrici bir dindir. evet, put cok yaygin degildir, ancak tengriciler daglara, aya, gunese, bulutlara ve denize taparlar. gok tengri denmesinin sebebi de zaten gokteki seylere tapmaliridir.
2) siz tengricilerin dinler ile kulturleri birbirine katma huyunuz var. eger bir dinin kendine bagli bir kulturu varsa o din zaten yanlistir. islam kuranda da bir cok yerde belirtildigi gibi evrensel bir dindir, ancak tengricilik bir turk/mogol dilidir. butun peygamberler orta doguya gelmis diyorsun, ancak senin tanrin da ne hikmetse mogol/turk tanrisi.
3) biraz da islam konusalim:islamda butun peygamberler orta dogulu degildir, ki zaten kuranda da Allah butun milletlere peygamber yollamistir yazar. bazi hadislere gore de islamda 124000 peygamber vardir. hepsi baska milletlerindir.
4) islam arap dini degildir, butun tengriciler bunu boyle sanar ama yanlistir. islamin arap dini olmadigi kuranda da gecer. islamdaki peygamberlerden sadece 1 i arapdir,4 kitaptan biri arapcadir. Allaha neden mi Allah deriz? cunki turkceye ceviremezsin, ilahi tanri olarak cevirirsin ama Al-ilahi ceviremezsin cunki turkcede Al artikeli yoktur ama Allahi ingilizceye The god olarak cevire bilirsin. kuran cevrilmesindeli zorluk yuzunden arapcadir, ki turkce meallerini de bula bilirsin, dualar da ayni sekilde. baska sorun kaldi mi?
5) turkler islama gecerek hata etti demissin, bu cok yanlis bir dusunce, zira eger turkler islama gecmeseydi er gec anadoludan da orta dogudan da atilacaklardi, ki islama daha gec gecen mogollarin veya islama gecmeyip de asimile olan turklerin hallerini biliyorsunudur, islam ulkeleri orta cagda teknolojik olarak en gelismis milletlerdi. bilimin, felsefenin, sanatin en gelismis oldugu yerdi islam dunyasi, o yuzden de haliyle secilmesi en mantikli din islamdi turkler icin. islam olmasaysi turk mimarisi de olmazdi, bunu da ekleyeyim.
6) bunu kafaniza sokun artik, din ile kultur ayridir. her musluman arap degildir. musluman olan arap olmaz.
7) kafiriyeti birakip dogru yola dusmeniz dilegiyle.
Sen öyle diyorsan yanlış Çünkü İslam Göktürklerde yoktu ve sonradan geldi Hz İbarhim bir Hazar Türkü ve eski Türkler Gök Tanrı (Tengri) inancına inanırdı Gök Tengri anlamıyla (mavi gök) Arapça Allah demek Türkçe Tanrı o yüzden ben dünyanın en iyi insanı Hz Muhammed (S. A. V.) olduğu için ve oda Hz İbrahim (A. S.) soyundan geldiği için oda bir Hazar Türkü ben iki dinide doğru buluyorum Gök Tanrı dini Gök Tengrinin vikipedi’de (Mavi Gök) Allah gibi synoniem olduğunu gördüm bençe her iki din Hak Din Hem Tengriçilik Bir Tanrıya inanıyor hem İslamda Bir Tanrıya inanıyor
Gök tanrı inancı güden Türklerin torunları İslamiyetin doğumundan sonra İslamiyeti tercih etmişken, Tengricilik mi kaldı? Gayet tabii İslamiyet.
benim atalarım hiç bir zaman müslüman olmadılar
İnandığın dinin gereklilikleri nedir? Bir kutsal kitabı, peygamberi, kuralları, farzları var mıdır? Tanrınız kim mesela? Nedir bu din, neye göre yaşanır öğrenmek isteriz..
bizim inandığımız din Türk kültürıü geleneklerini binlerce yıl bünretünleşmesiyle oluşan din inandığımız Tanrı ise Tanrıdır Gök Tanrı öz Türkçede Tengri yerin göğün yaratıcısı tek Tanrıdır o ve din adamımız kamdır
Nasıl ibadet ediyorsunuz, tanrınızla nasıl iletişime geçiyorsunuz, bu dinin kurallarını kim belirliyor, tanrınızın elçisi kim? Bunların cevabını bilmediğin bir dine inanıyor olamazsın.. Türk kültürünü bizde sürdürüyoruz, buna sadece kültür denir, din değil.. Ben sana dinini sordum..
Tengricilik yaşamdan çok yaşam biçimidir ve Tanrıya Tengriye adet ederiz ama kutsal yerlerde var Tanrı dağlarında kutun altında ibadet edeiz sizin cami gibi
Gok tanrı inancı, Müslümanlığa girince sapıtmışlar buds bir getçek
Müslümanlığa inanmak ya da Tanrıya inanmak
Türk'ün dini tabii ki
Gök tanrı inancına mensupsun yani ilginç😥
ailem öyle atalarım hiç bir zaman müslüman olmadılar
Anladım :)) hayırlısı
Paganım :D
pagan nedir ki?
Doğa özümsenemez ama doğayla bir olunabilir elementler değişmez değildir değişebilir ve farklı bir hal alabilir ruhani öğretilerin tümü doğadan gelir doğaya gider. Bilgi doğada saklıdır herkese açılmaz arayan bulur. Hak eden de arar. Doğadan ve evrenden ötesi tasarlanamaz çünkü bilinemez insan doğayla vardır doğada insanla.
milliyetin ırkın nedir?
İkisi arasında kaldım
Tengristlik olduğunu sende biliyorsun
Tengristlik derken tengricilik mi? Bende tengricilik ve islam arasında kaldım iste :/
aynen Tengricilik Gök Tanrı inancı yani
Mangala tapıyorum..
Hz Mangal (S. A. V)
Son peygamber
Gök tanrı inancı..
Elhamdülillah müslüman
çok şükür diyin bari
Muslumanim
Gök tanrı inancı nasıl
Türk kültürünün yıllarca bütünleşmesiyle oluşan bir din
Otağına dön
birde islam fobi olunca suçlu oluyoruz
Otagina dön gök Tengrici. Biraz onurun varsa Türklerin İslam için vatan yaptigi bu toprakları terk eder kendini dağlara vurursun
burada bir çeşit soru soruyoruz gelin Tengrist olun demiyoruz
İslam...
Hiç bir inanç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar