Medyada Gökhan diye bir evladımız, delikanlımızın abdest alırken çekilen fotoğrafları yayınlanmış. Medyada da 'senin abdest ile ne işin var' gibi yorumlar yapılmış. Yani nasıl 'abdestler ne işin var senin' Müslüman değil mi o çocuk? Pop sanatçısı oldu diye din mi değiştirecek adam? 'Özür dilerim sanatçı oldum, dinimden vazgeçiyorum' mu diyecek? İnsanları namazlarından, ibadetlerinden dolayı eleştirmek ilkelliktir. İnsanları ibadete zorlamak da o kadar yanlıştır. Efendim neymiş, vücudunda dövme varmış. Ne yapsın yani? Yaptırmasaymış iyiymiş ama şimdi dövme yaptırdı diye bu insan ebediyen ibadetinden vaz mı geçecek? Abdestten vaz mı geçecek? Gusülden vaz mı geçecek? Şu anda dövme yapan yüzbinlerce genç var. Bunlar abdestten, namazdan, gusülden vaz mı geçsinler? Yok öyle bir şey! Dövme haramdır. Peygamber efendimiz yasaklamıştır ama dövmeli olan bir çocuğumuz, evladımız, kardeşimiz, kızımız abdestini alır namazını kılar hiçbir sakıncası yoktur dinen. Keşke dövme yaptırmasaydı o ayrı bir mesele. Fakat yapması abdeste engel değil. Çünkü abdestte, gusülde önemli olan suyun deriye ulaşması. Su deriye değdikten sonra abdest ve gusül geçerlidir. Bitti!
Abdest geçiyor sadece sana emanet olan vücuda Zarar veriyorsun benim dövmem var dahada yaptırıcam bu vücuda evet zarar veriyorum ama iatediğim şeylerin engellenmesini istemem daha niceee Zarar verenler var 😂
Dövme derinin altında olduğu için abdest geçiriyormuş çok araştırdım bir tek kadınlara günahmış senlik sıkıntı yok asıl geçici dövme günahmış bide aen araştır ya da herkese sormayla olmaz bu
Günahtır.. Günah olduğu Kuranda geçmez. Lakin ; İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]
Dövme deri altına işler... Abdestte kabul olur... Yaptırmadan önce bayağı bir araştırma yaptım...3 tane var şu an ikisi kürek kemiklerinde biri de ensemde olmak üzere.. Erkek ya da Kadın farketmez büyükte günahı vardır... Yaptırdığım yerler gözükmüyor. kimsenin görmesine gerekte yok... ancak yazın deniz havuz vs vs gittiğimde görenler souryor ne olduğunu..
Bak kardeşim dövme de kullanılan sıvı derinin altına işlediğinden içeriye su temas etmiyor. Bu neden ile gusül abdesti kabul olmuyor hint kınasını denemelisin
Tavsiyem kuran okuyup kendi mantığını kullanmak. yanlış yorumlayıp günah işlesek bile hesabını verebiliriz tövbe ederiz. bağışlaması sonsuz olan allah bu şekilde affeder ama kulaktan dolma hurafelere itibar edersek ona çare yok
Tabiiki. araştırmadan verilenle yetinmek günah. bilmem kime göre değil kurana göre. oku emri açıktır ve yorum gerektirmez ayrıca biz ibret almasını bilenler için yere ve göğe ibretler yaydık der yani bize verilen duyu organlarını kullanmalıyız
En İyi Cevaplar