alkol ne ki ya müslüman bir ülkede sordugun soruya bak . Komik olmuş cidden alkol almayan adam değildir diye ilan verelim almayanları sürelim ülkeden he ne diyorsun? Hayatını bomboş geçiren ne kadın ne erkek istemem etrafımda hele harama helal niyetiyle bakanı hiç istemem. Masamda içen arkadaşım olur günahı biliyor musun derim evet der karışmam. Ama yakın çevremde hele sevdiğim adamda büyük konbuşmak istemiyorum ama kesinlikle istemiyorum. Doğma büyüme izmirliyim izmirdeyim bar neymiş, içki neymiş, amaçsız ortamlar neymiş çok şükür bilmiyorum. Herkesin kendi fikridir. Giden içende beni ilgilendirmez ama bunu helal bişeymiş gibi lanse edip olmazsa olmazlardan göstermek ne kadar akıl işidir. Neyse herkes özgürdür ben içen adamı hayatıma almıyorum içmeyeni almama gibi durumum yok içmeyeni arıyor insan zaten çünkü Müslümanım.
1513 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılValla benim içeceğime karışmasın ,isterse gazoz içsin ...
27 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
eksi verenleride kınıyorum .. Biz 18 yaşında çocuk değiliz ... Yaş olmuş 35 sizden mi öğrencez içilirmi içilmezmi ..
@demir77 : İsteyen içer ,istemeyen içmez saygı duyarız demi ama :))
Bazı arkadaşlar öyle bi yorum yapmışki alkolü dünyanın en faydalı içeceği ilan edecekler neredeyse.iyi o zaman herkes alkol kullanmalı.Alkol yüzünden bu kadar cinayetler olmadı mı,aileler parçalanmadı mı,insanlar intihara sürüklenmedi mi,ahastanelerde binlerce alkol tedavisi gören yok mu.Allah'ın Kuran-ı Kerim'de açıkca haram kıldığı bişey övmenin bedeli ağırdır söyleyim.Alkol kullanmakla dinden çıkılmaz.Günaha girilir ama alkolü yani haram olan bi şeyi övmekle dinden çıkılır öbür tarafa imansız gidilir.
102 Yorumla
+1 yılYa olurum olmasına da hani ben de sosyal içiçi sayılırım, duruma göre içmesi yanı sıra, şarabı severim ve bunu onunla paylaşmayı isterim. Şarapla arası olan birisi daha hoşuma gider. Ama sırf içmiyor diye de çıkmam desem olmaz, fakat gönlüm abartmadan, sosyal ortamlarda ve özel durumlarda içmesini ister.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
soruyu şöyle sormak istedin herhalde 'içki içen içittiren içilen ortama GİDEN kızla beraber olurmusun?'...
Karsılıklı aklı basında oturup kafamız ayıkken konusmanın zevki mi iyidir yoksa beynin yok oldugu zamanda karsındakinin ne oldugunu bile hatırlamıyuorken mi?
bırakın allah askına yaa. Arayan aradıgını bulur. merak etmeyin siz gibilerle içmeyen kızlar zaten yanyana bile gelmez.126 Yorumla- +1 yıl
İçen herkesin beyni yok oluyor ve kaşısındakinin ne olduğunu bile hatırlamıyor demek, hmm.
Ben 25 yaşındayım. Yıllardır içiyorum ve böyle bir durum hiç yaşamadım. Ne olacak hanımefendi?
Hayatında hiç iki kadeh içmediysen ve güzel bir içkili sofrada bulunmadıysan lütfen konuyu bulandırma. - +1 yıl
@sadee hanım, alkol kullanan ve zeki olan birçok insan var, sizde tanıyorsunuz aynı insanları, cüppeli ahmet hocaya soyunan,para akıtan onca cemaat alkol kullanmadığı için o kadar zekiydiler değil mi? Olayları böyle değerlendirmeyin, inancınız var saygı gösteriyorum;ama Allah beyinsiz dememiş bana,alkol kullanıyorum diye siz hiç diyemezsiniz.Ama yanyana gelmeyi bende istemiyorum, gider misiniz?
- +1 yıl
Alkollüydüm hatırlamıyorum en büyük yalan, alkollüyken insan normalde cesaret edemediği şeyleri yapar, hissettiğini daha kolay dışa vurmasını sağlar, normalde cesaret edemeyeceğiniz bir davranışınızı sergiletir ve kesinlikle sarhoşken söylenen her sözün ayıkken düşünüldüğüne inanıyorum.
- +1 yıl
:)) gülüyorum sadece size
Icki icen adamin kafasi yerindeymis mis mis... Gozlerimin onunde melek gibi adamsarhos oldugu icin melek gibi karisini bacagindan bicakladi... Baska cok iyi bi insanligi olan adam Allaha inanci varken sarhosken Allaha kufur etti... Nasil oluyorda birsey olmuyor.. Birakin bu isleri ya ayik kafayla gelin cevaplayin...
Hos adamlar artik ayik kafaylada onune geleni bicaklior o ayri konu.. Millet piskopata baglamis ne edek... Ama sarhos adamin kafasi yerinde olmaz... Lutfen ya bu seferde millete bunu inandirmaya calismayin...
Soruna gelince sevgilimin icki icen birisi olmasini istemem. Degilde zaten ama iciorsa bile icmemesi icin ugrasirim... Ne yuvalar dagilior bu meret yuzunden...
Icki kotuluklerin anasidir / Hadis.. Anliyacaginiz acik ve net soz sarfetmeyd gerek yok...92 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Evet, olurum. Ama:
-benim içkiğime/gitmeme karışmaması ayrıca:
-eşimi dostumun ziyaretine ya da bir kalabalığa girdiğimde sırf gittiğimiz yer alkollu değil diye bana eşlik etmeyecekse kendi kaybeder311 Yorumla
+1 yılBu yuzden kaçıyorum içki tüketimi bol olan kızlardan.. İçki tuketen kız ise sosyal ortamlara giren kızdır. Demek oluyorki sürekli alsancağa giden parayı içkilere döken , habersiz şekilde arakdaşlarla gece takıntıları yürümez. Arada bir beraber içeceksek tamam ona bişey demem. Sigarada önemli. Sigara içmeyen biri oldugumdan , karşımdaki sigara içerse rahatsız olurum.
30 YorumlaÖnceden içerdim, 4 senedir içmiyorum. Halen içkili mekanlara arkadaşlarımla giderim ama içmem. Yanımda ki kız içsin rahatsız olmam. Evde içsin yine olmam. Ben içmedikten sonra kimseye karışmam. Ben içseydim, yanımdaki kız içmeseydi, onu öyle yerlere zaten götürmezdim. Hatta bende bir zaman sonra içkiyi bırakırdım, sağlımından daha önemli değil. En önemlisi sevdiğim kızdan hiçbirisi daha önemli değil.
20 YorumlaEşimle açık havada karşılıklı otururken ya da birlikte evde televizyon izlerken ya da ya da yakın arkadaşlarla evde toplanmışken oturup birer bira içmenin zevki bambaşka ama kullanmıyorsa da öyle saçma sapan tavırlar sergilemem. Haa şu da var. Ayda yılda aldığım tek kadeh rakıyı da burnumdan getirecekse...
10 YorumlaOlurum zira ben böyleyim içki içmem o yerlere de gitmem, arayip da bulamadigim zaten :D Hem fena mi kötülüklere meyil olacak yerlerden uzaklastirarak onu korumus oluyoruz, gel sabaha kadar içelim basimiza ne gelirse gelsin demiyoruz bari !
62 Yorumla
+1 yılhayır olmam. ortak paylaşımlar ilişkiyi daha güzel ve özel kılar.
44 Yorumla- +1 yıl
hani gerçek +1im.
alkol kullanan erkeği uzağıma yakınıma almam...
alkol beyin hücrelerine zarar veriyor malum...öylesini ne yapayım =)117 Yorumla- +1 yıl
7/24 içenlerden bahsediliyor da benim mi haberim yok :) onlar için söylediğiniz şey geçerli, içmeyince elleri titreyenleri görmüştüm ama ayda yılda bir eğlence-arkadaş-iş ortamında içenler için beyin hücreleri ölmesi durumu söz konusu değildir bence
dip not: cevaplarımı okudum da öyle savunma yapmışım ki okuyan alkolik sanacak alkolik değilim, alkolü sevmiyorum, kullanmıyorum, yanlış anlaşılmasın !
Sevgilimle karşılıklı Rakı-Lüfer yapamayacaksam ne anladım ben bu işten :) Aslında burada önemli olan kadın ya da erkek içsin ya da içmesin, birbirleri için nelere katlanıyorlar, neler paylaşıyorlar. Özel bir davete sırf içkili diye sevgilim gelmeyecekse, beni yalnız bırakacaksa, o sevgili beni her an yalnız bırakabilecek potansiyelde demektir.
20 Yorumlaneden bu dünyada güzel olan şeyler günah olur ki
içki yasak
kumar yasak
karı kız yasak
..
..
..
..
bidahamı gelecem dünyaya anasını satıyım...23 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç içki içmeyen bi adamla beraber olmam..öyle bi kültürde yetişmememe rağmen hem de..ben alkolü severim ve hayatımda kendimi kaybedicek kadar birilerine zarar vericek ya da kendimi rezil edicek kadar içmedim...dozunu bilmekle alakalı...yerine göre içsin en azından...
10 Yorumlaiçki içiyorum...
içki içmeyen bir kadınla beraber olurum o ayrı. ama içkili yerlere gitmem diyorsa..
yapacak bir şey yok. mahalle imamına yollarım kendisini :)41 Yorumla- +1 yıl
hocam çocuğum olmuyor bir okuyup üflesen :))
Bu nası soru önce onu bi sorayımda sana ? Her insan bir degildir bi kere, burda neden özellıkle ıckıyı kare icine aldın ki ? Yani daha farklıda sorabilirdin sosyal yasamı size uymayan birisiyle sevgili olabilir misiniz diyebilirdin.Böyle bi soru sorarak sen kendini ispat etmissin yani.Ben de böyle bi adamla beraber olmam zaten.
46 Yorumla
+1 yılben içki içmeyi severim sevgiliminde kullanmasını isterim
42 YorumlaTurnayı gözünden vurmuşsun,İçki nedirki aptal işidir. ömür boyu başımın üstünde taşırım,bu tür şeylerden uzak duran insanı.açıkçası insanın içkiyle bir bağı yok neden bağımlı olmaya çalışılır anlamıyorum.
71 Yorumla
+1 yılbence cok sacma bir sebep ayrılmak için öyle sey mi olur içmek istemezse içmez yani sen sonunçta seviyorsan onu herseyini kabul ederek seversin değiştirmeye calışmak yanlış heleki bu durumda değiştirmeyi gerektirmez yani sacma bence :)
10 Yorumlaicki icmem icenide sevmem her kötülügün anahtaridir icki kendinizi uyusturmakdan neden bu kadar hoslanir insan anlamiyorum hem büssürü hastalikda geliyor ickiden organlarinizi maf ediyorsunuz bir kac saat zevk icin icki icenlerin sonunuda gördük hastalikdan geberip gittiler...
39 Yorumla- +1 yıl
Ekmeksiz kalan insanda ekmek için adam öldürüp hırsızlık yapabiliyor, ozaman ekmekte kötü
- +1 yıl
önyargi degil bir kere hergün hemen hemen olan seyler biraz haber izlesen veya etrafina baksan görürsün icki insani ne hallere getiriyor
hem bilim adamlari tarafindanda kanitlanmis birsey ickinin insanin organlarini maf ettigi ben kendim ögrencigim kisa zaman önce uni de yapdik icki insanin organlarini nasil zehirledigini onu birak 3 veya 4 promil insani ölüme bile götüryor bumu saglik bumu güzellik hele ön yargi hic degil
Hayat içki içmek değildirki. Ben içmem...
Ama sigara içen bir kızı istemezdim mesela.
Zamanında denedim de, yok ya olmuyo öyle...
Sigara içmesin. İçkiyi de bıraksın yani varsa...20 Yorumla- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük konuşmamak gerek ama içki içen adamın benle işi olamaz
81 Yorumla Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. içmemesine saygı duyarım kesnlkle de dene diye bir teklifim olmaz. ama ben de zaman zaman gece dışarı çıkmak isterim yani o zaman ne olacak :S sanırım sorun olur bu durum
02 Yorumlatabiki olurum ama çıkmıyo öylesi valla arıyozda bulamıyoz yani düşün:)) ha içki bende içmem ama eğer sevgilim gitmek isterse giderim lakin ben içmem içmeden de gayet eğlenebilirim yani tercih meselesi
30 Yorumlaben içki içmem..içkili yerede gitmem...ilişkimde yürümezse yürümesin..
113 YorumlaAlkolik derecesinde değil tabiki ama en azından haftada bir gidip kafaları dağıtmak gerek be.. Karşılıklı oturup içemicemizi düşünmek bile kötü benim için :)
21 Yorumla:D bi karismadigimiz ickisi kalmisti icebilir de icmeyebilir de. Hic sakincasi yok ben o ortamda bulunmak istiyorsam o zaten itiraz edemez :p orda da varsin icmesin . Illa karsilikli icicez diye tutturmam bi ozelligi de yok bence .
10 Yorumlakısıden kısıye degısır ama bana kalırsa her ortama ayak uydurmak lazım
bnım sosyal cevrm genıs zaman zamanda yemeklere davetlere gıdıyorum dogal olarak bıkac kadeh bısıler ıcıyorum benı rahatsız etmeyen bu durum hayatımdakı erkegıde rahatsız etmemelı ayrıca sevdıgın adamla karsılıklı cılıngır sofrasında oturmanından keyfı bambaska denenmsı lazım :)10 Yorumla
+1 yılOlabilirim tabii ki. Gitmek istemiyorsa saygı duyup daha makul ortamlarda vakit geçirme yoluna gidebilirim. Ama sevgilim diyeceğim kadının sigara içmesine takarım mesela. İçmeyecek... :)
20 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. kimsenin hayat tarzı beni ilgilendirmez ama ben öyle bir insana ısınamam arkadaş bile olamam bırak sevgili olmayı .. ben sevgilimi dindar isterim ..
50 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılrakı balık mekanına giderim ama rakı içmem balık yerim yani ne var bunda
40 Yorumla bu ayrımcı zihniyet bizi bir yere götürmez,kişileri olduğu gibi kabul edersiniz,yada etmezsiniz,bireysel kanaatlerinizi topluma empoze etme çabanıza anlam veremedim..
31 Yorumlaiçmezse içmesin memnun bile olurum. zaten sevgilimle/eşimle içkili ortamlara gitmeyi doğru bulmuyorum ben
30 YorumlaRakı alkol değildir.O başka bir şey.Ayrı tutalım lütfen :)
38 Yorumla- +1 yıl
ah işte, birde karsımdaki ilerleyen saatlerde niyazi (kankasının adı benim de ni.. ile başlıyor) demese süper olacak amma... :D
cinsel tercihi farklımıkine acep bak şimdi aklıma geldi :D erkek erkeğe takılıyoruz, kankaylayız felan deyip beni mi aldatıyor, öyle birşey varsa hayattada anlaşılmaz dimi :s
Ben içki içmem ve içilen yerlerde bulunmayı sevmem
Birde ne olacak bir birada sen iç diye dayatmıyor mu yanımdakiler
İçmiyorummm diye masayo devıresim geliyor :))51 Yorumlaolmam çünki içki içen biri beyinsizdir, kişiliği yoktur bunun için içer, kendini çevreye kabul ettirememiştir bunun için içeri en kötüsüde ne biliyormusunuz ağızları bok gibi kokar bırakın sevgili olmayı arkadaş bile olmam ben içki içenle...
30 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılkafa yapım hayat görüşüm yaşam standartlarım uymayan bir ile sevgili değil arkadaş dost bile olamam.
10 Yorumla
+1 yılİlişki kafası yaşamıyorum. Bu yüzden de ''şu olsun, bu olsun ee bundan da olsun'' demek saçma geliyor.
Ama yine de içkiyi, muhabbete meze yapan kadın hoş kadındır. Rakı içen, değil..10 YorumlaAlkolü sevmem, yerine göre 1-2 yudum içerim.
Karşımdakine gerçekten değer veriyorsam ve aynı değeri görüyorsam onun için herşeyi yaparım ve bana karşılığını vermesini beklerim.10 YorumlaÇok zor bir karar , içki insanı güzelleştieren bir içecek ama günah , öbür dünyayı düşünmek lazım ..içkiden aldığım mutluluğu gözardı edemem. neden yasakl çünkü içince zina yapıyorum :D
00 Yorumlavalla hayatında hiç icki icmeyen cok sevgilim oldu ama bana takılan arkadaş sevgili mutlaka yoldan cıkıyor. o kadar söyliyim :)
10 YorumlaKesinlikle sevgilim eşim olacak kişi alkolun içkinin adını bile anmamalı. Alkol kullanan biriyle işim olmaz.
20 Yorumlaböyle ortamlara gitmeyen biri gayet de birlikte olmayı terch edecektir bu tip insanlarla.kafa yapısı uyarsa neden olmasın.
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılo da insan biyerde, uzaylı gibi lanse etmişsin kızı :D
21 Yorumla- +1 yıl
kamil kovalasın seni :D
Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evet çünkü bende alkol kullanmıyorum.
Sorunun niteliğine gelince. Benimle zıt ortamlarda takılan kızla beraber olamam heralde.00 Yorumla
+1 yılBeraber dağıtamayacağım adamla sevgili olmam.
Evde kalacağım lan ben.31 Yorumla- +1 yıl
eylülde büt var ona gir:D
Diğer konusunda 519 cevap paylaştı. aksine içki içen biri benim yanımda olamaz. ben içmiyorsam o da içmeyecek
52 YorumlaDiğer konusunda 945 cevap paylaştı. Güzel bir muhabbet ve içmeyen kız arkadaş hıım bana göre değil böyle kızlar
10 Yorumlaiçsin tabi beraber çakırkeyf olmanın hazzı bambaşka :))
32 YorumlaOlmam. Yaşam tarzlarımız, inançlarımız, düşüncelerimiz birbirine yakın olmalı.
49 Yorumla
+1 yılöyle kızlar var, olması da çok normal de yürütemem ben o ilişkiyi, çok zor, hayat tarzım tamamen farklı.
00 Yorumlavalla benlık problem olmaz ayrı kalırız sonra hıc benımle ılgılenmıyosun der.. ee barda calısıyor olunca yapacak birşey de kalmıyor. mantıklı bir neden söylerse neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılBen açıkçası sevgilim içip içip sarhoş olmasından hoşlanmıyorum illa içecekse tadında bırakmalı bence. Gideceğim yer ortamına göre değişir seviyeli bir yerse tabiki olur.
00 YorumlaBen içki içerim, içmeyide severim iyide içerim, ama karşımdaki insan sevmiyorsa saygı duyarım, onunla beraber o ortamlara girmem olur biter. Sonuçta ondan daha önemli değil.
11 Yorumlaaha..ben öyle bi kızım... :( kendimi dışlanmış hissettim beh..
21 YorumlaDiğer konusunda 396 cevap paylaştı. Kızlarla sevgili olmam :D Heh kızlar için olanı da gelmiş, olurum tabi neden olmuyim?
10 YorumlaDiğer konusunda 642 cevap paylaştı. evet neden olmasın kız düşündüğü gibi yaşıyorsa ve bu konuda taviz vermemesi benim hoşuma gider düşüncelerine saygı duyarım hatta destek veririm
00 Yorumla
+1 yılhiç aynı ortamlarda bulunamayacağım kafa dengim olamayacak birisiyle birlikte olacak kadar sarhoş olmadım
20 Yorumlaelbette neden olmasın ki ne güzel arabayı kullanıcak biri her daim var demektir.. :)
12 YorumlaDiğer konusunda 4,5b cevap paylaştı. Saygı duyarım bu saygıyı onunda bana göstermesi gerek.
40 Yorumla
+1 yılİçmemesi daha güzel.
İçki kullanmıyorum ben de :)20 Yorumla
+1 yılYüreğinde sıkıntı varsa esrar iç.
Ya da birkaç kadeh gül renkli şarap iç.
Onu içmem, bunu içmem der durursun:
Ahmak herif, git zıkkımın pekini iç00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar