Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Kendi dinin
116 Yorumla
Soran+1 yılBenim durumlar karışık aga:D
Soran+1 yılAslında herkese göre kendi dini hak din herkes emin bakalım hangisi doğru çıkacak :D
Soran+1 yıl1.5 milyar müslüman var geri kalanların hepsi sonsuza kadar yanacak mı şimdi :D hristiyanlar 2 katına yakın onlarda diğerleri yanacak diyor. bakalım artık.
Soran+1 yılOooo yahudilere sorarsan yahudi doğmadığın sürece yanacaksın sonrada olunmaz :D yani her türlü birileri yanıyor.
Soran+1 yılHahahahah onu geç bir hristiyan tüm müslümanlarıda kurtarsa sonsuza kadar cehennemde yanacak çünkü müslüman değil :D sonra Allah sonsuz merhamet sahibi.
Soran+1 yılMüslümanlık bu yüzden bana saçma geliyor ayrıca zaten Kuranda erkek kadından üstün falan yazıyor yani Tecavüz etse bile fazla ceza alacağını sanmıyorum :)
Soran+1 yılSorma aga oraya bende henüz rastlamadım :D yani müslüman olsan bile sonsuza kadar yanıyorsun en ufak hatadan :D şimdi bu sonsuz merhamet öyle mi :D
Soran+1 yılMerhametin başka bir anlamı olabilir mi ki? yani kitap inansınlar diye insanları tehdit ediyor başka bir şey yaptığı yok :D senin dinin neydi aga.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Milletin yazıldığına göre mi dinini sececen git araştır aklına yatana inan
08 Yorumla
Soran+1 yılBurada yazan kişilere göre din değiştirmem agam sadece insanların düşüncelerini merak ediyorum. seninki mesela sen neye inanıyorsun?
Soran+1 yılHocam geçen hafta benimde kafam karışıktı. Aldım Kuranı türkçe mealini okudum daha çeyreğine gelmeden dinden çıktım kendi kendime şöyle dedim. "Bu kitabı Tanrı yazmış olamaz"
Soran+1 yılHadisleri boş ver agam Kuranı oku yeter. hadislere ben zaten inanmıyordum onlar insan eliyle yazıldığı garanti Tanrının kelamları değiller bunu herkes biliyor ben neden insanların sözünü dinleyeyim ki? Tanrı kitabında ne yazmış ona bakman lazım hadislere bakarsan cennete gitmek çok kolay :)
- +1 yıl
Hadi evrim dicen ilk canlı nasıl ortaya çıktı ne sebeb oldu Bing bank patlamasına sebeb olan ne o atomlar nasıl oluştu Bing bank dan önce ne vardı atomlar nerden geldi bunları bilimde daha çözemedi patlamadan önce sini hiç bişey yoktu diyenler var hiç bişey yokken nasıl patlama oldu soru geldikçe geliyor
+1 yılHangi din diye bir şey yok tek bir din var İslam dini başka bir din yok uydurma şeyler
062 Yorumla
Soran+1 yılNasıl oluyor o dünyada yüzlerce din var. müslümanların sayısı hristiyanlara göre çok daha az hatta.
- +1 yıl
Çok mu dar görüşlü bir cevap oldu?
- +1 yıl
Dunya da yüzlerce din felan yok tek. bir Allah var oda İslamiyeti seçmiş gerisi uydurma ineğe tapanlar var bu din mi simdi
- +1 yıl
Allah İslamiyeti mi seçmiş?
Soran+1 yılAga sen baya tek taraflı düşünüyorsun tek din diye bir şey yok bak herkes kendi dininden emin. ineğe tapanları boş ver hristiyanlar ne olacak? onlar da emin kendi dininden ve diğer dinler uydurma bizimki doğru diyorlar.
- +1 yıl
Dar görüş felan değil herkes istedigine inanmakta özgür ama istediğine inanıyorsun diye doğru olduğunu kabul etmek zorunda değilim tek bir Allah var dini de İslamdır bunun dari genisi mi var
- +1 yıl
Allah'ın dini islammış, özgüvene bak.
- +1 yıl
Hristiyanlık diye bir şey yok bütün gelen peygamberler Allah in peygamberi hz isa da öyle sonra da değiştirmişler oynamışlar papaza para verip günah çıkarıyorlar bunun mantığı var mi
Soran+1 yıl@carsngirls boş ver agam bende farkettim olayı :D
Soran+1 yılOnlara göre kitap değiştirilmemiş ve Muhammed yalancı müslümanlarda tam tersini söylüyor 2 tarafında haklı olma ihtimali var sen nasıl bu kadar eminsin.
- +1 yıl
@carsngirls bunu ben söylemiyorum kuranı kerimde ayet ben sizin için İslam dinini seçtim Allah indin de tek hak din İslamdır diye ayet var sen gene kime. istersen ona inan senin tercihin Allah seni zorlamiyken ben ne ugrasicam seninle ama gerçekler bunlar
Soran+1 yılKuranda yazıyor ama işte müslüman olmayanlar bunlar yalan diyor yani Kuranda yazıyor diye insanların inanması için bir sebep yok insanlar neden inanayım diyor.
- +1 yıl
Allah mı yazmış o kitabı?
- +1 yıl
Kuran değiştirilmediyse Hz. Aişe hakkında konuşmak ister misin?
Değiştirildi diyorsan bu konuya dönelim. - +1 yıl
Toplu cevap vereyim size neye isterseniz ona inanabilirsiniz kuran i kerime de inanmayabilirsiniz Allah a. da inanmayabilirsiniz sizin bileceginiz iş Allah sizi özgür bırakmış inanıp inanmamak sizin kendi nasibiniz ama siz inanmıyorsunuz diye bunlar yalan olmuyor Allah sizi özgür bırakmışken ben mi öğreticem size İslami neye isterseniz inanabilirsiniz bu işin bencesi bu dur Tek hak din vardır o da İslamdır sen istersen elmaya tap istersen güneşe tap bu kadar basit senin bileceğin iş
- +1 yıl
Noktayı koydu, dağılalım.
- +1 yıl
Kuran değiştirilemez koruyucu bizzat Allah tir ama sen nasıl istersen öyle görürsün ama İncil değiştirilmiştir bunu herkes biliyor sana niye garip geldi
- +1 yıl
Nasıl koruyor?
- +1 yıl
Kuranı değiştiremezsin indirildiği günden bugüne tek bir ayeti değişmemiştir bazı ayetler daha peygamber efendimiz zamanında duzeltilmistir ama ne tefsirler var otur oku adam kurandan tefsir yapıyor meali bambaska şeyler çıkartıyor qlakasiz alakasiz şeyler sağlam kaynaklardan okuyacaksın mümkünse önce tamamını Türkçe mealini okuyacaksın anlayacaksın o zaman zaten
Soran+1 yılHocam bak şimdi diyelim biz inandık ama niye inanalım? yani inanmak için sebep yok mesela sen niye inanıyorsun? ataların seni böyle yetiştirdiği için inanıyorsun. eğer avrupada hristiyan bir ailede doğsaydın şu an hristiyandın yahudi doğsaydın şu an yahudiydin. yani nerde doğduysan o din hak dindir senin için.
Soran+1 yıl@carsngirls Korusaydı incili de korumuş olurdu çünkü incilide Tanrı indirdi değil mi?
- +1 yıl
Türkçe mealini okuduktan sonra deist oldum, bana mantıksız gelen yığınla şey var sayayım mı?
- +1 yıl
Bu anlatılanlara göre İslam ve Allah dışında her şey yalan, para için yapılan şeyler.
- +1 yıl
Buda senin imtihanin kardeş yapacak bir şey yok ara tara doğruyu bul car car dalga geçmeyi biliyosun doğrusunu bulmak mı zor. geliui biri gelsin beni tatmin etsin sebeb cehenneme de adam lazım yapılacak bir şey yok
Soran+1 yılAga bak bende arkadaş gibi Kuran'ın Türkçe mealini okudum ve deist oldum çünkü çok mantıksız bu din değil resmen arap kültürü.
- +1 yıl
Dalga geçmiyoruz, haddimize değil.
İki tane kardeşin yaşında insan, dini konular hakkında meraklı sadece.
Doğruyu arıyoruz, öyle düşünelim. - +1 yıl
@soran neye inanalım neye inanmayalım inanmak için çok fazla sebeb var ama senin işine gelmiyor yapmak o ayrı ayrıca Hristiyan doğup Müslüman olan çok fazla insan var yurt dışında bu iş nasip meselesi ben dinimden eminim bana tek bir yanlış emri yok toplum düzenini. bozacak sosyal hayatı bozacak. tek bir emri yok içki içme zina. yapma karına kızına çok iyi davran evine bak anne babana saygılı ol komşularına hakkın geçmesin yalan söyleme aldatma kul hakkıyla bana gelme diyor bunun nesi yanlış inanmayacak ne var
- +1 yıl
Niye Arap kültürü kurani kerim Arapça diye mi bütün emirler evrenseldir hangisi arapa yarım adasına özel yasaklarda evrenseldir böyle düşünmeyin kafanızı açın biraz deist oldunuz Allah var din yok öyle mi
- +1 yıl
Benim takıldığım şeyler şunlardı,
1- Erkekler nasıl kadınlardan üstün?
2- Hz. Ayşe
3- Cennetteki şaraptan ırmaklar
4- Cennetteki huriler
5- Sorgulamanın yasak oluşu
Soran+1 yılİyi bende kitap yazayım bunları yapma diyeyim cennete gideceksin diyeyim bana inanır mısın? aga bu ne saçma denklem sırf doğru emir verdi diye inanacakmısın? ayrıca çoğu doğru bile değil saçma sapan emirlerde var mesela kız çocuğuna düşen miras 3 te 1 Erkek kadından üstündür diyor aslında inanmak benim işime gelir ama bu bildiğin arap kültürü Din değil.
Soran+1 yıl@carsngirls Sorgulama yasak çünkü sorgularsak ne olduğunu anlayacak zekaya sahibiz :)
- +1 yıl
Hayır, sorgularsan dinden çıkarsın.
Sorgulama, sadece inan ve kocana itaat et. - +1 yıl
Erkekler kadından ustundurden ne anlıyorsunuz kadınlara iyi davranın onlara sahip çıkın onları üzmeyin başınızdan atmayın diyor mutlu edin diyor senin annene olan saygın büyün kadınlara yansıması diyor dışarıdaki kadınlara kötü gözle bakmayın diyor kadınları ezin demiyor
- +1 yıl
Hayır böyle demiyor, erkek kadından üstündür diyor.
- +1 yıl
Kim diyor sorgulama yasak yok böyle bir durum kuranın ilk ayeti oku ne saçma bir şey bu tabi ki sorgulayacaksin doğruyu bulmak icin
Soran+1 yılKadınları size itaat etmezse dövün diyor?
- +1 yıl
Sen erkek kadından üstündür deyince ne anladığına bağlı bu durum erkeğe altın haramdır erkeğin altını kadınıdır da diyor imam Ali onu niye solemiyosun
- +1 yıl
Hafifçe vurun diyor kanka, yatağa da almayın diyor bir de, cezalandırma sistemine bak.
- +1 yıl
Orası mecaz anlamda söylenmiş...
- +1 yıl
Kafana göre demiyor heralde kadının seçme hakkı var evlendin kadın seni dinlemiyor makul bir nokta da bulasamiyorsun o zaman başınızdan hemen atmayın diyor önce uyarın konuşun sonra yatağı ayırın diyor sonra hafifçe vurun diyor o öyle diyor diye sen öyle yapmazsan cehenneme gitmezsin merak etme bugün aile yapısı kökünden sallanıyor sebebi nedir sence tek suçlu erkekler mi ya da kadinlar mi İslam dini vicdandır arkadaşlar
- +1 yıl
Bir yaratıcı, bir kuluna şiddeti emretmemeli.
- +1 yıl
Allah savaş için ayet indirdiğin de aynen sole diyor savaşın Allah yolunda savaşın sizle savaşanlar ile savaşın peygamber efendimiz mekke li musriklerden ne eziyetler gordu aç bırakıldı malları yağmalandı en sonunda vatanından hicret etmek zorunda kaldı Ama dönüşte mekke yi fethettiginde hiç bir gayri muslume ne malına ne canına zarar vermedi ne şiddeti Hani siddet
- +1 yıl
Yaw gençler savaşırken tarlada çalışana zarar vermeyin hiç bir ağacı ekini sökmeyin esirlere eziyet etmeyin onlarla yemeğinizi bölüsup yiyin diyen bir Allah nasıl siddetti tavsiye edebilir
Soran+1 yılYa hocam bak şimdi hiç düşündünmü belkide insanlar onu merhamet li bilsin ona daha çok inanmak istesin diye Muhammet kitabı böyle yazmıştır? yani kitapta yazanlar bildiğimiz arap kültürü
- +1 yıl
@soran bu dünya da içki yasak sarhoş olup rezil çıkaran kaza yapıp masumlarin canına kıyanlar var bu dünya da zina haram sahipsiz cocuklar hatta kurtajla yasam hakkı elinden alınan daha anne karnın da ki sabiler ne hakla sen bir bebeğin hayatına son veriyorsun bu senin vicdanına uyuyor mu sana mantıklı geliyor 10 dk lik bir zevk için bir bebeğin katlini vacip görmek hangi insanlığa vicdana sigar
- +1 yıl
@soran kuran da yazanlar evrensel olarak şu an herkesin kabul ettiği şeylerdir iyilik yap yalan söyleme kul hakkına girme hırsızlık yapma sebepsiz yere bir insanın canına kıyma hatta kendi canına dahi kıyma hangisi mantıksız peygamber efendimiz 40 yaşında peygamberlik geldi gelmeden önce de mekke de doğruluğuna dürüstlüğüne inanılan bir insandı peygamber olunca mı yalancı oldu
- +1 yıl
Bunları herkes biliyor ama neden kadını dövün diyor?
Soran+1 yılObjektif düşünün biraz yani adam ya çok zekiyse bunları yapamaz mı?
- +1 yıl
Kadini dövün en son çare hiç bir erkek hiç bir hakla kadına şiddet uygulanamaz uygulamamali bunu illa yapacaksın diye bir şey yok bu bir emir değil bunu yapmazsan cehenneme gidersin mi diyor ama bizde öyle şarlatan kendine alim diyen dinci var ki kendi nefsine uydurmuş kitabı çıkmış konuşuyor yok böyle bir din bunlar dinci din satıyor inanmayın bunlarin söylediklerine bunlar kendi nefsinden konuşuyor
- +1 yıl
Sana insanları öldürme, hayvanları katletme, bitkileri kırıp dökme diyen şey din değil vicdanındır.
Ama din kadını dövün diyorsa burada bir mantık hatası aranır. - +1 yıl
Birader peygamber çok zeki diyelim tatlı suyla tuzlu suyun birbirine karışmadığıni bilmek için o zaman ki ilimle mümkün mü geçmişte yaşanmış olayları bu kadar net bir şekilde bilmesi mümkün mü şimdi diyeceksin atıyor ama bunların hepsi şu an tespiti ispatlı bilgiler
Soran+1 yılSular birbirine karışıyor bu bilimsel olarak açıklandı biraderim.
- +1 yıl
Değiştirildi. ✅
- +1 yıl
Evrim de ispatlı kanıtlı ama tüm dinler evrimi reddeder mesela.
- +1 yıl
Zaten din tamamen vicdandır mesele goruntu değil mesele kalptir bakma sen salvarli sakallı abilere din kilik kıyafetle yaşanmaz din vicdanla kalple yaşanır kimse sana kadına şiddet uygula demiyor uygulayabilirsin diyor ama uygulanacaksin illa demiyor kendine. gore bunu yorumla
- +1 yıl
Evrimin neyi ispatlı hepimiz maymundan mi geliyoruz 😂😂😂
Soran+1 yılHocam hiç kitap okumadığın belli bu konuda. bu maymundan gelme diye bir şey yok evrim teorisinde.
- +1 yıl
Evet, hepimiz maymundan geliyoruz. 😂
- +1 yıl
Evrim hakkın da cahillim bu nokta da bir bilgim yok açıkçası arastirma gereği duymadım diyebilirim. bu benim. eksikligim araştırıp öğrenmek lazım bu nokta da haklısınız yorum yapamam
Soran+1 yılHocam zaten araştıranlar evrimi ateist oluyor yani şimdi nasıl desem ben Kuranı okumadan önce tam müslümandım oruç tutardım namaza falanda bir ara başlamıştım sonra dedim kendi kendime ben sırf burada doğdum diye müslümanım en iyisi Kuranı okuyayım inancım sağlamlaşsın dedim bir okudum çeyreğine gelmeden dinden çıktım saçma geldi çünkü bak düşün inancım sağlamlaşsın diye okudum dinden çıktım.
- +1 yıl
Başkan bu da senin nasibin kimden okudun onu bilmiyorum elmalili dan oku en iyi tefsir odur nesi saçma geldi bilmiyorum açıkçası benim hocalığım yok bende okudum araştırdım Allah var Peygember efendimiz onun kulu ve elçisidir o zaman başladım Peygamber efendimizi araştırmaya hayatını anlamaya onu öğrendim dedim evet şüphe yok din tamamen gönül, vicdan ve akıl meselesidir şüphe etmek sorgulamak iyi bir şeydir direk buna inanacaksın başka çaren yok demek gençleri uzaklaştırır fayda vermez zarar verir doğru bir şekilde şüphelerini giderecek düzgün hocalar ile karşılaşmayı Allah sana nasip etsin benim sana tavsiyem araştırmak ve sorgulamaktan geri durma emin ol eninde sonunda doğru olanı bulacaksın Allah sana yardım edecek
Soran+1 yılElmalılı hamdi yazır mıydı neydi ondan okudum başkan. ben araştırırım elbet. sağol yorumun için.
+1 yılHiçbiri mantıklı değil.
15 Yorumla
Soran+1 yılDeist misin ateist mi agam.
- +1 yıl
Deist aga.
Soran+1 yılAynı bende. Bir Tanrı var ama hangi din onu bilmiyorum. ya da tüm dinler yalan Tanrı bambaşka bir yerde ve bizi umursamıyor.
- +1 yıl
Dine inanmak zorunda değilsin, bence dinler insan icadı.
Soran+1 yılBencede.
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre dinsizlik mantıklı
10 Yorumla İslam
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası