Evet arkadaşlar, inancım olmadığı için hiç kimse benimle iletişim kurmuyor sınıfta. Beni cahil, beyinsiz diye yaftalayanlar bile var diyebilirim. Ama ben ağzımı açıp islamla ilgili hiçbir şey söylemedim onlara. Neden böyle bu insanlar?
Cevabın nedir?
toplumun ateistlere bakış açısı böyle genelde peki mi sen mi açıkladın ateist olduğunu keşke hiç bahsetmeseydin bu durumdan ateistleri bende sevmem ama insanın alnında ateist yazmıyor sonuçta biri benimle aşırı derecede din konusunda tartışmaya girmediği sürece sıkıntı olmaz yani şunu demek istiyorum müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve herkes de tam inançlı ya bunlar hoş görülmüyor (sözde müslüman sözde inançlı tabi icraate bakınca hiç bir şey yok) dinin bu tür şeylere karıştırılmasını hiç sevmem herkesin dini kendinedir ve Allah ile arasındadır inanan inanır inanmayan kendisi bilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDüşünen insanlar, girdikleri ortamda henüz samimiyet sağlanmamışken kalkıp da dini görüşünü lanse etmez. ''Ateist diyelim de havamız olsun'' diyerek dakika bir gol bir gidip dini görüşünü söylersen, dışlarlar.. Kime ne senin dini görüşünden, ne diye söylüyorsun?
21 Yorumla
Soran+1 yılBen söylemedim ki kimseye hiçbir şey. Sadece din kültürü hocama din ile ilgili bir soru sormuştum ders sonunda. o da bana inancımın ne olduğunu söylemişti ben de inanmadığımı belirttim. bütün sınıf öğrendi işte daha sonra. farklı görünmek gibi bir amacım yok benim.
en başında sana yardımcı olabilmek için mesaj atıcaktım ama yorumlara bakınca bizlerin aptal olduğunu falan söylemişsin bu gerçekten fazlasıyla kırıcı insanları inancına göre yargılamak çok kötü bir şey benim çok yakın hristiyan ve ateist arkadaşlarım var tabii müslümanlar da var ama hiç bir zaman birbirimiz hakkında kötü yorum yapmıyoruz inançlarımıza saygımız var eğer o yorum da ki gibi bir tepki gösterdiysen ve hayatın boyunca böyle yaparsan sen üzülürsün bu dediklerimi samimi bir şekilde söyledim umarım kırıcı bir şekilde cevap vermezsin
011 Yorumla- +1 yıl
Kız dogru diyor öylesiniz bence de :D
- +1 yıl
Evet islam dinine saygım yok beni öldürmeyi helal sayan cizye verirsem dinimde özgür olacagımı söyleyen bir inanca saygım yok
- +1 yıl
Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez MAİDE 51
TEVBE-29: Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah'ın haram ettiğini haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, onlar kendi elleriyle cizye verip de küçük düşünceye kadar savaşın.) / Yaşar Nuri Öztürk (9/TEVBE-29: Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah'ın ve resulünün yasakladığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, boyun eğerek kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın.) - +1 yıl
Asıl ayet cımbızlayan işine geleni alan sizlersiniz islamdaki güzel hadisleri ve ayetleri cımbızlar alırsınız işinize gelmeyen böyle vahşilikleri islam bu değil ayet yanlış tercüme tefsir oku tefsir diyerek kaçarsınız
- +1 yıl
@Latif1925gztp görüşüne bir şey demeyecem ama şunu unutma bölgeden bölgeye islam dahil tüm dinler değişkenlik gösteriyor. şu an yaşadığım yerde kadınlar namaz kılmıyor ama benim bildiğim kılarlar
bu yazışma böyle devam edicek ben saygımı hiç bir zaman dinlere karşı bozmadım çünkü şunu çok iyi biliyorum birileri bana böyle dese zoruma gider
bir de benimle istediğin kadar yazış islam hakkında ama bildiğim şeyler kısıtlı bunları bilenere soracaksın - +1 yıl
:) peki şeker hatun seni sıkıştırmayacam fazla :)
sen bu kuralları kabul etmeyebilirsin ama bunlar senin dininde var vicdanın ve dinin çelişiyor maalsef - +1 yıl
Korkma :)
+1 yılBiraz yalan var gibi işin içinde okulun ilk haftası çıkıp ateist olduğunu söyledin herkeste hemen bir olup seni disladi öyle mi her şeye hemen kanan bir milletiz zaten milleti buraya yigip muslumanlara yobaz demeleri saygısız demeleri için toplamissin.
44 Yorumla- +1 yıl
İslamcılar yobaz ve saygısızdır dogru maide 51 tövbe 29 okuyun kendi kitabınızı açın okuyun önce hayatında kuran okumayanlar bize islam sevgidir diyor
Soran+1 yılKendileriyle 3 senedir aynı okuldayım ve hepsi beni tanıyor. çok öncedendir bu böyle ve yalan değil.
- +1 yıl
İnandıgın kitabı okumuş olsan islam sevgidir barıştır islam barış emreder demezdin :)
İslam yahudileri hristiyanları öldürmeyi emreder islam cihadı emreder islama tabi olmayan herkes pisliktir ya islam ya ölüm derdin tatlı su müslümanı - +1 yıl
Saygı kavramını öğrendiğinde konuşmak üzere iyi günler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
50Cevap
Ne kadar ateist tanidiysam hepsi müslümanların aptal olduğunu iddia ediyordu. Lafa gelincede özgürlük, saygi ve sevgiden basediyorlar. Halbuki kendileri tahamulsuzler. Sanki inancını sorgulayan herkes ateist oluyor gibi bir algilari var. Bu yuzden kendilerini aydin saniyorlar ve komil duruma dusuyorlar. Suanda kadar bana saygı duyan bir ateistle karşılaşmadım. Genelleme yapmayı sevmem ama benim karsilastiklarim hep böyleydi. Senden de böyle bir hava sezdilerse şayet bu yüzden olabilir ki sorurunun algi oluşturmaya yönelik art niyet taşıdığını görebiliyorum. Bu yaptığınız çok saçma kac aydır kaçıncı soru bu böyle sıktı artık
22 Yorumla- +1 yıl
EVet öylesiniz çünkü
Not Ateist değilim Hristiyanım
+1 yılkabahat sende değil kardeşim onlarda da değil suçlu sistemdir çünkü sana beyinsiz falan diyenler aslında kendilerine ezberletilen şeyi sorgulamadan etmeden kabul eden bir sistemde yetiştilmiş çocuklar, sen ise onlardan farklısın sen sorgulayan araştıran düşünen bir insansın düşünen sorgulayan insan daima ezberci den daha başarılı olur hayatta bunu unutma. Dışlama konusuna gelecek olursak da boşver ipleme fazla onları al kitabını oku kendini geliştirmeye bak üvn de bunlar problem değil zaten. Sen başarılı olmaya bak.
30 YorumlaSenin yüzünden değil de kendini aydın zanneden ateistler yüzünden öyle bilmiş ateist çok olduğu için sözde saygılı ve aydın ama saygısız ve kara cahil ateistler islama ve inanca çok küfredeler kurunun yanında yaşta misali olmus insanların artık düşüncesinde ön yargı oluşturdular. Artık ben yeni tanıştığım kişinin bile acayip ateist mi değil mi diye düşünüyom. Senin gibi zararsız kendi halindeyse inan beni alakadar etmiyor neye istiyorsan ona inan ya da inanma saygılı ol düşünceye hakaret etme dalga geçme küfür etme yeter. Sizin gibilere bişey demiyorum. Dediğim gibiysen sınıf biraz hakaret etmiş sana ayrıca kimse kimseyle muhatap olmak zorunda değil o konuda bişey diyemem. Senin gibi düşünenler yüzünden ondanlar da öyle yapmıştır dediğim gibi artık onlarca karanın içinde bir beyaza bakmıyorlar sizinkiler nasıl bir yobaz görünce aha islam bu aha müslüman bu aha işte bak islam söyle diye herkesi yaftalıyonuz onlarda öyle yapıyo yani sizin düşünceniz yüzünden ( senin yüzünden demiyorum)
10 Yorumla
+1 yılKardeşim hayatında gördüğün mantığa yatmayan davranış sergileyenler , hoş görü ve sevgi gösteremeyen insanlar kesinlikle gerçekten İslama uymuyorlar. Onlar islam duvarının arkasına korkak kedi gibi saklanıp kötü amellerini gerçekleştiriyorlar. Emin ol ki gerçekten İslamı yaşayan biri ile tanışmamışsındır. Gerçek İslamı yaşadığımı ve yaşamaya çalıştığımı savunan biri olarak ateist insanları dha çok bağrıma basıyor asla yargılamıyor saygı duyuyor ve mslüman olduğunu iddia eden insanlardan üstün tutuyorum çünkü müslüman olduğunu söyleyen insanlar bana göre yalancı hiç yoktan sen dürüstsün. Ben seni bağrıma basarım senin inancından banane iyi insan ol yeter sevap ta günahta senin boynuna kardeşim.
00 YorumlaBacım ben yıllardır dinsiz olduğum için her yerde dışlanıyorum. Ama alışamadım. Bazı insanlar şerefsiz namussuz dolandırıcı tecavüzcü katil vb olmalarına rağmen sırf müslüman oldukları için toplumdan kabul görürken ben doğru düzgün davranmama rağmen kabul göremiyorum.
Toplum cahil. Dinsizliğin bulaşıcı olduğunu zannediyor.
Sen de kendine ateist insanlardan çevre yap. Dinciler her yerde baskın, iş yerinde, mahallede, okulda. Sakın onlara yaranmak için karakterinden taviz verme.31 Yorumla- +1 yıl
Müslümler bu ülkede farklılıkların olmasını hazmedemiyor insanlar islamdan çıktıkça kıskançlıktan deli oluyorlar ama bu ülke islamcıların tekelinde değildir farklılıklar ile yaşamaya alışacaklar
+1 yılCahillik yapmislar herkes öyle değil bakma sen onlara canını skma bnmde arkdsim ateist çok iyi biri bn namaz kildikca imrendi smdi ise muslamn. Canını skma başkaları vardr illaki onlar olcak değil ama sende yakınlik kur psikolojik olarak kndini kötüleme önyargı olusur
00 Yorumla
+1 yılher ne kadar gorusume karsı olsan da... dıslamak ocu gibi davranmak sırf inancı yuzunden... hos degil... insan iyi ve kotu diye ayrılır benim için.. inancı herkezin kendine kalmıs.. herkezin kafası gozu beyni var... kimseye zorla bir inancı kabul ettiremezsiniz.. sadece ornek olarak bunu becerebilirler aslında.. ama onlar kotu ornek olarak aslında istedikleri durumu daha da zorlastırmıslar...
00 Yorumla
+1 yılyaptıklar normal ama sana kaba ve aşağılayıcı davranamazlar bunun islamda yeri yoktur bu senin inancın ama mesafe koymaları kendilerinden değil allah dediği içindir çünkü allah cc şunu diyorn kafirle dost olma ticaret yapabilirsin ama dost olamazsın diyor ama şunu yanlış yapıyor arkadaşların belki iyi arkadaş olsalar allah cc ye seni yakınlaştırabilirlerdi sevdirtebilirlerdi ama demek ki yapacak meziyetleri yok onlarda inşallah sende alla cc idrak edersin
00 Yorumla
+1 yılİslamcılar böyledir bende Hristiyanım tek dertleri türkiyede islam dısında inançların yayılması farklılıklarla iç içe olmak zor gelyor islamın kan kaybetmesinden dolayı kuduruyorlar kıskançlık duyuyuorlar kendileri gibi olmayanları gördükçe
20 YorumlaBosver yaa cehalet iste. Egitim seviyesi yuksek bir ortama girmeye bak sen. Zeki insanlarla bir araya gelince emin ol bu sorun olmayacak. Ben cok mutluyum mesela su an. Cevremde ne yobaz var ne de kör cahil.
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Cahil topluluğun içinde yaşıyorsun Eğerki kimseyi eleştirmiyor aşağılamıyor alay etmiyorsan buna rağmen bu tavır sana sergileniyorsa o cahil topluluktan sana hayır gelmez.
10 Yorumla
+1 yılTroll olduğunu düşünüyorum.
Bir sınıftakilerin hepsi bu şekilde tavır sergilemez. İlk günden de ateist olduğunu açıklaman saçma olur.
Provakasyonunu saman altından yapan bir uyanık bu da.10 Yorumla
+1 yılDışlanma nedenin sadece ateist olman mı? Ben de inançsızım çünkü ve inançlı arkadaşlarımla aramda hiçbir sorun teşkil etmiyor bu durum?
Hangi şehirde yaşıyorsun ki?00 Yorumla
+1 yılSuç sende. İnsanların ateistlere bakışları belli. Türkiye gibi bağnaz tutucu bir ülkede ateist olduğunu söylersen öldürülebilirsin bile.
10 Yorumla
+1 yıl"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir." (Bakara, 2/256)
10 Yorumla
+1 yılHergün mecburen aralarında bulunmak zorunda olduğun insanlara dini inanç konusunda dikkatli olman gerekir.
10 YorumlaÜniversitede sınıfta 3 4 kişi vardı. Din konusunda çok tartışırdık lakin aramızdan su sızmadı. Arkadaşların yanlış yapıyor.
10 Yorumla
+1 yılfarklı olmak her zaman kabullenilmeyen bir durumdur kişisel bir durum değil yani bu...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist uçak düşünceye kadarmış allah hidayet versin sana kardeşim bazı saçma müslümanlar yüzünden dinden keşke soğumasaydın arkadaşlarına gelince söylemeseydin ateist oldugunu sonucuna katlanacaksın toplumumuz dışlamayı sever
00 Yorumlasenin neye inandığını veya inanmadığını nerden biliyorlar?
mesela bana okul hayatım boyunca bir kişi bile inancımı sormadı
demekki sen etrafta ''ateistiz zamqi xd. d. d'' diye geziyosun :D00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaDiğer konusunda 359 cevap paylaştı. Bende öyleyim. Benimde sınıfımda arkadaşım yok. Boşver. Biz kendimize doğruyuz. Bende dışlandım gerçekten. Arkadaşsız bir okulun, güneş görmeyen yüzlerinde duruyorum.
12 Yorumla
+1 yılyarın çarşafla git sınıfta başkan yaparlar seni. Cahil işte ne yapacan
30 YorumlaYalaninin taaaaaaaaaa a.. q. milletin sanki umrunda ateist olman sirf islama dusmanlik olusturmak icin senaryo yaziyorsunuz
40 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPsikopat_hatun diyor Kİ onların insifiyatine kalmış vicdandızlar
10 Yorumla
+1 yılBir insanı inancı ile yargılamak düpedüz aptallıktır. Sözde hoşgörülüyüz diye ortada dolanırlar.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılCahil ve beyinsiz oldukları için.
102 Yorumla
Soran+1 yılDin neden insanlar için bu kadar önemlidir ki? Neticede ne olursa olsun, karşında bir birey var ve onu cahil, aptal diye yaftalayamazsın öyle değil mi?
- +1 yıl
Çünkü insanlara önemli ve değerli oldukları hissini veriyor. Korundukları, sonunda çok büyük şeyler kazancakları inancını aşılayıp hayatlarındaki rahatsızlıkları gideriyor.
Bu kadar ciddi sosyal ve ekonomik sıkıntılara boğulmuş bir toplumda din iyi bir afyon.
Ayrıca yurdumun insanı inançlarını insanlardan daha önemli sanıyor.
Boşver, bir grup salağın arkadaşlığına ihtiyacın yok ne de olsa. Bu insanlara laf anlatmaya da çalışma. Akıl mantık dindar insanlara işlemez. İşlese dindar insan olmazdı
takma kafanı yalnız bu tarz düşüncelerini keşke ulu orta paylaşmasaydın
10 YorumlaDiğer konusunda 22,4b cevap paylaştı. Sktiret. Kendileri sanki müslüman gibi davraniyolar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen öyle yapıyorlar bende inancım varmış gibi takılıyorum. Yoksa hayvanlar bir anda değişiyor söyleyince
20 Yorumla
+1 yılne kadar saçma bizim sinifta da vardi ateist bir cocuk mezun oldugumuz halde gorusuruz dhudu
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılsenin ateistlik tercihin ise onlarında senle konuşmamak tercihi bir şey diyemezsin
40 Yorumla Kimse kimseyi sebepsiz yere dışlamaz emin olabilirsin.
00 YorumlaAsıl cahil cühela takımı onlar takma sen kafana. saygı duymasını bilmez onlar.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim sinif ateisyide vardi deistide hic bir dislama olmadi. Yazik valla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistler bunu söylememeli bence. Toplum dışlar ergen özenti bir sürü şey söyler. Söyleyecek cesaretin olmuşsa katlanmak zorundasın artık bunlara.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDine inanci irki rengi dili ne olursa olsun bir insani dislamak ahmakliktir fakat bizim insanlarimizin bazilari sadece kendi gorusurum digerlerine onemsemiyorum dedikleri icin boyleler onlari bosver ben senle konusurum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİhh lise iste nolcak 😒Bizimkilerde oyle biraz seytana tapiyom saniyolar olmayan seylere tapcak kadar dusmedim ya tanri insan ozeligi tasimamali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim ateisti ve bana sonradan demişti bunu ayrılmıştım ama çok da iyi biriydi
10 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Sen kaliteni düşürme. Varsa delilleriniz gelin de. Mensup oldukları dini öğrenirler en azından
10 Yorumla
+1 yılbenim için iki insan var..
iyi insan & kötü insan..
geri kalan tüm kriterler umrumda değil..00 Yorumla
+1 yılBöyle konular hassastır ulu orta ben ataistim diye gezme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRusların arasına girip ben türküm demek gibi birşey yapmıssın.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşver onların cahilliği, bizim ülke de kendi inancı dışında olanlara herkes kötü gözle bakarlar o yüzden üzülme :)
20 Yorumla
+1 yılbelkıde bı tutumun boyle yapmıstır kac yasındasın kı
00 YorumlaSen imam hatip lisesine gittinde haberin mi yok?
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır anadolu lisesindeyim
+1 yılİşte hoşgörülü Müslümanlar (!)
50 Yorumla
+1 yılGizlemeliydin ateist olduğunu
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü birbirimize saygı duymayı bilmiyoruz
10 Yorumla
+1 yılbelki de inanmadığın Allahın gazabındasın
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHoşgörü sahibi olamayan müslüman topluluğu...
10 Yorumla Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. boş ver öyle insanları
40 Yorumla
+1 yılBoş ver o beyinsizleri
50 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılCahil olan kendileri döverim onları
20 Yorumla Allaha inanmayanlari sevmem.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bizim toplumumuz böyle malesef
50 Yorumla
+1 yılKendine ateist arkadaşlar bul
20 YorumlaOnlar seviyesiz ve saygısız müslümanlar
30 YorumlaBoşver kimseye ihtiyacın yok
30 Yorumlabosver musluman cahilleri
30 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz