Her gün ciddi bir şekilde kendinizi yazmaya zorlarsanız sıkılabilir ve bırakabilirsiniz. İki günde bir, dört günde bir güzel bir şey yaşadığınız ve paylaşmaya ihtiyaç duyduğunuz zamanı yazabilirsiniz, o anki duygularınızı aktarabilirsiniz. Ya da bir üzüntünüzü paylaşarak rahatlayabilirsiniz. Anılarınızı, sizi gülümsetecek ve asla unutmamanız gereken günlerin özetini yazın mesela. Bu yavaş yavaş sıkmadan yazma yöntemine kısa sürede alışacak ve bir şeyle yaşadıkça hep benim gibi, yazma ihtiyacını hissedeceksiniz ve o size yakın bir arkadaş olacak; hep başucunuzda. Ve yıllar sonra açıp okuduğunuzda nerelere geldiğinizi, nelerden geçtiğinizi görecek kendinizde ne kadar fark yaratmışsınız onu göreceksiniz. Düşünün; yıllar önceki sizden; gençliğinizden geleceğe bırakılmış bir mesaj gibi. Ve bir insanın zamanla ne kadar değiştiğinin kanıtı; anıların belgelenmesi ve istediğin zaman geçmişe dönebilme yolu. Resmen bir zaman makinesi. Bu sebepten dediklerimi yapın ve yazın, bende günlük tutuyorum ve bu çok güzel bir şey.
Günlük yazmak güzel ama çoğu zaman sıkıcı gelebilir. Çünkü hayatı çoğu zaman monoton yaşıyoruz. Rutin geçen günleri deftere yazmak zamanla sıkar. Tavsiyemi sorarsan, teknolojiyi kullanabilir, telefonuna, bilgisayarına onenote gibi bir uygulama indirebilirsin. Böylece günlüğüne o gün çektiğin fotoğrafları, videoları, ses kayıtlarını filan da ekleyip daha eğlenceli bir hale getirebilirsin.
Günlüğümü gizli şeyler yazmak için tutmayı planlamıyorum. aslında yazı yazmayı alışkanlık haline getirmek ve türkçemi ilerletmek istiyorum. arasıra istemsiz olarak başka ülkede yaşadığım için yabancı kelimeler girebiliyor
Mümkün olduğunca kısa yaz ki, sıkılmayasın. Zamanla alıştığını göreceksin.25 yıl önce tuttuğum günlüğe baktığımda, çok ilginç gelmişti. TV programlarını bile yazmışım. Ne kadar basit bir yayın olduğunu anladım. Türkiye çok hızlı değişiyor ve dönüşüyor. Yani kısa yazarak başla, kurşun kalemle yazma, çünkü zamanla siliniyor. Ve özenle sakla.
Yatağının yanına bir ışık ve günlüğünü koyarsan her gece yazmak istersin. Yoksa yattıktan sonra kalkıp ışığı yakıp günlüğü dolaptan çıkarıp yazıp tekrar günlüğü kaldırıp ışığı kapatıp yatmak istemezsin
Ben yillardir sevinlerimi, hüzünlerimi, kafama bisey takıldığında, şiir yazasım geldıyse yazarım. Tarihli saati ve nerde olduğumu yazarak. Ama günlük icin illa mı gereklı sence?
Gereksiz ve saçma da olsa, bir cümle de olsa hergün yazmaya söz ver. Yazmadan yatağa girme. Sonra o sıklığı istediğin gibi ayarlarsın yazman da gelişir
öyleyse yazmak için bekleme. mesela ben çokca defter bitirdim. ama yazmak için geceyi ya da belli bir saati beklemiyordum. bir an geliyorduki minibüste yazmaya başlamışım bir an geliyorduki derste tenefüste :) yanında taşı defterini. her anını yaz.
hmm.. yazmak güzel aslında.. istersen blog yaz hani yaptıklarınla ilgili belki birilerine ilham olursun ya da ilgi kaynağı olursun.. ya da fotoğraf çek onlardan yaz öylee kazanabilrsin aslında
En İyi Cevaplar