Bayramda şahsen bana gelirken getirilse aşırı mutlu olacağım hediyeler tabii ki en sevdiğim tatlılar olurdu.
Eğer ben de bir yere bayram hediyesi götüreceksem mutlaka şu enfes lezzetleri kucaklar giderdim.
1. Tulumba tatlısı
bayramda misafirliğe giderken ne alınır
Ramazan boyunca severek alıp tükettiğim çocukluğumun tatlısı. Bayramda misafirliğe giderken ne alınır sorusuna verilecek en iyi tatlılardandır açıkçası.
2. Burma kadayıf
Sadece ramazana özel değil. Her misafirlikte ikram edilse hiçbir zaman hayor demeyeceğim bir tatlı kendisi. Bayramda götürülecek şeyler listenize ekleyin muhakkak.
3. Soğuk baklava
Son zamanların en gözde tatlısından bir tepsiyle bayram günü karşılaşsam bayramın en mutlu insanı ben olabilirim.
4. Bayram çikolatası
bayramlaşmaya giderken ne alınır
Bayramlaşmaya giderken ne alınır sorusunun bir diğer cevabı da bayram çikolatası. Her bayramın olmazsa olmazı tabii ki bayram çikolatası. Bayram günü her evde bir kaç kilo cikolata tabii ki mevcuttur ama o güne özel bayram mesajlı bir aranjman gelse fena olmaz.
5. Lokum
Bazı kesimler ne kadar bayramlık lokumun eskilerde kaldığını düşünse de şimdiki lokum çeşitleri artık her kesime hitap ediyor.
Böyle bir bayramlık lokum paketi de mükemmel bir hediye olabilir.
6. Kolonya + kahve + çikolata
Şöyle bir hediye paketi de bayramlık hediye için harika bir tercih olurdu. Hem kolonyası hem çikolatası ve kahvesiyle hem de şık bir hediye paketiyle hediye sahibinin gözlerini ışıl ışıl etmeye yeterli olur.
7. Kendi yapabileceğin küçük hediyeler
Eğer çevrende bolca küçük çocuk varsa onlara da küçük bayramlık paketler hediye edebilirsin. Kendi emeğinle yapabileceğin bu minik hediyeler gerek büyükleri gerekse küçükleri çok mutlu edeceğine eminim.
Bu tarz bir hediye hazırlayabilmen için sana fikir amaçlı bir video bırakıyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 587 cevap paylaştı.
Bayramda misafirliğe giderken ne alınır?
Bayram ziyareti bir çoğumuzun severek yaptığı birçoğumuzun da zorunda olmasa asla yapmayacağı bir ziyaret ancak her ne olursa olsun sevdiklerimizle görüştüğümüz, bir bayram geleneği olan bu ziyareti yapmaktan fazla uzaklaşmamalıyız. Hadi şimdi gelin bayramda misafirliğe giderken ne alınır inceleyelim.
İkramlık
Çikolata
Hiç şüphesiz hemen herkesin aklında gelen ilk seçenek çikolatadır diye tahmin ediyorum. Bir kutu kaliteli, lezzetli ve hatta bol çeşitli, herkesin damak zevkine uygun çikolata almanız kesinlikle uygun olacaktır diye düşünüyorum.
Lokum
Dünyaya namını salmış, klasik ama bir o kadar tatlı ikramımız lokumla devam etmek istiyorum. Gerçekten çeşit çeşit, renk renk, tat tat olan bu leziz ikramdan alabilirsiniz.
Baklava
Ben şerbetli tatlı sevmiyorum ancak baklavada bir çok kişinin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Hem misafirlik içinde gayet uygun. Ben tereyağlı ve antep fıstıklı olanı seviyorum ama cevizli baklavada gayet lezzetli olacaktır.
Yaş pasta
Geleneneksel olmayan iki tatlı ile devam etmek istiyorum. Birincisi yaş pasta. Misafirliğe giderken genelde tatlı alınır ama ben yaş pastayı çok seviyorum ve size de tavsiye ederim. Bol çikolatalı ya da meyveli bir adet pasta işinizi görecektir.
Dondurma
İkinci tatlım dondurma ile ikramlık başlığını sonlandırıyorum. Dondurmaya bayılıyorum ve her gün olsa yerim. Bir koca kutu dondurma veya dondurmalı pasta çok çok güzel olacaktır eminim.
Kahve
İçecek olarak önerim yine klasik ama vazgeçilmezimiz olan kahveyi öneriyorum. Hazır fiyatlarda uçmuşken yarım kilogram kadar kahve alırsanız ev sahibi içinde makul olacaktır.
Yemek
Misafirliğe gitmek denilince akla hemen ikramlık, tatlı, içecek geliyor ancak ben yemekte tercih ediyorum. Kahvede olduğu gibi ev sahibininde işini kolaylaştıracaktır yemek götürmek.
Sarma
Hem yapımı kolay hem de sevmeyeni yok denecek kadar az olan yaprak sarmasını öneriyorum öncelikle. Bir tencere yaprak sarması fazlasıyla makbule geçecektir.
Yüksük çorbası
Aslında mantının sulu ve yoğurtsuz halidir yüksük çorbası. Bir çok yerde düğünlerde baş tacıdır. Bizimde evimizin göz bebeği. Kesinlikle çok lezzetli. Yine bir tencere döküp, pişirip götürebilirsiniz.
Börek
Börekte yine hemen hemen her evde pişen ve bir çok kişinin sevdiği bir lezzet. Bir tepsi peynir böreği fazlasıyla güzel olacaktır.
Bayramda misafirliğe giderken ne alınır yazım burada sona erdi. Umarım faydalı olabilmişimdir. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar🍬🍬
Bayramda misafire giderken ne alabilirim?Bayram ziyaretlerini giderken artık götürelecekler çeşidi biraz değişti. Eskiden bayramda; şeker, çikolata, lokum ve tatlı götürülürdü. Zamanla değişimler oldu. Pratiğe ve ucuza yönelme oldu. Bu bayramda misafire alınacak alınacaklar;
ŞekerŞeker en eski adetlerimizdendir. Halende misafire giderken şeker paketi yaptırılarak gidebilir.
Çikolata
Bayramlarda alınacak en ideal şey; bir kutu çikolata.
çocukluğumuzun vazgeçilmez bayram çikolatası
LokumŞeker gibi en eski misafire götürelecek olan en pratik ziyaret aparatifi. Asırlık ziyaretçi tercihi diyebilirim. Kesinlikle önerilecek en iyi lezzet.
Mevye suyu (vb içecekler)
Bayramlarda son zamanlarda misafire giderken en çok götürelen kesinlikle içeceklerdir. Hastası olan evler içinde düşünüldüğünden tercih edilme sayısı hepsinden daha fazladır.
TatlılarBayram ziyaretini giderken götüreceğiniz diğer bir seçenek tatlıdır. Hangisini alırsanız alın, önemli olan ziyarete eli boş gitmemek.
Şimdiden herkesin bayramını kutlarım. İyi bayramlar..
Genelde bayramda misafirliğe giderken İnsanlar bir şey almaz genelde çocuklar varsa harçlık vermek için para bozdurulur zaten bayramlarda birbirine insanlar ikram yapacağı için ekstra bir şey götürüldüğünü pek rastlamadım.
Ama tabii ki bu benim söylediğim bayramı olan saygısı olan insanlar için artık İnsanlar bayram Seyran dini günler çok fazla böyle şeylere önem vermiyor gerçekçi olalım, önceden insanlar bir şeyleri bahane etmeye çalışıyordu daha sonra 2020 yılında kovid-19 salgını çıktıktan sonra insanlar tamamıyla kovid-19 salgınını bahane ederek bayramlar misafirlikler komşular bunları tamamı ile bırakmayı tercih ettiler.
Geçen gün abimin oturduğu apartmanda kargosu gelmiş kargosunu komşusunun kızı almış ve kargoyu paketini açmışlar, abim kargo paketini almaya gittiğimde de komşu diyormuş ki kapıya ben çıksaydı ben almazdım kızım almış, yani düşünsene böyle bir ortamda yaşıyoruz. O yüzden artık ne sonlar bayramda misafirlerini götüreceğini değil acaba misafirlikten ya da bayramlardan nasıl kaçarım düşüncesi içerisine giriyor.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Merhabalar Bayramlarda ufak da olsa karşı tarafa bir şeyler ikram etmek gayet şık bir davranıştır Ben de size bir kaç öneri sunmak istiyorum 1 şeker / çikolata Bayram demek tatlı anlar biriktirmek demektir bu nedenle şekersiz çikolatasız olmaz
2 türk lokumu Yumuşak bir lokum seçimi gayet yerinde bir ikram olacaktır
3 baklava Şöyle bol şerbetli bir baklavaya kim hayır diyebilir ki
4 ve son olarak fincan takımı seti
Tatlı sohbetler için idealdir Ne de olsa 1 fincan kahvenin kırk yıl hatrı var
Seçeneklerim bu kadardı Herkese şimdiden iyi bayramlar
bayramda bayram namazı önceliğim sonrasında ailemle bayramlaşmak elini öpmek sevdiklerimle kucaklaşmak egerki misafirliğe gidecek olursam lokum tatlı kurabiye bayram şekeri gibi gidip bayramını kutlarım. Şimdiden herkesin şeker bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 373 cevap paylaştı.
Eğer değer verdiğimiz bir büyüğümüze gidiyorsak, mümkünse bir tepsi soğuk baklava, mümkün değilse şerbeti dökülmemiş taze el açması baklava yanında ayrı kutuda şerbeti ile, o da mümkün değilse bir tepsi tereyağlı el açması börek, kıymalı ya da peynirli. Yok bütçem bunlara müsait değil serseniz o zaman bir kutu çikolata ya da lokum. Yanına malum koronalı günler de henüz bitmedi, bir paket kolonya yakışır. Hayırlı sağlıklı bereketli bayramlar diliyorum efendim. ❣️😎
Bence gereksiz gitme alma zaten ülke batmış her şey ateş pahası emin olun herkes buraya gidersek şunu mu alalım bunumu alalım ayıp olur mu kimse kimseyi zan altında bırakmasın gitmesin gelmesin telefon dan arasın
bence lokum bana gore biraz sacma oluyor cunku bayram denilince akla direk seker geliyor tabi zevkler istekler ayri olabilir ama benim fikrim boyle bence cilolatali sekerler metro gibi falan iste bence daha iyi olur.
Minik bir kolye veya bileklik yanına çikolata alabilirsin bilemiyorum her şey olabilir ama tabiki hediye veya bir şey almak zorunda değilsiniz şahsen ben almazdım belkide 3-5 gün sonra bizi bırakıcak neyse buralara girmeyelimmm abur cubur alabilirsin (hep aklın buraya gitsin zaten eda)
Sana kalmış istediğini al ehe ehe ehe ehe ehe ehe ehe e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e e
Ben genelde ekler alıyorum. Hem büyük bir çoğunluk seviyor hem de herkes baklava , kadayıf gibi şerbetli tatlı götürdüğü için değişiklik de oluyor. Lokum da olur tabi ev sahibi misafirlere ikram eder.
Biz her sene kutu çikolata alıyoruz. Gökkuşağı çikolataları vardı ben küçükken çok seviyordum onları ama şu an yok hiçbiryerde vardırda yani nadir, bulmak zor ☺️
Lokumda olur ama bayram için çikolata alırsan daha uygun olur. Biz hem bayrdamda büyüklerimize çikolata alıyoruz. Onlarda olsada ayriyetten götürmek daha hoş.
Çikolata lokum öyle şeyler alinir ben samimi olduğum kişilerle hediyenin yanina çiçek felan da aliyorum Pasta yapiyorum kektir baklavadir öyle götürüyorum
Elimiz boş gidiyoruz biz genelde bayram ziyaretine gelene ev sahibi ikramda bulunur ama sizin adetler farklı sanırım ama illaki bir şey alacaksanız güzel bir çikolata paketi olabilir.
Bi cikilota almak Şu an cok pahalı 26 liradan baslıyor , en iyisi evde kendin baklava aç ve götür , ha biraz cevize para verirsin ama sonucta hem maneviyatlı bi hediye olur...
Bence bayramda misafirliğe giderken bir şey almaya gerek yok sonuçta bayramlaşmaya gidiyosun normal misafirlik gibi değil bayramlaşmaya gitmek gibi değil bence bir şey alma
Bence bir nesne almaktan çok yüzümüze gülümseme tavrımıza saygi elimize de bir tane dahi olsa çiçek alıp gitmek büyüklerimizi anmak herseye bedel olurdu
yani yaşlılara gidiyorsan lokum çikolataya nazaaran daha şekerli çikolata tercih edebilirsin ya da ne bileyim sütlü az şerbetli bir tatlı da götürebilirsin