Almanya'da dogudum büyüdüm ama 7 sene Türkiye'de yasadim simdi 1 senedir yine almanya'dayim ve Türkiye'ye temelli dönmek istiyorum ne önerirsiniz ?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılyorumlari okudum da ne kadar avrupaya gitmeye yasamaya hevesli insanlar var ne kadar özenti bir milletiz... ben de almanya dogma büyümeyim ve temelli dönmeyi düsünüyoruumm. birde gelip burdaki yasami görsünler calisma hayatini görsünler is baskisini görsünler devlet baskisini görsünler bakalimm. burda yasamayi rahatlik sanan ne kadar cok özenti zihniyet var anlamiyorum... kendi vatani memleketi gibi bir yerde yasamak varken neden almanya almanya diye tutturular bilmiyorumm.. inanin burda sandiginiz gibi bir hayat yok gelin almanlarla siz yasayin biz türkiyede yasamaya seve seve raziyiz o topraklar bizim.. gavurlarla yasamak istiyosaniz buyrun gelin.. türkiyeyi kötüliceginiz yerde dönüp kendinize bakin biraz okudugum bunca seyden sonra... öff yeter herkes kendi bilsin
42 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düsünüyorum tamam burda büyürken ocuktum ama simdi yetiskin biriyim ve burda da yasanilmiyor insanin vatani gibisi yok gercekten
Cevap sahibi+1 yılvalla aynen öyle
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bence dön tabi, avrupa iyi iyi diyenlerin avrupayi görduklerini sanmiyorum.
IRK ayrimi yapanlar, sacin siyah diye yan yan bakanlar, vs... daha ne ararsan var..
3 sene icinde 100.000 Türk, tekrar Türkiye ye kesin dönus yapmis.
Gazete okumustum 1 ay once.00 Yorumla
Bence çok yanlış yapıyorsun. Ben sana bir şey öneremem; ama ben olsaydım şöyle yapardım diyebilirim. Almanya'da yaşamaya devam ederdim amma ve lakin hiç gelişememiş, 60 70 ve 80'ler türkiyesi zihniyetinde sıkışıp kalmış Türklerden ve onların Türk mahallelerinden uzakta bir yaşam.
00 Yorumla
Diğer konusunda 12,5b cevap paylaştı. hangi şehire dönmeyi düşünüyosun?
02 Yorumla
Soran+1 yılYalovaya
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
65Cevap
+1 yılBende almanyada dogudum ve büyüdüm 2 sene türkiyede yasadimşu an3 senedir yine almanyadayim ve kesinlikle temelli dönmek istiyorum,insanin topragi vatani gibi yok.
Almanyada dogudugun halde buralari biliyorsun söylemeye gerek yok,hayat türkiyede,gelecekde türkiyede buralari bitti...Türkiyenin neresine dönüs yapmayi düsündügünde önemli,burda dogdugun icin her yerindede yapamazsin diye düsünüyorum yani bende öyleydi.11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu soruyu bilerek sorduğunu düşünüyorum milletin kendi üleksine nasıl küfrettiğini duymak için oh iyi almanyada yaşıyorum deyip kahkahalar atmak için sormuşsun şaka gibi bir soru buamaç ne nediye dönmek istiyorsun sorup kaçmışsın kimseye ne cevap ne bişey
22 Yorumla- +1 yıl
:) etki tepki
Soran+1 yılöyle bir niyetim yoktu aslinda Türkiye hakkinda türklerin ne düsündügü aslinda beni ilgilendirmiyor ben sadece cok kararsiz kaldim ve yardim danistim cevap atmamamin sebebi var bilmeden konusman hic hos degil. uzaktan konusmasi kolay ben türkiyede ne yasaniyorsa ne oluyorsa sadece Vatanimin yaninda olup iyi kötü destek vermek icin bile dönebilirim bu bile büyük bir sebep benim icin.
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. son zamanlarda ailecek bizde böyle düşünür olduk ama bizim ne yazıkki bağlayıcı sebeblerimiz var benim ve kardeşimin eğitimi ailemin yatırımları bunları halletmeye çalışıyoruz da zor gibi iş anlamında TR ye adapte olamayacağını düşünüyor ailem yani bana kalsa okuldan sonra hemen kesin dönüş yaparım Sana gelirsek 7 yıl yaşamışsın senin için sorun teşkil etmez bağlayıcı sebeblerin yoksa hiç durma buralarda
10 Yorumla
+1 yılGel bacım bizim buralar çok güzel bir de portakal bahçesi alırız sana gül gibi geçinip gidersin :)))
Şaka bir yana memleket gibisi yok sen gelme diyenlere bakma her ne kadar ufaktan ufaktan nesil bozuluyor olsa da hala yardımsever iyi bir milletiz o yüzden bekleriz :))02 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler :) sanirim zaten gelme diyenler olsa da gönlüm gelmekten yana beni burda tutan sebep yok orda tutan cok sebep var :)
- +1 yıl
Sen gel arkadaşım nereye yerleşmek istiyorsun bilmiyorum ama elimizden bir yardım gelirse yaparım :) Tekrardan HOŞGELDİN VATANINA :D
Zaten uzun bir tatil döneminiz var ve Türkiye'ye gelip dilediğinizce geziyorsunuz.
Türkiye'deki insanlar gezmekten ziyade çalışıyorlar. Sizin bir ayda gezdiğinizi 1 senede gezemiyorlar.
Sonuç olarak Almaya'da yaşa, Türkiye'ye tatile gel.
Attan inip eşeğe binme.00 Yorumlaalman vatandasi ol..loto tuttur ordaki bankaya yatir loto dan cikan buyuk ikramiyeyi, bankanin aylik faizini turkiyede ye..almanyaya 4 ayda 1 giris yap geri gel turkiyeye..karisan gorusen olursa vur masaya alman pasaportunu..en guzel cozum buda loto tutturmasi sorun loto ya odaklan :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlmanyadaki hayata gre Turkiyede insanlar hizli yaşiyor .. mesleki düzeyde işin var ve buradada çalişabilirsen sorun olmaz. Zira devlet memuru bir muhür bir imzayla çalışıyor 8 de gel 12-1 paydos aksam 5 de evdesin.masada kpss çalisani bile gördüm o kadar rahatsin .. birde bayanlar son model araba kullanir erkekler kuş serisi :D direksiyonda dönmuyor
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgözlem :)) akşam 5 millet evine gigiyor... sana rahat 5 dak. içinde 10 bayan sürücü gösterebilirim :) araban var mı? :D
+1 yılçalışmayı düşünüyorsan ve çalışma şevkin varsa türkiye almanyadan daha güzel. şartları ağır almanya gibi değil. bende almanyadan döndüm. hakkını öldürme gel dene. eğer memnun kalırsan kal ..
00 Yorumlahiç düşünme gel derim.kendi toprağın da olmak gibisi var mı? çocuklarını, torunlarını düşün sen nerde yaşarsan onlarda orda dünyaya gelecek. imkanın varsa gel amanya da hiç asimile olmayın
00 YorumlaBende Japonya'da yasıyorum bir defa temeli dönmeye niyetlendim oda 6 ay zor dayandım geri geldim Japonya'ya zor bence yerinde kal sadece tatil için Türkiye iyi gerisi çok zor her şey tuhaf geliyor insana
00 Yorumlaya türkiye güzel eyvallah ama bir gün alkol yasaklanır bir gün sigaraya zam gelir benzin desen avrupa hayretler içinde isyan etmememize bakıyor iş kursan devlet %50 ortagın olmus çalışsan asgari maaş 770 tl gel tatilini yapta git laa :)
11 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. türkiyede yaşadığım sürece kendimi karınca gibi hissediyorum her zaman yaşama şansı çok azdır ya o nedenle her an bir kazaya gitme nedenin olabiir..diğer durumda ise vatan dır tabiki senin açından mutlu oluruz :)
00 Yorumla
+1 yılparan varsa ve ev alabileceksen büyüksehir dısında bir yerde ev al rahat edersin. bir de bir yer acacak akdar birikimin varsa iyidir burası. yoksa gelme. gerek yok
00 Yorumla
+1 yılAlmanyada Türklere iyi davranılmaz diye biliyorum bilmem 8sene yaşamışsın biliyosundur işte ver kararını
00 Yorumlaotur oturdugun yerde biz burdan kacmaya calısıyoruz sen ordan buraya geliyon hürremi bile kacırttık daha nereye geliyon
00 Yorumlakuşu altın kafese koysan ne olur kendi vatanın gibisi var mıne işin var almanyada bilmem nerde dön kendi topraklarına
10 YorumlaŞu an iyi bir dönemde değiliz doğrusu.Gelmeni önermem.
02 Yorumla
Soran+1 yılben yurdumun iyi ve kötü gününde yaninda olmak istiyorum
dönme bence :) çünkü ben şahsen kaçacak yer arıyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıleğitimin bittiyse gel , burda eğitim berbat! Normal yaşam sürecek bir insansan gel , kimse sana dokunamaz...
00 Yorumla
+1 yılasla gelme derim, durum çok kötü, uzaktan görüldüğü gibi değil. özgür değiliz
04 Yorumla
Soran+1 yılBurdakiler ne kadar özgür ? bence artik dünyanin hic bir yerinde özgürlük yok
- +1 yıl
sokakta içki içmemiz yasak, protesto etmemiz yasak, 1 mayısı ve onun haricinde milli bayramları kutlamamız yasak. Atanın heykeline çiçek bırakmamız yasak. insan hakları sıfır. avrupanın en geri ülkesiyiz. yaşanabilir ülkeler sıralamasında 34 ülke arasında sonuncu sıradayız. insani gelişmişlik endeksinde 90. sıradayız. israil bile 15. sırada. işsizlik almış başını gidiyo. ülkenin %60' açlık sınırında yaşıyor. %80'in kredi kartı borcu var.
- +1 yıl
Soran+1 yılTabi dogrudur ama olucaksa bir sey kendi memleketimde olsun diye düsünüyorum burasi da tekin degil burda da icki yasagi var millet sarhos sarhos geziyor ve polis hic bir sey demiyor egitim desen genclerin yarisindan fazlasi staj yeri bile bulamiyor sartlar zor yabancilar dislaniyor hakaret yiyor kizlar 16 15 yasinda hamile kaliyor uyusturucu falan her sey aliniyor burasi farkli degil cok ciddiyim ve fark ettim ki Türkiyedeki 7 yilim burdaki 1 yildan daha huzurlu gecti o yüzde dönmek istedim
link bunu mıh beynine çaq ! !
00 YorumlaBence Almanyada ve kıta Avrupasında bir yabancının mutlu olma şansı yok.Faşizm ruhlarına işlemiş. Ağzınla kuş tutsan yine de ayrımcılığın kurbanı olacaksın.Memleket gibisi yoktur.
02 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düsünüyorum almanlar burdaki yabncilara hos gözle bakmiyorlar cok ayrimcilik var ögretmenlerde bile
- +1 yıl
Herkes yaşadığı ülkeden ve elindekilerden memnun değil.Halbuki çoğumuzun mukayese ettiğimiz ve istediğimiz şeyler ile ilgili fazla bir fikri yok.Bir de bu ülkenin ekmeğini yiyen kalifiye insanların bu kaçışı çok üzücü.Bu topraklara borçluyuz.Kalıp direnmek ve üretmek lazım. Ama ara sıra insan pişman olmuyor da değil hani:)
+1 yılBöyle bir hata yapma.Özgürlüğümüzü elimizden alıyorlar.Yasaklar ülkesi oluyoruz.Dertsiz başına dert alma.Gelme kal Almanya'da.
00 Yorumla- Diğer konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılgelme, havası dışında her şey berbat oldu, aklın varsa gelmezsin. eğitim de berbat... iş hayatı da.. zenginsen gelebilirsin yoksa gelme ...
00 Yorumla Gelme. kapitelistlik tavan burda 22:00 dan sonra alkol yasak gelme sen gelme.
00 Yorumla
+1 yılMaddi olarak iyi durumda olacağına inanıyorsan gel , zenginsen Sivas olur Paris.
00 Yorumlabenimle evlenir misin? o zaman dönmen daha kolay olur, ciddi söylüyorum, dalga geçtiğimi düşünme sakın
00 YorumlaDiğer konusunda 803 cevap paylaştı. Ben kaçacak yer arıyorum millet geri dönme peşinde.Hiç gelme derim.
00 Yorumla- Diğer konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılBeraberinde kalın bir urgan getirmeni öneririm. Zira bir müddet sonra intihar etmeyi düşünebilirsin. Bizim buradaki ipler pek sağlam olmuyorda.
01 Yorumla
+1 yılSelam bende almanyada yasiyorum Nürnbergde nähe München.. gercekten bende düsüniyorum temeli dönüs yapmaya ama senin gibi bende kararsizim
00 YorumlaDiğer konusunda 497 cevap paylaştı. Emekli olmadan gelme derim ben.yakında 80 yaşına çıkacak emeklilik yaşı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılo zaman daha 62 yilim daha var :D bekleyemem ki o kadar
+1 yılAslında yurtdışındakiler için Türkiye hep olmak istedikleri yer . Ama içine girince durum değişiyor. Yerinde Almanyadan emekli olduktan sonra gelirdim . emeklilik yaşanır ancak burda. ;)
00 Yorumla
+1 yılönceleri olsa izmire gel derdim ama artık bura da bitti. istanbula git bence. ya da antalya. dönme nedenin nedir ?
00 Yorumla
+1 yılDönme yapma yaşın genç ve emin ol çok büyük bir avantaja sahipsin gel kal tatil yap arkadaşlarını gör ama temelli yerleşme
10 Yorumla
+1 yılSıkma baş isen ''dön'' yok değilsen ''dönme'' önerebileceğim bir şey yok, burada...
00 YorumlaTürkiyeye dönmek istiyorum derken :D nasıl bir dönüş bu :P
00 Yorumla- Diğer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılayran milli içeceğimizdir ordan buraya getirme burda çok.
00 Yorumla Bülbülü altın kafese koymuşlar. İlle de vatanım demiş.
00 YorumlaYakışıklı bir sevgili öneririm. Yanlız vakit geçmez
00 Yorumla- 00 Yorumla
- Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılavrupa varken neişin var ya otur oturdugun yerde.ben gelmeye yer arıyom sen dönmeye.hem senin dilin alamancı dilidir çok dalga geçerler senle burda :)
00 Yorumla 7 senede turkıyede yaşanılmcanı anlmdysan yapablcek bişy yok gel surun derm nedyım :)
02 Yorumla- +1 yıl
çok doğru ... O zmn şöle bişey yapalım sen gel beni almanya ya yolla:))
sende bayaa git gel yapmissin :)
neden donmek istiyosun yine ? :)00 Yorumlasaçmalama kal orda burda bokmu var ama ulkenın basındakı gıtsın gerı gel :D
10 Yorumlagelme arkadaşım.
2 ayyaş alman bakan bul
kafanı çek
gelme00 Yorumlagelme gelme.yazdan yaza gelmeye gel yeter.gelipte başına iş alma
10 Yorumlabende almanyada kaliyorum ve dönmek istiyorum temelli
00 Yorumlaiyimisin sen ya almnya dururken buraya gelip napıcaksın karışan yok sorun yok özgür yer
00 YorumlaBence türkiyeye gelme bugün olmasa ilerde döndüğüne pişman olucaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYer varsa biz gelelim, biber gazına bağışıklık kazandık.
00 Yorumla
+1 yılne olursan gel ama burda ne yapacağını düşün de gel..
00 YorumlaBen Almanyaya gitmek için yol arıyom sen bu ülkeye gelicen hey Allahım sen akıl ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakın he bu millet kadar aşağlık millet yok avrupa insanı varken gelme elimde olsa bnde almanyada yaşarm bir daha ölümün bile getirilmesne izin vermem hristiyan olarak gömülürüm daha iyi sakın.
00 Yorumlakal almanya da ya ne uğaşıcaksın burayla inan almanyada olmak için neler vermezdim
00 YorumlaYer değiştirelim. Arkama bile bakmam..
20 Yorumla
+1 yılgeme kardeş türkiyede birey yok...
10 Yorumla
+1 yıltrenle gel ucuz olur :D
10 Yorumla
+1 yıluçak yolunu öneririm, arabayla çekilmez o yol
00 YorumlaDiğer konusunda 6,2b cevap paylaştı. Dönmemeni öneririm.Özellikle de şu sıralar.
00 Yorumla
+1 yıloksijen yok burda agaçları kesiyorlar felan gelme!
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt