Neden engelliyosun ki sorunlumusun arkadaş?
Soru sordun cevabını alsaydın bari rahatsızmısın nesin?
hayirsiz olan birsey kabul olmaz öncelikle bunu bir düzelteyim.
ikincisi su diayi okursan istedigin sana kesinlikle verilecek denilen birsey yok. Hakkinda hayirliysa verilecek. Salati tefriciyede böyle birsey.
Birinci sart inanmak. ikinci sart allaha birakmak.
Mesru isteklerin hayirliyasa gerceklesir ama degilse gerceklesmez.
Duanin kabul olmasinin birinci sarti namazdir. Namaz kilmayanin birisi istedigi kadar dua etsin bos.
Sabah namazlarindan sonra okuduguna göre demekki makbul vakitleri biliyorsun. Inanarak oku veicinde süphe olmasin hicbirzaman. Bircok hadis var bu konularda.
ayrica bu dua disinda baska daha cok etkili dualarda var.
Bizzat hayırsız bir duam kabul oldu. Hala veremesini çekiyorum. Daha makbul olan dualar nelerdir? Öğrenebilirmiyim?
hayirsiz olan dua kabul olmaz. Eger sen kabul oldu diyorsan O musibettir. ve senin nefsinden dolayi sana geldi.
allahu telala buyuruyorki, eger basiniza bir musibet gelirse nefsinizden , iyi birsey gelirsede benden bilin.
Sen dua ettim kabul olmadi diyorsun. ama bak Kuran ne diyor?
Kutibe aleykumul kitâlu ve huve kurhun lekum, ve asâ en tekrahû şey’en ve huve hayrun lekum, ve asâ en tuhıbbû şey’en ve huve şerrun lekum vallâhu ya’lemu ve entum lâ ta’lemûn (ta’lemûne). *Bakara 216
Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz..
Sen hayirsiz diyorsun ama allah onu senin hakkinda hayirli kilmistir (eger dua ise)
Makbul olan dualar bir cok dua var. Hz yunus duasindan tut, Hz Isa nin duasina kadar cesitli dualar var. Ve bunlar arasinda sirke kadar keskin duada var. Takip yollarmisin. Evden yollarim sana istedigin dualari.
Ben sana duam kabul olmadı demedim ki. Hayırlı hayırsız tüm dualarım kabul oldu ve evet musibet olarak başıma geldi. Hz. Yunus duasını biliyorum ve içim sıkıldığında okurum çol severim o duayı. Hz isa nın kini bilmiyorum. Takip yolluyorum sana.
Kabul oldugunda da hayirlisi buymuş dedim. olmadığında da.
Ben bir keresinde yaptım duasını yapmayı unuttum demek dedim hayırlısı değilmiş. Şimdi başka bir şey için sadece kendim çekiyorum boş vakitlerimde. En güzeli senin yaptığın allah hayırlısıysa verir değilse vermez.
Kabul olmayadabilir tefriciye çekince beklenti tefriciyeden oluşuyor yine Allah vericek isterse verir istemezse vermez. Rabbim dualarınızı kabul buyursun ama hayırlısı da olsun bugün olmayan bir duaya beş yıl sonra şükredersin kim bilirx
Tefriciyeden istenmez. Tefriciye salavattır. Peygamberi duana aracı yapıp onun yüzü suyu hürmetine istersin.
Kalpten okuyanın &okutanın , isteyenin dileği muhakkak gerçekleşir...
Ben günlük 21 tane okurum mucizesine de inanırım/..
4444 kez okutturmuşum dileğim oldu.
Ne kadar sonra kabul oldu peki?
Cevap
4Cevap
ettiğin dua ya bağlı. biz etkili olduğuna şahit olduk.. ama niyetin önemli normal okursan da başından büyük badire atlatmana ve sıkıntı yaşamamana vesile olduğu doğrudur
Eskiden vird edinmiştim be güzel tekrar yapmak lazım
Şeye benziyor bu, bir hesabı 100 kere şikayet edince silineceğine inanmaya
Yok sayılar gerçekten var. Kilit gibi düşün. Ama ne bir eksik ne bir fazla olmaması lazım.
Allah allah ne bir eksik ne bir fazla? Allah neyse hayırlısı onu verir yapar olmamasının vardır bir sebebi onuda sen belirle biz bilemeyiz neden olup olmadığını...
İninmiyinlir yirim yipmisinlir izisinlir. Kabul olursa haber ver hshajshs
Hayır okumadım..
Ama okumam gerek..
#Vesselam
Salavat bu sırf allah rızası için bile okuyabilirsin insanın işleri rast gidiyor
Biliyorum ;)
Hatirlamiyorum ama yapmistim bunu
Kabul oldu mu duan?
Senin oldu mu peki ben de merak ettim
Ben eskiden sabah namazlarımın ardından 41 kere okurdum ama bir dilek hacet için çekmemiştim. Hayırlı hayırsız tüm dualarım istedikleriö hepsi kabul oldu.
Demek ki kalbin temiz. Allah dualarini kabul etsin.
Amin hepimizin inşallah
Ne bu ritüel mi asdas
bunu duymuştum
Yokk
Olma ihtimali var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar