18 yaşındayım, 1 sene sınıfta kaldım, 1 senede mezuna kaldım ( aslında kalamadım, yani çalışamadım)?

Hayatım boyunca ailevi sorunlar yaşadım. Borç, kavga-gürültü, ayrılıklar derken psikolojik olarak bu durumun altında ezildim. Lisede bir yıl sınıfta kaldım, son sınıfta açığa geçtim ve orada eğitimime devam ettim, bu sırada üniversite sınavlarına çalışmam mümkün olmadı birçok nedenden ötürü, mezuna kalmaya karar verdim, ders çalışmaya başladım Nisan ayından itibaren, sonra yine sorunlar çıktı ders çalışmayı bıraktım şu an maddi vb. sorunlar devam ediyor ve bu şekilde ne ders çalışabiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum. Açıkçası bu maddi imkansızlıkların ortasında sınava girip üniversiteye gitmek lüks gibi. Vicdan yapıyorum. Bir sene daha üniversireyi ertelemeye karar verdim. En az 9 ay bir yere girip çalışacağım. Yani böyle bir plan yaptım, eğer ben çalışırsam borçlarımız kolay ödenecek ve babama destek olmuş olacağım, kolayca temize çıkabileceğimizi umuyorum. Bu çalışmanın ardından da üniversite sınavına hazırlanmaya başlarım diye düşündüm. Bir hayalim, bir hedefim var fakat ona ulaşmak için yanımdaki insanları yıpratmak istemiyorum. Hayallerimi üç yıl kadar ertelemiş oluyorum bu durumda. Dördüncü yılımda üniversiteye başlamış oluyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Bu yaptığım bana zarar verir mi? Fikirleriniz nedir? Lütfen ciddiye alarak yorum yapın, gerçekten benim için önemli bir konu...
18 yaşındayım, 1 sene sınıfta kaldım, 1 senede mezuna kaldım ( aslında kalamadım, yani çalışamadım)?