Baş örtmek tesettür değildir. O gün saçım kirlidir, başımı örterim. Dışarısı toz topraktır, başımı örterim. Hava soğuktur, başımı örterim. Güneş rahatsız ediyordur, bikinimi giyerim başımı örterim. Aksesuar olarak örterim. Başörtüsü, Ortadoğu kültüründe çok yerleşmiş bir uygulama olduğu için sırf tesettüre yormamak lazım. O sebeple fotoğraftaki kadını da dışlamak, olumsuz eleştirmek ayıp olur.
Başı kapatıp ta denize bikiniyle giren kız yazmışsın ya. o da oldu. biryerde paylaşmışlardı bu nasıl kapalılık diye. yazık ya.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah'ın farzını tarza çevirmişler. En kötüsü de ne biliyor musun, Türkiye'nin p*rno istatistiklerini çıkardıklarında en çok aranan kategorinin "türbanlı, başörtülü" olması. Çok yazık, Allah'ın ibadetini ne hale getirmişler.
Katılıyorum.. insanların ne giydiği neden başkalarının derdine düşmüş bu kadar anlamıyorum.. günah ise ona günahı.. sen inanıyorsan eğer kendine bak değil mi? Belki aksesuar olarak takıyor kime ne..
Attığın fotoğraftaki de tesettürlü görünüyor. Yine de büyük ihtimal tesettürlü filan değilsin. Esasında şu fotoğrafın yayınlanma maksadını bilmiyorsun, sağ tık yapıp görseller de arat bakalım da aydınlan biraz.
Sen fotoğraftakine tesettürlü diyorsan tesettürü bilmiyorsun demektir. Allahıma şükür ergenliğimden beri tesettürlüyüm ben. Senin gibi Allahın lanetlediği giyinik çıplakları desteklemiyorum,
Tesettürlü görünüyor dedim algı kıtı kızım benim. Ben kapalı filanda değilim. Şu fotoğrafı bir internette arat ve çıkan sonuçları bir oku okumaktan aciz insan..
Bana aciz demişsin ama asıl aciz olan sensin. Öyle acizsin ki Allah'ın emir ve yasaklarına bile boyun eğemiyorsun. Kaldı ki gördüğün her örtülüye tesettürlü diyorsun. Sana göre rahibe de müslüman kadını da aynı o zaman.
Size ne? Milletin giyimine niye karışıyorsunuz cahiller? İsterse Türbanı takıp altına hiçbir şey giymez size ne, bana ne? Gerçi orta doğu ülkesinde yaşıyorum, kime neyi anlatmaya çalışıyorum ki... :(
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bir defa senin beni cahilikle itham etmeye hakkın yok. İlle de birini edeceksen resimdeki çeyrek porsiyon tesettürlüyü cahillikle itham et. Benim dinim ile ibadetim ile alay edip, dalga geçmeye hakkı yok. Ama tabii kime neyi anlatmaya çalışıyorum ki, ortadoğu ülkesi burası... :(
Senin dini ve ibadetinle alay etmiş derken? Kuran mı yakmış ya da tesettürü toz bezi mi yapmış? 90'lar da başı kapalıları üniversiteye almazlardı şimdi farklı şekilde toplum içinde ayrıştırma devam ediyor. Evet aynen öyle. Bizim gibi cahiller (!) şu ülkeden teker teker gidince dininizi rahat rahat yaşarsınız. Zaten çeyrek yüzyıldır gidiyorlar...
Tesettürü toz bezi yapmasına gerek kalmamış ki. Rezil etmiş Allahın ibadetini. Kusura bakma ama ben ayrıştırma yaparım. Ben Allahın emrettiği gibi örtünmeye çalışıyorum. Hiçbir yerimin gözükmemesi ve belli olmaması için çaba gösteriyorum. Ya o resimdeki mübarek? Kafasına geçirmiş eşarbı içine de kocaman topuz yapmış. Saçları gözükmüyor ne de olsa kolları bacakları görünse de olur.
Sen (tövbe haşa) Allah'sın o zaman. Kusura bakma ama yazdıklarından bunu anlıyorum. Milletin giyiminden dinini sorguluyorsun. Tek sen değil yorum yapanların neredeyse hepsi aynı kafada. Bir de Allah'ın yarattığını hor görüp ayrıştırıyorsun. Asıl vahimi bunu büyük bir marifetmiş gibi söylüyorsun. Neyse tamam haklısın. Bu yorumuma da kendini tatmin edecek bir cevap ver, konu burada kapansın.
En İyi Cevaplar