İngiltere'nin yırtılmayan ve ıslanmayan plastik banknotlara geçiş yapması hakkında düşünceleriniz nelerdir? Sizce bizde böyle banknotlara geçiş yapsak kullanışlı olur muydu? Mesela biz işi bir tık yukarı çıkarıp yanmayan banknot yapabiliriz.
İngiltere'nin yırtılmayan ve ıslanmayan plastik banknotlara geçiş yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben mantikli olabilir diye dusunuyorum. Yani sanki belki daha az da basmak gerekmez mi surekli eksilen banknot olmayinca. Ama bizde boyle bir gecis olsa ilk yıllarda cok kisi yuklu miktarlarda dolandiricilik kurbani olur maalesef diye dusunuyorum..
Banknota gerek yok aslinda kredi karti banka karti oldugu surece zaten cogu maasini aldimi direk borclarina yatirdigi icin ortada pek banknot donmuyor artik
bizim ülkede kullanan çok az bu banknot denen şeyi :D bilgisayar ekranı telefon ekranından sadece rakamsal olarak finanse ediyor insanlar kendilerini.
Çoğu kişide, merkez bankası güvenlik görevlisi gibi, bir bankamatikten tüm parasını çekiyor, tehlikelere karşı tüm önlemlerini alıp gidip borcu olan bankamatiğe parayı yatırıyor :D
Gayet güzel bir şey, benim gördüğüm kadarıyla Türkiye'de çok fazla bantlanmış para var 😂 Ya da bazı gençler işsizlikten paraları yırtabiliyor, ayrıca böylece sahte paralar daha kolay ayırt edilebilir belki.
En İyi Cevaplar